Iako se još ne zna datum predsjedničkih izbora u Hrvatskoj ili ja barem nisam čuo već se pomalo priča o kandidatima.
Usput sramota je da se još ne zna datum predsjedničkih izbora.
Dakle prvo imamo trenutnog predsjednika Milanovića koji se probao prošvercati na dosad nezabilježen način odkad je demokracije u svijetu, u fotelju premijera, onako kukavički bez da da ostavku na mjesto predsjednika. Koliko je Hrvatska smiješna nedovršena država govori to da nije zbog tog poteza i svega što je radio u izborima kršeći sve propise, kako nije urgentno opozvan. A možda i priveden.
To je nevjerojatno da on nije opozvan. Time se po tko zna koji put Hrvatska pokazala kao poludržava. Lik ladno kaže da je kandidat za premijera jedne stranke a kakti po pravilima ne smije sudjelovati kao predsjednik uopće u izbornoj utrci , ne smije čak ni podržavati neku stranku. Znam da je to hipokrizija ali takvi su kao zakoni. A on ne dadne ostavku, i još kaže da je izišao iz zone komfora. Pa iz kakve si ti zone komfora smrade izišao ako nisi dao ostavku na mjesto predsjednika.
Plan mu nije uspio i sad se kandidira za rezervnu poziciju
Što se tiče njega to je jedan nesposoban lik koji se nešto vucara po hrvatskim krajevima Bih ko kakva olinjala zvjerka i dodvorava se ponekom maloumniku i srbofilu. Jer to je njemu samo štaka s kojom šepa za srpsko ruske interese. To je jasno svakome tko ima zrno soli u glavi. Dodikov seiz sluga i izmećar, Sancho Pansa sve to radi radi srpsko-ruskih interesa a da je to tako pa ne treba veći dokaz od ovoga koje će sad biti naveden. Nekad je Orban za njega bio najveće europsko zlo al odkad se Orban priklonio Srbiji a pogotovo Rusiji Orban je za njega pozitivac. Jeftini folirant je impresionirao nešto srbofila maloumnika po Bih.
Lik je podjelio više odlikovanja hrvatskim ratnim postrojbama nego Tuđman a slao je interventnu policiju na invalide domovinskog rata u crkvu što ni komunisti nisu radili nakon onih olovnih godina iza rata.
Vjerojatno teško korumpiran, kao premijer je radio tako očite kažnjive stvari da to da ne pravi društvo Sanaderu ima zahvaliti samo tome da duboka država drži medije i pravosuđe.
Ima o njemu, cijeli roman ali jednom rječju nesposobna ali pohlepna bitanga s oštrom jezičinom.
HDZ nema kandidata koji ga može tući. Zato jer su to sve klimoglavci bez ikakve osobnosti. Sumnjam da bi ga i Plenković pobjedio jer masa HDZ ovih birača ne podnosi Plenkovića. Onog kojeg spominju, Stier, nema teoretske šanse dobiti Milanovića iza koga će stati svi jugodesničari jer svi oni dobro znaju tko je Milanović i da je ovo "Hrvatovanje" samo loša šmira za naivne i priglupe.
Ona priča da bi se mogao Miro Gavran kandidirati, predsjednik matice Hrvatske, malo poznat u javnosti, nadam se da neće napraviti tu grešku i kompromitirati se kao nekakav kandidat HDZ-ea, ekstremno lijeve stranke.
DP sumnjam da će imati svog kandidatata. Ima jednog odličnog Slobodana Prosperova Novaka, najvećeg živućeg hrvatskog inetelektualca koji je živa enciklopedija hrvatske književnosti, povijesti uopće, Oš datum, vojni, književni, gradski, povijesni on ti ga istrese kao iz rukava i objasni do u detalj. Fascinatan lik. Ali da se on valja u blatu sa seljačinom Milanovićem to ne mogu zamisliti, morao bi se deset levela spustiti na razinu Dodikovog kljuseta. A ni DP ga nešto ne gura, služim za kadnokad pokazivanje.
MOST nakon odlaska bračnog para Raspudić opstaje na Grmoji koji ima retoričke sposobnosti ali MOSt nema stranačku bazu. Dakle nema šanse.
Marija Selak Raspudić. Hm. Ja sam bio siguran da će kandidat pogotovo dok je još bio u Mostu biti sigurno Nino. Čak je i on to dao naznačiti. Šokirao sam se kad sam vidio da je to Marija. Ona je pametna ženskica ali nema šanse nit je to mjesto za nju. Nino- to je već druga priča. Retorički jak, mangupskog rječnika, mlađa verzija Slobodana Prosperova Novaka, intelektualno nadmoćan Dodikovom izmećaru, mogao bi okupiti široku frontu. Nekadašnji Nino, dok se nije počeo blamirati pojedinim izjavama i političkim prognozama koje je sve fulao. Za njega bi glasao. Bez obzira što me u nekim stvarim razočarao. Ali, da glasao bi za njega.
Ovako ću vjerojatno bojkotirati ove izbore. Jednostavno nemaš za koga glasat. Hrvatska je spala na ekstremnu ljevicu, ekstremnu ljevicu i još ekstremniju ljevicu bez obzira kako se zovu stranke i pokojeg desnog egzibicionistu.
Za Mariju neću. Njezino koketiranje s ljevicom i očito mladalačke simpatije za ekipu s filozofskog, to zaokružit baš i ne bi htio. Ima ona inacionalnu i konzervativnu notu ali nedovoljnu. Da je bolja od Dodikovog izmećara, bolja je jasno, pa od njega je svak bolji osim HDZ-ovaca i likova tipa Milutin Kekin ili njegove žene ludače. To mi nije dovoljno.
Ovi desni fantasti poput Jonjića i sl..to je sve oko 1%.
Taklo da mislim udružena jugodesnica po meni komotno odnosi pobjedu a s njime i čuvar genocidne tzv. RS Zoran Milanović.