+ Odgovori na temu
Prikaz rezultata str. 1/6

Tema: 80 godina od obnove moderne hrvatske države

80 godina od obnove moderne hrvatske države

Prije točno 80 godina Slavko Kvaternik je proglasio ukrsnuće nezavisne države Hrvatske na cjelokupnom njezinom povijesnom i zemljopisnom području. Sam Kvaternik je upotrijebio riječ uskrsnuće jer je proglašena na Veliki četvrtak. Dakle u preduskrsno vrijeme je splet povijesnih okolnosti i napora ustaškog pokreta doveo do obnove hrvatske države. Nešto što su Hrvati sanjali stoljećima.

80 godina, velika i okrugla godišnjica, koju u današnjoj Hrvatskoj ne možemo obilježiti, pa i proslaviti na odgavarajući način jer je i današnja Hrvatska kao i ona prije uspostave tadašnje okovana. Okovana je neslobodom. Okljaštrena je teritorijem, Hrvati su podijeljeni da žive u 2 države, a u svakoj od te 2 su građani drugog reda.

80 godina je prošlo od uspostave nezavisne Hrvatske države, ideal slobode hrvatskog naroda na njegovom cjelokupnom povijesnom i zemljopisnom području je nakratko dosegnut i onda srušen i otada još uvijek postoji samo kao ideal. Ideal i nit vodilja, svjetlo u mraku, putokaz današnjim i budućim naraštajima: Živjela slobodna Hrvatska, neokljaštrena i nezavisna.

Ne bi koristio pojmove uskrsnuće jer mi vuče na blasfemiju. Nit je Veliki Četvrtak simbol uskrsnuća nego početka muke i Kalvarije. Inače svim Hrvatima i Hrvaticama i svima onima koji poštuju hrvatsku državnost sretan 10. Travanj.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 10-04-2021 at 11:47
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Super ugledni član philly avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    Sritan 10.04. svim Hrvatima

Super ugledni član kiler avatar
    Datum registracije
    Aug 2013
    ..."Kunem ti se moj Bobane,
    Zavit ću ti sve rane"...

Inače,u centru Mostara,u kafani kod Mrkonje,mislim da se tako nekako zvala,odmah preko puta Mupa-a (gdje je 1997. vrisnula ona auto-bomba),na današnji dan su cijeli dan,od jutra do sutra treštile domoljubne i ustaške pjesme.
    Ja tome mogu svjedočiti ,otkad sam se doselio u kvart 1994. na ljeto,pa sve tamo do otprilike 2004.
    Nisam siguran kada je prestao taj običaj,a mislim i da je kafana u međuvrenenu promijenila vlasnika.
    Baš ću provjeriti.

P.S.

Mislim da ovo nikad nitko ranije nije spomenuo na bespućima svemrježne zbiljnosti.
    Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Ma slavi se koliko vidim svuda, a središte proslave ove godine je u Splitu.

"NDH je bila izraz težnji hrvatskog naroda za vlastitom državom". (Franjo Tuđman, 1990.)

SRETAN 10.TRAVNJA!
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove