+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 27 1 2 3 11 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/529

Tema: Vukovar 1991.

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4

Vukovar 1991.

Jedan od vukovarskih dragovoljaca, pok. Velimir Kvesić ovako je objasnio, dugo poslije rata kako je sve on to vidio.
    -"dok sam bio u vukovaru mislio sam da nam zagreb ne želi pomoći. tek kad sam došao do slobode, vidio sam da nama nitko nije mogao pomoći.

Tijekom godina razvijali su se motovi pogotovo na hrvatskoj strani o tome kako se vukovaru nije htjelo pomoći, kako je oružje za vukovar završavalo u hercegovini, kako je vukovar prodan za međunarodno priznanje, kako su politički zaustavljani proboji za vukovar......jer li to sve bilo tako?

Ugledni član zlatni_ljiljan avatar
    Datum registracije
    Dec 2010
    Vukovaru se moglo vise pomoci definitivno,mislim da je Vukovar odigrao presudnu ulogu u domovinskom ratu iz prostog razloga jer je otupio ostricu srbocetnicke soldateske i dao manevarskog prostora da se koliko toliko konsolidiraju hrvatske snage...komsija mi je ranjen u Vukovaru kao redovni vojnik JNA i kaze da se nikad nije usro u zivotu kao na Vukovaru iako je poslije Vukovara prosao dosta ratista kod nas u Bosni...

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    moglo se, ali pod koju cijenu?
    s kojeg dijela ratišta povući iole kvalitetniju postrojbu?
    koje ratište oslabiti?
    sam jastreb je izjavio ove ili prošle godine, da je jna u tehnici samo na vukovaru znatno nadmašivala komplet teško oružje hv-a 91' godine.
    sve da je komplet hv bila poslana na vukovar ne bi ni to dalo garancije za pobjedu.
    u vukovaru se dogodila jedna neobjašnjiva kemija i prkos, a najveća imena vukovarske obrane nisu bili vojnici jer obrana u vidu organiziranih jedinica koje bi bile poslane po zadatku obrane nije ni postojala.
    obični ljudi koji su stisli muda i rekli - e nećete, majku vam jebem, srušili su cijelu jednu armiju.
    bivši postolarski radnik iz tvornice borovo Blago Zadro samo je jedan primjer kako pošten čovjek, koji brani svoj dom, vrijedi kao najubojitije oružje.
    analize slijede.

Datum registracije
    Dec 2010
    ...meni i dan danas nije jasno kako se Vukovar toliko dugo odrzao u datim okolnostima,broj branitelja Vukovara navodno nikad niti u jednom momentu nije prelazio 1800 ljudi naoruzanih lahkim pjesadijskim naoruzanjem sa nesto malo protivoklopnih sredstava...u tim okolnostim kad nasuprot sebe imas stotine tenkova da se branis toliko dugo,svaka cast ,to i jeste za vojne analize i vojne strucnjake da dodju do zakljucka kako,iako je jedino realno objasnjenje jaka motivacija ili ti u prevodu muda koja JNA nije imao...

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    nikad nije prelazio u jednom trenutku, ne 1800, nego nekoliko stotina ljudi.
    brojka 204. brigade od nekoliko tisuća ljudi je preuveličana.
    tu se nalaze i ljudi koji su nosili vodu, koji su s tandžarama čuvali stražu ispred skloništa, koji su popravljali struju, koji su vozili hranu, novinari, medicinsko osoblje, ovi oni, iako su svi dali svoj doprinos nije mi pošteno izjednačiti sadašnjeg gradonačelnika koji je popravljao struju pa na konto toga ima status branitelja a metka nije ispalio i jedan pok. marko babić ili pero janjić ili slični ljudi.
    neki su poginuli, neki su ranjeni pa izvučeni prije potpune blokade, neki su izašli konvojem, neki su izašli prije blokade pa iskoristlili dopust da vide familije pa više nisu mogli ući nazad.
    neki su u više etapa mobilizirani, neki od toga i samo po par dana prije kraja.
    ivica pančić npr je mobiliziran, kmečao je plakao, nije se dao iz podruma te je umalo zbog toga dobio metak u čelenku od jednog samoborca.
    fred matić je isto mobiliziran.

Datum registracije
    Dec 2010
    ...za freda sam mislio da je bio dobrovoljac,gledao sam ga na telki ozenio srpkinju koja je bila napustila Vukovar...ljubav nema granica

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Dugo nismo.
    dakle glavni napad na grad je počeo 25. kolovoza 1991. godine.
    obrana grada se sastojala od policije, naoružanih ljudi kao i manjeg broja pripadnika ZNG-a koji su tu bili smješteni uslijed borbi po okolnim selima u ljeto 91' godine.
    tek nekoliko stotina ljudi sa minimalnim oružjem.
    snaga jna još uvijek nije bila u onoj mjeri kao mjesec dana kasnije ali još uvijek dovoljna da se mogu obračunati s braniteljima u onoj brojci i opremi u kojoj su i bili.

Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    Jedan od vukovarskih dragovoljaca, pok. Velimir Kvesić ovako je objasnio, dugo poslije rata kako je sve on to vidio.
    -"dok sam bio u vukovaru mislio sam da nam zagreb ne želi pomoći. tek kad sam došao do slobode, vidio sam da nama nitko nije mogao pomoći.

Tijekom godina razvijali su se motovi pogotovo na hrvatskoj strani o tome kako se vukovaru nije htjelo pomoći, kako je oružje za vukovar završavalo u hercegovini, kako je vukovar prodan za međunarodno priznanje, kako su politički zaustavljani proboji za vukovar......jer li to sve bilo tako?

Nije, mislim da se probalo napravit sve što se moglo, i da se napravilo, treba bit realan, 60.000 četnika je jurilo na gradić koji je imo 45.000 stanovnika, od čega skoro pola bili srbi, dakle nema smisla govorit o naoružanju koje je imala JNA, a koje je imala hrvatska i vukovarci, jednostavno pomoć nije mogla doć, jer je MZajednica i EU bila nezainteresirana za pomoć vukovaru, i stvarno ju je bolio kurac za položaj hrvata i rat na ovim prostorima, i žalosno je da sad toj MZajednici i EU ližemo pičku, umjesto da je pošaljemo u kurac.

nikad nije prelazio u jednom trenutku, ne 1800, nego nekoliko stotina ljudi.
    brojka 204. brigade od nekoliko tisuća ljudi je preuveličana.
    tu se nalaze i ljudi koji su nosili vodu, koji su s tandžarama čuvali stražu ispred skloništa, koji su popravljali struju, koji su vozili hranu, novinari, medicinsko osoblje, ovi oni, iako su svi dali svoj doprinos nije mi pošteno izjednačiti sadašnjeg gradonačelnika koji je popravljao struju pa na konto toga ima status branitelja a metka nije ispalio i jedan pok. marko babić ili pero janjić ili slični ljudi.
    neki su poginuli, neki su ranjeni pa izvučeni prije potpune blokade, neki su izašli konvojem, neki su izašli prije blokade pa iskoristlili dopust da vide familije pa više nisu mogli ući nazad.
    neki su u više etapa mobilizirani, neki od toga i samo po par dana prije kraja.
    ivica pančić npr je mobiliziran, kmečao je plakao, nije se dao iz podruma te je umalo zbog toga dobio metak u čelenku od jednog samoborca.
    fred matić je isto mobiliziran.
    Pancic je nekoliko puta bjezao i na kraju su ga otjerali jer im je predstavljao pre veliku opasnost. Za cudo, nije bio u logoru a nije ni u proboju izasao, pitanje je kako je izasao!

Fred je mobiliziran i jedan momak koji pise na forumu.hr je svjedok tome kako je u logoru urlikao da je on Srbin i da ga postede. Inace mu je mater srpkinja.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od mara Vidi poruku
    Pancic je nekoliko puta bjezao i na kraju su ga otjerali jer im je predstavljao pre veliku opasnost. Za cudo, nije bio u logoru a nije ni u proboju izasao, pitanje je kako je izasao!

Fred je mobiliziran i jedan momak koji pise na forumu.hr je svjedok tome kako je u logoru urlikao da je on Srbin i da ga postede. Inace mu je mater srpkinja.
    plus oženio srpkinju koja je došla u hrvatsku tek 96 drito iz beograda.
    ovo je sve točno, smrad je cvilio da je on srbin, da je on tu greškom

Ja ne osporavam njegovo domoljublje koje je pokazao, al se protivim tom njegovom insceniranju i stvaranju mita oko svoje osobe, koje sam potice i uspjesno provodi s pomocu medija.

Lik je bio u HDZu dok mu je bilo udobno u foteljici, kad si je izracunao da bi mogao u SDPu stvoriti karijeru, mahom je prejsao pljuvajuci po svemu u cemu je i sam sudjelovao.

Inace je nesto najgore kad se za druge sramis, a svaki put me obuzme sram kad cvili za pocasnim cinom generala.

plus oženio srpkinju koja je došla u hrvatsku tek 96 drito iz beograda.
    ovo je sve točno, smrad je cvilio da je on srbin, da je on tu greškom

A ja bio ogorčen što je u "stožeru Josipovića", kad ono baja ima itekako veliki razlog, ovo da mu je žena srpkinja to sam znao, al da mu je majka srpkinja to nisam znao, neka neka još ću ja svašta naučit s vama. Mislim ne treba krivit čovjeka, što hoće "zatopljenje s srbijom", ipak krv nije voda, nego ja bio razočaran da on ko branitelj podržava onog izroda i okorjelog boljševika, koji priča o lijepim kapama partizankama.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od mara Vidi poruku
    Ja ne osporavam njegovo domoljublje koje je pokazao, al se protivim tom njegovom insceniranju i stvaranju mita oko svoje osobe, koje sam potice i uspjesno provodi s pomocu medija.

Lik je bio u HDZu dok mu je bilo udobno u foteljici, kad si je izracunao da bi mogao u SDPu stvoriti karijeru, mahom je prejsao pljuvajuci po svemu u cemu je i sam sudjelovao.

Inace je nesto najgore kad se za druge sramis, a svaki put me obuzme sram kad cvili za pocasnim cinom generala.
    ma koje domoljublje maro.
    frajer se greškom našao u vukovaru jer se vratio s ljetovanja, taman kad je zakuhao.
    frajer je pokazao samo visoku dozu bijesa prema praqvim braniteljima i prema ovoj državi zbog koje je morao u rat protiv svoje volje, protiv svojih a sad joj se sveti na najbolji mogući način.
    da je čerupa, muze i radi sve kako bi je ocrnio.

ma koje domoljublje maro.
    frajer se greškom našao u vukovaru jer se vratio s ljetovanja, taman kad je zakuhao.
    frajer je pokazao samo visoku dozu bijesa prema praqvim braniteljima i prema ovoj državi zbog koje je morao u rat protiv svoje volje, protiv svojih a sad joj se sveti na najbolji mogući način.
    da je čerupa, muze i radi sve kako bi je ocrnio.

Bilo je onih koji su se busali u prsa, bili Hrvatine na jeziku itd, al su kidnuli prije nego li je puska pukla. Tako je mogao i on, imao je mogucnosti izici iz grada.

Bio je na prvoj crti u paklu, ja nemam moralno pravo staviti u pitanje njegova djela i sve ono sto je ucinio za obranu Borovo Naselja. Prosao je pakao logora i za to je zasluzio da ga kao branitelja postujem, sto i cinim, al ga ne cjenim kao covjeka, jer to po meni ne zasluzuje radi nekih djela, medju kojima je i njegovo bahato ponasanje dok je sjedio u fotelji u ministarstvu branitelja.

Danas zna cvilit da se za Vukovarce nije nista ucinilo, pa se pitam kako je on mogao tako dugo sjediti u fotelji a nista ne ciniti.

Pa ono cviljenje njega i Zokija oko Ace. Jebo ih Aco, imamo istine heroje, al ne, oni od jednog Srbina kojeg je stitio pokojni Zadro, prave heroja. On se ne zalaze za istine heroje nego za Srbina, nije krv pura.

Kad smo vec kod njega, zanima me kako je on sebi uspio izmudrovati invaliditet od 80% bez ranjavanja a nema PTSP?

Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku
    A ja bio ogorčen što je u "stožeru Josipovića", kad ono baja ima itekako veliki razlog, ovo da mu je žena srpkinja to sam znao, al da mu je majka srpkinja to nisam znao, neka neka još ću ja svašta naučit s vama. Mislim ne treba krivit čovjeka, što hoće "zatopljenje s srbijom", ipak krv nije voda, nego ja bio razočaran da on ko branitelj podržava onog izroda i okorjelog boljševika, koji priča o lijepim kapama partizankama.
    Sta mislis zasto je njegova mama njemu mogla doci u Stajicevo koji dan nakon zarobljavanja, dok nase nisu znale dal su im sinovi zivi, dok ih crveni kriz nije evidentirao!?

Nije bitno tko mu je mater, dva sina pravoslavnog popa su branili Vukovar nego je tip iritantan i ljigav. A svatko tko je bio u logoru i prošao Vukovarsku golgotu zaslužuje poštovanje pa makar bio i u podrumu..

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Nije bitno tko mu je mater, dva sina pravoslavnog popa su branili Vukovar nego je tip iritantan i ljigav. A svatko tko je bio u logoru i prošao Vukovarsku golgotu zaslužuje poštovanje pa makar bio i u podrumu..

To samo na neki nacin objasnjava njegovo koketiranje sa Srbima i toliku ljubav prema njima.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    u pravu si za ovo prvo.
    al neki su svjesno, odabirući braniteljsku stranu sami sebe svjesno izložili logoru.
    a matić je skvičao poput svinje i cvilio da je srbin samo da dobije bolje uvjete.
    iako, tema je vukovar i borbe za grad a ne lik i djelo ljigavog lažnog dragovoljca

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove