To što ti ne vidiš da je DP faktor ičega, to nije bitno, bitna je stvarnost.
To što ti ne vidiš da je DP faktor ičega, to nije bitno, bitna je stvarnost.
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Inače Dodikovo kljuse je dvaput prijebao čak i onog karikaturalnog Vučića. Vučić je rekao da se nikad neće kandidirati za predsjenika Republike pa je to uradio na slijedećim izborima za predsjednika a Milanović je rekao da se neće kandidirati za predsjednika Republike a prije mjesec dana je rekao da se neće kandidirati za predsjednika vlade..
Bez obzira što mislim da je ovo obični igrokaz duboke države koja se plaši da neće kao dosada formirati vladu i da je sve ovo zbog DP-ea pa nije slučajno da im je glavna meta ovih dana pa su od sigurnog člana HDZ-ove vlade sad odjednom postali Milanovićevi igrači, mislim da je ovo klasičan državni udar. I da su represivni organi već preključer trebali posjetit Pantovčak.
Ali naravno da neće duboka država hapsitit svog klauna.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 17-03-2024 at 22:21
Zbog Eline i bokala vina
Ono drugo Dodikovo kljuse, Čović, sasvim nepotrebno se razbacuje neradnim danom u krajevima valjda di su Hrvati većina. Ne znam kako to misli izvesti s neradnim danom barem u javnim institucijama ali to je potpuno nepotrebno.
Jer dijaspora daje tri fiksna mandata koliko god ih iziđe. To im je "darovao" HDZ pod vodstvom Kosorice i sveo ih na razinu četnika 3=3.
Jedino opravdanje bi bilo da izvuče HDZ-ove birače jer prošli put im je general Glasnović za 11 glasova umalo po drugi put zaredom uzeo mandat. Ne znam gdje će general biti kandidat ali najviše šansi ipak ima u dijaspori.
Zbog Eline i bokala vina
Jugodesnica okupljena oko Milanovića nema skoro nikakve šanse preuzet vlast od svoje kopije HDZ-ea. Ova koalicija bi morala osvojiti 50 mandata što je za njih mislim znastvena fantastika. I plus toga da Možemo koji su uprskali stvaru Zagrebu uvate minimum 10, pa da im se priključi MOST sa svojih -8 Mandata i onda manjine. Sve to zajedno nema 76 ruku jedino ako im ona s planete majmuna donese donese vriću mandata.
Zato njima i nije prvenstveni cilj ta prilično nemoguća misija, njima je bitno samo održavati ovaj model vlasti da hrvatska misao ne dođe na vlast. A da HDZ odavno već 24 godine nije hrvatska misao to zna svatko ako nije mentalno uskraćen ili ako nije ovinsik kojeg je HDZ priključio na državnu kasu. Dovoljno je vidjeti tko im je bio premijer. Jadranka Kosor koju danas ne razlikuješ od neke lude feminolezbače ili Vesne Pusić, Kolinda Grabara Kitarović koja se smuca i daje izjave poput Jelene Veljače.
Uostalom dovoljno je vidjeti "čovjeka koji ne kokmentira tuđe izjave" koji ide na obljetnicu osnivanja HDZ-e au Benkovcu pa zakasni sat vremena jer ždere s četnicima u mjestu odakle je bio neuspjeli atentator na Tuđmana u tom istom Benkovcu. To je ruganje čak i HDZ ovcima, onako pokvarenima i guzičarima kakvi već jesu.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 19-03-2024 at 12:47
Zbog Eline i bokala vina
Dvije strane jednog novčića; samo mnogi to ne vide ili ne žele vidjeti.
Osjećam susramlje i jad kad slušam neke kako sad odjedanput brane Milanovića.
Zaboravili su da je bio neuspješan premijer, zaboravili su kakve je ljude imao na ministarskim pozicijama (Pusić, Matić, Ostojić...), ponašanje prema hosovcima...
Birati između HDZ i SPD je kao da se bira između kuge i ebole.
Nije ni čudo šta nismo dugo imali državu niti šta je nismo znali sačuvati kad smo je imali.
Posljednje uređivanje od Gelsey Azalea : 18-03-2024 at 18:01
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)
Milanovića može braniti samo kompletan idiot. Iako je ovo igrokaz duboke države da bi se formirala vlada kao dosad. Kako rekoh ovaj krkan jugodesnice oko SDP-ea nema skoro nikakve šanse formirat vlast. Čak je vjerojatnijin scenarij da će se rasut ko riža. Na ove ankete kako je Milanovićevom bjesnilom rejting SDP-eu skočio za 9% samo su rezultat očajnih lažljivaca.
No za higijenu, bez obzira što je igrokaz, treba se reagirati . I trebalo se već. Jedina mogućnost za smjenu predsjednika osim smrti i isteka mandata je proglašavanje nesposobnim za obnašanje dužnosti. A ovaj to pokazuje iz dana u dan.
Fino ga poslat na vještačenje i promatranje u Vrapče ili gdje već drugu ustanovu zaduženu za te stvari pa neka ga i proglase sposobnim, to se treba obaviti. Mislim ovo što on radi je če¸ak ispod razine jedne Srbije i njihove političke scene a ja sam mislio da Vučića i njegovo bjesnilo nitko ne može nadmašit. Bome ovaj ga je počeo šišat i u bjesnom nekontroliranom mahnitanju.
Da se vratim opet na motiv. Pošto ovaj krak jugodesnice ne može formirat vlast, jednostavno nema ih dovoljno, duboka država želi da osigura HDZ-u da ponovi isti scenarij sastavljanja vlade kao prošli put i samo tome ovo sve služi. Da mobilizira one koji ne bi glasali za HDZ ali eto sad se mora jer prijete komunisti.
Nadam se da tih s kokošjim mozgovima ( isprike kokošima) neće biti ni blizu dovoljno za taj igrokaz.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 19-03-2024 at 18:43
Zbog Eline i bokala vina
Evo isječak iz Milančetovog intervjua od jučer
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 19-03-2024 at 15:28
Zbog Eline i bokala vina
Svašta je moguće.
Milanović možda uopće neće biti na izbornoj listi, ali je svima jasno da ako SPD pobijedi novu vladu će formirati Milanović nakon šta da ostavku.
Moguće je i poništenje izbornih rezultata.
Uglavnom, neki će misliti da pretjerujem, ali smatram da smo u kritičnoj situaciji.
Nemamo granica, svoju valutu, gubimo stanovništvo, preplavljuju nas stranci, rasprodali smo sve šta se dalo rasprodati, opljačkani smo i izdani a potomci crvene jugo elite se tuku do krvi za komad vlasti.
Posljednje uređivanje od Gelsey Azalea : 19-03-2024 at 17:39
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
Ma koji Milanović U ovim izborima jedina je dilema. Hoće li HDZ opet moći sastaviti vladu s četnicima i pripadajućim manjincima ili će morati pregovarati s nekom strankom s minimum 10 a možda i 15 mandata pa tek onda podčinjavanje četnicima( ostali manjinci su nebitni i slijede četničkog ovna zvonara)
To je jedina dilema i radi toga je pokrenut sav ovaj karukaturalni cirkus.
Ne nasjedati na režirane svađe. Ljudi se trebaju sjetiti i treba ih svaki dan podsjećati da su u svakom svjetonazorskom i ideološkom pitanju HDZ i SDP i Možemo istomišljenici.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 19-03-2024 at 19:24
Zbog Eline i bokala vina
Poznata je naša hrvatska stara izreka: kada se čovjek utapa i za slamku se hvata. To je i Plenković i Milanović. Ni jedan ni drugi ne bore se za boljitak života u Hrvatskoj, nego samo za svoj osobni interes.
Prilažem poveznicu vijesti iz Hrvatske preko Večernjeg Lista.
Pozdrav svima.
https://otporas.com/dnevne-vijesti-vecernjog-lista/
Razbaco se Plenković po Hrvatskoj ko đubar u proliće Nema pipe ili špine da je on ne otvori. Ali ne voda Pupovca sa sobom. Čudno a inače ga hvali. Sad ga sakriva. Nema Pupovca negdi. Jel živ uopće. Ima li tko kakvu informaciju.
A da. Živ je. Sastal s njim kmet mu Plenki na obljetnici neuspjelog atentata na Tuđmana. U Islamu Grčkom. HDZ ovci ga čekali sat vremena. Dok su Pupovac i Plenki krkali janjetinu. A što je bilo toliko bitno da su se morali sastati. Možda je Plenki zamolio SDS ovce da ne potežu kakvu prangiju na njega jer on nije ni blizu Tuđmanu.
I tako nabraja Plenković što se sve se izgradilo što se gradi i što će se tek igraditi. Pa spominje drugu cijev tunela Učka. Kakve veze on ima s tim. To rade Francuzi koncesionari koji su naplaćivati prvu cijev koju nisu gradili. Izgrađena je još za vrijeme Jugoslavije. Oni koji u koncesiji imaju autoput Zagreb- Macelj pa ako ne ostvare zacrtanu dobit vlada im mora nadoknaditi razliku..Ludilo. Ludilo od posla 0% rizika. Francuzi su i vlasnici tj koncesionaru zračne luke Zagreb. Iako se tvrdili da su oni samo paravan a da su stvarni vlasnici Srbi. Možda zato je aerodrom Beograd duplo jači po dolascima od zagrebačkog a bio je ranije slabiji. Možda zato se opstruira da zračna luka ne prođe pet milijuna putnika godišnje jer u ugovoru onda moraju ići investicije u zračnu luku Zagreb.
Spominje Plenki i Pelješki most koji se gradio pretežno europskim novcem i koji je cijeđen ko voda iz suhe drenovine i gradio se ko Skadar na Bojani.
Malo kasnije EU je Srbiji kao nečlanici istovario bez ikakvih natezanja 800 milijuna eura za prugu Beograd- Niš.
Kao proruskoj filijali.
Eto tako na naš gleda Eu i tolika je snaga naše diplomacije i naš ugled.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 21-03-2024 at 00:42
Zbog Eline i bokala vina
Politika je dobra čorba samo za one koji ju znaju srkati. To je YU Plenković. On si je zabio u svoju ćivericu da je on "bog i batina"
i pere mozak onima koji su protiv njega a ne onima koji su veća za njega. Tako je to bilo i za vrijeme njegova tita i tu taktiku je uzeo
iz titinih klupa i knjiga iz sedam ofanziva u kojima je pisalo:...ranio se 13 dana ranio se lišću s grana... a odnosilo se na Savu Kovačevića.
To je Andrej Plenković.
Želim svima SRETAN USKRS!
Čovječe dragi ima još do Uskrsa deset dana a prije Uskrsa ide Veliki Petak.
Inače na temu. Dodikovo kljuse govori kako mu Ustavni sud ne može ništa. O može, itekako može. Mogu poništit SDP ovu listu i to komplet. Upozoreni jesu, inatili se jesu i rugali ustavnom sudu, poništiš im kompletno liste i to onda kad predaju liste a ovoga pošalješ na promatranje da vidiš je li sposban obavljati dužnost predshjednika.
Ovo drugo je već trebalo napraviti. I ne znam zašto se ne napravi. Ustvari znam. Vrana vrani oči ne vadi.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 21-03-2024 at 19:27
Zbog Eline i bokala vina
Natjero sam se da pogledam dva sata Malića na Velebitu. Uuu previše.
Malić odavno više nije ono što je bio. Najžešći antiTuđmanovac i antihadezeovac i posebno protuHVO-ovac. On je nekad bio možda najradikalniji protuhrvatski novinar, možda žešći i od Feralovaca. On se sam hvalio kako je otkrio HVO logore po Zap. Hercegevoni koje je preuveličavao skoro po jasenovačkom receptu. Uglavnom njemu su Hrvati i Tuđman bili krivi za sve u BiH što se događalo između nas i Muslimana. Apsolutno za sve. Bio je rigidan. Nije on glede toga ni danas puno promjenio mišljenje ali je oko HDZ-ea.
A zašto je oko HDZ-ea. Pa sam kaže da ne razumije zašto SDP-ovci mrze HDZ. HDZ tetoši manjince, Srbi su na visokim položajima i njemu nije jasno zašto su ovi toliko protiv HDZ-ea.
Za vrijeme potjere za Gotovinom tvrdio je da se Gotovina skriva u hercegovačkim samostanima, bio ako ne griješim najbolji frend s Rankom Ostojićem i bio stalno na vezi sa prvim sekretarom britanske ambasade znači prvim čovjekom MI6 u Hrvatskoj.
Dakle, ono što on kaže oko Milanovića stoji ali lupetanja o tome da je Milanović zaveo desnicu. Koju desnicu. Ako misli na MOST, MOST nije desnica. Pravog i umnog desničara Milanović nikad neće prevarit. Pravi domoljub zna tko je Milanović. Sjeća se Vukovara i razbijanja glava braniteljima i slanja interventne na branitelje u crkvi Sv Marka što nije bilo od postpartizanskih vremena i sve njegove protuhrvatske rabote. Onaj koga je s tzv desnice Milanović privukao na svoju stranu taj nema mozga.
Drugo lupetanje mu je oko prohrvatskog Račana. Svo ovo zlo koje se događa u Hrvatskoj je došlo 2000-te i krađom na saboru HDZ-ea kad je Sanader pokrao Pašalića i oteo mu dobijenu pobjedu preko Borbašovih cajkaških kriminalaca..
Jedan viskokopozicionirani HDZ-Ovac je tada rekao znakovitu i vidovitu misao. "Nije najgore što smo izgubili izbore, najgore će biti kad neprijatelji budu preuzeli HDZ". I to se dogodilo. HDZ je otet i do danas njime vladaju neprijatelji onog ratnog HDZ-ea. I ne samo to, nego neprijatelji hrvatskog naroda. Sanader, Kosor, nešto malo manje Karamarko, Plenković sve je to ista protuhrvatska pašta šuta.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 21-03-2024 at 19:28
Zbog Eline i bokala vina
Nastavlja se mazohističko ludilo u Hrvatskoj
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...jetetu-1374269
Ovo je tko zna koji slučaj di se daju ogromne odštete srpskim pobunjenicima, čak i ratnim zločincima.
Vojislav Stanimirović je dobio sudsku presudu gdje mu je velimir Bujanec dužan platiti više od 10 000 eura odštete gdje ga je okrivljavao za ratni zločin na osnovu svjedočenja žene kojoj je Stanimirović po njezinoj priči odveo ranjenog supruga koji je nekako pobjegao sa strijeljanja i došao kući. Po njega je došao Vojislav Stanimirović okupacijski gradonačelnik Vujovara, bivši predsjednik SDSS-a ministar u zadnjoj vladi tzv RSK i odveo ga. Žena više nije vidjela svoga muža, ni živog ni mrtvog. Dala je prijavu DORH-u protiv Vojislava Stanimirovića, svjedočila o tome javno, prijavu koja je vjerojatno bačena na dno dna najdublje ladice i tamo skupljala prašinu. Žena je u međuvremenu umrla pa između ostalog nije mogla svjedočiti kao svjedok kojeg je predložio Bujanec. Još jedan čovjek koji je trebao biti svjedok, isto je preminuo. Što god tko mislio o Bujanecu ovo je prestrašno. Ustvari više nije, ovo je postalo rutina naše stvarnosti.
Svih tih godina od Račanove vlade do danas umanjivale su se mirovine hrvatskim ratnim vojnim invalidima, ignorirao se HVO, štedjelo se i otimalo hrvatskim patnicima, ratnicima i stradalnicima da bi se izdašne svote plaćale srpskim teroristima.
Tolike odštete srpskim teroristima, njihovim obiteljima, što kroz direktne odštete, što kroz razne mirovine, civilne odštete, građnje srpskih, četničkih centara u Hrvatskoj doseže nevjerojatne cifre koje plaća hrvatska sirotinja. To nam je SDP-ovska,HDZ-ovska ( jer to je jedna te ista politika)Račanova, Mesićeva, Sanaderova, Kosoričina, Josipovićeva, Grabar-Kitarović, Milanovićeva, Plenkovićeva politika donijela. Da budemo svjetski jedinstveni primjerak debila koji drugim služe za sprdnji i podsmijeh. koji plaća svojim krvnicima što ih je klao, silovao i ubijao, rušio i palio, pljačkao i mučio. Nezabilježen slučaj u povijesti svijeta. To inače plaćaju poraženi pobjeđenima, okupatori žrtvama.
Jesmo li to izgubili rat sa Srbijom jer joj konstantno plaćamo ratnu odštetu kroz razne vidove. Istovremeno srpski agresor je Hrvatskoj i hrvatskim žrtvama isplatio točno 0 eura.
Hrvatima nameti i hrana skuplja nego u Njemačkoj a srpskim teroristima ogromne odštete. Mora se odnekud prikupiti taj novac. Kad uđete u dućan i čudite se cijenama sjetite se da Plenković i njegov HDZ mora prikupiti novce za tolike odštete teroristima i plaćanju srpskih "kulturnih centara", poklanjanje zgrada velikosrpskim organizacijama.
Ali na kraju krajeva nije ni Plenković kriv, ni HDZ, ni SDP koji je to isto radio. Narod to može prekinuti ako hoće i ako ga je briga. Ako ga nije briga, nek plaća teroristima i krvnicima svoga naroda.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 21-03-2024 at 19:00
Zbog Eline i bokala vina
Zgadili su mi pjesmu Rijeke pravde.
Kukuriku koalicija 2.0
Tko normalan može uopće i pomisliti da će već jednom dokazani propali premijer Milanović, Čačić, Beljak, Puljkovi, Mrak i Orešković donijeti bilo kakve pozitivne promjene u državii?!
Posljednje uređivanje od Gelsey Azalea : 22-03-2024 at 11:38
Kod Juriča je bio gost Mario Radić podpresjednik Domovinskog pokreta. U početku je Jurič krenuo oštro na Radića zbog nekih njegovih ranijih gostiju ali je Radić to uspješno amortizirao. Smireno i staloženo.
Bio je vrlo dobar u emisiji osim dvije stvari.
1. Prigovaranje Čoviću što ne pristaje da BH GAS, muslimanska tvrtka, vodi plinsku interkonekciju, projekt koji prolazi mahom kroz hrvatske krajeve mu je teški fail. Ako nije upućen o čemu se radi nek se hitno informira.
2. Staro naklapanje da je Staljin nudio NDH neku vrstu nezavisnosti ako ih propusti do Mađarske. To je glupost i maštarije neznalica jer su saveznici na konferenciji u Teheranu dogovorili da će se sve države koje je Hitler pomogao uspostaviti uništiti a sve države koje je Hitler uništio, obnoviti. Tako se i dogodilo nakon rata. Na stranu to što je CA slamala najbolje Wermacht Armije ne bi se bi dopustile da ikoga i za što mole i pregovaraju. Hrvati koliki god bili junaci i vojska NDH brojčano se nisu mogli suprostavit jednoj CA.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 22-03-2024 at 21:20
Zbog Eline i bokala vina
Možemovci odj***li SDP.
HDZ kaže da pregovara sa Marijanom Petir. Ma kakvi pregovori kažem ja, ona je oduvijek bila prikrivena HDZ igračica.
Nevezano za izbore; propucali su auto suca Turudića.
Da li smo blizu točke pucanja? Nekako si mislim da ništa dobro neće doći nakon ovih izbora.
Glasat ću za HDZ i Plenkovića.mislio sam za DP i Penavu, ali nakon svog ovog ludila u svijetu, u regiji i kod nas mislim da tu nema više dvojbe. Biram mir, red, rad i napredak.