OK, već sam rekla da me ne muči toliko odakle si, eto, vjerovat cu ti na riječ da si Rus

. Shvati ti da je ovdje nekima sumnjivo što si baš došao na ovaj forum koji nije toliki mainstream i to s upravo tom temom. Preporučio ti ga netko, Google te doveo..?. Al dobro.
Već sam ti napisala, što se tiče literature na hrvatskom jeziku nećeš pronaći puno toga vjerodostojnog( a i kažeš da ne poznaješ jezik dobro pa je i to problem). Gore sam spomenula knjigu V. i T. Aralice,cini mi se četvrtu knjigu ciklusa " Hrvatski ratnici kroz stoljeća" o partizanskom pokretu. Neki su autori, poput D. Marijana, dobro opisali pojedine bitke (u ovom slučaju kuprešku) , ali ne znam koliko takvih monografija uopće ima. Dosta je toga pisano o temi partizanskog pokreta jer je sama tema široka, ali problem je što kod nas nije dozvoljeno dirati u "svete povijesne istine" pa se oni povjesničari i istraživači koji zagrebu malo dublje optužuju za reviziju povijesti (koja bi u društvu koje se želi otarasiti komunističkog nasljeđa bila i više nego potrebna i poželjna).
Za početak izbjegavaj filmove poput onih koje si spomenuo jer je riječ o najprljavijoj propagandi koja veze s istinom nema. Dakle, nikakve okupacije u slikama( kud baš taj) , nikakva jugoslavenska ratna kinematografija ne dolazi u obzir ako te približavanje istini zanima.