+ Odgovori na temu
Stranica 15 od 16 PrviPrvi ... 5 13 14 15 16 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 281/306

Tema: HKR-Hrvatska Košarkaška Reprezentacija, novosti-zanimljivosti.

Citiraj Prvotno napisano od kiler Vidi poruku
    I komšijama crkla krava.
    Da, i to su ih dobili Talijani u Beogradu bez glavnih igrača. Svaka im čast.

Gledao sam Slovence, Dončić je veleklasa, triple-double laganini. Slovenci su igrali sa 7 igrača, Dončić razvalio, ali je imao veliku pomoć u Blažiću, Prepeliću, Dragiću, Čančaru i Tobeyu. Eto kaj ti je košarka, dovoljna ti je jedna igračina i 5 odličnih obrambenih igrača i pucača trice da dobiješ jednu Litvu u gostima koja valjda prvi put ne ide na Olimpijske igre. Slovencima je ovo prvi put da idu na Olimpijske, odlična tekma, svaka čast.

Citiraj Prvotno napisano od franjevac Vidi poruku
    Poispadali svi favoriti. Srbija se izblamirala protiv c reprezentacije italije. U jednom tremutku talijani otišli na 24.
    Svi domaćini ovih kvalifikacija su izgubili i ne idu na Olimpijske igre.

Citiraj Prvotno napisano od crni bombarder Vidi poruku
    Sad sam se sjetio jednog detalja, nije kosarka ali je trenerska struka u Hrvata, ja sam se frapirao kad je Butina posvjedocio da nitko nikada u Dinamu, od strane trenera, njih kao golmane nije ucio visoke lopte. Nikada nisu imali trening istrcavanja na visoke lopte.

To je da ne povjerujes. Ne vjerujem da bi covjek lagao.
    Pa vjerujem u to, 2000-ih je Dinamo imao velikih problema s golmanima, zato su i bili doveli Kocha. Ali očito su popravili struku, sad imaju poštene golmane, a da o drugim igračima ne govorim.

Isto tako se može napraviti i s košarkom, samo moramo dići naše klubove, mora se upumpati lova jer onda dolazi i struka i kvaliteta.

Igor Kokoškov, trener Srbije, je sa Slovenijom osvojio Europsko prvenstvo u košarci. Danas je ispao od C ekipe Italije na domaćem terenu.

Doncic ce vjerojatno biti najbolji europski igrac svih vremena, kad zavrsi karijeru, ono sto on radi na terenu nije nitko nikada. Drazen je imao sut imao ga je i Galis, Drazen je bio kiler, Kukoc je volio asistirati imao je eleganciju i profinjenost, ali ovaj ima sve. Triple double masina.

Mario Hezonja nije bas inteligentan decko, i inace a posebno nema kosarkasku inteligenciju, decision making mu je jako los, fizicki je jedan od najmocnijih bijelih igraca uopce ali sta mu to vrijedi kad on ne moze igrati u kontinuitetu. U NBA je imao fantasticne dionice, i onda odjednom izgubi tri lopte, napravi dva faula, ne radi obranu, i leti na klupu. Decko je prazna glava, na zalost. Inace mislim da u Euroligi moze uspjeti, kao da je nasao neki svoj stil.
    Saric ima jasne fizicke nedostatke mada morao je vise, on je pretvoren u pomocnu radnu snagu u NBA. Taj je decko bio na korak od titule rukija godine, morao je vise.

Previse nasih kosarkasa je ili propalo ili nije ostvarilo ocekivanu karijeru, Babo je zapravo i cudom uspio, njega je Maljkovic odveo u Real Madrid gdje se izgubio, onda se vratio u Cibonu i tu spasio karijeru. Danas je jedan od boljih sutera u NBA, nije to mala stvar. Zizic mi je razocarenje, nije on ni blizu brata a govorilo se da je veci prospekt, Bender mozda i najvece razocarenje ta lik je bio 3. izbor na draftu. Danas i u Maccabiu jedva drzi poziciju, njega je onaj idiot Vujcic upropastio moje misljenje.
    Zubac je jos i uspio mada nikako ne dobija potpuno povjerenje trenera ali igra u jednom od najboljih NBA klubova, i dosta je dobar. Smrsao je, nabacio misice, igra dobro. Steta sto nije bio tu, on bi isporucio 15-20 poena po utakmici. Njemu ne treba dobar play kao ostalim nasim centrima, recimo nesretni Ante Tomic.
    Planinic i Bilan su smijurija, ono sto su oni igrali na ovom turniru je za rubriku vicevi, premda sve to je besmisleno i kritizirati kad mi nemamo jednu osmisljenu akciju, sve se svodi na juris 1 na 5, daj loptu Babi i onda cekaj sta ce on uraditi, eventualno Hezonja.

Izbornik nam je smijeh, ali to je jasno i od ranije.

Česi pregazili Grke 25 razlike i putuju u Tokio.

Citiraj Prvotno napisano od crni bombarder Vidi poruku
    Doncic ce vjerojatno biti najbolji europski igrac svih vremena, kad zavrsi karijeru, ono sto on radi na terenu nije nitko nikada. Drazen je imao sut imao ga je i Galis, Drazen je bio kiler, Kukoc je volio asistirati imao je eleganciju i profinjenost, ali ovaj ima sve. Triple double masina.

Mario Hezonja nije bas inteligentan decko, i inace a posebno nema kosarkasku inteligenciju, decision making mu je jako los, fizicki je jedan od najmocnijih bijelih igraca uopce ali sta mu to vrijedi kad on ne moze igrati u kontinuitetu. U NBA je imao fantasticne dionice, i onda odjednom izgubi tri lopte, napravi dva faula, ne radi obranu, i leti na klupu. Decko je prazna glava, na zalost. Inace mislim da u Euroligi moze uspjeti, kao da je nasao neki svoj stil.
    Saric ima jasne fizicke nedostatke mada morao je vise, on je pretvoren u pomocnu radnu snagu u NBA. Taj je decko bio na korak od titule rukija godine, morao je vise.

Previse nasih kosarkasa je ili propalo ili nije ostvarilo ocekivanu karijeru, Babo je zapravo i cudom uspio, njega je Maljkovic odveo u Real Madrid gdje se izgubio, onda se vratio u Cibonu i tu spasio karijeru. Danas je jedan od boljih sutera u NBA, nije to mala stvar. Zizic mi je razocarenje, nije on ni blizu brata a govorilo se da je veci prospekt, Bender mozda i najvece razocarenje ta lik je bio 3. izbor na draftu. Danas i u Maccabiu jedva drzi poziciju, njega je onaj idiot Vujcic upropastio moje misljenje.
    Zubac je jos i uspio mada nikako ne dobija potpuno povjerenje trenera ali igra u jednom od najboljih NBA klubova, i dosta je dobar. Smrsao je, nabacio misice, igra dobro. Steta sto nije bio tu, on bi isporucio 15-20 poena po utakmici. Njemu ne treba dobar play kao ostalim nasim centrima, recimo nesretni Ante Tomic.
    Planinic i Bilan su smijurija, ono sto su oni igrali na ovom turniru je za rubriku vicevi, premda sve to je besmisleno i kritizirati kad mi nemamo jednu osmisljenu akciju, sve se svodi na juris 1 na 5, daj loptu Babi i onda cekaj sta ce on uraditi, eventualno Hezonja.

Izbornik nam je smijeh, ali to je jasno i od ranije.
    Babo je propao u Realu, znači i tamo je bio komšija trener. Zanimljivo kako naši talenti budu upropašteni pod trenerskom paskom komšija. Babu je Perasović vratio iz mrtvih i u Ciboni od njega napravio vrhunskog igrača. Zato nam trebaju jaki naši klubovi, jer stranci neće brusiti naše dijamante. Kao što se fućka Euroligašima tako se fućka i NBA ligašima hoće li naši talenti uspjeti ili ne. Dokaz su Bender, Žižić, Hezonja, a i Šarić.

Bogdanović i Hezonja odskaču kvalitetom,ali je Hezonjino ponašanje užasno.Treba mu reći zbogom.Ukić i Mršić su se žestoko posvađali kad je Ukić ulazio,umjesto Rogića u igru.Nema ekipe,zajedništva,nema osmijeha,strasti,ne zabavljamo se u igri,a to je zadaća izbornika,napraviti takvu atmosferu.Mislim da ćemo se načekati za veliki rezultat.

Citiraj Prvotno napisano od Galjego Vidi poruku
    Bogdanović i Hezonja odskaču kvalitetom,ali je Hezonjino ponašanje užasno.Treba mu reći zbogom.Ukić i Mršić su se žestoko posvađali kad je Ukić ulazio,umjesto Rogića u igru.Nema ekipe,zajedništva,nema osmijeha,strasti,ne zabavljamo se u igri,a to je zadaća izbornika,napraviti takvu atmosferu.Mislim da ćemo se načekati za veliki rezultat.
    Hezonja je napuhan, ali ima kvalitetu. Treba to iskoristiti na pravi način. Evo ti lopta, igraj pick and roll, vodi naše napade, glavni si, organiziraj. Misliš da si najbolji, evo ti lopta, odvedi nas na olimpijske, pokaži da si najbolji, pobijedi.

Banned
    Datum registracije
    Jan 2021
    Rađa pojma nema o ničemu, želim njegovu ostavku, i ne zanima me što neki pričaju on je obećavao sve i svašta, od kad je čelnik saveza nije napravio apsolutno ništa. pomaka u igri nema, infrastruktura i sve ostalo koma, dakle ako nisi tu da popraviš akutnu upalu hrvatske košarke, onda se gubi s pozicije na kojoj bi netko drugi mogao riješit "prehladu".

Citiraj Prvotno napisano od LB86 Vidi poruku
    Rađa pojma nema o ničemu, želim njegovu ostavku, i ne zanima me što neki pričaju on je obećavao sve i svašta, od kad je čelnik saveza nije napravio apsolutno ništa. pomaka u igri nema, infrastruktura i sve ostalo koma, dakle ako nisi tu da popraviš akutnu upalu hrvatske košarke, onda se gubi s pozicije na kojoj bi netko drugi mogao riješit "prehladu".
    Ne bih se složio, mislim da Rađa i Vranković rade dobar posao. Prije njih se 20 godina uništavala košarka od strane neznalica, oni su popravili i pokrenuli stvari na bolje. Problem košarke je i sporta je i širi društveni problem. Sport nema potporu od strane države.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Ne bih se složio, mislim da Rađa i Vranković rade dobar posao. Prije njih se 20 godina uništavala košarka od strane neznalica, oni su popravili i pokrenuli stvari na bolje. Problem košarke je i sporta je i širi društveni problem. Sport nema potporu od strane države.
    Rađa je doveo :Skelina,Anzulovića i Mršića.Mršić je nešto bapravio-kvalificirali smo se za europsko prvenstvo,a olimpijske kvalifikacije je bio potpuno izgubljen.Rađino prepoznavanje trenera je 17%.Nisam primjetio da je organizirao kampove,seminare itd.HKS treba :

1.Zabraniti klubovima ABA ligu.
    2.Zabraniti djelovanje Miška Ražnjatovića u hrvatskim klubovima.

Banned
    Datum registracije
    Jan 2021
    Rađa je grobar hrvatske košarke, neka ode Srbima na megdan i neka im bude simpatičan kao i do sad, ali neka ostavi našu košarku onima koji imaju viziju što s istom, jer je on očito nema. i nemamo se mi šta tu slagat ili ne slagat, činjenica je da on nije promjenio ništa, niti je hrvatska košarka pod njim ostvarila pomak u rezultatima, dapače gori smo nego ikad. imamo NBA zvijezde, koje ne mogu dobit nikoga. mislim da to puno govori o svemu.

Treba prvo reći da je Vranković predsjednik saveza, a da je Rađa u stručnom savjetu za mušku košarku, a u tom savjetu se osim njega nalaze i Toni Kukoč, Aramis Naglić, Velimir Perasović i Damir Knjaz. Dakle, ako kritiziramo Rađu zbog stanja u košarci onda bi istu količinu kritika trebali uputiti i Kukoču i Nagliću i Perasoviću jer su na istim funkcijama, stručni savjetnici. Svaka kritika radu saveza bi trebala ići Vrankoviću kojemu očito paše to da se Rađa puno bavi HR košarkom pa ljudima izgleda kao da je Rađa glavni, a nije.

Kaj se tiče kritika, Vranković i njegova očito desna ruka Rađa, su popravili puno stvari u našoj košarci. Ukinuli su bedasto pravilo da junior mora obavezno igrati u petorci seniorske košarke. Reformirali su niže lige, druga liga je opet jedinstvena, prije ih je bilo 5. Doveli su glavnog sponzora prve lige, sve tekme prve lige se prenose, od toga 2 na televiziji, a ostale preko HKS-ove internetske stranice. Vratili su 3 naša najjača kluba da igraju tekme prve hrvatske lige, a ne kao prije da su samo igrali Jugo ligu.

Rađa je doveo :Skelina,Anzulovića i Mršića.Mršić je nešto bapravio-kvalificirali smo se za europsko prvenstvo,a olimpijske kvalifikacije je bio potpuno izgubljen.Rađino prepoznavanje trenera je 17%.Nisam primjetio da je organizirao kampove,seminare itd.HKS treba :

1.Zabraniti klubovima ABA ligu.
    2.Zabraniti djelovanje Miška Ražnjatovića u hrvatskim klubovima.
    Slažem se s tobom, te dvije točke treba napraviti obavezno.

Rađa je grobar hrvatske košarke, neka ode Srbima na megdan i neka im bude simpatičan kao i do sad, ali neka ostavi našu košarku onima koji imaju viziju što s istom, jer je on očito nema. i nemamo se mi šta tu slagat ili ne slagat, činjenica je da on nije promjenio ništa, niti je hrvatska košarka pod njim ostvarila pomak u rezultatima, dapače gori smo nego ikad. imamo NBA zvijezde, koje ne mogu dobit nikoga. mislim da to puno govori o svemu.
    To govori da trebamo boljeg izbornika, ali nemamo love za boljeg...Kaj da se radi.

Banned
    Datum registracije
    Jan 2021
    mi smo kad su treneri u pitanju katastrofa, Srbi imaju trenera da ih mogu izvozit. ključna razlika je u trenerima, da imamo poštenog trenera, ostvarili bi rezultat, i nema veze što su i Srbi ispali od Talijana za OI.

činjenica je da će opet biti dobri, kad se poslože do idućeg natjecanja, čak i Slovenija s Dončićem ima rezultate. samo mi smo nigdje.

mi smo kad su treneri u pitanju katastrofa, Srbi imaju trenera da ih mogu izvozit. ključna razlika je u trenerima, da imamo poštenog trenera, ostvarili bi rezultat, i nema veze što su i Srbi ispali od Talijana za OI.

činjenica je da će opet biti dobri, kad se poslože do idućeg natjecanja, čak i Slovenija s Dončićem ima rezultate. samo mi smo nigdje.
    Lako je Kokoškovu bilo voditi Sloveniju,daš loptu Dončiću i Dragiću,ovi pogode par trica s pola i prelome utakmicu.Sad je,vodeći srbiju,pokazao da je limitiran.I njih je miško uništiti.Pogledajte petorku zvezde-sve gareše.

Super ugledni član kiler avatar
    Datum registracije
    Aug 2013
    Vidim da je atmosfera na temi, a i općenito kod košarkaških simpatizera, prava pokladna. Treba narodu izručiti jednog krivca, krnju, kojega će onda narod okriviti za sve grijehe i ritualno spaliti kako bi se pročistila hrvatska košarka. Kao što postoji jedan glavni krivac tako se nadaju da će doći jedan spasitelj košarke. I to je naš najveći problem u košarci, ona ne počiva na jednom čovjeku nego na čitavom sustavu koji ili funkcionira ili ne funkcionira. Kod nas ne funkcionira i treba ga izgraditi, a u krivu ste ako mislite da će se učestalim rotacijama ljudi na čelu saveza i reprezentacije napraviti nešto dobro košarci. Zato smo tu di jesmo jer nemamo kontinuitet rada sustava koji imaju...svi ostali.
    Dobro jutro Grunf.

Pozdravio te Dino Rađa blizance...
    Posljednje uređivanje od kiler : 04-07-2022 at 10:49
    Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.

Citiraj Prvotno napisano od kiler Vidi poruku
    Dobro jutro Grunf.

Pozdravio te Dino Rađa blizance...
    Jutro, stojim i dalje kod toga što sam napisao. Vranković je inače čelnik saveza, ne znam zašto svi Rađu kritiziraju zbog stanja u repki. Mislim da su Vranković i Rađa pravi ljudi koji će ponovno izgraditi uništeni sustav tj. sport košarke kod nas. U njihovoj domeni rade odličan posao, za pravo oživljavanje košarke trebat će još 2 ključna poteza, izlazak iz ABA lige i podrška države sportu.

Kad pogledaš naš sastav i Finski, našeg trenera, malo je reprezentacija u Europi koji mogu skupiti tako kvalitetan sastav, ali jednostavno nas ne ide. Atmosfera je loša oko reprezentacije i strašan je pritisak na igrače, teško je tako igrati. Mediji jedva čekaju poraz da mogu zaključiti da je košarka mrtva. Nitko nikad nije napravio analizu zašto je košarka mrtva, a nije zato jer bi svakom normalnom bilo jasno da je mrtva jer igramo Jugo ligu koja je upropastila naše najveće klubove i svela ih na amaterska društva. Moramo istupiti iz Jugo lige, povećati broj profesionalnih klubova, ojačati prvu ligu, osigurati prohodnost u Europu i onda će uspjesi u repki slijediti sami od sebe.
    Posljednje uređivanje od Grunf : 04-07-2022 at 12:03

Član u nastajanju Burzum avatar
    Datum registracije
    Apr 2022
    Dugo ne pratim košarku, ko mlađi sam pratio, nikad neću zaboravit kad sam ka dite od 7,8 dana slavio europske titule tadašnje Jugoplastike, današnjeg Splita di su igrali Kukoč, Rađa, Tabak, Perasović, Sretenović, Naglić i ostali ni jasno nikad neću zaboraviti Olimpijadu 1992 kad nas je svih reprezentacija Hrvatske činila neizmjerno ponosnim, ko nije živio u to vrime to ne može niti razumiti koji je to bio nacionalni naboj, koliko smo slavili pobjede, pa onda se sićam polufinala Hrvatske i ZND( Zajednice Nezavisnih Država bivšeg SSSR-a, tu su osim Rusije bile Bjelorusija, Ukrajina i ostali) kada je Dražen u zadnjoj sekundi imao 2 slobodna bacanja a imali smo poen zaostatka i on je to hladnokrvno rutinerski zabio. Zatim finale, kad smo igrali sa All Stars NBA lige, Jordanom i ostalima, u jednom trenutku smo i vodili, mislim da je bilo 23-22.

Nažalost, sljedeće godine Dražen pogiba i mi se zbog toga tada nismo ni veselili što smo niti 10 dana nakon njegove smrti igrali EP i osvojili broncu. Još smo jednu medalju osvojili 1995 na SP-u i odonda nas jednostavno neće. Ne razumim kako Srbi rasturaju toliko a mi jedva ako i uspijemo izaći na prvenstva, u bivšoj Jugoslaviji osim par igrača, 90 posto najboljih igrača bili su Hrvati. Što imaju bolje omladinske škole oni ili što, ne znam u čemu je kvaka da oni toliko pobjeđuju a mi smo postali toliki luzeri?

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove