+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/28

Tema: Predsjednički izbori u RH.

Predsjednički izbori u RH.

Iako se još ne zna datum predsjedničkih izbora u Hrvatskoj ili ja barem nisam čuo već se pomalo priča o kandidatima.

Usput sramota je da se još ne zna datum predsjedničkih izbora.

Dakle prvo imamo trenutnog predsjednika Milanovića koji se probao prošvercati na dosad nezabilježen način odkad je demokracije u svijetu, u fotelju premijera, onako kukavički bez da da ostavku na mjesto predsjednika. Koliko je Hrvatska smiješna nedovršena država govori to da nije zbog tog poteza i svega što je radio u izborima kršeći sve propise, kako nije urgentno opozvan. A možda i priveden.

To je nevjerojatno da on nije opozvan. Time se po tko zna koji put Hrvatska pokazala kao poludržava. Lik ladno kaže da je kandidat za premijera jedne stranke a kakti po pravilima ne smije sudjelovati kao predsjednik uopće u izbornoj utrci , ne smije čak ni podržavati neku stranku. Znam da je to hipokrizija ali takvi su kao zakoni. A on ne dadne ostavku, i još kaže da je izišao iz zone komfora. Pa iz kakve si ti zone komfora smrade izišao ako nisi dao ostavku na mjesto predsjednika.

Plan mu nije uspio i sad se kandidira za rezervnu poziciju

Što se tiče njega to je jedan nesposoban lik koji se nešto vucara po hrvatskim krajevima Bih ko kakva olinjala zvjerka i dodvorava se ponekom maloumniku i srbofilu. Jer to je njemu samo štaka s kojom šepa za srpsko ruske interese. To je jasno svakome tko ima zrno soli u glavi. Dodikov seiz sluga i izmećar, Sancho Pansa sve to radi radi srpsko-ruskih interesa a da je to tako pa ne treba veći dokaz od ovoga koje će sad biti naveden. Nekad je Orban za njega bio najveće europsko zlo al odkad se Orban priklonio Srbiji a pogotovo Rusiji Orban je za njega pozitivac. Jeftini folirant je impresionirao nešto srbofila maloumnika po Bih.

Lik je podjelio više odlikovanja hrvatskim ratnim postrojbama nego Tuđman a slao je interventnu policiju na invalide domovinskog rata u crkvu što ni komunisti nisu radili nakon onih olovnih godina iza rata.

Vjerojatno teško korumpiran, kao premijer je radio tako očite kažnjive stvari da to da ne pravi društvo Sanaderu ima zahvaliti samo tome da duboka država drži medije i pravosuđe.

Ima o njemu, cijeli roman ali jednom rječju nesposobna ali pohlepna bitanga s oštrom jezičinom.

HDZ nema kandidata koji ga može tući. Zato jer su to sve klimoglavci bez ikakve osobnosti. Sumnjam da bi ga i Plenković pobjedio jer masa HDZ ovih birača ne podnosi Plenkovića. Onog kojeg spominju, Stier, nema teoretske šanse dobiti Milanovića iza koga će stati svi jugodesničari jer svi oni dobro znaju tko je Milanović i da je ovo "Hrvatovanje" samo loša šmira za naivne i priglupe.

Ona priča da bi se mogao Miro Gavran kandidirati, predsjednik matice Hrvatske, malo poznat u javnosti, nadam se da neće napraviti tu grešku i kompromitirati se kao nekakav kandidat HDZ-ea, ekstremno lijeve stranke.

DP sumnjam da će imati svog kandidatata. Ima jednog odličnog Slobodana Prosperova Novaka, najvećeg živućeg hrvatskog inetelektualca koji je živa enciklopedija hrvatske književnosti, povijesti uopće, Oš datum, vojni, književni, gradski, povijesni on ti ga istrese kao iz rukava i objasni do u detalj. Fascinatan lik. Ali da se on valja u blatu sa seljačinom Milanovićem to ne mogu zamisliti, morao bi se deset levela spustiti na razinu Dodikovog kljuseta. A ni DP ga nešto ne gura, služim za kadnokad pokazivanje.

MOST nakon odlaska bračnog para Raspudić opstaje na Grmoji koji ima retoričke sposobnosti ali MOSt nema stranačku bazu. Dakle nema šanse.

Marija Selak Raspudić. Hm. Ja sam bio siguran da će kandidat pogotovo dok je još bio u Mostu biti sigurno Nino. Čak je i on to dao naznačiti. Šokirao sam se kad sam vidio da je to Marija. Ona je pametna ženskica ali nema šanse nit je to mjesto za nju. Nino- to je već druga priča. Retorički jak, mangupskog rječnika, mlađa verzija Slobodana Prosperova Novaka, intelektualno nadmoćan Dodikovom izmećaru, mogao bi okupiti široku frontu. Nekadašnji Nino, dok se nije počeo blamirati pojedinim izjavama i političkim prognozama koje je sve fulao. Za njega bi glasao. Bez obzira što me u nekim stvarim razočarao. Ali, da glasao bi za njega.

Ovako ću vjerojatno bojkotirati ove izbore. Jednostavno nemaš za koga glasat. Hrvatska je spala na ekstremnu ljevicu, ekstremnu ljevicu i još ekstremniju ljevicu bez obzira kako se zovu stranke i pokojeg desnog egzibicionistu.

Za Mariju neću. Njezino koketiranje s ljevicom i očito mladalačke simpatije za ekipu s filozofskog, to zaokružit baš i ne bi htio. Ima ona inacionalnu i konzervativnu notu ali nedovoljnu. Da je bolja od Dodikovog izmećara, bolja je jasno, pa od njega je svak bolji osim HDZ-ovaca i likova tipa Milutin Kekin ili njegove žene ludače. To mi nije dovoljno.

Ovi desni fantasti poput Jonjića i sl..to je sve oko 1%.

Taklo da mislim udružena jugodesnica po meni komotno odnosi pobjedu a s njime i čuvar genocidne tzv. RS Zoran Milanović.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-09-2024 at 16:21
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Skroz su me istrošili izbori za Sabor i EU parlament.

Imam taj depresivni osjećaj da je sve uzalud i da će se i nakon predsjedničkih izbora sve svesti na dvije stranke, SDP i HDZ, odnosno njihove kandidate.

U prvom krugu možda izađem glasati; za Karolinu ili možda za Jonjića iako znam da su im šanse male.
    Za drugi krug ostajem doma.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

Pa vidi, hrvatsko nacionalno glasačko tjelo nema za koga glasat.

Kad se zbrojem glasači DP-ea, većine Mosta plus Karolinini i sl. to je nekih maksimum 16- 17%.

Naravno da to nisu svi hrvatski nacionalni glasači. Tu bi se moglo pribrojiti i većina glasačkog tijela HDZea ali oni glasaju za ekstremno lijevu stranku tako da, to je jedino bitno.

Zato ti i imaš birat između ekstremne ljevice tipa Milanović I barem neke korisne budale ekstremne ljevice iz HDZea.

Hrvati su se sami na to sveli. To je njihov izbor.

Zbog Eline i bokala vina

Gordan Jandroković antifašist i levičar kojemu posebno smeta pozdrav " Za Dom Spremni" poziva sve od centra do desnica da se mobiliziraju za predsjedničke izbore jer se ljevica kao već mobilizirali. Pa naravno ljevica ne izdaje svoje birače. Samo mi nije jasno ako se ljevica mobilizirala, onda se i HDZ mobilizirao jer što je HDZ nego ljevica i to ekstremna. Veleizdajnička. Četnički isprdci.

Svjesni su da nemaju čovjeka za pobjedi svog ideološkog sudruga Milanovića jer su previše slični. Mobilizirat možeš samo ako na drugoj strani imaš neprijatelja. A oni i Milanović ko jaje i jaje koliko god glumiti svađu. Ideološki su isti. A i nemaju ljude. Sve bezlični apartčici.

Hoće li vas Jandroković mobilizirati. hahahaha. Kako smiješno i bizarno zvuči. Od mene mogu dobit samo od šake do lakta s prezirom. veleizdajnici odvratni.

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Gordan Jandroković antifašist i levičar kojemu posebno smeta pozdrav " Za Dom Spremni" poziva sve od centra do desnica da se mobiliziraju za predsjedničke izbore jer se ljevica kao već mobilizirali. Pa naravno ljevica ne izdaje svoje birače. Samo mi nije jasno ako se ljevica mobilizirala, onda se i HDZ mobilizirao jer što je HDZ nego ljevica i to ekstremna. Veleizdajnička. Četnički isprdci.

Svjesni su da nemaju čovjeka za pobjedi svog ideološkog sudruga Milanovića jer su previše slični. Mobilizirat možeš samo ako na drugoj strani imaš neprijatelja. A oni i Milanović ko jaje i jaje koliko god glumiti svađu. Ideološki su isti. A i nemaju ljude. Sve bezlični apartčici.

Hoće li vas Jandroković mobilizirati. hahahaha. Kako smiješno i bizarno zvuči. Od mene mogu dobit samo od šake do lakta s prezirom. veleizdajnici odvratni.
    Poštovani inkvizitor ja sam imao priliku susresti Miljenka Brkića i s njim se slikati nedjelja 25 kolovoza 2029. Kako je on tada još bio u vrhu redova HDZ i bio u Andreja Plenkovića vladi,
    kako smo sjedili za stolom, pričali i jedan drugog direktno u oči gledali, ja sam mu postavio pitanje:
    "Gospodine Brkiću da li ste Vi još u vladi sa Plenkovićem, ili pri Plenkovićevoj vladi".
    Iznenadio se je mojim pitanjem i rekao: vidjet ćemo. On je velika ništarija...i tu je zastao.
    To toliko za sada.
    LP. svima.

Sutra HDZ najvjerojatnije objavljuje svog kandidata za predsjednika.
    Kladim se da će to biti Dragan Primorac.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

Pa o njemu se priča.

On je idealan za Plenkovića. Nije u stranci, jer njemu ne paše da čak netko iz HDZea pobjedi Milanovića iako nema tko ali hipotetski. Taman bi mu to trebalo da nema nad nekim HDZ ovcom apsolutnu kontrolu. Rađe bi prepustio to mjesto Milanoviću u ovom fingiranom sukobu. A ako Primorac izgubi može reći, nije HDZ ovac izgubio.

Što se tiče Primorca on je nesumnjivo stručnjak u svom poslu i to svjetski. Politički on je bezličan. Bio je sa Sanaderom, ništa mu nije smetalo što Sanader radi a ako se kandidira ispred HDZ-ea to bi bio dokaz da mu ne smeta ni što Plenković radi. On se već jednom kandidirao za predsjednika ono kad je Josipović pobjedio. Službeni kandidat je bio Hebrang a onda je Primorac izišao iz HDZ-ea pa se on kandidirao što je vjerojatno bila diverzija i opstrukcija Hebranga koji nije završio u drugom krugu . Bandić je ušao u drugi krug. Primorac dobio ne znam koliki postotak.

Uglavnom politički me ne zanima nitko tko ima veze sa sa HDZ-om pa tako naravno ni Primorac.

Zbog Eline i bokala vina

Da, win-win situacija za Plenkovića.
    Ako pobijedi, naš je, ako izgubi, nije hadezeovac.
    Kako god okreneš, Plenković nije ugrožen, a njemu je to najbitnije.

Glasala sam za Primorca te 2009. no, mnogo toga se promijenilo od tada tako da je on meni sada ne tema.

U al je ovo Hebranga pogodilo. On sad izišao iz HDZea. Ja sam mislio da je on odavno napustio HDZ. Znači smeta mu samo što je kandidat Primorac koji je njemu pomrsio račune u izborničkoj utrci koju ionako vjerojatno ne bi dobio jer ga HDZ ova vrhuška nije iskreno ni podržavala. A nisu mi smetale sve HDZ ove izdaje. Nisu mu smetali četnici u vlasti ni financiranje proslave četničkog klanja koje HDZ ovci osiguravaju. Radi toga nije izišao iz HDZ-ea nego zbog vlastitog ega.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 01-08-2024 at 21:23

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    U al je ovo Hebranga pogodilo. On sad izišao iz HDZea. Ja sam mislio da je on odavno napustio HDZ. Znači smeta mu samo što je kandidat Primorac koji je njemu pomrsio račune u izborničkoj utrci koju ionako vjerojatno ne bi dobio jer ga HDZ ova vrhuška nije iskreno ni podržavala. A nisu mi smetale sve HDZ ove izdaje. Nisu mu smetali četnici u vlasti ni financiranje proslave četničkog klanja koje HDZ ovci osiguravaju. Radi toga nije izišao iz HDZ-ea nego zbog vlastitog ega.
    Tipično za jednog hadezeovca.
    Evo šta mu je Dragan Primorac odgovorio; https://narod.hr/hrvatska/primorac-o...-nisu-istinite

Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku
    Tipično za jednog hadezeovca.
    Evo šta mu je Dragan Primorac odgovorio; https://narod.hr/hrvatska/primorac-o...-nisu-istinite
    Aups jebote on će čak dopustiti da svi imaju pravo na mišljenje pa i Hebrang. pa taman je ko "čovjek koji ne komentira tuđe izjave i četnički isprdak".

On je ionako stavljen reda radi jer HDZ nema kandidata niti ga ne želi, sve da ga ima. Njima odgovara Milanović na Pantovčaku. Ionako je razliku u njima pet deka. Ekstremni ljevičari i četnički isprdci i jedni i drugi.

Sad ga narod. hr onako ljigavo promovira.

On vidi podjele u društvu. Pa naravno. Svako društvo ima podjele u društvu. Podjelu na dobre i zle. Dobro i zlo ne može zajedno. Podsjećaju na MOST.ovu ideju o ideološkom moratoriju koju je ekstremna ljevica s prezirom odbila. A Primorac bi to sve smućko pa prolio. Njega će podržavat ljevica. Možda i bi da nema svog top igrača Milanovića jer on je isto ljigavac politički kao i Plenković, potencijalni veleizdajnik i potencijalni četnički isprdak..

Čuj priče, svi smo bili u Savezu Omladine. Bome nismo. Ja sam živio tada i nikakvo članstvo osim u pionire nisam primljen. A kamoli bio kandidat sa SK. dakle Primorče ljigavče ne kaki.

Ti si politički ljigavac i odigrat ćeš svoju ulogu i onda opet u političku anonimnost kao i 2010-te.

Zbog Eline i bokala vina

Nakon savjetnika Milorada Dodika, Zorana Milanovića, sad se i savjetnica Milorada Dodika kandidirala za predsjednicu RH

Što je slijedeće. Ima li granica sprdnji Velikosrba sa Hrvatskom.

Zbog Eline i bokala vina

Kako se radi o izborima, sadržaj priložene poveznice je također o izborima.

https://otporas.com/who-won-the-deba...mp-ili-harris/

LP svima.

Prije par dana, neočekivano, javio se Dražen Budiša.
    Podržao Mariju Selak za predsjednicu; https://www.vecernji.hr/vijesti/budi...ednicu-1798799

Nju sam nekako i zamišljala kao materijal za onaj stari HSLS.

Teško da ima gori politički prognozer od Budiše.

Njega je čak i onaj dosadni, introvertirani, krmeljivi Račan preveslao. S time ne mislim da Budiša nema vrijednost, pogotovo njegova proljećarska epopeja i hrabrost.

Tuđman je rekao da je u njega polagao najveće nade ali da se nije kvalitetno politički razvijao.

Selakica je lijepo lice a i najbolji je kandidat od ponuđenih ako izuzmemo Jonjića kojeg nema u javnosti i koji nema šansi. Mislim nema ni ona ali je barem ima u javnosti.

Ali biti najbolja u ovakvoj konkurenciji dvoje Dodikovih savjetnika, histerike iz Možemo kojoj kao da je vuk pojeo janje na glavi ( ovu genijalnu foru sam pročitao u jednom komentaru na Večernjem), ljigavog lika koji poziva na jednistvo ( koje, kakvo, pod čijom kapom) i nije neki domet.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-09-2024 at 16:18

Zbog Eline i bokala vina

"Kao da joj je vuk pojeo janje na glavi."

Budiša i njegovo političko djelovanje zapravo su preslika sveukupne hrvatske političke naivnosti i potkapacitiranosti.
    Za mene je Budiša izgubio svu vjerodostojnost onog trenutka u kolovozu 1999. kad je sklopio političku koaliciju sa Račanom.

Koliko će Budiša pomoći Mariji... nisam baš sigurna da hoće nešto značajno.

U međuvremenu, Milanović se, onako kao zabrinut, okreće temi stranih radnika u Hrvatskoj; https://web.facebook.com/watch/?v=1969169950213676
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-09-2024 at 16:17

Kod nas na selu se je znalo govori i to da kada se dvije krave sastanu, o čemu one najviše govore.
    One govore kako im je najteže uvijek ići istim putem, to jest biti pripet na jednoj livadi i uvijek brstiti istu travu.
    Tako se danas politička elita - ne Hrvatske Države sa tri slova nego RH sa dva slova - RH vlada.

2024-09-15 – dragutin

Dobro večer prije pola noći – ZDS = „Za Domovinu Spremni“ (ovako nije zločin zapisati - ZDS)

Evo mene još nije pola noći, a pivo je još u hladnjaku.

http://www.safaric-safaric.si/zds@@@...tporas-011.htm

http://www.safaric-safaric.si/zds@@@...tporas-011.pdf

Bujanec je rekao da se ona Aurora Dodikova Weiss zove ustvari Irena Živković..

Zbog Eline i bokala vina

Ja sam negdje čula da joj je pravo ime Zorica Bijelić i da je završila tečaj samodiplomacije (šta god to je).
    Žena je ili sprd ili se sprda predsjedničkim izborima.
    Srećom, pa mislim da neće uspjeti skupiti 10000 potpisa.

U međuvremenu, DP podržao Primorca.
    Jel' tko uopće posumnjao da će biti drukčije.

Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku
    Ja sam negdje čula da joj je pravo ime Zorica Bijelić i da je završila tečaj samodiplomacije (šta god to je).
    Žena je ili sprd ili se sprda predsjedničkim izborima.
    Srećom, pa mislim da neće uspjeti skupiti 10000 potpisa.

U međuvremenu, DP podržao Primorca.
    Jel' tko uopće posumnjao da će biti drukčije.
    Ta potpora od djela DP-ea će mu baš puno pomoći. Pitanje je na koga oni uopće imaju utjecaj osim na one koje su uvalili na položaje. Ni HDZ a kamoli njegovi glasači ne podržava Primorca a kamoli će mu raspadnuti DP pomoć.

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove