Pozdrav svima...
Iako sam novi ovdje, želio bih dati svoj osvrt na nadolazeće lokalne izbore:
Zagreb:
Nisam najupućeniji u tamošnju političku situaciju,ali očito je da je Bandić istrošen,i da će mu glavni izazivač biti
Tomašević,ali i ovisi o tome koga će navedeni okupiti u svome timu.Ako okupi SJW drečala kakvih je i inače
puna njegova stranka/koalicija,bit će to ajme,te bi mogao doživjeti debakl.No ne bih nikoga otpisivao unaprijed.
Most je mogao izaći sa Selakicom,i kandidiranje Troskota bi im mogla biti greška svakako,ali i ako ostavimo to po strani,samostalni izlazak im je ipak mudra odluka.
A ove desnije snage nisu ni vrijedne spomena...NZH s Esihicom je svima pio krv na slamku s Titovim trgom,a kad je bravar skinut,sve im se svelo na mlaćenje
prazne slame.Kad god se sjetim onog njenog gostovanja kod Dujmovića koji tjedan pred izbore 2017. i njene izjave da predstavlja autentični HDZ
Split:
Tamo su uvijek stvari bile neizvjesne...ali počet ću od HDZ-a.
Opara je objavio da neće ići u obranu mandata i to pod izgovorom
brige za zdravlje (šteta,ipak je pokazao da nešto želi napraviti od grada),no vjerojatno su ga gradska i županijska središnjica pritisle jer se polazao preambicioznim za njihove klijentelističko-koruptivne interese.
Na čelu gradskog HDZ-a je Škorića naslijedio Vice Mihanović,još jedan no name lik u nizu tamošnjih birokrata,ništa karizmatičniji od prethodnika,izgleda da će on osobno krenuti u utrku za poteštata...
Kerum?Drugi krug 2017. je bio labuđi pjev za njega,ugurat će se nekako u većinu u gradskoj skupštini i to je maksimum.
Za SDP se govorka da će kandidirati nekog dermatologa Stipića,ali sad su ni na nebu ni na zemlji...
Puljakovi su bili respektabilan faktor,ali zaista su bili prepametni i to im se obilo o glavu u vidu svađe sa suradnicima.
Most je imao priliku,ali i oni su se pokopali nizom grešaka...
DP se tamo raspao prije nego što je i osnovan...
Konačno predviđanje-svi potencijani kandidati su potpuno neupečatljivi,tko god zasjedne na čelo grada vegetiranje će se nastaviti,a klanovi će se boriti svaki za svoj dio kolača,najvjerojatnije ćemo gledati tradicionalni derbi HDZ vs SDP u drugom krugu.
Rijeka:
Nije mi poznata tamošnja scena,ali mislim da će SDP i bez Obersnela,po inerciji ostati za kormilom...