+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 232 1 2 3 11 51 101 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/4622

Tema: The mystic Old School Hools

Super ugledni član exx avatar
    Datum registracije
    Nov 2010

Exclamation The mystic Old School Hools

Za početak copy/paste stare legende zg navijaštva,Klokana

» Citat:
    --------------------------------------------------------------------------------

Znam da je ovo bilo vec vise puta ali posto me puno ljudi moli da opet stavim ... eto ........Nadam se da Vas ne gnjavim

Potaknut pitanjima mladje skvadre , odlucih se evo napisat malo o gostovanjima u Beogradu.

Necu sad pisat o jednom direktnom gostovanju vec opcenito o svima .
    Sama organizacija i dogovori zapocinjali su i vise tjedana prije putovanja. Tako som na primjer koristili priliku na domacim tekmama siriti informaciju o tome di cemo se naci i kada idemo. Isto tako hodali som po sjeveru i pitali skvadru ,od kvarta do kvarta, tko ide za Beograd. Prava organizacija je u biti krenula tamo negdje od 1986. Kaj se tice prijasnjih gostovanja sve su to bili dogovori po kvartovima. Ok izuzetak je bilo finale kupa sa Velezom te nas 50-ak iz takozvane uze jezgre. Za gostovanje C.Zveda-Cibona sam Vam vec napisao i mislim da se to gostovanje nemoze staviti u red sa ”normalnim” gostovanjima posto je to na neki nacin bio izazov , a bogme i dozivljaj za nas petoricu koji som se nasli na toj tekmi.

Uz nasu organizaciju krenula je i organizacija murije. Sto som se mi vise organizirali to su i oni. Snimali su nas na kolodvoru i javljali Beogradu koliko nas stize. Uz to su obicne vlakopratnje bile mijenjane sa deckima koji su dolazili iz jedinica koje su bile zaduzene za rad i pratnju navijaca. He sjecam se tako jedne tekme di su decki bili fakat guba. U jednom kupeu su se skupili mladji panduri i skoro sve redom iz Zagreba. Posao im je bio da paze na red u vlaku te na stanicama na kojima som stajali. Pojedini od njih su nam se cak i divili. A njihov sef se hvalio da se decki bolje soraju od nas. Na zalost ovi se pak nisu htjeli posorat onak solo jedan na jedan u kupeu.

Ok. Znaci sad dijelim Beograd u dvije vrste . Jedna prije 1986 i jedna nakon .
    Kaj da Vam velim , sama pomisao na Beograd je bila strasna. Ipak som tada i bili klinci. Na neki nacin je to bilo i dobro posto nas nitko nije ni poznavao. Skvadra se nasla u kvartu i tu se krenulo. Je fakat je to bilo guba. Udjemo u sesvetski bus i za Dubravu. Stojis u busu a sve ti se koza jezi. Vristao bi na sve strane : ”Ljudi MI IDEMO U BEOGRAD” . Bilo bi nas od 5 do 20 u busu. U Dubravi bi se nasli sa deckima iz Klake, Studenca, Cucerja, ma cijele Dubrave tak da nas je ponekad bilo I do 50. I sjednemo se onda na cetvorku I pici za Kolodvor. Lmjudi ulaze u tramvaj i sve nas cudno gledaju. Covjece Subota 10 navecer ,a mi naoruzani salovima. “Decki , kaj je neka tekma”, “Ma ne idemo za Beograd “ odgovaramo onak vazno I hladno kao da smo u Beogradu svaki dan. For a je u tome kaj smo svi toliko preplaseni I uzrujani da se ne usudimo ni pljugu zapalit u tramvaju. I onda …… Branimirova…… Svi na prozor I gledamo prema kolodvoru…. Ma odmah se vidi koliko ce ljudi u Beograd. Narocito se to vidjelo na onom starom kolodvoru prije univerzijade …… iiiiiiii…… normalno razocarenje. Koliko god da nas se skupilo bilo je manje od ocekivanog……..
    No dobro ima jos fore do vlaka , sigurno ce stici vise skvadre. I tako stojimo i propustamo sve moguce vlakove. Na kraju nema se kaj drugo nego sjest se na vlak i pici za Beograd…..
    Na putu za peron pjevamo iz svega glasa nek se zna da nas ima.
    U vlaku nist posebno. Netko spava, netko se karta …………. Mir i tisina.
    Sve do Sida ili Rume……… Ajmo decki budjenje….. jos malo pa begis….. jooooj koji je to dozivljaj… Vlak ulazi u Novi Beograd , jutro je na cestama ni zive duse , a mi se deremo sa prozora…… DIIIIINAAAAAAMOOOOOOOOO…………
    Na kolodvoru nist. Nikakav docek, sakrivamo salove i rasturamo se svako na svoju stranu u grupicama po 5-6. Ti bokca cijeli dan do tekme. Setnja do Kalemgdana, pa onda spika i dogovori. ”Moramo pricat srpski da nas ne kuze da som iz Zagreba” . Ako netko nest provali kajkavski svi odmah na njega:”budalo oces nas provalit”. Vrijeme prolazi , sve je nekako kao u magli, jedino kaj cekamo je pocetak tekme. Ljudi vjerujte mi , sve to kaj ste delali prije tekme nekako nestaje kao da ste u transu. Niti se sjecate di ste bili ni kaj ste radili. Onda treba doci do stadiona. Kaj je bolje, pjesice ili tolejbusom , ajmo pjesice. Na stadionu smo nekih pola sata prije tekme. Kupujemo karte (tada som jos sve morali sami financirati) i ulazi na stadion. Na stadionu pogledom trazimo poznatu skvadru i vojsku. Sjedamo zajedno s njima i mir i tisina. Sve dok igraci ne istrce na teren …………………. Onda napokon vadi salove i …………. DIIIIIIIIINAAAAAAMOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!
    Kaj se tice tekmi pretezito som ih pusili tak da i nije bilo nekih razloga za veselje.
    Nakon tekme mijesamo se sa ostalom skvadrom i pravac kolodvor………………………………..
    Na kolodvoru vruci burek i skrivanje. Na vlak se ne ulazi do zadnjih 5 minuta.
    ……………………………………..

Eto ovo je prvi dio price. One prije 1986. drugi dio slijedi uskoro………..

Datum registracije
    Nov 2010
    Klokan,nastavak:
    Citat:
    --------------------------------------------------------------------------------

I jos jedna stvar. Eto znam da cu sad pokrenut lavine no ima se svjedoka i ostalih ljudi koji se mogu pitati. Svi pricate o imenu BBB. Zanimljivo je to kaj nitko, ali bas nitko nije nazval Norvesku i mene pital o tome. Neki su mi vec nabacivali komentare da previse pricam o sebi i sebe velicam. Svaka cast , moze biti ali ja samo pisem povijest o BBB-ima. Pitajte s3tariju skvadru : Licana, Dugog (ne ovog dugog nego onog prvog dugokosog simu) , pitajte Skrleca, Dolija i ekipu... To je bila nasa starija skvadra... Evo Vam 83-84-85-86. Evo Vam pisanja nase proslosti i osnivanja. Evo vam i naseg Dugog i Radmana i Zlodija i Macka. Neka i oni pricaju. Evo Vam Mede iz Vecernjaka i Cosa. Di smo se vidjali. Medo je isel u razred sa mojom sestrom koja je 3 godine starija od mene. Evo Vam Cecija Bogdana nek Vam veli kome je sredjival karte za finale kupa npr. 1985. Cosa i Medeka sam vidio na Zapadu Marakane tamo , a mi smo sjedili u VIP lozi. Znate ko je bio ? Klinci iz Retkovca.. Ja sam tada imao 19 a oni 15-16. jedan od njih je cak bio i cigan... Ali ono fakat rom i normalno zvezdas. Ali opet isli su sa mnom. Evo Vam 83 tekme sa Partizanom na Marakani. U biti tek tamo 85. kad je Cibona harala po Europi smo se nekak skompali. Cak i tad je bilo nekih tekmi di su samo klinci iz retkovca isli i jedan dio ekipe iz Dubrave. Ovo pricam generlano o svim gostovanjima. Na neke se islo vise , na neke manje, a nekad bogme i solo (evo Vam Bosaka pa ga pitajte). Jos jednom , ne zelim sebe ubacivat u ovo. Samo Vam zelim opisat moj nacin zivljenja i razmisljanja u to vrijeme. Za sto sam zivio i sto sam radio. Svi pricaju o imenu , a u biti nitko nije bio dublje upucen u navijanje u to vrijeme od nas nekolicine. Od te nekolicine (opet) ja sam bio najzagrizeniji i na neki nacin naj aktivniji. Ako netko moze rec da me u to vrijeme nije vidio na tekmama i da ga nisam gnjavio za gostovanja ... onda u pm... U 1984 evo brojim 9 gostovanja. 1983. 6 . Za 83. moze mi doc kao isprika to kaj sam se tek tad definitivno odlucio na taj navijacki zivot , a prekretnica mi je bila tekma sa Partizanom na Marakani (2:2). Ukoliko me netko od navedenih ulovi u nekim krivim datumima ili rezultatima, ja se ispricavam ali nije namjerno... samo brkam malo vremene... Ljubi ga .. stari se...Znam da ce se sad postavljat pitanja ali eto ... pitajte ljude... Pitajte Dolija, Skrleca. Pitajte naseg Dugog, Macka, Radmana, Zlodija....
    najvise pitajte Milku.... Konobara u relaxu u Retkovcu. Nitko o njemu ne prica, a covjek je u to vrijeme prosao vise nego svi ovi navedeni... Bio je svugdje sa mnom. Pitajte ekipu iz Dubrave na celu sa Tonijem i Vlahom. Pitajte Petka... Sandra, Sarmu. Pitajte Kikija iz Cucerja.... Njega na primjer nitko ne spominje, a isto tako je bio na juuuuuuhuuuuuhuuuu stvari. Ima tu jos ljudi kojih se na zalost ne sjecam... Ispricavam se svima ali eto u ovom trenutku ono kaj je izaslo, izaslo je.

E sad zakaj ja sve ovo pisem....... Opet cu svima naputrat na glavu da je od 1983 do 1986 bilo samo par osoba koje su imale uvid u navijastvo nogometnog kluba Dinamo. Da uvid.... Radman je krenuo jaaaakooo rano. Tam 1984 smo bili zajedno u Beogradu kad mi je jebal sve po spisku jer sam pjevao Dinamove pjesme u trolejbusu (ili tramvaju ne sjecam se) na putu za JNA. Kad su me ganjali njih 7-8 (jedini koji su bili na toj tekmi) zato kaj sam ih sprical sa suzavcem i zatvorio vrata od kupea :-) . Tu u to vrijeme bio je isto i Dolly ili kaj ja znam kak da ga zovem. Covjek je bio stariji od mene i jedan od mojih uzora. Poklinio mi je onaj sal Engleske repke. Dajte si zamislite imat sal Engleske repke u to vrijeme. Ne nije mi bio uzor samo zbog toga nego i zbog svog nacina razmisljanja i uopce ophodjenja. Ono zagrebacka kultura. To je u biti bilo to kaj nas je u to vrijeme i nosilo. Hodali smo po tekmama, bili ludi, pili, ne imali zube aliiii.... U vlaku kad je starija gospodja usla... izvolte gospodjo sjednite se........
    Radman je na zalost nakon nekog vremena nestal. Pocel delat u birtiji... Lova, trebe... I ljubi ga. Opet sam ostal sam... ETO OPET JA..... Dakle ako netko ima neki komentar molim javite... Narocito starija skvadra.
    E sad 1985 ... Tu prvo srecem Dugog kak spada..... Macko nam se prikljucuje na tekmama Cibone ... Eto tako to nekak krece. Odjednom nismo vise navijaci vec i nesto vise. Tu dolaze i mladji (he he danas celavi sa ili bez trbuha) ... No svi oni na neki nacin jos uvjek imaju neke kocnice.... Dugi posel... Macko starce... Branko nije nist imal ali on i nije bas za pricat. radman je tu i tam .... Mene je zezala treba ali sam uvjek na neki nacin nekaj zmislil i ........ Dolazi nam Zveda.... He he zaletavamo se na njih .... Fakat smo ih iznenadili ... Dugi sora cigana sa cipelom po glavi.......... Joj smijeh... I muriju smo iznenadili. Na zalost sve je to jos uvijek nekak zbrda zdola.... U Beogradu na Zvezdi nas je 300-400 . Izlazimo van sa kolodvora i ono fakat ih razbijamo uz to svi kiosci su prazni ... Sljivovica i ostale brlje se trose da to nije normalno. 3 mjeseca kasnije Partizan u Beogradu , ja moram ic solo. Zgubili smo 3:2. na onom njihovom sjeveru vojska i ja. Nakon toga opet tulum... Opet nas 5 (onu pricu iz Beograda sa kosarkom ste vec culi) u Ljubljani na Olimpija - Cibona. Opet ludilo. Stojimo na parketu . Branko lovi stupce sa lancima , a slovenci bjeze. Na kraju dolazi ta famozna 1986.
    Cibona prvak Europe, veeeeeeliiikaaaaaa pusiona na finalu kupa i onda ta tekma sa Hajdukom. dakle ... tekma se igrala 17.08. 1986. i mi smo dobili 4:0 . Bogdanovic, Matic, Munja i Tarzan su zabili golove. Ni rijeci o bilo cemu ............ Ali bas ni rijeci .
    31.8. 1986....... Dragi moji BBB-i . Sarajevo. Jednu osobu nisam spomenuo ali ono bas namjerno u svim ovim pricama, a to je nas dragi i jedini BUBA. Buba i nas 40 okuprali vagon restoran i trosimo to kaj je ostalo od ferijalca. Tu uletava Buba i prica o Bad Blue Boysima. Mi smo Bad Blue Boysi. Nakon nekoliko rundi Buba , ja i konobar pjevamo Bad Blue Boys, Bad Blue Boy , Bog i konjica (to je zmislil Buba) - Neka zivi Dinamo i majka Hrvatska (to sam zmislil opet ja) . TU izlazimo van i cijelo Sarajevo svice obasjano grafitima Bad Blue Boys. Sam da vam velim u to vrijeme nismo jos mislili na skracenicu. Sad moze bilo koji Tovar i isto tako i Dugi i Macko I Radman I Zlodi doc i pobit sve to. Moze bilo koji povjesnicar ......Od ekipe koja je bila u Splitu do Ekipe koja je isla u Sarajevo ...... Jedino je ekipa iz retkovca i Buba koji su bili i na jednoj i na drugoj tekmi koji mogu to osvjedocit...... Eto ... Evo Vam Vase povjesti... E da kalimero mi je pao na pamet na primjer......... U sarajevu ga je copila mmurija zbog trafike :-) U to vrijeme isto tako decko iz retkovca.

Datum registracije
    Nov 2010
    I dalje isti autor

Evo jos jedne na brzaka. Milka, Kiki i ja vani u gradu . Ubite mesad ali se ne sjecam kak se zvala ona diskoteka na britancu odmah do stadiona..... Zima. Mrtva sezona. Pripreme krenule i Dinamo igra turnir u Kopru. U Petak u prvim tekmama Dinamo i Zagreb dobili Koper i , ak se ne varam, Olimpiju. Znaci finale Dinamo - Zagreb u Kopru :-)
    Kaj cemo ? Pametni i blesavi padne nam na pamet palit za Koper. Kak smo i inace bili puni love taman nam je bilo dosta za nekaj pojest u Podhodniku. Ma nema frke, sam da dodjemo do Kopra dat ce nam igraci lovu. U to vrijeme fakat su se i bili pokazali super i Suker, Skerjanc, Mladenovic, Topic su na nekoliko gostovanja platili i cugu i klopu i skupljali lovu. Ono Beogradsko protiv rada nismo ih cak nist ni trazili sami su do nas dosli. Uz to bila je guba i to kaj su nas prepoznavali, pozdravljali i mogu Vam rec i postivali. Meni je cak Suker dosel na cugu u Retkovec u birtiji di sam delal. Nist... ima se vlakova do Ljubljane pa i ak nas izbace... Uletit ce drugi. isto tako u to vrijeme su vlakovi Ljubljana - Koper isli skoro tak cesto kao i tramvaji :-) .. He he tak smo si bar mi mislili. Na putu do Ljubljane za divno cudo kondukter nas pusta bez karte. Lijepo mu objasnimo kaj je i kak i on veli nema frke- Ak meni uleti kontrola vi bjezite i sakrivajte se. Od ljubljane do Kopra izbaceni jednom ali kak vlak krece tak opet uskacemo. Konobar pizdi ali na kraju stizemo u Koper. Vani zima bas kao kaj i je zimi u Sloveniji. Mi stigli ranije od planiranog. Nedjelja... Ducani ne delaju , znaci nema se kaj ni "posudit". <cak i oni koji delaju jos nisu otvoreni jer smo tak rano stigli. Znate kak je bilo kad se izlazilo van. Bez obzira kaj je vani bila zima , a vi ste se spremali van na cagu, obukli ste se prema izgledu, a ne prema vremenu. Sad si zamislite nas trojicu ... Malo tanje obuceni, ponovo gladni, neispavani jer smo se morali pazit konduktera i na koncu pocinjes se treznit. Na zalost nemas kaj ni pit jer ... Ljubi ga nema se..... Kak vrijeme prolazi tak dolaze neki nasi ljudi na tekmu. Ne BBB-i vec ono skvadra koju zanima Dinamo .. Onak malo posramljeno zicamo lovu za klopu i okrijep i cekamo bus sa igracima. optimisti ... Ma nema frke bit ce love kad oni dodju. Dolazi bus.. Mi masemo i Suker dolazi do nas. U trenirci... Dado (tak sam bar ja zvao) se ispricava i veli ljubi ga decki mi smo iz hotela i nitko nema nist od vrijednosti sa sobom. Tak su nam i rekli da ne nosimo jer zajednicke svlacionice (igrala se i tekma za trece mjesto) . Jedino kaj mozemo je sredit ulaz na stadion. SHIT... Oni cevapi i ona piva o kojima smo se gustali bar 4-5 sati padaju u vodu. OK tekma prosla . Dinamo dobio i sad put nazad. Dolazimo na kolodvor. Vlak na peronu i pokodite koga srecemo... Onog jebenog konduktera kaj nas je dopratio... On se drzi za glavu --- mi se drzimo za glavu.... Posto ima jos dost vremena do odlaska u vlaku jos uvjek kmica... Daj nas pusti nutra da se bar malo odmorimo...
    Nope... Zovem policiju... Ok
    Normalno konj stoji na peronu do zadnje sekunde i gleda di smo.. Mi nismo od jucer i normalno uskacemo u vlak sa druge strane.
    Nakon nekog vremena on nas normalno primjecuje i faca umalo kaj mu nije eksplodirala. Pada dogovor.. Umjesto da zove policiju , Svecano mu obecavamo da cemo na slijedecoj stanici izac van te mu mahat sa perona kad bu vlak kretal.
    Tak je i bilo ..... E sad .... Nedjelja... Svi oni "cesti" vlakovi na koje smo mi racunali Nedjeljom ne voze... Izbacio nas van kraj bijele kuce i bandere. Imali smo osjecaj da nam samo jos neki jodler fali i Milka cokolada...
    Napokon dolazi vlak...
    Tu je vec bilo malo vise ljudi, a i stanice su stizale malo cesce tak da smo se nekak uspjeli odhrvat sa kondukterom. Ono... nije stigel do nas do stanice, a mi van pa u prednji vagon. Stizemo u Ljubljanu juhuuuhuuu nakon predvidjenog i ostaje nam samo jos jedan vlak za zagreb tu noc. Ulazimo u vlak i PO>GODITE............ Da .... NEVJEROVATNO onaj j.... kondukter... Kak ? Zakaj? pojma nemamo. Slijedeca stanica dole.. Ak se krivo ne sjecam to je bio Zidani Most ... Kaj sad ? tu neki lokalni vlak ide do Dobove... Nist ... Ajmo do Dobove pa bumo vidli odonud.. Stizemo u Dobovu. Mrkli mrak.... Stanice nigdje... Za Vas starije.. Vi se sjecate da su se u Dobovi zbog struje mijenjale lokomotive... Kako na putnickim tako i na teretnim vlakovima. Velim ja deckima nist idemo stopom. Kak stopom di je cesta ? ma ne autom vlakom. Prvi teretni vlak kucamo po lokomotivi i otvori na vrata jedan madji covjek .. onak 3 banke. Cuj stari mi smo bili na tekmi , bla bla bla.... Mozemo mi s tobom do Zagreba. Veli on decki ja prolazim kroz Zagreb ali ja ne smijem stat. Dakle mogu Vam negdje usporit pa iskacite ili ak imamo srece da mi stave crveno svjetlo. U lokomotivi toplo... milina.... Sjedaj i suti... krenuli i fakat dozivljaj sjedit tamo i gledat kak to ide. U Zagrebu taman kod Drazena na savskoj budi nas covjek i veli decki crveno ... iskacite... Ostavljamo mu Dinamov sal kao zahvalu.....

Datum registracije
    Nov 2010
    I DALJE
    Citat:

ispricavam se na gnjavazi.... evo sad gostovanja u Beogradu drugi dio ...
    Sad dolazi onaj drugi dio.
    Kaj ja znam. Ili je to bila ona velika pusiona na finalu kupa ili smo napokon odrasli ali ta godina je iz puno razloga bila prijelomna za nas.
    Ok puno toga dogadjalo se zahvaljujuci uspjesima Cibone jer smo se nalazili bar 3 puta tjedno zbog raznoraznih tekmi I na taj nacin se bolje I vise upoznavali.
    Kao sto vec napomenuh I prije te godine znala se skupit prava ekipa I krenut na tekmu ali sve je to na neki nacin bilo sporadicno.
    1985. je bila dobra jer se uza jezgra sastavila I na taj nacin smo mogli krenuti dalje sa skupljanjem skvadre.
    Sjecam se recimo Osijeka . Luda ekipa, ja sam bio jedan od mladjih. Napokon sam upoznao i pravu Vinkovacku ekipu , a grad Osijek je imao priliku upoznati pjesmu Nede Ukraden : ”Zora Je Svanula”. Koje su to bila ganjanja, sore , razbijanje, a sve uz pjesmu ”Zora Je Svanula”.
    Iste godine som bili i u Ateni. Tada som se jos bolje upoznali i…….
    Dokaz toga je bilo i gostovanje u Ljubljani na Olimpija – Cibona. Bilo nas je mozda 30-ak ali prava skvadra. Tukli som se i prije i za vrijeme, a i poslije tekme. Naseg decka su ulovili na tribini a mi som ga isli braniti bez obzira kaj je murija stajala izmedju nas…. Ma velim vam tad se osjecao onaj pravi feeling : ” Svi za jednog, jedan za sve”.

Nakon katastorfe sa finala kupa pao je dogovor da se takvo nesto nesmije dogoditi. Ma u biti dogovor je pao vec za vrijeme finala jer na izlasku sa stadiona JNA nisu bili oni pijani, rastureni , navijaci Dinama ,vec slozni i jaki BAD BLUE BOYSI. Zahvaljujuci toj slozi pokefali som se vise nego dobro sa srbima pri dnu topcidera……..

Kaj se mene tice ja sam nakon gostovanja u Sarajevu iste godine , picio u vojsku tako da mi je prvo slijedece gostovanje u Beograd bila Zvezda u 8. mjesecu 1987. Tada sam u biti jos uvjek bio u vojsci ali sam imao kucnu njegu pa………
    Vec tada se vidjelo da ce to biti jedno cisto drugo gostovanje nego prijasnja. Skupila se cijela jezgra, uz to pali su dogovori po kvartovima tako da se taj dan na kolodvoru naslo oko 800 ljudi. To je bilo i prvo gostovanje na koje som krenuli na sam dan tekme , a ne vecer prije.
    Zaso ?? Zato sto som tu vecer prije iskoristili za razbijanje cigana koji su se tu nasli. Mislim da nikada toliko cigana nije pusilo mare kao tu vecer. Mozete se i sami zamisliti. Slovenci, karlovcani, ma cak su i neki papci iz Knina isli kroz Zagreb., Za one ”domace” cigane da ne pricam. Nakon lova nismo isli doma vec som se povukli u stalne ”Baze” i tu cekali jutro.

Tada sam po prvi puta (to jutro) uocio respekt u ocima pandura. Nisu to vise bili oni bahati indijanci vec preplaseni pojedinci koji su se vise brinuli za svoju glavu nego za posao.
    Skvadra je bila prava. Sve face do face. Od tih 800 ljudi bilo je mozda 30-40 koje nisam znao po imenu ili nadimku. Ostalo su bili decki koji su skupili vec juuuuhuuu gostovanja I sora.
    U vlaku cisto drugacija atmosfera. Karte idu preko ferijalca, a visak love se trosi na gajbe cuge iz vagon restorana. U Vinkovcima nam se pridruzuje jos bar 100 ljudi. Sa sobom nose plijenove koji su oteti tuzlacima, sarajlijama I ostalim bosancima koji su se tu noc uputili za Beograd.
    Na ulasku u Beograd cisto drugacija atmosfera. Nema sakrivanja salova. Decki bodre jedni druge i vicu ”kad izadjemo iz vlaka nema povlacenja, ako nas cekaju udri po njima”.
    Dlanovi se znoje, ruke se tresu, covjece nemres zapalit pljugu preko cika jer se i tebi i onom do tebe tresu ruke. Znoj se slijeva isod pazuha ………. Ma velim vam ljudi to se nemoze opisat samo dozivjet. Izlazimo iz vlaka. Na peronu vec guzva. Muriji ni traga , nisu se nadali ovakvom necem. Jedino kaj se vidi je kamenje koje leti i cuje se lomljava stakla i huk….. UUUUUDRIIIIIII…… AJMO PURGERIIIIIII.
    Trcimo kroz onaj j…… prolaz i na cestu … cigani su vec daleko. Na peronu ostaje lezat neka baba Poljakinja razbijene glave.
    Izlazimo sa kolodvora i krecemo prema topcideru. Cigani se opet skupjlaju na onoj maloj uzbrdici iznad kolodvora …. Ona koja vodi prema Slaviji. Mi se opet zaletavamo i tu pada dobra sora posto lovimo neke papke koji se prave da nemaju nikaj sa zvezdom , a puni su salova. Tu uskoro uletava i murija i sve se smiruje.
    Skupljaju nas u grupu i uz ”pratnju” nas vode prema stadionu. Ciganima ni traga ni glasa.

Eto tako je pocelo. Nakon te tekme vise nista nije bilo isto. U Zagrebu na kolodvoru hrpetina murije. Dogovori sa Beogradom. Sve je manje sansi za direktne kontakte. Je pala je dobra sora na stadionu JNA u WC-u na poluvremenu. Isto tako na Banjici na tekmi sa Radom te pred hotelom Palace. 1988 kad som spusili od Cigana sa 3:1 pala je dobra sora na parkiralistu prije tekme.Na zalost papci evo jos uvjek zive u nekom svom filmu i pricaju da su naj jaci ,a ne mogu se pohvalit niti jednom da su nam nesto naptavili u BG-u osim sto su dobili batine. Zapamtite jednu stvar .Prosli smo dobro samo zato kaj samo stajali jedan za drugog i znali tko kaj vodi. Imali smo repsekt prema ljudima koji su nas vodili i radili onak kak nam je bilo receno.... Eto

Zanima me ako nije neka tajna, do kad je Klokan bio aktivan na tribini?
    Stvarno su mu odlične ove priče, tako nešto realistično teško je napisat, dok čitam imam osjećaj kao da sam bio s njim,
    Valjda 15 put ovo sve čitam i svaki put mi je odlično!

Exx, ajde još koju ubaci!
    Hvala

Datum registracije
    Nov 2010
    Klokan je u ljeto 90te otišo kolko se sjećam i znam.bio je nakon zvezde pozivan na informativne i to i ljeto il jesen je otišo...osobno nakon toga prvi put sam ga vidio u Auxerreu 1994.
    Nema više Klokanovih na bb forumu,ima još nekih tekstova al više su za internu na bbb jer nema opisa gostovanja.

Datum registracije
    Nov 2010
    ŠIBENIK,rujan 1992
    Šibenik - Dinamo 1:2

Zapravo prvo masovnije gostovanje na jug zemlje nakon početka rata.Buseve je organiziral Neno koko se sjećam,a išla su 4 busa.Polazak je bil u 2 ujutro.Vrijeme do polaska kratili smo u Lapu,tj Lapidariju,i oko jedinice lagano prema busevima...Nas par bilo je u busu kojeg su uglavno popunili ljudi iz ZG 80, a tom prilikom nakon povratka iz zatočeništva u S.Mitrovici po prvi put je i D.Z. putoval na tekmu.Cuge i ostalih stimulansa ko u priči,tak da je vrijeme letilo.Putovalo se prek G.Kotara,pa na Senj,pa trajekt za Pag ( Maslenica je tad,tj novigradsko more i R.Kotari bilo okupirano) tak da je put trajal oooohoho.Stajanka u Vili Velebita i pravac trajekt na kojem izbija i prva pizdarija jer je neko bacil u more nekakve ključeve od trajekta.Nekak se u cik zore ipak krenulo dalje i onda legendarna piš pauza u Pagu koja se odužiiiiiiiiiiiiiiilaaaaaaaaaaaaa.Naravno,prvo se ekipa raspršila po birtijama,pa taman kad bi ih se skupilo neki su izveli desant na čamce i ostala plovila u lučici,naravno da nije moglo proč bez štete...pa su nas opkolili mještani i murja,pa natezanje...i naravno,opet ekipa rasuta po bircevima pa ih skupi taman kad se murja smiri.pa opetr murja pizdi,i tak u krug...Na sve to ludi C.iz Stenjevca ( taman došel s terena u Bosni na odmor) zavezal crni povez oko oćiju,upalil bus i kreće...ma kaos...Vozači skaču,ljudi ga preklinju,ovaj umireeeee od smjeha i zadovoljstva.ma trajalo pun k dok nismo krenuli.slijedeće stajanje na paškom mostu i naravno,mrtva ekipa skače sa konstrukcije mosta u more...Stariji skaču,smiruju,kume da neskaču jer tak pijani poginut će neko,ali...zbogom pameti.Napokon,oko podne dolazimo u Šibenik i pravac riva.Onak mrtvi ljudi su se samo nadotakali i žderali,naravno,većinom na ler,a bilo je i kupača u rivi.Šibenčani koji su bili u kafićima pokupili su se kućama jer ovo je stvarno blo totalno mrtvo,razulareno,raspušteno...kad se dobro popilo a bližila se tekma,PAZI SAD!!!!!,od murje se zahtjevalo da po nas dođe bus da nebi pješaćili do stadiona.Iako su se isprva nasmijali,bome nakon našeg neodstupanja najozbiljnije su nas shvatili...
    Na tekmi,fina bakljada s naše strane i provokacije i kamenice od lokalne Torcide,al nikakvih sranja.U povratku preumorni za išta pa smo i puno brže stigi u Zg

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    zanimljivo, kad već spominješ gajnicei ja se sjećam da je tamo sredinom devedestih bilo uvriježeno mišljenje da su gajnice kvart ajmo reći s natprosječnim postotkom ljudi koji navijaju za hajduk.
    znao sam sjećam se jednog torcidaša, iz gajnica još iz vremena bivše juge.

Datum registracije
    Nov 2010
    Ma bila je tam jedna ekipa koja je 80ih konstantno išla na hajduk.Nije sad da je stanovništvo u nekom većem postotku navijalo za Hajduk,naprotiv,al imali su jednu dobru ekipu okupljenu oko pokojnog Zube,koja je pratila Hajduk.Zubo je usto bio glavni mangup na kvartu pa su se i klinci isfuravali kao toecida,jer ono,znaš kak ide,manga u kvartu pa ga oće kopirat.Kasnije su svi ti tadašnji kinci bili redoviti na dinanu,čak i dan danas.
    Općenito bilo je tam jakooo puno dinamovaca,i išli su na tekme,i sredinom 80ih je bila dobra ekipa tam dinamovaca,al eto potrefilo se da su tad kvartovski mangupi brijali na Hajduk pa se tak i klinci isfuravali...kaj je najgore,većina hajdukovaca nije imala veze sa porijeklom iz dalmacije il slično,već onako,iz ko zna kojeg razloga baš za hajduk bili...
    BBB su imali dobru ekipu tam,pokojni Gile je najpoznatiji od njih,i to dooobru ekipu.
    Danas nemreš nać nijedan grafit tovarski il sl,i osim tih starijih koji su prije navijali za Hajduk,ostatak i klinci su plavi totalno.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    ma i zg torcida je općenito od brojne ekipše spala na nekoliko skrivenih ljudi. ko ilegalci iz otpisanih jebote.

Datum registracije
    Nov 2010
    Pa nebi im tak bilo da pojedinci iz njihovih redova nisu napravili neke krive korake i stvari koje nama kao domicilnoj grupi smetaju i ne odgovaraju.jbg reda i poštovanja mora bit

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    ha ha Z. i Š. legendarci.
    mislimo li na našeg prijatelja Š. koji sada vrijeme krati na nepoznatim lokacijama uslijed "sitnih" komplikacija sa zakonom?

Datum registracije
    Nov 2010
    Ha,ha,kaj da ti velim,spomenuta dvojica nerazdvojan tandem,a obojica 40+

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    nije li taj hrvoje prnjak bio novinar ferala i jedan od onih koji misle da je hrvatska nastala na zločinu? jer iz njegovih tekstova tako bi nekako proizlazilo.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    ljubljana 93.....cuga, maltretiranje slovenaca po ulicama, štipanje curica u gradu...i nakraju spavanje u vlaku još barem 2 sata u zagrebu na sporednom peronu na kojemu su ostavili otkačene vagone.

Datum registracije
    Nov 2010
    Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    ljubljana 93.....cuga, maltretiranje slovenaca po ulicama, štipanje curica u gradu...i nakraju spavanje u vlaku još barem 2 sata u zagrebu na sporednom peronu na kojemu su ostavili otkačene vagone.
    Ha,ha,ha,kakav talenat
    old school izvorni

Datum registracije
    Nov 2010
    Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    nije li taj hrvoje prnjak bio novinar ferala i jedan od onih koji misle da je hrvatska nastala na zločinu? jer iz njegovih tekstova tako bi nekako proizlazilo.
    On je inače iz Drniša,tak da nevjerujem baš da su njegovi stavovi bili kontra HR.Nisam ga nikad preispitivo o tome,znaš i sam kak je išlo,kad se putuje glavno da se putuje i jedino važno je doć,provest se,tekma,mi.... U ono vrijeme bilo je ok jer je piso o bbb i borbi za ime u TIFO magazinu i često o tadašnjoj represiji govoril,meni je to bilo najvažnije jer em smo rijetko dobivali medijski prostor,em je bar neko iznosil istinu.
    Iskreno,feral nisam pratil,ko ni većinu takvih šund izdanja i fakat neznam za te tekstove

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od exx Vidi poruku
    On je inače iz Drniša,tak da nevjerujem baš da su njegovi stavovi bili kontra HR.Nisam ga nikad preispitivo o tome,znaš i sam kak je išlo,kad se putuje glavno da se putuje i jedino važno je doć,provest se,tekma,mi.... U ono vrijeme bilo je ok jer je piso o bbb i borbi za ime u TIFO magazinu i često o tadašnjoj represiji govoril,meni je to bilo najvažnije jer em smo rijetko dobivali medijski prostor,em je bar neko iznosil istinu.
    Iskreno,feral nisam pratil,ko ni većinu takvih šund izdanja i fakat neznam za te tekstove
    točnije iz kljaka kod drniša.
    on je bio jedan od onih koji su našu borbu za ime javnosti željeli predstaviti kao borbu protiv njemu opmraženog režima i koji je bio dio soroševe pamflet tiskovine zvane tifo (pitaj tomasa ili kostura, sve će ti potvrditi) koja je šatro pisala o navijačima a jedini cilj je bio stvarati antiraspoloženje prema tuđmanu.
    on kao fekal tribun kadar je imao zadatak djelovati među navijačima.
    a da su mu tekstovi bili pravi fekalovski to ti ja garantiram.
    ti to nisi ni mogao znatio jer se tada pritajeno probijao.
    kad je svoj posao obavio, nastavio je govnariti u slobodnoj dalmaciji.
    frajer je potpuno na liniji tito, juga, oluja-zločin, hv-koljači, i tako dalje.

Datum registracije
    Nov 2010
    Iskreno,kasnije (od 96) ga nisam ni pratil(mislim na tekstove) nit sreto a ak je tak kak veliš onda je fakat u k....
    ma nebitno,nećemo onda kvarit temu

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    sjećam se iz tih dana niko s nije toliko kurčio ko white stonesi.
    da si im čuio spiku samo.
    oni bi znali dolazit do brojeva telefona drugih navijača pa bi zvali, htjeli pričat, uz naravno nezaobilaznu priču kako su ono sve živo iznabijali.
    jednom su mene, tam negdje kraj 94' nazvali mado.
    dobili broj od nekog jazavca i takva spika.
    i to zvao me onaj mali zorman, zola su ga zvali što čujem da je umro nedavno.
    oni su bili smjeh. imali su onog slogu koji je bio ajmo reć stariji, zajebaniji i čopor klinaca koji su umislili da su veliki huligani.
    iako, išli su na gostovanja, trudili su se. vidim da su opet nakon dugo vremena na tribini.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove