+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 63 PrviPrvi 1 2 3 4 5 13 53 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 41/1244

Tema: Parlamentarni izbori 2020-te

Ako se za mjerilo mogu uzeti EU izbori, Suverenisti + NzH + Blok za Hrvatsku imaju svojih ~ 12%. Za početak dovoljno, a desni birači mogli bi im dati glas, bez da ulaze u MOST-ovu močvaru u kojoj plivaju "Orepići", "Petrine", IK glasači, ljubitelji velike koalicije i tsl. Škoro uz MOST, neka uzme još Petirku i Kujundžića, pa neka uživa u političkom centru bez "desnih ekstremista".

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    I kako se nema koga zbuniti.

Suverenisti sa Hasom pa i NHR na zadnjim izborima osvojili su tri puta više od MOSTa. I sad su ozbiljnija opcija.

MOST je politički završena prriča osim ako se uvale negdje parazitirat ko HNS što radi 20 godina.

Od svih političkih opcija oni su mi najmrži. Oni su baš oni iz one narodne uzrečice, j...... bi se al da im ne uđe.
    Ma to je sve kurac. Haso je jedini ozbiljniji lik u toj ekipi usprkos govornoj mani i vjeri. Da su svi zajedno, u jednoj stranci to bi moglo bit početak nečega al' ovako..nema tu kruva. Ankete u zadnje vrime se pokazuju poprilično točnim. Sad..jel' to zbog namještanja izbornih rezultata il' ne je pitanje al' ostaje činjenica da je Most četvrta opcija po tim anketama a skupa sa Škorom druga..odma iza SDP-a.

Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
    Ako se za mjerilo mogu uzeti EU izbori, Suverenisti + NzH + Blok za Hrvatsku imaju svojih ~ 12%. Za početak dovoljno, a desni birači mogli bi im dati glas, bez da ulaze u MOST-ovu močvaru u kojoj plivaju "Orepići", "Petrine", IK glasači, ljubitelji velike koalicije i tsl. Škoro uz MOST, neka uzme još Petirku i Kujundžića, pa neka uživa u političkom centru bez "desnih ekstremista".
    Izbaci Ružu iz te kombinacije i dobiješ manje od pola od tih 12%..pod pretpostavkom da će svi birači koji su simpatizirali Nezavisne prije raspada glasati ili za jedne ili za druge..što bi bilo pogrešno jer ja prvi ne bi da glas ni jednima ni drugima.

A je, izbori za EU se ne mogu uzimati kao mjerilo, totalno drukčija pravila igre.

U čemu se Bulj popravio. Iste stvari priča, iste greške u izgovoru radi, bio i ostao nepismeni krkan koji ne zna da je krkan.

Bože me sačuvaj države u kojoj će "Buljevi" išta određivat i i o čemu odlučivat.

Niti vidim smisla rušit zlo da bi došli drugo zlo.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Citiraj Prvotno napisano od Picaferaj Vidi poruku
    Izbaci Ružu iz te kombinacije i dobiješ manje od pola od tih 12%..pod pretpostavkom da će svi birači koji su simpatizirali Nezavisne prije raspada glasati ili za jedne ili za druge..što bi bilo pogrešno jer ja prvi ne bi da glas ni jednima ni drugima.

A je, izbori za EU se ne mogu uzimati kao mjerilo, totalno drukčija pravila igre.
    Al bi da glas Mostu.

I Suverenisti i NHR su avioni što se tiče MOSTa.

I kojih su to 20% glasača koji će njima dat svoj glas. Evo ovdje na forumu od ovo tu što nas ima ja sumnjam da bi itko drugi za njih glasa.

Zbog Eline i bokala vina

U čemu se Bulj popravio. Iste stvari priča, iste greške u izgovoru radi, bio i ostao nepismeni krkan koji ne zna da je krkan.

Bože me sačuvaj države u kojoj će "Buljevi" išta određivat i i o čemu odlučivat.

Pa evo, vidia sam ga u Rijeci, ka i Capu, na onom prosvjedu zbog svađe oko parkinga sa onim Srbinom. Je da je krkan al' se trudi. Bia je i Mostaru sada na dočeku rukmetaša.

Al bi da glas Mostu.

I Suverenisti i NHR su avioni što se tiče MOSTa.

I kojih su to 20% glasača koji će njima dat svoj glas. Evo ovdje na forumu od ovo tu što nas ima ja sumnjam da bi itko drugi za njih glasa.
    Odakle ti to da bi da glas Mostu?
    Dajem glas koaliciji koja bi mogla preskočit HDZ. Nikome pojedinačno a posebno ne Mostu. Suverenisti su kurac. Zeko nije materijal za ozbiljnog političara a Ruža se je lipo ugnjezdila u Briselu..a i ona čini mi se nije s njima nego sa konzervativcima. Na stranu da je i ona na razini Zeke. NHR šta se mene tiče više ne postoje. Koliko ima tih strančica u toj opciji? Konzervativci, Hrast, suverenisti, blok, nezavisni... ma teško sranje, muka me uvati čim počnem mislit o njima.

Citiraj Prvotno napisano od Picaferaj Vidi poruku
    Pa evo, vidia sam ga u Rijeci, ka i Capu, na onom prosvjedu zbog svađe oko parkinga sa onim Srbinom. Je da je krkan al' se trudi. Bia je i Mostaru sada na dočeku rukmetaša.
    Jadni Mostar. Moga je svratit do partizana Orepića u Ploče.

Zbog Eline i bokala vina

Domoljubna desnica bi se trebala odvojiti od Škore i MOST-a, što prije (kako bi se javnost (birači) na to navikla i zaboravila) i na kulturan, prijateljski način (jer "rastava" sama po sebi nosi negativan publicitet, a drugo, kako se ne bi zatvorila vrata za eventualnu buduću postizbornu koaliciju). Dogovori, pregovori, sve OK, ali ako politički ton (odmicanje od desnice, mjesta na izbornoj listi) misli davati MOST, povrh toga šefovati Škoro (bjanko zadužnice), onda se od toga (na vrijeme) treba odmaknuti, a sve za sada izgleda da vodi ka tome. Pa makar se Bujanec razočarao.

Buljo moze proci samo ako izadje iz Mosta. I to jedva.

Desnica postoji samo ako savladaju sujetu i postanu iznenada normalni, ne moraju se lizati ne moraju biti jedna stranka, ali zajedno na izbore cisto da se stekne dojam da sau ujedinjeni i neka mandate osvoje oni koje narod voli, pravila glasanja su jasna.

Ali od toga nema nista.

Domoljubna desnica bi se trebala odvojiti od Škore i MOST-a, što prije (kako bi se javnost (birači) na to navikla i zaboravila) i na kulturan, prijateljski način (jer "rastava" sama po sebi nosi negativan publicitet, a drugo, kako se ne bi zatvorila vrata za eventualnu buduću postizbornu koaliciju). Dogovori, pregovori, sve OK, ali ako politički ton (odmicanje od desnice, mjesta na izbornoj listi) misli davati MOST, povrh toga šefovati Škoro (bjanko zadužnice), onda se od toga (na vrijeme) treba odmaknuti, a sve za sada izgleda da vodi ka tome. Pa makar se Bujanec razočarao.
    Slažem se. Ako je negdje MOST, hvala doviđenja i sretno.

Zbog Eline i bokala vina

Da I? Zamisli Suverenisti+NHZ+Haso ne pređu prag u 1,2,3, 6, 7 i 8 izbornoj jedinici. Propadne im negdje 70k glasova, bolje rečeno odu za SDP i Amsterdamsku. Liste su otvorene. Nitko ne sprječava Suvereniste da glasuju za svoje kandidate. No moje je skromno mišljenje kako je put sa više lista na izborima put u katastrofu. Bolje rečeno auto-put za ponavljanje rezultata ljevice iz 2011. godine kad je dio desnice glasao za kandidate koji nisu prešli prag, a dio ostao kući.

Radije ću pretrpiti 2 Mostovca više u Saboru nego 15 jugodesničara. Treba ići široko, samo taj put nas vodi k nečemu, sve ostalo je povratak zagriženi boljševika.

Jedna od najlegendarnijih "Bujica" bila je kad su gosti bili Ante Glibota i Miro Bulj oko slučaja Agrokor. Tu vidiš da kad se u javnom prostoru sukobe intelektualac par exellence (Glibota) i krkan par exellence (Bulj), ovaj prvi nema ama baš nikakve šanse.

Pa i sad je dio, i to ne samo mali dio desnice ostao kući. Ja sam ostao kući. I opet bi ostao kući.

Rađe nek mi propadne glas nego da me netko pravi budalom. Ko Kolinda npr. Neću si to dopustit više. "Never more".

Jer od trulih kompromisa većeg jada nema. To je put u propast.

Uzmimo recimo taj Most. Pojavili se niotkud. Aco Stanković ih bjesomučno promoviro, Roglić im bio financijer.

I oni za koje nitko nije znao dobiju 20 mandata. Ovako, dok pucneš prstima, bez da se zapitaš tko su uopće ti ljudi i što žele i tko su oni. Ništa, bjanko, na dođem ti.

I onda oni tako nepoznati hoće triparitetnu vladu. S HDZ om i SDP om. Ono o čemu se sad šuška to je htio MOST 2015- te. Praktički ukinuće demokracije.

I onda ona budala neopjevana onaj Bulj ona krkančina neuka otvori u saboru tobožnju aferu " Konzultantica" ( koju udbaški bilten Nacional raspiri) neko sranje od afere samo da se makne Karamarka. Jel on toliko glup da nije znao nego lupetao, jel poslužio kao korisni idiot, jedina je dilema. Al je sigurno dokazao onu drevnu " kad jedna budala pljune u bunar, sto mudraca ga ne može očistiti". I sad imaj sjebanu državu i plaćaj izgubljene sporove Mađarima po međ. sudovima jer su krkana i primitivčinu, glupana koji još nije svjestan svoje gluposti uvedeš u sabor da te sjebe jer je glup a lajav.

Imao sam polemike sa tim sektašima MOSTa. To su redom politički nepismeni ljudi, ko odabrani za jeftine manipulacije.

I nije im bilo dosta što se Karamarko odrekao premijerskog mjesta, što im je prešao preko zakazane koalicije sa SDP- om ( "gimi fajf" Maje Sever) nego su htjeli do kraja ponizit Karamarka i izbacit ga iz vlade.

Oni i samo oni su krivci za ovo što danas gledamo. I neka ih je Plenković nogirao, oni su ga doveli.

Da je ostao Orešković danas bi imali rast od 5% minumum i uređeniju državu.

Karamarko je pogriješio što ih nije šutnuo nogom u guzicu kad su odglumili igrokaz sa SDP om. Kakav epski fail. Trebao je odbiti "Judin poljubac" i ići na izbore.

Nije ni slučajno da je među njima bilo ekstremnih ljevičara i budaletina svake vrste poput ovog Vučetića koji je ljut jer pederima ne daju usvajat djecu. Njemu i Staziću je to sramota. To su oni. Hoće centrala da pogriješi jednom al ne svaki put.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 30-01-2020 at 23:27

Zbog Eline i bokala vina

U krugu ljudi sa kojima sam pred te izbore razgovarao o njima, izborima, MOST je imao podrsku jer su svi bili uvjereni da je to to, konacno neka normalna stranka ciji je lider "smanjio placu sebi i duznosnicima u Metkovicu".

Ukratko, ljudi koji nisu za SDP jer su desno orjentirani a HDZ im se zgadio zbog kriminala, MOST su vidjeli kao spas. Uzaludno sam iznosio pitanja odakle, sta, tko, zbog cega stoji iza njih, zasto ih mediji promoviraju, cije interese stite i kako je moguce da ta skupina lokalnih politicara koji medjusobno ne dijele niti ideoloske niti bilo kakve druge poglede, da budu jedinstvena stranka.

Ne moram reci da danas, velika vecina tih ljudi, na spomen MOSTa samo odmahnu rukom.

Ja ne mogu razumit ljude koji su "desno" pa im se HDZ zgadio pa gladaju za MOST koji se gadi i desnice i ideologije. Pričao sam i ja s takvim ljudima, ima ih još koji u njima vide nešto a pozdravljaju sa ZDS. Apsurd.

Zbog Eline i bokala vina

Pa i sad je dio, i to ne samo mali dio desnice ostao kući. Ja sam ostao kući. I opet bi ostao kući.

Rađe nek mi propadne glas nego da me netko pravi budalom. Ko Kolinda npr. Neću si to dopustit više. "Never more".

Jer od trulih kompromisa većeg jada nema. To je put u propast.

Uzmimo recimo taj Most. Pojavili se niotkud. Aco Stanković ih bjesomučno promoviro, Roglić im bio financijer.

I oni za koje nitko nije znao dobiju 20 mandata. Ovako, dok pucneš prstima, bez da se zapitaš tko su uopće ti ljudi i što žele i tko su oni. Ništa, bjanko, na dođem ti.

I onda oni tako nepoznati hoće triparitetnu vladu. S HDZ om i SDP om. Ono o čemu se sad šuška to je htio MOST 2015- te. Praktički ukinuće demokracije.

I onda ona budala neopjevana onaj Bulj ona krkančina neuka otvori u saboru tobožnju aferu " Konzultantica" ( koju udbaški bilten Nacional raspiri) neko sranje od afere samo da se makne Karamarka. Jel on toliko glup da nije znao nego lupetao, jel poslužio kao korisni idiot, jedina je dilema. Al je sigurno dokazao onu drevnu " kad jedna budala pljune u bunar, sto mudraca ga ne može očistiti". I sad imaj sjebanu državu i plaćaj izgubljene sporove Mađarima po međ. sudovima jer su krkana i primitivčinu, glupana koji još nije svjestan svoje gluposti uvedeš u sabor da te sjebe jer je glup a lajav.

Imao sam polemike sa tim sektašima MOSTa. To su redom politički nepismeni ljudi, ko odabrani za jeftine manipulacije.

I nije im bilo dosta što se Karamarko odrekao premijerskog mjesta, što im je prešao preko zakazane koalicije sa SDP- om ( "gimi fajf" Maje Sever) nego su htjeli do kraja ponizit Karamarka i izbacit ga iz vlade.

Oni i samo oni su krivci za ovo što danas gledamo. I neka ih je Plenković nogirao, oni su ga doveli.

Da je ostao Orešković danas bi imali rast od 5% minumum i uređeniju državu.

Karamarko je pogriješio što ih nije šutnuo nogom u guzicu kad su odglumili igrokaz sa SDP om. Kakav epski fail. Trebao je odbiti "Judin poljubac" i ići na izbore.

Nije ni slučajno da je među njima bilo ekstremnih ljevičara i budaletina svake vrste poput ovog Vučetića koji je ljut jer pederima ne daju usvajat djecu. Njemu i Staziću je to sramota. To su oni. Hoće centrala da pogriješi jednom al ne svaki put.
    Karamarko je imao nekoliko epskih failova u svega godinu dana. No krenimo redom:
    1. Izbjegavanje sučeljavanja s Milanovićem nakon četverogodišnje nikakve vlasti i pune torbe afera je epski fail na kvadrat. On se vjerojatno bojao kako mu Milanović ne bi postavio pitanje na engleskom. Mogao mu je odgovoriti poput Stipe Mesića prije 20 godina:"Gospodine Milanoviću Vi izgleda mislite kako jedino prevoditelji mogu voditi državu".
    2. Organiziranje proslave nekakve pobjede na parlamentarnim izborima novi je fail. Prosječnom desnom konzervativnom biraču je to izgledalo kao vrhunac krkanluka i nekakva hrvatska imitaciju festivala trubača u Dragačevu.
    3. Iako je nakon parlamentarnih izbora odigrao odlično u natezanju s MOST-om i SDP-om ponovno nije iskoristio prazan gol. Umjesto da nakon Božinog velikog zaokreta izjavi pred medijima "idemo na nove izbore" on izjavljuje "to je super vijest" Time se opredjeljuje za konformizam umjesto rizika kojeg birači uvijek honoriraju.
    4. Završni epski fail desio se nakon otkrivanja afere konzultantica. Umjesto da se povuče na mjesto predsjednika stranke i odatle nastavi kadrovski i na svaki drugi način lomiti jugodesnicu, on prvi put čini fatalnu grešku i interes stranke podređuje interesu države. To ako je mislio raditi trebao je uraditi 6 mjeseci ranije a ne kad je vlada već bila formirana. Podredivši interes stranke interesu države utro je put dolasku Plenkovića na vlast.
    Usput, zanimljivo kako je dolazak Plenkovića na čelo HDZ-a predlagao i Ante Glibota, i to u hrvatskom tjedniku nakon parlamentarnih izbora 2015. U međuvremenu je Glibota promijenio mišljenje nakon što je Plenki nagazio njegovog prijatelja Todorića...
    Posljednje uređivanje od Cid-xp : 31-01-2020 at 09:51

Citiraj Prvotno napisano od Cid-xp Vidi poruku
    Da I? Zamisli Suverenisti+NHZ+Haso ne pređu prag u 1,2,3, 6, 7 i 8 izbornoj jedinici. Propadne im negdje 70k glasova, bolje rečeno odu za SDP i Amsterdamsku. Liste su otvorene. Nitko ne sprječava Suvereniste da glasuju za svoje kandidate. No moje je skromno mišljenje kako je put sa više lista na izborima put u katastrofu. Bolje rečeno auto-put za ponavljanje rezultata ljevice iz 2011. godine kad je dio desnice glasao za kandidate koji nisu prešli prag, a dio ostao kući.
    Kada bi MOST i Škoro bili domoljubni desničari, onda bi se lako složio sa Vama. U pravu ste i što se tiče matematike, tj. da bi zajednički (Škoro+MOST+Suverenisti+....) osvojili više.
    Međutim, MOST se ograđuje od desnice, ali se nisu ogradili od svojih koji su glasali za istambulsku konvenciju i tsl. Također, imamo dojam da Škoro želi biti glavni i nametati svoju politiku (ma što god to bilo). Tu je još i pitanje redoslijeda na izbornoj listi. Znači, to sve treba žurno ispregovarati, razbistriti, pa ako MOST i Škoro misle da moraju biti glavni (a mislim da je tako) - razlaz.

Kada bi MOST i Škoro bili domoljubni desničari, onda bi se lako složio sa Vama. U pravu ste i što se tiče matematike, tj. da bi zajednički (Škoro+MOST+Suverenisti+....) osvojili više.
    Međutim, MOST se ograđuje od desnice, ali se nisu ogradili od svojih koji su glasali za istambulsku konvenciju i tsl. Također, imamo dojam da Škoro želi biti glavni i nametati svoju politiku (ma što god to bilo). Tu je još i pitanje redoslijeda na izbornoj listi. Znači, to sve treba žurno ispregovarati, razbistriti, pa ako MOST i Škoro misle da moraju biti glavni (a mislim da je tako) - razlaz.
    Matematika je sve po ovome izbornom zakonu. Suverenistima nitko ne brani da u svaku od izbornih jedinica stave jednog uglednog pojedinca i bez obzira koji bio na listi dovoljno mu je 5000 do 6000 glasova za prolazak u Sabor. Možda bi jedino bilo malo povuci - potegni u 8. Riječkoj izbornoj jedinici. Ukoliko se nisu u stanju organizirati na jedan takav način čemu uopće bavljenje politikom.

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove