+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/56

Tema: Zašto zapad ne destruira Velikosrpstvo

Zašto zapad ne destruira Velikosrpstvo

Još na početku ove ruske agresije na Ukrajinu ustvrdio sam da se srpstvu ne piše dobro ni u jednom od dva moguća scenarija.

1. U prvom slučaju da Rusija osvoji Ukrajinu ili bar dio Ukrajine ostat će s ove strane "željezne zavjese".

2. U slučaju da Rusija izgubi onda su svakako gubitnici.

Nisam uzimao u obzir ono o čemu mašta dobar dio Srba, većinski dio, da će Rusija sve skršit i doći do naših krajeva i napravit Srbima Veliku Srbiju po Šešeljevim granicama a možda i veću.

Znao sam da Rusija nema ni vojne ni ekonomske snage za to. Ali nisam ni računao da ćer Rusi zapet skoro pa na ruskoj granici i da će Ukrajinci počet vraćat vlastiti teritorij i da će se ruska vojska tako raspadat već u prvoj godini ratovanja, gdje im "ugled" drži banda od utreniranih i neutreniranih kriminalaca.

Da to sad ostavim po strani zanima me zašto zapad i dalje tetoši Srbiju i ne želi razorit, politički razorit, tog ruskog trojanskog konja na jugoistoku Europe. Malo batine, malo mrkve a čemu. Jednostavno ih mogu politički i ekonomski razorita ne beskrajno s njima pregovarat. Oštriji su prema Mađarima kao djelu EU iako su Rusiji uveli sankcije.

Zašto onda to ne rade.

Je li to radi starih simpatija prema Srbiji. pa sigurno ima tih ostataka. To smo najbolje vidjlei 90-tih na vlastitom primjeru.

Je li zbog ulaganja u Srbiju. pa djelom i to ima ulogu. Jeftina radna snaga, subvencije srpske države i vlast s kojom se "sve može dogovorit". Ali to su velike pare za Srbiju a za zapadne kompanije sitniš.

Strah od Rusije. Možda mada mislim da Rusija ne bi niti može sad trenutno učinit za pomoći politički a kamoli vojno Srbiji.

Strah od Kine koja je tamo isto uložila nešto kapitala u par omanjih rudnika i željezaru. Sumnjam da bi Kina riskirala 1000 puta veći interes sa zapadom nego ga ima u siromašnoj Srbiji.

Možda kombinacija svega toga i strah da se potpunim političkim razaranjem Srbije, ostatak poludržave ne pretvori u punkt ruskih ekstremista a i svih drugih možda i islamskih, kao što je jedini razlog što se BiH nije podjelila bio je strah od islamske države u srcu Europe koja bi postala jedan veliki islamski teroristički kamp.

Mislim da je ovaj razlog najjači. Ali to je moje mišljenje.

Sve je nejasno kao što je meni osobno 95-te bilo nejasno zašto nakon onoliko morbidnih zločina zapad nije dopustio političko uništenje tzv RS vjerojatno najmonstruoznije tvorevine na svijetu iz koje je protjerano i pobijeno skoro pola predratnog stanovništva. Takav primjer ne postoji u svijetu.

S time da oni sami nisu morali skoro ništa, trebali su samo pustit hrvatsku vojsku da slomi srpsku vojsku i zapadni dio tzv RS. Nekakve priče o odsudnoj obrani Banjaluke su smijurija. Ta vojska je već bila spakirana za bijeg. Vojska tzv. RS nije bila kvalitetno ništa bolja od vojske tzv RSK. To je bila ista vojska s istim načinom ratovanja. Kad si premoćan udri topništvom i deri nenaoružanog a kad ti se suprostavi naoružan neprijatelj, bježi dok te noge ( ili traktor) nosi. Nešto slično onome što sad Rusi rade, samo s puno manje volje da se gine i s manjom količinom kriminalaca. (srpske verzije Wagnera više su se bavile pljačkom bijele tehnike i sječom slavonskih hrastova i vađenjem nafte iz Đeletovaca nego ratovanjem a i nije ih bilo količinski toliko.)

Moglo se dogovorit sa Muslimanima da HV krši zapadni dio tzv RS a muslimanska vojska istočni dio gdje je pješak bitniji. Istočni dio tzv RS je naslonjen na Srbiju i teoretski teži za vratiti ali sankcije su toliko iscrpile Srbiju da ona nije imala snage pomoći ni sebi a kamoli prečanima kako ih oni zovu. To uostalom govori i njihov načelnik vojne kontraobavještajne službe. A njihovi krimosi nisu više bili zainteresirani za ići u rat u kojem se gubi i gine. Dobrovoljci iz Srbije bi se brojali najviše u stotinama

I time bi se ad acta stavilo velikosrpstvo preko Drine i stabilnost ovog područja. Normalni Srbi bi nastavili živjeti preko Drine kao i dosad.

Sad se zapad opet bakće sa Srbijom nepotrebno troši energiju umjesto da je destruira . I Srbiju i tzv RS. A time bi pomogli i samim Srbima kojima Vučić čas kuka kako su pritisci ogromni i da ako ne ispuni zahtjeve Srbija će biti vojno politički destruirana a čas prkosno izjavljuje da ko ih jebe, da on neće nikoga slušat. To verbalno kontradiktorno ludilo jednog manijaka dodatno sluđuje ionako sluđeni narod kojeg njegovi vođe već dva stoljeća sluđuju i huškaju mržnjom na susjede uz koje žive, do te mjere da u 21-om stoljeću idu u suprotnom smjeru na pokretnim stepenicama..
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 24-01-2023 at 18:59
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Super ugledni član
    Datum registracije
    Mar 2013
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Zašto onda to ne rade.
    Verovatno jer se Zapad/SAD tada vodio logikom da sve tri strane nesto dobiju,i sve tri strane nesto i izgube.
    Milosevic je ionako dao dodatne teritorije BiH na pregovorima u Dejtonu.Kazu da je bio pijan,veliko pitanje.Navodno je i RS trebala imati izlazak na more,medjutim i to je nista...Problem kod takvih sukoba,kada dodje do pregovora,i kada se jedna strana oseti gubitnikom,da onda taj poraz tinja decenijama u tom narodu,i po pravilu onda dodje neka nova generacija,koja sada hoce da vrati to izgubljeno...imas primere Nemacke posle WWI,Madjarska i dan danas ne moze da preboli gubitke posle WWI...itd,ima puno primera kada sukob ostane neresen.

Koren Putinovog kompleksa i besa na Zapad je jer taj isti Zapad prevario SSSR...Sovjeti su se povukli iz Istocne Evrope...A Ameri su zadrzali svoje baze u Nemackoj,plus agresivno sirili NATO(ne opravdavam ovaj sad rat u Ukrajini zbog toga)do krajnjih granica.Sve to radja frustracije kod lidera,naroda,itd...Cak se prosle godine pricalo o zavrsetku rata ali tako da se Rusija ne oseti kao gubitnik,neka vrsta casnog poraza.Taj termin su inace Ameri uveli posle Vijetnama.
    Isto to ce se sad desiti na Kosovu,ako Srbija ne dobija bilo kakav privid samouprave na Severu.To ce ostati sukob koji tinja,i kad tad ce doci generacija,neki mladi desnicar koji ce osvojiti neku vlast,i koji ce jednog dana imati tu ideju da se vrati na Kosovo.Zato takve sukobe treba resavati tako da svi nesto dobiju i svi nesto izgube.

Je li zbog ulaganja u Srbiju. pa djelom i to ima ulogu. Jeftina radna snaga, subvencije srpske države i vlast s kojom se "sve može dogovorit". Ali to su velike pare za Srbiju a za zapadne kompanije sitniš.
    Slazem se,kod mene u okolini ima bar pet nemackih/austrijskih firmi koje zaposljavaju puno ljudi iz moje okoline.Ruskih firmi nema,osim sto im je SPS svojevremeno poklonio NIS za 500 miliona evra.

Strah od Rusije. Možda mada mislim da Rusija ne bi niti može sad trenutno učinit za pomoći politički a kamoli vojno Srbiji.
    Nema tog straha.NATO ima bazu na Kosovu,a Rusija nekakav centar za vanredne situacije u Nisu,mozda 10 ljudi je tamo.Srbija redovno saradjuje sa NATO i izvodi vezbe,mnogo vise nego sa Rusijom,samo sto to nije popularno da se bas javno prica.Sto pre Srbija udje u NATO i EU,svima ce u Evropi biti lakse...Sve ovo sto se sada desava,podjednako je kriva EU,trebala je brze i odlucnije da deluje kako bi integrisala Srbiju u EU...Ovako Rusija ima odresene ruke da rovari i potplacuje politicare ovde,itd.Pisao sam o tome.EU treba odlucnije da deluje,podrska sve vise opada...Sve dok ljudi opet ne osete bedu i sankcije,pricace tako protiv EU.Ruski maligni uticaj je pravi izraz za ono sto je stvorila EU,a Vucic koketirao godinama...Ja sam za vojnu i ekonomsku saradnju sa NATO/EU...a pritom ne bih imao nista protiv da gajimo kulturne istorijske veze sa Rusijom i svim slovenskim narodima.Trenutno smo razapeti izmedju dve strane...iako razumem i EU,kada Srbija godinu dana ne uvodi sankcije EU...pisao sam vec,dajte nam energetsku sigurnost,ekonomsku,i odmah uvodimo sankcije.To je Orban dobro odradio.

Možda kombinacija svega toga i strah da se potpunim političkim razaranjem Srbije, ostatak poludržave ne pretvori u punkt ruskih ekstremista a i svih drugih možda i islamskih, kao što je jedini razlog što se BiH nije podjelila bio je strah od islamske države u srcu Europe koja bi postala jedan veliki islamski teroristički kamp.
    Mislim da je ovaj razlog najjači. Ali to je moje mišljenje.
    Ovo je neozbiljna konstatacija.Citajuci tvoje upise,da ne zivim u Srbiji,pomislio bih da je ovde Mordor najlepse turisticko mesto.
    Ako neko pise o svim nedostacima u Srbiji,to sam onda ja...ali ovo jeste preterivanje.Za BiH se slazem,dobra konstatacija i realna.

Kako zamisljas islamski poligon u Srbiji?Tesko mi je da sam smislim odgovor na ovo...da,puno ljudi mrzi EU,SAD,NATO,ali ne verujem da bi smisleno ovde neko naseljavao islamiste,samo da bi narusio EU,to mi je vec u domenu fantazije.
    Posljednje uređivanje od Skywalker : 25-01-2023 at 23:27

Mislio sam na to da dođe tu Kadirov i njegova ekipa. Nisam podvukao ironiju jer bi tog Kadirova primili među sebe i neki nazovi Hrvati.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 25-01-2023 at 23:46

Zbog Eline i bokala vina

Super ugledni član
    Datum registracije
    Mar 2013
    Vecina ljudi sa kojima imam polemike o trenutnom ratu,prosto precutkuju cinjenicu da Ceceni muslimani ratuju protiv Ukrajinaca Pravoslavaca.Ili ne znaju ili nemaju problem sa tim.To je ludilo...to je ruska propaganda,da su u UKR svi nacisti,a nisu.Da,ima odredjen broj koji se loze na to,kao i u sv drugoj Drzavi u Evropi,ali ne verujem da imaju na slobodnim izborima veliku podrsku...I nas Misa Vacic,koji je blizak sa Vucicem je salutirao nacistickim pozdravom,pa nikom nista...Mislim da ovde ljudi puno stvari rade samo u inat NATOu/EU,a da ideoloski i nemaju pojma o nekoj temi,ne udubljuju se u ekonomske razloge,itd...Vucic navodno najavljuje referendum o Kosovu...i naravno,svi koji lepo zive na drzavnoj grbaci,prodavace pricu o Kosovu,i kako ne treba da ga se odreknemo...a naje8ace obican narod koji radi za 500e u stranim kompanijama.Kao sto rekoh,u tom slucaju,najbolje da napravimo dve Srbije,i da se lepo podelimo,ko hoce u EU,a ko hoce u Rusiju,da zavrsimo sa tim podelama.

Misliš po uzoru na Zapadnu i Istočnu Njemačku nekad.

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Skywalker Vidi poruku
    Vecina ljudi sa kojima imam polemike o trenutnom ratu,prosto precutkuju cinjenicu da Ceceni muslimani ratuju protiv Ukrajinaca Pravoslavaca.Ili ne znaju ili nemaju problem sa tim.To je ludilo...to je ruska propaganda,da su u UKR svi nacisti,a nisu.Da,ima odredjen broj koji se loze na to,kao i u sv drugoj Drzavi u Evropi,ali ne verujem da imaju na slobodnim izborima veliku podrsku...I nas Misa Vacic,koji je blizak sa Vucicem je salutirao nacistickim pozdravom,pa nikom nista...Mislim da ovde ljudi puno stvari rade samo u inat NATOu/EU,a da ideoloski i nemaju pojma o nekoj temi,ne udubljuju se u ekonomske razloge,itd...Vucic navodno najavljuje referendum o Kosovu...i naravno,svi koji lepo zive na drzavnoj grbaci,prodavace pricu o Kosovu,i kako ne treba da ga se odreknemo...a naje8ace obican narod koji radi za 500e u stranim kompanijama.Kao sto rekoh,u tom slucaju,najbolje da napravimo dve Srbije,i da se lepo podelimo,ko hoce u EU,a ko hoce u Rusiju,da zavrsimo sa tim podelama.
    Ne samo to nego i svi Srbi salutiraju s 3 prsta koja su se dizala kad je vojska polagala zakletvu Hitleru.

Što se tiče teme, zapad i Rusija se bore oko prevlasti u Srbiji, ali Rusija je tu odnijela pobjedu. Drže sve poluge vlast i sve institucije i neće ih pustiti. Zapad pokušava prebaciti Srbiju u svoj tabor investicijama, ali dobit će isto što su dobili u Kini, osnaženog neprijatelja, a ne odobrovoljenog prijatelja. U zadnje vrijeme su Ameri i EU pojačali pritisak, ali opet ništa prestrašno. Nijemci drže leđa Srbiji jer ih žele u EU, da ostvare ono što nisu uspjeli u prošlom stoljeću, Srbiju pod svojom paskom.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Što se tiče teme, zapad i Rusija se bore oko prevlasti u Srbiji, ali Rusija je tu odnijela pobjedu. Drže sve poluge vlast i sve institucije i neće ih pustiti. Zapad pokušava prebaciti Srbiju u svoj tabor investicijama, ali dobit će isto što su dobili u Kini, osnaženog neprijatelja, a ne odobrovoljenog prijatelja. U zadnje vrijeme su Ameri i EU pojačali pritisak, ali opet ništa prestrašno. Nijemci drže leđa Srbiji jer ih žele u EU, da ostvare ono što nisu uspjeli u prošlom stoljeću, Srbiju pod svojom paskom.
    Pa ne treba im više pruga Berlin-Bagdad da im je Srbija bitna. Osim ako nije neki inat a to ne ide uz racionalne Germane.

Oni su tu uložili u nešto tvornica. Inače im je druga opcija bila da te radnike dovedu u Srbiju ali za 4-5 puta veće plaće. Amerika ih valjda tetoši jer neće priznat da su pogriješili 95-te.

Strah od Rusije je nestao kad su Bugarska i Rumunjska ekspresno primljeni u NATO i EU bez ikakvih kriterija. Od tada je sva priča o ruskom prodoru do Srbije i dalje smiješna i jalov izgovor

Zbog Eline i bokala vina

Pa ne treba im više pruga Berlin-Bagdad da im je Srbija bitna. Osim ako nije neki inat a to ne ide uz racionalne Germane.

Oni su tu uložili u nešto tvornica. Inače im je druga opcija bila da te radnike dovedu u Srbiju ali za 4-5 puta veće plaće. Amerika ih valjda tetoši jer neće priznat da su pogriješili 95-te.

Strah od Rusije je nestao kad su Bugarska i Rumunjska ekspresno primljeni u NATO i EU bez ikakvih kriterija. Od tada je sva priča o ruskom prodoru do Srbije i dalje smiješna i jalov izgovor
    Mislim da se i na ovom primjer agresije Rusije na Ukrajinu vidjelo da zapad nije jedinstven u mišljenju i djelovanju. Tu postoje različiti interesi, vjerojatno je tako i u odnosu prema Srbiji. Nijemci su bili partneri Rusiji, vjerojatno zato i bolje nastupaju prema Srbiji.

Možda Nijemcima nije bitna pruga, ali im je bitno da 4. Reich bude zaokružen, a ne da usred njega postoji jedna crna rupa. Meni je ta priča izgledala smiješna, ali u ovom ratu se vidjelo da i nije baš smiješna, nisu ni Rusi toliko daleko. Zato zapad i šalje toliko puno oružja Ukrajini.

Htio si reći da zato zapad šalje tako malo oružja Ukrajini.

Zbog Eline i bokala vina

Htio si reći da zato zapad šalje tako malo oružja Ukrajini.
    Nekome je 100 milijardi eura malo, a nekome puno.

Oružje se broji u komadima a ne u milijardama. Svakakvu cifru može svatko ispalit. Jedino ono što je vidljivo i na terenu u brojevima je relevantno.

Zbog Eline i bokala vina

Izgleda da su Ameri i EU ipak doveli Srbiju i Vučića pred zid. Ili će prihvatiti plan za Kosovo i imati perspektivu ulaska u EU, plus raznorazna ulaganja. Ili će odbiti taj plan, a onda zapad povlači investicije iz Srbije.

Pa to nije nikakva ucjena. To je najmanji problem za Srbiju Te sve investicije sa dušmanskog trulog zapada nadomjestit će ruske i kineske investicije. I Arapi, Turci.

Zbog Eline i bokala vina

Pogledati novi level ludila u Srbiji od 12:39

Zbog Eline i bokala vina

Super ugledni član
    Datum registracije
    Mar 2013
    Mislim da se i na ovom primjer agresije Rusije na Ukrajinu vidjelo da zapad nije jedinstven u mišljenju i djelovanju. Tu postoje različiti interesi, vjerojatno je tako i u odnosu prema Srbiji. Nijemci su bili partneri Rusiji, vjerojatno zato i bolje nastupaju prema Srbiji.

Možda Nijemcima nije bitna pruga, ali im je bitno da 4. Reich bude zaokružen, a ne da usred njega postoji jedna crna rupa. Meni je ta priča izgledala smiješna, ali u ovom ratu se vidjelo da i nije baš smiješna, nisu ni Rusi toliko daleko. Zato zapad i šalje toliko puno oružja Ukrajini.
    Problem sa EU je taj sto nije zaista jedinstvena.Tome su se Rusi i nadali pre agresije,da ce odgovor Zapada biti mlak,isto kao za Krim 2014te...Orban je otvoreno protiv bilo kakve pomoci Ukrajini,Hrvati se takodje neckaju,imaju sukob dva politicara,Predsednika i Premijera...Poljaci naravno zele da rat sa Rusijom sto duze potraje,iz svojih strahova i pobuda...Nemci se diplomatski neckaju vec godinu dana,i tek su sad pristali za te tenkove...Tu se ipak slazem sa Milanovicem,naoruzavanje Ukrajine produzava agoniju,najvise Ukrajinaca,pa onda same EU,Englezi i Ameri posmatraju sa sigurne distance,naravno da im se ne zuri...Opet,Milanovic je u pravu,zasto ti tenkovi nisu odmah poslati ? Pa zato sto ni same clanice NATOa nisu verovale u tako jak i odlucan otpor Ukrajinaca...Englezi su odmah ponudili evakuaciju Zelenskog,Kijev je zamalo pao,Rusi su bili u predgradju na severu grada,cak je taj neki Ukrajinski(ne znam tacno sta) hteo da se povuce sa polozaja,pa mu je nadredjeni rekao da ako se odatle povuce,pada Kijev,a posle bi Ukrajina obezglavljena vrlo brzo bila rasparcana.Srecom,to se nije dogodilo.

Dalje,problem neusaglasene EU se takodje ogleda na primeru Srbije.Prosto su morali brze da deluju da bi nas integrisali u svoje okrilje.
    Holandija npr stopira svaki nas napor,i to najvise mislim zbog Srebrenice jer su oni bili zaduzeni za taj rejon,i zbog onog vezivanja za bandere sto je naredio Mladic.Ubedjen sam da nam to nikada nece zaboraviti,i da ce odlucno stopirati svaki nas korak ka EU...

Ovih god dana se Vucic pravi mrtav,i ceka da prodje rat u Ukrajini,pa da vidi na koju ce stranu.Na njegovu veliku zalost,ovaj rat se nece skoro zavrsiti,a on ce morati nekog da ispali,a obecavao se svima,na sve 4 strane sveta.Rusi su ga vec sprdali par puta,setimo se onog prijema kod Trampa,na onoj stolici...setimo se razgovora pre neki dan,kada su ga stavili u drugi red,isto to je bilo 2019te kada je takodje bio u publici,na obelezavanju 100 god od WWI,a Taci u prvim redovima,itd...

Plan o podeli Kosova dok je pregovore vodila Mogerini,a ucestvovali Vucic i Taci,je bio da se podeli,nama Sever,Albancima sve ispod...To je Merkelova sprecila,koliko god meni bilo tesko da priznam,Nemci jesu dobro upoznati sa nasim mentalitetom ovde,i ona je onda rekla...Ako se sad uradi ta podela,sledeca je Raska oblast(Sandzak)pa Rep Srpska,pa Makedonija,pa Jug Srbije gde Albanci imaju vecinu u 2-3 Opstine...itd itd.To bi bio pocetak gomile novih neresenih sukoba.

Nesloga EU je i u pet clanica koje jos nisu priznale Kosovo,i ko zna na koliko jos tema se ne slazu sve clanice,ali sve to obilato koristi Rusija da rovari po Srbiji,i sve to usporava nas put ka EU...Vecina Srba se pravi kao da rata nije ni bilo 1999te,i kao sta sad hoce Albanci...pritom se prave blesavi da je dole NATO stacioniran,itd.Opet,Albanci su dobili svoju maticnu Drzavu Albaniju pre 100 godina jer ih je AU okupila i ujedinila.Sami nisu bili sposobni za to,podeljeni po klanovima i veri...tako je i sa Kosovom,da nije bilo NATO snaga,sami Albanci nikada vojno ne bi nista osvojili na Kosovu,to i oni znaju...ispada da su dobili dve Drzave uz tudju pomoc...Sve to nam danas nista ne vredi,kada Srbija nema promil vlasti dole,i to sto smo imali na severu,to je Vucic predao 2013te godine...kao sto sam rekao,on i samo on ce ostati upamcen kao nas politicar koji je najvecim delom izgubio pregovore sa Albancima,i ubedjen sam,samo zarad svoje pohlepe i da bi sto duze ostao na vlasti.On da ima makar malo obraza,posle ovih novih predloga za Kosovo,podneo bi ostavku,i izvinio se narodu za lose vodjenje pregovora prethodnih 10 godina.

Kao sto rekoh,ja sam za EU,i to sto brze,jer izmedju diktatorske Kine i Rusije i tog takvog nesavrsenog Zapada,biram Zapad.
    Posljednje uređivanje od Skywalker : 30-01-2023 at 23:08

Super ugledni član
    Datum registracije
    Mar 2013
    Pogledati novi level ludila u Srbiji od 12:39

Novi level ludila,ali na pro Vucicevim medijima.Kao sto vidis,Olja se sprda sa tim.Nismo svi kao na Pinku.
    Ne bori se dzabe Vucic svim silama protiv N1,Nova S i jos par medija,jer tu nema ovakvog ispiranja mozgova od ranog jutra.Pisao sam vise puta koje medije ne treba citati,niti gledati...to je paralelna stvarnost,Pink,Happy,Kurir itd...tu se po ceo dan prica o Hrvatima,Ukrajincima,itd.

U redu. Tu si u pravu.

Mene je iznenadilo da je Olja kći Matije Bećkovića.

Zbog Eline i bokala vina

Super ugledni član LB86 avatar
    Datum registracije
    Jan 2021
    Nekome je 100 milijardi eura malo, a nekome puno.
    po meni to je malo, za rat ovog inteziteta sada kada su Rusi bacili sve karte na stol i u napad, treba po meni puno puno više. oružja a ne miljardi, a ovaj rat će koštat biljarde onoga tko želi pobjedit, ako je zapad već odlučio navuć Rusiju na tanak led u Ukrajinu a je onda neka se sada isprsi, ja ih prvi podržavam u toj taktici, navuci medvjeda u Ukrajinu, tamo mu stavi zamku i čekaj da se na istu nasadi i onda pucaj.

za sad je zapad ovog kgbovog debila nasamario totalno u igri, a to je poprilično bolno za ruse jer ovi na zapadu nisu bog zna što bistri, a uspjeli su ih ovako namagarčit do sad. što goovri da Rusiju vode još veći debili, što sam i ja shvatio tokom ove invazije na Ukrajinu, a mislio sam do Ukrajine da je suprotno slučaj, ali za rzaliku od Putina i sličnih debila znam korigirat sam sebe kada shvatim da sam u krivu i da sam krivo procijenio sitauciju, u biti u tome i leži uspjeh u životu, nema gore i veće budale od one budale koja kada shvati da je pogrješila i dalje forsira isti pristup.

tako da, Rusi su baš u tom filmu, zajebali su se, ali sada ne znaju kako van lagaodno i ugodno, a s druge strane ameri koji sve više trpaju ove olovom, uglavnom ne bih volio biti u poziciji Rusčadi, jer ovo će biti bolno, a ovog našeg debila na pantovčaku treba zatvorit dok nije doveo do toda da ameri nas bombaridraju a ne Srbiju.
    Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu!

Hahaha ops opps oooops..hhaa ))))) zipa mu šolje hhaaaahha))

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove