+ Odgovori na temu
Prikaz rezultata str. 1/3

Tema: Lokalni izbori u BiH 2024-te

Lokalni izbori u BiH 2024-te

Evo završili lokalni izbori u BiH koji nisu održani u onim općinama pogođenim poplavama.

Što se tiče Hrvata manje više sve ostalo isto osim što se izgleda izgubilo Žepče gdje su bila dva kandidata Hrvata i jedan Musliman.

No Muslimani su to prošli put uradili u N. Travniku pa je tako Hrvat postao gradonačelnik a možda i ponovi mandat.

U Rami je pobjedila opet ona seljačina Ivančević koji se hvali napretkom Rame a općina mu ima jedva 50 rođenih. Muslimani glasuju za njega a bome i Hrvati. Rama propada unatoč ogromnom proračunu. No kad imaš ograničenu seljačinu na čelu općine ne pomaže tu nikakav proračun. Mada čudim se Ramcima, tamo sam bio godinu dana u ratu i mi smo bili kamilica spram Muslimana u odnosu na njih.

u Duvnu i Livnu zamalo se promjenili gradonačelnici. Bome Buntić zamalo.

Stolac obranjen lagano.

U Mostaru izgleda Hrvati dobili mandate ali pošto je tamo ludilo od pravila tko zna..valjda će obranit gradonačelničko misto a i vrijeme je da se ukine taj suludi izborni zakon samo za Mostar. Zašto nema za Sarajevo ili Banjaluku. To je davno trebalo ukinut i ne znam zašto ta debilna anomalija ne dođe u fokus hrvatske politike i u BiH i u Hrvatskoj. A čuj mene zašto, zato jer ih nije briga.

Ono što je karikaturalno na ovim izborima koliko Srbi lažu. Tako ih je po popisu na izbore izišlo 639.432 što je 40,2% od birača a što bi značilo da genocidna Republičetina srpsčetina ima slušajte sad cca 1.532 864 birača.

Kad tome dodamo one maloljetne koji ne mogu glasat..nnnnn..ddddd...18 x ajmo reć 9 000 po generaciji..ide to i malo više ali uzmimo cca 9 000 ( naravno da i tu lažu jer bi bili jedini u Europi koji nisu imali pad rođenih zadnjih 10 godina nego čak i rast)..dakle 18 x 9 000 jest jednako 162 000 plus onih 1.532.864 jest jednako, ljudi moji, u genocidnoj Republičetini Srpsčetini po njihovom zavodu živi cca 1.694.864 čoveci..a kad to usporedimo s popisom iz 1991-ve gdje je popisno 1.366.104 Srbova

Dakle u međuvremeno je Srpsčetina dobila više od 300 000 stanovnika. odakle, gdje, kako s negativnim prirastom, iseljavanjem..to ne može nitko objasnit..

Još su 91-ve popisivani i oni u inozemstvu.

Koliko je to karikaturalno da je u onim vukojebinama istočne Hercegovine plus Foča i Kalinovik koje je selendra kao i Ljubinje, Gacko, Bileća , malo veće Nevesinje i jedino ozbiljno misto Trebinje..vele izišlo 56 000 tisuća glasača.

A dobro ako ih toliko uopće živi tamo. Za usporedbu u Trebinju je po tim podacima izišlo duplo više nego u Širokom 18 000 Trebinje ŠB 9 000 izišlih a Široki šije Trebinje u broju rođenih. A u cijeloj Zapadnoj Hercegovini izišlo 32 000. A u vukojebinama 56 000. Pa u to ni retardirani pavijan ne bi povjerovao.

Niko krupno ka Srbin ne laže.

Nije problem da su svuda napuvani popisi, tako za Duvno vidim 19 tisuća i nešto birača a kamo sreće da toliko ljudi živi sad tamo a ne samo birača.

Ali ovdje je lažetina o broju izišlih na glasanje i konačnom broju jednog naroda koji iz toga proizilazi. Ako živi pola Srba u BiH od one izišle brojke..to je tu negdje 800 000 plus nešto Muslimana, nešto sitno Hrvata i ako se ukupno nategne u tzv RS do 900 000 i to je to.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 07-10-2024 at 23:49
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Prokomentiro bi ovaj bizaran cirkus u Mostaru. Nakon što xy izbornih ciklusa nije uopće bilo izbora u Mostaru, sad kad ih ima, bolje da ih nema. Tu nijedan narod ne može imat više od 15 zastupnika pa makar osvojio svih 35.

Koje je to ludilo. Koja je to travestija. I to ima samo u Mostaru. Svuda drugo je koliko dobiješ glasova toliko dobiješ mandata. Samo u Mostaru ne.

To naravno ide na hrvatsku štetu, da ide na štetu druga dva naroda ne bi opstalo dva dana.

To je ne tragu izjave nekog američkog seronje. Ili se asimilirajte ili iseliti, upereno Hrvatima.

No čovjek i sile snuju a Bog odlučuje.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 29-10-2024 at 21:16

Zbog Eline i bokala vina

U Tomislavgradu traju prepirke između Pomaka i HDZ-ea. jedni druge optužuju tj HDZ optužuje Pomak za raseljavanje duvanjske općine, da su krivi za 57 mjesto po razvijenosti u BiH ( kao da se ne zna da je broj stanovnika Duvna uvećan i da stoji još onaj prijeratni od 31 000 a 22 000 birača a ako ih pola, dobro je) da je 16 godina njihovog ( Pomakovog) vladanja uništilo Tomislavgrad.

A ja se onako mislim, pa to su sve bivši članovi HDZ-ea Od tih 16 godina valjda 12 je vladao HDZ samo tad nije bilo Pomaka. I ti ljudi su izbačeni iz HDZea jer je duvanjski HDZ tražio da bude primjereno vrjednovan jer je imao puno više zastupnika u županijskoj skupštini nego livanjski, koji je čini mi se imao samo 1-og zastupnika.

Ali to se nije svidilo Čovićevom "najdivnijem biću" Borjani Krišto, onako na prvu, pravoj seljači kojoj ne bi dao dvi nacrtane ovce da čuva, koja ih je poizbacivala iz HDZea.

I ljudi s novom strankom dobili izbore. I dobili opet. Ja ne znam tko je raseljavao Duvnjake od 1990 do 2020 kad ovi preuzimaju vlast ( Duvnjaci se raseljavaju još od onog rata, prvo Slavonija pa nakon potapanja Buškog jezera Bjelovar i taj kraj, di su završili i Mamići a onda tek šta je bilo kad je 1962-ge potpisan sporazum između SFRJ i Savezne republike Njemačke o dolasku radnika iz SFRJ, kad je nastao pravi egzodus Duvnjaka, gdje nije bilo kuće di nije bio barem jedan u Njemačkoj a znalo ih je biti po par a kasnije cijele obitelji odlazile. Iz Zap. Hercegovine npr nije bilo ni blizu toliko odlazaka u Njemačku i dalje. Bilo je ali ni blizu duvanjsko-livanjskom slučaju. Duvno je u bivšoj SFRJ bilo mjesto s najviše tzv. gastarbajtera na broj stanovnika, Livno drugo, Imotski treće itd itd)). Samo u Berlinu računali su nekad da ima samo 100 Roških obitelji Više nego u samom RP. A gdje su drugi gradovi i države)

Ja se za vrijeme HDZ-ea ne sjećam nijedne tvornice otvorene, nijednog pogona, ništa, nula, zero.

Nisu se ni ovi nešto iskazali a sad je li to do njih ili Duvno nije baš primamljivo za investicije ne znam . Eto došao je Metus, on švedsko-samoborska trvrtka za dizala i dolazi ta švicarska tvrtka za medicinske aparate. To je sve naravno malo u odnosu na npr Posušje, Široki neću ni spominjat ali što je uradio HDZ i koga je on doveo za 30 godina vladanja u TG. Ja ne znam da je ikoga. Čak su uspjeli upropastit kablaru koja je imala svjetski renome i bila najbolja tvornica u sklopu nekada giganta Energovinvesta. Pa je kupio i operušao neki Slovenac, pa onda netko još da bi završila u rukama onog muslimanskog AS Prevent. Sad kako ona radi i koga zapošljava i koliko, ne znam.

Ali i tu se vidila njihova "sposobnost". Tamo 2006-te zatekao sam se u socijalnom, za bolesnu tetu da izvadim knjižicu i dolazi jedan čovjek i traži toplice i bolovanje. A radio u Kablari. I govori mu žena šta je radila tamo..pa ovi vaši ne uplaćuju ni zdravstveno ni mirovinsko, kako ću ti dati toplice. I trajala je i trajala ta rasprava, na kraju mu žena dala toplice na konto nečega, ne sjećam se. I rekla, ovo ti sad dajem i mimo pravila ali samo ovaj put. A vlasnik je bio tada taj Slovenac. I onda ja, pošto se sve moralo kupovat, odem u Dom zdravlja kupit za tetu infuzije i još neke stvari i tamo na zidu zahvalnica tvornici Kablova jer je donirala duvanjskom domu zdravlja 10 tisuća km. 10 tisuća km doniro i koči mu se zahvalnica u Domu zdravlja. A radnicima ne uplaćuje ni zdravstveno ni mirovinsko?????????????

Zar to duvanjski HDZ tada nije znao. Kako ih nije sram.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 29-10-2024 at 21:16

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove