+ Odgovori na temu
Prikaz rezultata str. 1/3

Tema: Preminuo Bruno Zorica-Zulu

Preminuo Bruno Zorica-Zulu

Zapovjednik Frankopana. Bivši legionar. Čovjek koji je puno pridonio obuci hrvatske vojske. Vodio je strašne momke.

Bio je u Šujici sa svojim "Frankopanima" u onom trenutku kad su Srbi izbili pred nju nakon pada Kupresa.

Gledao sam ga na početku ukrajinskog rata gdje do u detalje objasnio zašto će doći do fijaska i katastrofe padobranskog desanta na zračnu luku Hostomel kod Kijeva. Kao iskusan padobranac. instruktor, zapovjednik, znao je sve o tome i rekao da su ti ljudi doslovno žrtvovani i da je svaki padobranski desant bez prodora i podrška sa kopna osuđen na neuspjeh.

Bio je škrt na riječima za razliku od djela

Počivao u miru Božjem i laka ti bila hrvatska gruda.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Počivao u miru Božijem.
    Svaki dan ode po jedan Hrvatski ratnik, i tako godinama,nekad dva, tri...
    Nekad samo jedan, za mrvu veći, staratelj,odgojitelj...nekad za mrvu manji.
    Odlaze Heroji, ljudske gromade svaki dan.
    Ima li kraja njihovim odlascima? Ima.
    I šta kad zadnji ode,šta onda?
    Kad zadnji ode, hoće li biti,taj zadnji urezan toliko duboko u pamćenje, ili trebaju umirati stalno,svakodnevno,kao podsjetnik,zalog?
    A ne, kad zadnji ode, prevrće se stranica povjesti, novo vino u nove mješine i tako do konca svita, do dolaska Spasitelja.
    Počivali u miru Hrvatski ratnici.

Pokoj mu duši, sve je manje naših branitelja, i moj rođak je umro prije 12 godina, a lažnih partizana sve više. Još imaju mogućnost da glupa djeca naslijede mirovine. Kada je bilo neko okupljanje u Topuskom prije 15-ak godina, gdje je govorio i norveški veleposlanik, "tepajući" okupljenima da je na tzv. Balkanu uvijek bilo krvi do vratova ( naše budale misle da je to kompliment, ne pitajući gosta o krvoločnim sukobima na europskom Zapadu, jer je percepcija da su na tzv. Balkanu krvoločna plemena), a u publici starež bez ijedne bore na licu, rukama.... A naši branitelji ne mogu dosegnuti 60 godina

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove