+ Odgovori na temu
Prikaz rezultata str. 1/10

Tema: Hrvat srbofil je najgluplje čeljade na svijetu

Hrvat srbofil je najgluplje čeljade na svijetu

Potaknut fenomenom, povijesnim ali i sadašnjim, aktualnim pokušavao sam doprijeti do objašnjenja zašto je etnički Hrvat a politički srbofil najgluplji insan na svijetu.

Srbofilstvo se u Hrvata po prvi put stidljivo javlja za vrijeme Ilirskog pokreta u smislu stvaranja zajednice Južnoslavenskih naroda a najgorljiviji zagovornik tog zajedništva je bio biskup Josip Juraj Strossmayer. No, to nije dugo trajalo. Kad se biskup uvjerio u stavove i planove Srba rekao je da sa Srbima ne treba imati nikakve veze.

Onda dolazi do određenog zatišja u srbofiliji kod Hrvata pa su u Zagrebu čak polupane srpske radnje nakon članka u zagrebačkom "Srbobranu " Do istrage ( istrjebljenja) naše ili vaše" gdje je prenešen članak iz beogradskih novina izvjesnog Stanojevića koji prijeti istrjebljenjem Hrvata. Ta politika je i dalje najjača u Srbiji. Čak je Stjepan Radić bio latentni srbofil koji je protestirao protiv rušenja srpskih dućana i njegovo protivljenje onakvom ujedinjenju ne znači da je on bio protiv ujedinjenja sa Srbijom. To nije Srbima ništa smetalo da Radića i još dvojicu zastupnika Radićeve stranke ne poubijaju u beogradskoj skupštini a još dvojicu izranjavaju. Ni poslije tog događaja nije zamrla srbofilija u Hrvatskoj.

Prava eskalacija filosrpstva počinje s prvim svjetskim ratom gdje nastaje čitavi niz hrvatskih umjetnika poput Meštrovića, Ujevića pa čak i Matoša jedno vrijeme, u Srbiji vide nešto, ni sami oni ne znaju što, ali vide kao neki spas iz zagrljaja AU i prepuštanja Ugarskoj i očekujući nešto od Srba. Nikad mi nije bilo jasno kako su tako umni ljudi pretpostavili jednu uljuđenu državu tipa AU, koja je malo ljudi to zna, napravila sve rive po jadranskim gradovima i sve svjetionike po hridima, jednoj kaljavoj balkanskoj satrapiji gdje u potaji rade nož i sjekira i gdje zadana ni pisana riječ ne vrijede ništa.

U Splitu je osnovana ORJUNa, u Kaštelima, pa čak i na otoku Krku postojali su u 2. svj. ratu četnički odredi sastavljeni od etničkih Hrvata.

Veličanje srpske vojske čak i nakon njezinog kraha i bijega na Krf, kasnije grabeći slavu pobjednika kao da su oni ikoga pobjedili u ratu, stvorila je kod određenih priglupih Hrvata osjećaj da će ih taj "moćni" saveznik zaštititi a kojega nije bilo briga i rado je Italiji prepustio hrvatske krajeve poput Zadra, Istre i Rijeke po onoj Pašićevoj ( što slabiji Hrvati to jači Srbi)

Hrvati srbofili su izuzetno žilavi, borbeni, ekstremni, zauzeli su skoro sav kulturni i medijski prostor predvođeni nekadašnjim feralovcima, modernim orjunašima. Svi protivnici hrvatske države su po defaultu srbofili a usput mogu imati i druge prvenstveno bosansko-muslimanske sentimente ako je to potrebno. Čak se ta bizarna pojava preselila i na BiH koja je isto dala i prije određen broj srbofila, poput Andrića, ministra u vladi kraljevini SHS Tugomira Alaupovića, ali sad je to eskaliralo do razine nižeg puka, neukog, primitivnog, neobrazovanog. Perjanica tog pokreta je filočetnik iz Posušja Ivan Šušnjar, jedna agresivna, tuntlava, banalna persona koja barata poluistinama a znamo da je svaka poluistina gora od najgore laži. Tu je i bizarni notorni portal hercegbosna.org sastavljen mahom od još bizarnijih i neukijih likova od Šušnjara.

Glavna teorija današnjih srbofila je da su svi sukobi sa Srbima završili iako to nikad nijedan Srbin nije izjavio. Pa čak ni u neobaveznom razgovoru, anonimno.

Srbofilija u Hrvata je time nerazumljivija i etnički Hrvat srbofil je najgluplji čovjek na svijetu zato jer

Srbija smatra Hrvatsku i Hrvate svojim najvećim neprijateljima, svi ostali su druga i treća kategorija uključujuć bosanske Muslimane pa čak i kosovske Albance.

Srbi na dnevnoj bazi se bave Hrvatskom. Politički, medijski Hrvatska je stalno prva tema u negativnom smislu. Hrvatsku u srpskom političkom naumu treba uništiti.

Hrvati su za Srbe prvi negativci po svim anketama, naravno ispred kosovskih Albanaca.

Sva srpska politička, "kulturna", akademska "elita" desetljećima se trudila i trudi da Hrvatima negira postojanje a istovremeno da od njih napravi najveće monstrume.

Ako je sve to tako a tako je, onda se postavlja logično pitanje "Kako je moguće da uopće postoje etnički Hrvati srbofili".

E pa odgovor je u naslovu teme. Etnički Hrvat-srbofil je najgluplji čovjek na svijetu.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 29-11-2024 at 01:37
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Ma, to je čista patologija.
    Normalan Hrvat ne može biti srbofil.

Znam još jedan primjer takvih Hrvata bolesnih na glavu;
    Siniša Pavić, jugoslavenski scenarist rođen u Sinju. Otac Ante (jel'može hrvatskije ime) bio je veliki štovatelj Srba, iako polupismen naučio je ćirilicu a čak je i svoju obitelj preselio u Srbiju.
    Sin Siniša, koji se kasnije proslavio na filmu i u serijama, prekrstio se na srpsko pravoslavlje, odrekao se hrvatskog porijekla i umro u Srbiji.
    Posljednje uređivanje od Gelsey Azalea : 30-11-2024 at 08:22
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

Nijesam znao, rekli bi Crnogorci, donedavno da je taj Siniša Pavić etnički Hrvat. Ako ništa napravio je najbolje humorističke serije u Srbiji, on i žena mu, a valjda se samo time i bavio. To je nenormalno da jedan Sinjanin, etnički Hrvat poblesavi i ode u srpstvo ali da nije idiotski ne bi bilo ni ove teme.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 30-11-2024 at 22:39

Zbog Eline i bokala vina

Ja npr. nikad ne bi pomsilio da bi u svom, duvanjskom krjau mogao "izniknuti" neki etnički Hrvat srbofil. A ne samo da je srbofil nego je ultrasrbofil. Da sad ne spominjem notornog Mamića sa Zidina, jer je rođen u Bjelovaru ali ipak Duvnjak , spomenut ću Ivicu Đikića, iz Zaljuti nekadašnjeg urednika ovovjekog Srbobrana (koji je Hrvatima predviđao istrjebljenje) danas znanog kao "Novosti" Ivicu Đikića. Mater mu je Ljuba i u komunizmu bila dopisnica, je li Večernjeg Lista ili Večernjih novosti ne znam ali on je u ratu navodno nosio HOS-ovu odoru, uređivao bilten duvanjskog HVO-a "Trn" ( tomislavgradske ratne novine) veličao generala Glasnovića, pa završio u Feralu i onda u Novostima kao glavni urednik a i sad je tamo. Dakle, to su nevjerojatne stvari. Čak je svojom knjigom "Beara" ili tako nešt,o pokušao srpsku vojsku abolirati od stravičnog genocid ai pokolja nad razoružanim vojnicima i civilima među kojima je bilo i dečkića, kad je napisao knjigu i svu krivicu pokušao svaliti Ljubišu Bearu, "obaveštajca" kapetna bojnog broga, neku figuru iz trećeg ešalona, iz kaštelanske Zagore, odakle je bio i poznati Hajdukov golman Vladimir Beara koji je, kako se sudbina poigra s ljudima, oženio Blagicu Jonić koja je bila sestra narodnog heroja Ante Jonića, (a ja sam baš iašo u ekonomsku školu u Splitu koja je nosila njegovo ime) a sestra mu Blagica je pak bila žestoka Hrvatica, pa je kao takva sa par svojih istomišljenika i istomišljenica završila u komunističkom zatvoru, pa se priča da je Beara zbog toga trpio pritisak od partijskih struktura i da je to zapravo razlog zašto je otišao iz Hajduka u Beograd, u Zvezdu u naponu snage.

Iz istih krajeva je i Livaja, mada su Livaje inače pretežno Hrvati, ima ih u mom selu koliko hoćeš. Tko zna tko je od Markovih predaka posrbljen. On se vratio korijenima i postao žestoki Hrvat kao i Subašić.

Dakle i Duvno je dalo žestoke srbofile kao i Zop. Hercegovina tako da nismo ni mu to "omanuli" kao ni ni drugi Hrvati.

Da još napomenem da je bilo razdoblja ponekad jačeg ponekad slabijeg srbofilstva i orjunaštva u Hrvatskoj ali čini mi se da nikad nije bilo jako tako kao danas. Danas imamo i predsjednika vlade i države, žestoke srbofile. S tim da je predsjednik države jadni srbofil, srpsko pseto i otvoreni rusofil. I u BIH je predsjednik najjače stranke s hravtskim predznakom. HDZ, brutalni srpski kmet, koji Srbima poručuje da čuvaju genocidnu tzv RS iz koje su Hrvati pobijeni i protjerani metkom i kamom a sve hrvatsko srušeno i spaljeno.

Nikad nije bilo tako u povijesti da je srbofilija na svim vrhovima vlasti. Nikad.

Evo sad za primjer Hrvate po rotaciji pripada mjesto gradonačelnika u Brčkom gdje su Hrvati unijeli obranjeni teritorij. I HDZ je to prepustio Srbima. HDZ je tako postao najsrbofilnija stranka. Srbofili mantraju i pravdaju to s time kao da su oni nama pomogli u Mostaru kao da je to usporedivo i kao da su Srbi u Mostaru po rotaciji imali pravo na gradonačelnika pa ga prepustili Hrvatima.

U ratu mislio sam da će se srbofilija nakon svih pokolja i zločina nad Hrvatima, genocida i urbicida, ugasiti za sva vremena ali izgleda da sam se žestoko zajebo. Ne da se nije ugasilo nego je jače nego ikad, što je očiti dokaz poremećenosti i neopisivog mazohizma dijela hrvatskog naroda.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 03-12-2024 at 21:50

Zbog Eline i bokala vina

Ja npr. nikad ne bi pomsilio da bi u svom, duvanjskom kraju mogao "izniknuti" neki etnički Hrvat srbofil. A ne samo da je srbofil nego je ultrasrbofil. Da sad ne spominjem notornog Mamića sa Zidina, jer je rođen u Bjelovaru ali ipak Duvnjak , spomenut ću Ivicu Đikića, iz Zaljuti, nekadašnjeg urednika ovovjekog Srbobrana (koji je Hrvatima predviđao istrjebljenje) danas znanog kao "Novosti" Ivicu Đikića. Mater mu je Ljuba i u komunizmu bila dopisnica, je li Večernjeg Lista ili Večernjih novosti ne znam ali on je u ratu navodno nosio HOS-ovu odoru, uređivao bilten duvanjskog HVO-a "Trn" ( tomislavgradske ratne novine) veličao generala Glasnovića, pa završio u Feralu i onda u Novostima kao glavni urednik a i sad je tamo. Dakle, to su nevjerojatne stvari. Čak je svojom knjigom "Beara" ili tako nešto pokušao srpsku vojsku abolirati od stravičnog genocida i pokolja nad razoružanim vojnicima i civilima među kojima je bilo i dečkića u Srebrenici, , kad je napisao knjigu i svu krivicu pokušao svaliti na Ljubišu Bearu, "obaveštajca" kapetna bojnog broda, neku figuru iz trećeg ešalona srpske vojske, rodom iz kaštelanske Zagore, odakle je bio i poznati Hajdukov golman Vladimir Beara koji je, kako se sudbina poigra s ljudima, oženio Blagicu Jonić koja je bila sestra narodnog heroja Ante Jonića, (a ja sam baš išao u ekonomsku školu u Splitu koja je nosila njegovo ime) a sestra mu Blagica je pak bila žestoka Hrvatica, pa je kao takva sa par svojih istomišljenika i istomišljenica završila u komunističkom zatvoru, pa se priča da je Beara zbog toga trpio pritisak od partijskih struktura i da je to zapravo razlog zašto je otišao iz Hajduka u Beograd, u Zvezdu u naponu snage.

Iz istih krajeva je i Livaja, mada su Livaje inače pretežno Hrvati, ima ih u mom selu koliko hoćeš. Tko zna tko je od Markovih predaka posrbljen. On se vratio korijenima i postao žestoki Hrvat kao i Subašić.

Dakle i Duvno je dalo žestoke srbofile kao i Zap. Hercegovina tako da nismo ni mu to "omanuli" kao ni ni drugi Hrvati.

Da još napomenem da je bilo razdoblja ponekad jačeg ponekad slabijeg srbofilstva i orjunaštva u Hrvatskoj ali čini mi se da nikad nije bilo jako tako kao danas. Danas imamo i predsjednika vlade i države, žestoke srbofile. S tim da je predsjednik države jadni srbofil i otvoreni rusofil. I u BIH je predsjednik najjače stranke s hrvatskim predznakom. HDZ, brutalni srpski kmet, koji Srbima poručuje da čuvaju genocidnu tzv RS iz koje su Hrvati pobijeni i protjerani metkom i kamom a sve hrvatsko srušeno i spaljeno.

Nikad nije bilo tako u povijesti da je srbofilija na svim vrhovima vlasti. Nikad.

Evo sad za primjer Hrvate po rotaciji pripada mjesto gradonačelnika u Brčkom gdje su Hrvati unijeli obranjeni teritorij. I HDZ je to prepustio Srbima. HDZ je tako postao najsrbofilnija stranka. Srbofili mantraju i pravdaju to s time kao da su oni nama pomogli u Mostaru kao da je to usporedivo i kao da su Srbi u Mostaru po rotaciji imali pravo na gradonačelnika pa ga prepustili Hrvatima.

U ratu mislio sam da će se srbofilija nakon svih pokolja i zločina nad Hrvatima, genocida i urbicida, ugasiti za sva vremena ali izgleda da sam se žestoko zajebo. Ne da se nije ugasilo nego je jače nego ikad, što je očiti dokaz poremećenosti i neopisivog mazohizma dijela hrvatskog naroda.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 02-12-2024 at 04:47

Zbog Eline i bokala vina

Jedan od najbizarnijih srbofila je Drago Pilsel. Nešto tipa Ivan Šušnjar. Pilsel čak nije ni srbofil, on je valjda postao i Srbinom, prešao na pravoslavlje. Otac mu je bio Pavelićev najbliži suradnik, tjelohranitelj, brat mu je poginuo u junačkoj akciji u deblokadi Dubrovnika a on je postao radikalniji i blentaviji od Šešelja što je kolosalni "uspjeh".

U Oluji je navodno uhićen kako čupa krstove sa pravoslavnog groblja u Gračacu, kako bi za to optužio hrvatsku vojsku, u Feralu objavio intervu sa samim sobom pod pseudonimom Vjeran Grković

Obitelj ga se bila odrekla, pa se njima kao nešto pomirio, doveo ih u Hrvatsku, pa onda kad je obitelj sve zbrojala, tila se vratit nazad, pa on javno žicao novce da ih može vratit nazad u Argentinu a ljudi se vjerojatno sami vratili a on žicao pare tko zna za što. Yutel ga je nedavno ugostio u svoju emisiju što govori koliko je taj tzv. HRT postao skoro pa otvoreno srpski propagandni alat.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 02-12-2024 at 20:44

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Jedan od najbizarnijih srbofila je Drago Pilsel. Nešto tipa Ivan Šušnjar. Pilsel čak nije ni srbofil, on je valjda postao i Srbinom, prešao na pravoslavlje. Otac mu je bio Pavelićev najbliži suradnik, tjelohranitelj, brat mu je poginuo u junačkoj akciji u deblokadi Dubrovnika a on je postao radikalniji i blentaviji od Šešelja što je kolosalni "uspjeh".

U Oluji je navodno uhićen kako čupa krstove sa pravoslavnog groblja u Gračacu, kako bi za to optužio hrvatsku vojsku, u Feralu objavio intervu sa samim sobom pod pseudonimom Vjeran Grković

Obitelj ga se bila odrekla, pa se njima kao nešto pomirio, doveo ih u Hrvatsku, pa onda kad je obitelj sve zbrojala, tila se vratit nazad, pa on javno žicao novce da ih može vratit nazad u Argentinu a ljudi se vjerojatno sami vratili a on žicao pare tko zna za što. Yutel ga je nedavno ugostio u svoju emisiju što govori koliko je taj tzv. HRT postao skoro pa otvoreno srpski propagandni alat.
    Eh da, na njega sam zaboravila, Drago Pilsel.
    Upravo je on eklatantan primjer kako su Hrvati srbofili zapravo psihički poremećeni pojedinci.
    Inače, isti taj Drago Pilsel crtao je kukaste križeve po sinagogama dok je svojedobno živio u Argentini a navodno je i jednu sinagogu htio zapaliti.
    Sad glumi nekog antifašista produhovljenog u srpskom pravoslavlju.
    Luđak!
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku
    Eh da, na njega sam zaboravila, Drago Pilsel.
    Upravo je on eklatantan primjer kako su Hrvati srbofili zapravo psihički poremećeni pojedinci.
    Inače, isti taj Drago Pilsel crtao je kukaste križeve po sinagogama dok je svojedobno živio u Argentini a navodno je i jednu sinagogu htio zapaliti.
    Sad glumi nekog antifašista produhovljenog u srpskom pravoslavlju.
    Luđak!
    Pa nije baš da su rijetki pojedinci. Svaka skupina se sastoji od pojedinaca ali na kraju može biti velika grupa. Da ne idemo u povijest možeš sad pobrojati neke javne osobe žestoke srbofile. Pored spomenutog Pilsela, npr redakcija Ferala, sadašnjih Novosti, nekadašnjeg Srbobrana. Uostalom svi sa onog topica "Recimo nešto o njima", Miljenko Jergović npr, onaj Ladislav Tomičić što vodi srpsku televiziju VIDA, pa predsjednici države i vlade Plenković i Milanović, predsjednik HDZ-ea BiH Čović " čuvar tzv RS-a", koji je upravo srušio konstitutivnost Hrvata u Brčkom a onda ćemo se mi buniti i jaukati što nam to Muslimani rade a mi smo valjda jedini narod na svijetu koji je digao ruku za ukidanje vlastite konstitutivnosti u distriktu Brčko što je treća pravna jedinica u BiH, vrlo bitno mjesto ako ne i najbitnije u Bih, jer se genocidni entitet tu razdvaja na dva nepovezana dijela.

Ogromna masa srbofila, etničkih Hrvata danas drma faktički hrvatskom državom, pogotovo u medijskom i kulturnom prostoru ali i u ekonomskom, i to nije nikakva teorija zavjera niti pretjerivanje nego činjenica koja se lako može poduprijeti jasnim dokazima.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 03-12-2024 at 21:49

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Pa nije baš da su rijetki pojedinci. Svaka skupina se sastoji od pojedinaca ali na kraju može biti velika grupa. Da ne idemo u povijest možeš sad pobrojati neke javne osobe žestoke srbofile. Pored spomenutog Pilsela, npr redakcija Ferala, sadašnjih Novosti, nekadašnjeg Srbobrana. Uostalom svi sa onog topica "Recimo nešto o njima", Miljenko Jergović npr, onaj Ladislav Tomičić što vodi srpsku televiziju VIDA, pa predsjednici države i vlade Plenković i Milanović, predsjednik HDZ-ea BiH Čović " čuvar tzv RS-a", koji je upravo srušio konstitutivnost Hrvata u Brčkom a onda ćemo se mi buniti i jaukati što nam to Muslimani rade a mi smo valjda jedini narod na svijetu koji je digao ruku za ukidanje vlastite konstitutivnosti u distriktu Brčko što je treća pravna jedinica u BiH, vrlo bitno mjesto ako ne i najbitnije u Bih, jer se genocidni entitet tu razdvaja na dva nepovezana dijela.

Ogromna masa srbofila, etničkih Hrvata danas drma faktički hrvatskom državom, pogotovo u medijskom i kulturnom prostoru ali i u ekonomskom, i to nije nikakva teorija zavjera niti pretjerivanje nego činjenica koja se lako može poduprijeti jasnim dokazima.
    Neki od njih su jugofili a to je isto jedna patološka priča.
    Zapravo ne znaš gdje kod nekih od njih jugofilija završava a srbofilija počinje.

U zadnjih 100+ godina imali smo hrpu takvih likova i pojava od politike do kulture i čudo je da smo uopće i opstali kao narod.
    Posljednje uređivanje od Gelsey Azalea : 03-12-2024 at 23:14

Jugofilija je isto što i srbofilija. Niti orjunaši se nisu zvali OSRNA ( Organizacija SRpskih NAcionalista) nego ORJUNA( ORganizacija JUgoslavenskih NAcionalista) pa su svejedno bili žestoki srbofili koji su na Srbiju gledali kao na Pijemont Južnih Slavena. Kasnije su mahom završili u četnicima. Oni su Srbe smatrali slobodarskim narodom iako su tzv. Srbi skoro svo vrijeme Osmanlijske vladavine proveli kao njihovi vazali, osmanlijske sluge, a upitno je dal pravi Srbi i postoje. Neki srpski povjesničari govore da su pravi Srbi uništeni bugarskom navalom prije nego ih je Tomislav pobjedio i da je ono što se danas zove Srbima miks pravoslavnih Bugara na Jugu ( Makedonci po meni ne postoje kao poseban narod, to je srpsko-jugoslavenska podvala, kad ih već nisu mogli srbizirat da ih barem odvoje od Bugara. VMRO je orginal probugarska organizacija a i sam naziv Makedonija nije slavenski nego starogrčki toponim), cijeli istok Srbije je Vlaško-Rumunski a zapadni dio Srbije Crnogorsko-Hercegovački.

Akademik Radovan Samardžić o demografiji Srbije poslije sklapanja Beogradskog mira -->

''Posle sklapanja Beogradskog ugovora 1739. godine, u tom trenutku, prema podacima V. Čubrilovića, Srbija nije mogla imati više od 50.000 - 60.000 stanovnika''

(Istorija srpskog naroda, četvrta knjiga, tom I, Srbi u XVIII veku, Beograd 1986, str.321)

Poznati srpski geograf Jovan Cvijić je na karti prikazao porijeklo stanovništva sjeverne (uže) Srbije -->

https://www.reddit.com/r/serbia/comm...0%B0/#lightbox

Može se viđet da je Srbija useljenički zbjeg iz posljednja tri vijeka. Mrvice starosjedilaca obilježene crvenim tačkicama na karti, to je tih 50.000-60.000 preostalih stanovnika poslije sklapanja Beogradskog ugovora. Sve ovo ostalo kolonisti koji žive na tom prostoru manje od 300 godina. Jug Srbije - Bugarski i Makedonski Sloveni, cijela istočna Srbija - Vlasi. Zapadni dio uglavnom doseljenici iz sloveniziranih vlaških i arnautskih plemena iz CG.

Proglašeno narodom/nacijom 12.12.1830.

Današnji Srbi su europski Amerikanci, miks svega i svačega, to sam davno ustanovio.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 04-12-2024 at 20:11

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove