+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 2 3 4
Prikaz rezultata str. 61/65

Tema: Teroristički napad Hamasa na Izrael

I šta će sad opet Izrael bit kriv kad uzvrati Hezbollahu.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Videh juce da Palestinci traze primirje,a neko im lepo odgovorio da je primirje bilo pre 6.10.2023
    Sta su ocekivali posle onog upada na festival i kibuce,otmica,silovanja ?
    Koji je bio cilj onog upada ?

Uz svo razumevanje da su im Izraelci oteli zemlju(da,ima jako extremnih Jevreja koji ugnjetavaju Palestince u mesanim sredinama sto ne podrzavam)...nekada se to zvalo i Judeja,pre naziva Palestina,zar ne...1947 su Palestinci odbili da imaju svoju drzavu...ko im je kriv? Sestodnevni rat 1967 izgubili,Jomkipurski rat 1973 izgubili,i sad posle 50 godina kuknjava kako su im ovi oteli zemlju.Na neki nacin me podsecaju na nas problem dole sa Kosovom...konstantno gubis sukobe,da li na terenu,da li za stolom,ali sve vreme uspesno prodajes pricu narodu kako nisi nista izgubio...i svaki sledeci put dobijes jos gori dogovor.Palestincima je vreme za dogovor,Gaza je sad vec izgubljena...a posle Gaze Izraelci ce ih pocistiti i sa Zapadne obale...strpljivi su i izgurace i tu pricu za 20-30 godina,i onda ce za 100 godina pisati u knjigama kako su Jevreji 2000 godina cekali da se vrate na svoju zemlju,i eto jos 100 godina su imali problem sa nekim tu Palestincima,i eto,i to su sredili.

Po povijesnim istraživanjima, moje mišljenje je da su Palestinci ili Hamas, svejedno preuzeli taj napad ili tu taktiku za napad ili napadanje od Srba.
    Tko Srbi napadaju nas Hrvate i našu Hrvatsku; a Bogu i čovjeku je poznato da Hrvati nikada nisu išli u Srbiju napadati Srbe u Srbiji kao što su Srbi iz Srbije išli u Hrvatsku
    napadati Hrvate. To su činjenice koje možemo požaliti, pa čak i zaboraviti, ali ne preko njih prelaziti kao da se ti nikada nije dogodilo. Pitajmo za to i o tome
    Dražu Mihailovića kojem se je nedavno spomenik digao u Beogradu.

A šta očekivati od islamskih terorista nego da se raznašaju bombama, otimaju avione, sječu glave...

Nije mi jasno zašto je bilo tako slabo osiguranje na tim područjima tik uz palestinska naselja i zašto je izraelskoj vojsci trebalo deset sati da uspostavi kontrolu nakon napada 07.10?
    Da se takav propust dogodi Izraelu meni je čudno nešto kao i kad je CIA predvidila napade 11.9.

Iskreno, ja ne bi išla na nekakav festival par kilometara od područja u kojem šeću između ostalog i radikalni islamisti.

Kako bilo da bilo, stradali su i stradavaju nevini a ona jadna izraelska djeca šta su oteta, bojim se da neki nikada neće biti vraćeni svojim obiteljima. Neki će sigurno biti islamizirani.
    Posljednje uređivanje od Gelsey Azalea : 06-11-2023 at 00:40
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

Da li se to rat nažalost širi?
    Teroristički napad u Iranu na godišnjicu ubojstva iranskog glavnog zapovjednika Qassema Soleimanija.

Naravno, Izrael ne želi potvrditi da stoji iza napada, ali ako su umiješani sasvim sigurno su dobili zeleno svjetlo od Washingtona.
    Posljednje uređivanje od Gelsey Azalea : 03-01-2024 at 17:46
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove