Jel živa još država Imocki
Sda je trenutno samo autonomija..daleko je to od države..
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Nu,i Kosovo je bio samo autonomija,samo su Imoćani malo brži i spretniji pa njima neće toliko dugo trebat
Al nećete vi sami sebi stavljat granice. Nu, kako ćete švercat priko granice viška..
Zbog Eline i bokala vina
Povijest tvrđave Topana http://www.imotski-svitnjak.com/inde...tvrdave-topana
Smještena na klisuri nad Modrim jezerom, oko pola kilometra sjeverozapadno od današnjeg središta Imotskog, tvrđava Topana pripada u red najznačajnijih srednjovjekovnih fortifikacijskih objekata unutrašnjeg dijela Dalmacije. Oko utvrde sagrađene u XIII. i XIV. stoljeću postupno se razvijalo naselje i grad. Tvrđava je dobila ime po posebnoj kuli s platformom za topove, u vojnoj stručnoj terminologiji poznatoj kao topana (turski tophana znači ljeva¬onica i/ili spremište topa), koja je u sjeveroistočnom dijelu utvrde sagrađena za vrijeme Kandijskog rata oko 1663...
u prirodi nam je svima želja za komunikacijom... za snovima..
i oduvijek su ljudi pronalazili načine da budu povezani jedni s drugima,
a svako vrijeme nosi sa sobom i svoje konce koji povezuju....
taj labirint je život..
U Državi trenutno emancipacija u punom jeku:
Za njom se svi okreću: Anita Nosić, prva načelnica općine u Imotskoj krajini
Razvij mi se trobojnice mila,
dosta si mi u potaji bila!
A evo i sličica kao dokaz, Ante Babić pridaje neku fasciklu novoj načelnici:
A vid Vedrana Mlikote u "probranom" društvu. nekakvog Mirana Kurspahića, Vilija Matule i ostale antifa ekipe a tu je i Anja Šovagović Despot koja je bila kandidatica za ministricu kulture..
http://www.jutarnji.hr/premijera-pre...529393/?foto=3
Od naratora Vraniczanyevih dokumentaraca do ušemljenog lika u antifa ekipu
Zbog Eline i bokala vina
NE brini se ništa Hamfri, zar ne vidiš da sve ovo budnim okom promatra Prvi Hrvatski Pricidnik
Dok je on tu, za strah nema mjesta
nosićka ima najljepši nosić u državi, zasluženo je načelnica.
Zelena 'rivijera' u srcu Dalmatinske zagore: Imotski ima već sto vila s bazenima
Nakon što je Imotska krajina u posljednjih šest godina za više od deset puta povećala broj kuća za odmor, ovih dana je registriran i stoti smještajni objekt u tom dijelu dalmatinskog zaleđa koji se tako brzim koracima smješta na turističku kartu Hrvatske s vrhunskim objektima.
Samo od Uskrsa ove godine na tržište je stavljeno čak 30 novouređenih vila, pa se tako njihov broj svake godine povećava za 50 posto! Tako Imotska krajina koja je još 2006. godine imala tek dva mala smještajna objekta, u ovu poslovnu godinu ulazi s dva hotela, jednim kampom, 13 pansiona i čak 84 luksuzne kuće za odmor koje gotovo sve imaju i bazene.
Dovoljno je kazati kako su Imoćani od 2010. godine u ugostiteljske objekte za smještaj turista investirali ukupno oko sedam milijuna eura, pretvarajući djedovinu u suvremenu turističku ponudu koje se ne bi posramila ni razvikana Toskana ili Provansa.
A maštovite, uglavnom kamene kuće koje su gotovo preko noći našle put do srca izbirljivih europskih gostiju koji su otkrili ljepote dalmatinske unutrašnjosti, najviše je u samom Imotskom koji sada na tržište stavlja 30 vila za odmor, u Prološcu i Podbablju ih je petnaestak, pa u Vinjanima Donjim i Gornjim, Zmijavcima, Grabovcu...
Zelena 'rivijera'
Sve u svemu, prava mala zelena "rivijera" nastala je u srcu Dalmatinske zagore koja u ovogodišnju sezonu ulazi s odličnim rezervacijama za sljedećih 15 do 20 tjedana, o čemu mnogi iznajmljivači apartmana na priobalju još uvijek mogu samo sanjati.
- Prema sadašnjim rezervacijama, kuće koje su lani stavljene na tržište rezervirane su ove godine 10 do 12 tjedana, a one koje rade već više godina imaju zauzetost od prosječno 17 tjedana. Najduže radi najluksuznija kuća u Zmijavcima koja je puna 20 tjedana. Naši domaćini uglavnom rade preko agencija, a prvi gosti stižu već krajem svibnja i Imotska krajina će ih primati u svoje luksuzne vile s bazenima sve do listopada - kaže nam Luka Kolovrat, direktor Turističke zajednice Imotski.
Iako se većina kuća nalazi samo tridesetak kilometara od Makarske rivijere, struktura gostiju koji dolaze u dalmatinsko zaleđe potpuno je drukčija od one na priobalju. Naime, dok se na obližnjim rivijerama odmaraju ponajviše Česi i Poljaci, pa tek zatim Nijemci i ostali gosti, u Imotskoj krajini odmaraju se uglavnom Nijemci kojih je čak 60 posto među gostima, 30 posto je Skandinavaca, a onda slijede Poljaci i Francuzi. Najčešće kuće iznajmljuju obitelji ili više njih zajedno, a kuće mogu primiti od osam do čak 20 ljudi istodobno.
Porast 50 posto
- Ove godine očekujemo oko 30 tisuća noćenja u svim smještajnim objektima u Imotskoj krajini i to bi trebao biti rast od 50 posto u odnosu na lani. Da bismo naše goste učinili zadovoljnijima, od 11. lipnja Turistička zajednica ponudit će jednom tjedno besplatno turističko vođenje Imotskim za sve naše goste i to će trajati sve do rujna.
Zbog velikog broja domaćina koji iznajmljuju kuće, uskoro ćemo organizirati i Udrugu iznajmljivača Imotskog. Lanjske godine na svim mrežama kojima se ocjenjuju usluge naših domaćina, nije bilo niti jedne loše kritike i na to smo posebno ponosni - kaže nam Kolovrat, naglašavajući kako je nužno osmišljavati dodatne sadržaje i događanja koje će gostima obogatiti boravak u njihovu kraju iz kojega se za samo jedan sat vožnje stiže u čak deset različitih atraktivnih mjesta u okruženju.
u prirodi nam je svima želja za komunikacijom... za snovima..
i oduvijek su ljudi pronalazili načine da budu povezani jedni s drugima,
a svako vrijeme nosi sa sobom i svoje konce koji povezuju....
taj labirint je život..
Imotski je danas zavijen opet u crno.
Na cesti Zagvozd-Grubine život je izgubio jedan Zmijavčanin((40 god.) dok se drugi bori u Splitu za život(20 god.)
Ne znam jel ovo spada pod politiku,državu Imotski al sramota je kakva je to cesta.
Da se svi načelnici i gradonačelnici ne mogu dogovorit pa napravit presing na Vladu da se nešto na toj prometnici napravi.
Svako selo u Zagorju ima bolju cestu nego ova dionica,koja je ljeti krcata em zbog autoceste a o tunelu sv.Ilija da ne govorimo.
Užas
Što si mrke obisijo brke,
Jel ti žao što je Imotski pao…
Pa dobro, kakva to drzava imotski, uvik nesto autonomase, ti Dalmatinci.