+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 10 PrviPrvi 1 2 3 4 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 21/185

Tema: Izbori u Mostaru

Citiraj Prvotno napisano od crni bombarder Vidi poruku
    Uostalom, sta se dogodilo u Uskoplju, nista. Nasi izasli, zapalili svijece, otisli kucama, oni nastavili sa prevarama. Pojeo vuk magarca.

U BiH postoji samo zakon sile, a kmecanje i paljenje svijeca uz molitvene prosvjede je za luzere. Sto i jesmo, na zalost.
    Ostavi se šuplje oko "molitvenih zajednica" to nije tvoj "izum", to pričaju oko svijeća na nekim drugim portalima, a luzeri se poznaju na prvu, oni to priznaju. Srećom nismo svi "luzeri" dapaće, večina to nije niti će ikad to biti....
    Bajke oko kmečanja su, valjda si u zadnje vrijeme primijetio i sam - isfurana prića, koju još proturaju tu i tamo oni koji misle da će to nekoga demoralizirati.
    Neće.
    Prošlo je to vrijeme.
    Na redu je Mostar.
    I ovim putem apeliram na sve mostarce Hrvate da iziđu na izbore, svi vjerujemo u vas dragi naši mostarci.

Nije nas 1.000 više nego 10.000 više od Bošnjaka u Mostaru. Dakle na gradskoj listi bi trebali imati minimalno 1 mandat više, a po gradskim područjima u najgorem slučaju X. U najgorem. Ako izađemo u velikom broju dobijamo izbore. Isto kao i u Stolcu.Ako nam je Stolac bitan, kaj tek reći za Mostar?

Ko kaze da je moj izum, Hrvati samo svijece pale i mirno prosvjeduju, to je ocito neki hrvatski izum.

I od toga nikakve koristi nema. Pokrali Novi Travnik prosle izbore, sad Uskoplje, Hrvati prosvjeduju i razidju se kucama a muslimani rade svoje i dalje.

I smiju nam se u lice.

Ako izgubimo Mostar, ocekujem opet neke mirne molitvene prosvjede sa svijecama, sta drugo.

Kiler, kakva je situacija, ima li kakvih informacija pred sutrašnju bitku?

Super ugledni član kiler avatar
    Datum registracije
    Aug 2013
    Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Kiler, kakva je situacija, ima li kakvih informacija pred sutrašnju bitku?
    Prema onome što ja vidim i čujem,izaći će dosta naših,vjerovatno rekordni postotak,ali isto tako i njihovih birača.
    Dobro je da imamo na raspolaganju tri opcije ,jer jedino tako možemo uzeti pobjedu,i to na knap,kao prosrpske liste u CG.
    Loše je što degeni koji sebe nazivaju HSP,a nemaju nikakvih doticajnih točaka sa bilo kakvim pravaštvom,nisu htjeli u koaliciju sa HDZ90,kao dosada što bi nam moglo otežati put ka pobjedi,jer će Željko Asić iz HSP-a upravo na Jugu dobiti najviše glasova.
    Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.

Neku večer bilo Otvoreno na temu Bih. I u komentarima na kraju emisije sve Senadi, Ismeti i Fadili koji spominju UZP. na HTV-eu. Netko je te komentare izabrao. Netko sa HTV-ea. Nije došlo samo tih 7-8 od kojih pola muslimanskih, 3 od drugih koji su jedinstavenu Bih i protiv nacionalista i jedan komentar kao koji je za Hrvate Bih. da se Vlasi ne dosjete. HTV je čas ispostava srpskog nacionalizma čas muslimanskog, samo hrvatskog nije.

Ne znam koji će to Hrvati glasati za taj HSP. Pa nek preusmjere glasove drugdje. Valjda znaju što rade, jel se netko potrudio da im objasni.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Citiraj Prvotno napisano od crni bombarder Vidi poruku
    Ko kaze da je moj izum, Hrvati samo svijece pale i mirno prosvjeduju, to je ocito neki hrvatski izum.

I od toga nikakve koristi nema. Pokrali Novi Travnik prosle izbore, sad Uskoplje, Hrvati prosvjeduju i razidju se kucama a muslimani rade svoje i dalje.

I smiju nam se u lice.

Ako izgubimo Mostar, ocekujem opet neke mirne molitvene prosvjede sa svijecama, sta drugo.
    Hrvati će i dalje paliti svijeće kao pobožan narod svojim herojima i postradalim žrtvama prošlog rata i to nikog ne treba da čudi, ili da se time posprđuje nazivanjem Hrvata molitvenim prosvjednicima osim njih nekolicinu koja tvrdi da je to jedina aktivnost Hrvata iz BiH, izjašnjavajući se iz samo njima znanih razloga da su luzeri.

Ne znam koliko ti je poznato da su na općinskim izborima HNS i HDZ dobili 23 načelničke pozicije a SDA 30 ! ( Poznata je muslimanska četverostruka brojnost)
    I s tog aspekta Mostar će uvijek biti stolni hrvatski grad u BiH.
    Tvoje predviđanje što će se dogoditi ako "izgubimo Mostar" su te tipično luzerske dvojbe, no previđaš da je prića o Mostaru puno dublja od diobe vlasti ili gubljenja pozicije gradonačelnika, što se skreno nadam da se neće dogoditi i da će se još jednom kad zatreba, na djelu pokazati mostarski Hrvati. Vjerujem u njih i siguran sam u solidan izborni rezultat, koji će ipak morati sačekati objavu jedno vrijeme, dok se ne raščiste pravna pitanja oko prijava na račun pokušaja muslimana da izvedu još jednu izbornu prevaru.

Da li netko može napisati na koji način i koliko ljudi (zastupnika) se bira u gradsko vijeće?
    Dakle izborne jedinice, koliko izborne jedinice biraju zastupnika u gradsko vijeće, nacionalni sastav izbornih jedinica (postoci između Hrvata i Muslimana), te koliko Srbijanci i još neki imaju unaprijed zagarantiranih mjesta u gradskom vijeću.

Dakle na jednoj jedinstvenoj izbornoj jedinici za cijeli Grad bira se 13 vjećnika. Koliko je tu prag koji se mora prijeći? Hoće li sve hrvatske partije uspjet prijeći prag da bi se izgubilo što manje glasova?

Grad je podjeljen na 6 izbornih jedinica, s kojih se bira 22 vijećnika? Koliko svakoj izbornoj jedinici pripada vijecnika, koliko tu prag treba prijeci, da li ce sve nase izborne liste prjeci prag? Koliko je od tih 6 izbornih jedinica naših, a koliko muslimanskih?
    Posljednje uređivanje od IscoAlarcoN : 20-12-2020 at 14:24

Ja sam samo skužio, ako sam skužio da ima ukupno 35 vjećnika da je minimum konstitutivnih naroda 4 vijećnika a maksimum 15. Dakle 15 Muslimana 15 Hrvata 4 Srbina i jedan iz "Ostalih".

E sad mogu li biti halal Hrvati kod Muslimana ili naši Muslimani a Srbi svačiji to ne znam a i nisam se puno zanimao jer mi je sve to toliko blesavo, nelogično i protuustavno to sve da je to šala komika.

Tu će bit trakavica, tko zna kad će se to završit, konstituirat. Gradonačelnik se bira u gradskom vijeću.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 20-12-2020 at 14:40

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od IscoAlarcoN Vidi poruku
    Da li netko može napisati na koji način i koliko ljudi (zastupnika) se bira u gradsko vijeće?
    Dakle izborne jedinice, koliko izborne jedinice biraju zastupnika u gradsko vijeće, nacionalni sastav izbornih jedinica (postoci između Hrvata i Muslimana), te koliko Srbijanci i još neki imaju unaprijed zagarantiranih mjesta u gradskom vijeću.

Dakle na jednoj jedinstvenoj izbornoj jedinici za cijeli Grad bira se 13 vjećnika. Koliko je tu prag koji se mora prijeći? Hoće li sve hrvatske partije uspjet prijeći prag da bi se izgubilo što manje glasova?

Grad je podjeljen na 6 izbornih jedinica, s kojih se bira 22 vijećnika? Koliko svakoj izbornoj jedinici pripada vijecnika, koliko tu prag treba prijeci, da li ce sve nase izborne liste prjeci prag? Koliko je od tih 6 izbornih jedinica naših, a koliko muslimanskih?
    Sve što te interesira i što je dostupno medijima možeš naći na poveznici:

https://www.slobodnaevropa.org/a/liv.../31009966.html
    Posljednje uređivanje od imperator : 20-12-2020 at 14:29

Ako na Jugu Muslimani uzmu dva mandata uz jedan na jugozapadu onda oni imaju gradonačelnika a ako uzmu jednog na Jugu, gradonačelnika imaju Hrvati. Sve se vrti oko jednog zastupnika.. Sve se rješava na Jugu. Tako sam ja skužio u tom galimatijasu.

Oni u svom dijelu grada imaju svih 9 mandata zagarantiranih 99%

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Ja sam samo skužio, ako sam skužio da ima ukupno 35 vjećnika da je minimum konstitutivnih naroda 4 vijećnika a maksimum 15 dakle 15 Muslimana 15 Hrvata 4 Srbina i jedan iz "Ostalih".

E sad mogu li biti halal Hrvati kod Muslimana ili naši Muslimani a Srbi svačiji to ne znam a i nisam se puno zanimao jer mi je sve to toliko blesavo, nelogično i protuustavno to sve da je to šala komika.

Tu će bit trakavica, tko zna kad će se to završit, konstituirat. Gradonačelnik se bira u gradskom vijeću.
    Ma da. To je to.
    Traskavica je neminovna, već prijavom SIP-u za utvrđene pokušaje muslimana da izvrše izbornu prevaru, a i Tužiteljstvu, koliko se sjećam, tako da će već to prolongirati implementaciju rezultata...
    Brojeve si dobro "pokupio", kažem , to je to...
    Na "jugu" su se prijavili novi "stanovnici" bošnjaci sve to treba istražiti...

Citiraj Prvotno napisano od imperator Vidi poruku
    Sve što te interesira i što je dostupno medijima možeš naći na poveznici:

https://www.slobodnaevropa.org/a/liv.../31009966.html
    Tak sada ništa ne razumijem...

Pa Pupovac i osam manjinskih zastupnika koji se biraju po našem izbornom zakonu je goli kurac za ovo.

Ako na Jugu Muslimani uzmu dva mandata uz jedan na jugozapadu onda oni imaju gradonačelnika a ako uzmu jednog na Jugu, gradonačelnika imaju Hrvati. Sve se vrti oko jednog zastupnika.. Sve se rješava na Jugu. Tako sam ja skužio u tom galimatijasu.

Oni u svom dijelu grada imaju svih 9 mandata zagarantiranih 99%
    A ovih 13 s jedinstvene liste? Koliko je tu zagarantiranih?

A ovih 13 s jedinstvene liste? Koliko je tu zagarantiranih?
    Tu valjda ide tko ima više glasova, ono što bi trebalo biti za cijeli grad, računa se da bi to mogli mi dobit sa 7-6 pošto nas je više. Sad je tu izlaznost najbitnija. Tko više potegne. Tko je discipliniraniji. Motiviraniji.

Zbog Eline i bokala vina

Tu valjda ide tko ima više glasova, ono što bi trebalo biti za cijeli grad, računa se da bi to mogli mi dobit sa 7-6 pošto nas je više. Sad je tu izlaznost najbitnija. Tko više potegne. Tko je discipliniraniji. Motiviraniji.
    I kako se sada uklapa priča o maksimalno 15 mandata nekog naroda, što piše na poveznici slobodnaevropa

Preostala 22 vijećnika biraju se iz šest gradskih područja, i to:

iz izborne jedinice gradskog područja 1 (Sjever) biraju se dva gradska vijećnika, (2)
    gradskog područja 2 (Stari grad) 5,
    gradskog područja 3 (Jugoistok) 2
    gradskog područja 4 (Jug) 2,
    gradskog područja 5 (Jugozapad) 7,
    gradskog područja 6 (Zapad) 4.

Kako je nacionalno raspodijeljeno stanovništvo u navedenih 6 izbornih jedinica?

Pretpostavljam da su prva tri dijela muslimanska (9 zastupnika), a posljednja tri hrvatska (13 zastupnika) ? Ili nije tako?

I kako se sada uklapa priča o maksimalno 15 mandata nekog naroda, što piše na poveznici slobodnaevropa
    Pa to za jedinstvenu listu gdje prevagne tko ima više glasova. Možeš imati Srbe na svojoj listi jer oni samo mogu imati samo jednog maksimalno sa svoje liste ( ako i to) jer ih je malo i dobit maksimum još četiri srpska mandata a možda i tog jednog "ostalog".

I muslimani i mi imamo "svoje" Srbe na listama.

Zbog Eline i bokala vina

Preostala 22 vijećnika biraju se iz šest gradskih područja, i to:

iz izborne jedinice gradskog područja 1 (Sjever) biraju se dva gradska vijećnika, (2)
    gradskog područja 2 (Stari grad) 5,
    gradskog područja 3 (Jugoistok) 2
    gradskog područja 4 (Jug) 2,
    gradskog područja 5 (Jugozapad) 7,
    gradskog područja 6 (Zapad) 4.

Kako je nacionalno raspodijeljeno stanovništvo u navedenih 6 izbornih jedinica?

Pretpostavljam da su prva tri dijela muslimanska (9 zastupnika), a posljednja tri hrvatska (13 zastupnika) ? Ili nije tako?
    Da, s tim da u hrvatskim jedinicama ima 10-15 Muslimana mahom umirovljenika. U tome i je kvaka. Da je hrvatski dio etnički čist ko muslimanski ne bi bilo dileme tko pobjeđuje. Po ovim pravilima.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 20-12-2020 at 15:06

Zbog Eline i bokala vina

Pa to za jedinstvenu listu gdje prevagne tko ima više glasova. Možeš imati Srbe na svojoj listi jer oni samo mogu imati samo jednog maksimalno sa svoje liste ( ako i to) jer ih je malo i dobit maksimum još četiri srpska mandata a možda i tog jednog "ostalog".

I muslimani i mi imamo "svoje" Srbe na listama.
    Aha... Da li sam dobro shvatio? Znači ako se na pojedinačnim listama (njih 6) omjer bude 13 Hrvata i 9 Muslimana, a na zajedničkoj listi 7-6 za nas, onda među hrvatskih 7 mogu biti 2 Hrvata i "5"naših" Srbijanaca?

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove