Počele su i alanfordovske izjave tipa..bilo bi dobro da smo dali gol, bolje bi bilo da smo dali gol
https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogo...azali-15279236
Odavno je jasno da Dalić ne zna sastavit ekipu i da je trebao otići poslije EP gdje mu je dobro bilo dobro ( prolazak grupe). Njemu se realno Rusija dogodila, poslije toga je sve bilo manje više loše.
On se postavlja na bod protiv Maroka ko da igra protiv Brazila iz najboljih dana. Do 70-te minute igra bez napadača, iako je barem 10 puta vidio da Kramarić kao špica, onako usamljen bez igdje ikoga blizu ne funkcionira. I tako je i bilo. Loptu skoro nije dodirnuo.
I nek prestanu više pričati o "najboljem veznom redu na svijetu" sa Modrićem koji više ne radi nikakvu prevagu, sa mrljavim alibi igračem bez ikakvih ambicija Kovačićem i Brozovićem koji nije ni 10% nekadašenjeg Brozovića. Ne da to nije najbolji vezni red na svijetu nego je jedan od najlošijih. Treba prestat s tim laganjem.
I što sad, vadit će se na Canadi koja je igrački a i tehnički a pogotovo trkački satrala Belgiju i trebala je dobiti sa par golova razlika, ali fali im završnica. Vadit će se na ekipi 5 puta jačoj od Maroka. Nek pogleda naš tromi, mrljavi vezni red što je trka i odigravanje. 50% naših dodavanja ide unazad jer stoperi ne smiju iznijet loptu pa ide idi-mi dođi mi u zadnjoj polovini našeg terena. To je živa dosada.
Takvu utakmicu kao sinošnju Canada-Belgija, najbolju utakmicu dosad na SP gledao sam samo 98-me kad su Rumunjska i Engleska u zadnjoj utakmici u grupi 2:2. To je bilo sprintanje i kontrasprintanje, napadi i kontranapadi 90 minuta. Ritam nevjerojatan. Završilo je 2:2. Nas su zapali Rumunji kao prvi u grupi u osmini finala. Bio sam siguran da će "pojesti" naše usporene" igrače. I tada smo igrali idi mi-dođi mi. I tako smo umrtvili igru da Rumunji nisu sličili na sebe. Utakmica je proglašena najdosadnijem na prvenstvu a dobili smo ih iz nepostojećeg penala.
Ako nije kasno Dalića treba smijeniti još danas, jer je ziheraš bez ambicija koji 10 puta ponavlja istu grešku i ništa iz grešaka ne uči.