Za početak copy/paste stare legende zg navijaštva,Klokana
» Citat:
--------------------------------------------------------------------------------
Znam da je ovo bilo vec vise puta ali posto me puno ljudi moli da opet stavim ... eto ........Nadam se da Vas ne gnjavim
Potaknut pitanjima mladje skvadre , odlucih se evo napisat malo o gostovanjima u Beogradu.
Necu sad pisat o jednom direktnom gostovanju vec opcenito o svima .
Sama organizacija i dogovori zapocinjali su i vise tjedana prije putovanja. Tako som na primjer koristili priliku na domacim tekmama siriti informaciju o tome di cemo se naci i kada idemo. Isto tako hodali som po sjeveru i pitali skvadru ,od kvarta do kvarta, tko ide za Beograd. Prava organizacija je u biti krenula tamo negdje od 1986. Kaj se tice prijasnjih gostovanja sve su to bili dogovori po kvartovima. Ok izuzetak je bilo finale kupa sa Velezom te nas 50-ak iz takozvane uze jezgre. Za gostovanje C.Zveda-Cibona sam Vam vec napisao i mislim da se to gostovanje nemoze staviti u red sa ”normalnim” gostovanjima posto je to na neki nacin bio izazov , a bogme i dozivljaj za nas petoricu koji som se nasli na toj tekmi.
Uz nasu organizaciju krenula je i organizacija murije. Sto som se mi vise organizirali to su i oni. Snimali su nas na kolodvoru i javljali Beogradu koliko nas stize. Uz to su obicne vlakopratnje bile mijenjane sa deckima koji su dolazili iz jedinica koje su bile zaduzene za rad i pratnju navijaca. He sjecam se tako jedne tekme di su decki bili fakat guba. U jednom kupeu su se skupili mladji panduri i skoro sve redom iz Zagreba. Posao im je bio da paze na red u vlaku te na stanicama na kojima som stajali. Pojedini od njih su nam se cak i divili. A njihov sef se hvalio da se decki bolje soraju od nas. Na zalost ovi se pak nisu htjeli posorat onak solo jedan na jedan u kupeu.
Ok. Znaci sad dijelim Beograd u dvije vrste . Jedna prije 1986 i jedna nakon .
Kaj da Vam velim , sama pomisao na Beograd je bila strasna. Ipak som tada i bili klinci. Na neki nacin je to bilo i dobro posto nas nitko nije ni poznavao. Skvadra se nasla u kvartu i tu se krenulo. Je fakat je to bilo guba. Udjemo u sesvetski bus i za Dubravu. Stojis u busu a sve ti se koza jezi. Vristao bi na sve strane : ”Ljudi MI IDEMO U BEOGRAD” . Bilo bi nas od 5 do 20 u busu. U Dubravi bi se nasli sa deckima iz Klake, Studenca, Cucerja, ma cijele Dubrave tak da nas je ponekad bilo I do 50. I sjednemo se onda na cetvorku I pici za Kolodvor. Lmjudi ulaze u tramvaj i sve nas cudno gledaju. Covjece Subota 10 navecer ,a mi naoruzani salovima. “Decki , kaj je neka tekma”, “Ma ne idemo za Beograd “ odgovaramo onak vazno I hladno kao da smo u Beogradu svaki dan. For a je u tome kaj smo svi toliko preplaseni I uzrujani da se ne usudimo ni pljugu zapalit u tramvaju. I onda …… Branimirova…… Svi na prozor I gledamo prema kolodvoru…. Ma odmah se vidi koliko ce ljudi u Beograd. Narocito se to vidjelo na onom starom kolodvoru prije univerzijade …… iiiiiiii…… normalno razocarenje. Koliko god da nas se skupilo bilo je manje od ocekivanog……..
No dobro ima jos fore do vlaka , sigurno ce stici vise skvadre. I tako stojimo i propustamo sve moguce vlakove. Na kraju nema se kaj drugo nego sjest se na vlak i pici za Beograd…..
Na putu za peron pjevamo iz svega glasa nek se zna da nas ima.
U vlaku nist posebno. Netko spava, netko se karta …………. Mir i tisina.
Sve do Sida ili Rume……… Ajmo decki budjenje….. jos malo pa begis….. jooooj koji je to dozivljaj… Vlak ulazi u Novi Beograd , jutro je na cestama ni zive duse , a mi se deremo sa prozora…… DIIIIINAAAAAAMOOOOOOOOO…………
Na kolodvoru nist. Nikakav docek, sakrivamo salove i rasturamo se svako na svoju stranu u grupicama po 5-6. Ti bokca cijeli dan do tekme. Setnja do Kalemgdana, pa onda spika i dogovori. ”Moramo pricat srpski da nas ne kuze da som iz Zagreba” . Ako netko nest provali kajkavski svi odmah na njega:”budalo oces nas provalit”. Vrijeme prolazi , sve je nekako kao u magli, jedino kaj cekamo je pocetak tekme. Ljudi vjerujte mi , sve to kaj ste delali prije tekme nekako nestaje kao da ste u transu. Niti se sjecate di ste bili ni kaj ste radili. Onda treba doci do stadiona. Kaj je bolje, pjesice ili tolejbusom , ajmo pjesice. Na stadionu smo nekih pola sata prije tekme. Kupujemo karte (tada som jos sve morali sami financirati) i ulazi na stadion. Na stadionu pogledom trazimo poznatu skvadru i vojsku. Sjedamo zajedno s njima i mir i tisina. Sve dok igraci ne istrce na teren …………………. Onda napokon vadi salove i …………. DIIIIIIIIINAAAAAAMOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!
Kaj se tice tekmi pretezito som ih pusili tak da i nije bilo nekih razloga za veselje.
Nakon tekme mijesamo se sa ostalom skvadrom i pravac kolodvor………………………………..
Na kolodvoru vruci burek i skrivanje. Na vlak se ne ulazi do zadnjih 5 minuta.
……………………………………..
Eto ovo je prvi dio price. One prije 1986. drugi dio slijedi uskoro………..