-
SadrŽaj preko 60 godina osobne arhive mile bobana
SADRŽAJ PREKO 60 GODINA OSOBNE ARHIVE MILE BOBANA
Želim dati do znanja cijenjenim prijateljima i članovima Foruma Hrvatski Integralisti da sam otvorio ovu teme s namjerom razviti pošteni i iskreni dijalog glede sadržaja moje osobne arhive prikupljene preko šest desetljeća mojeg političkog i hrvatskog emigrantskog života. To činim zato što ću ja u kolovozu imati 80 godina i bolestan sam. Prilažem link iz kojeg sadržaja ćete saznati vrstu moje bolesti.
http://otporas.com/mile-boban-otpora...ofibrosarcoma/
Također prilažem link pisma kojeg sam napisao - naravno na francuskom jeziku jer mi je supruga francuskinja - mojoj suprugi Annie kako bi ona znala kako se ja osjećam itd...
https://otporas.com/mojoj-dragoj-vrl...i-annie-boban/
Želim svima Sretnu Novu 2019 Godinu!
Bog! i veliki poZDrav svima. Mile Boban
1. Nekoliko stotina pisama Vjekoslava Maksa Luburića raznim ljudima (dio objavljen u knjizi Pisma VML kod Despot infinitus)
2. Arhiva Hrvatskog narodnog otpora za Sjevernu Ameriku (zapisnici sastanaka, korespodencija sa članovima, popisi članova, podaci o članarini, itd.
3. Korespondencija Mile Bobana s raznim ljudima: Ivo Korsky, Jere Jareb, Srećko Rover, Enver Mehmedagić, Franjo Mikulić, Karlo Sopta i mnogi drugi, (preko 500 pisama)
4. Zapisnici i drugi dokumenti sa suđenja u NY skupini Primorac i ostali (od 16. veljače 1982. do 14. svibnja 1982.) (Oko 10.000 do 15.000 stranica, najveći dio na engleskom jeziku)
5. Časopis Otpor, znatan broj, počevši od 1976. godine.
6. Časopis Hrvatski list, Njemačka, poslije Malmo, urednici Bruno Bušić, Zlatko Markus, Rudolf Arapović
7. Časopis Gruda (mjesečnik), glasilo Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, Argentina, Europa. Urednik bojnik Josip Biošić,
8. Hrvatske revije, od 1951. do 1990. (nije cijeli komplet),
9. Nekoliko stotina primjeraka novina Nova Hrvatska,
10. Nekoliko stotina primjeraka Danica (franjevci Čikago),
11. Nekoliko stotina Hrvatski tjednik Australija, urednik Dinko Dedić,
12. Nekoliko tuceta časopisa Republika Hrvatska, ur. Ivo Korsky, HRS,
13. Gotovo svi primjerci Obrane, glasila Hrvatskog narodnog odpora,
14. Sve Drine, a neke od njih, osobito iz 1951., su kopije originala.
15. Novine Hrvatski glas, Hrvatska država, časopis Ustaša (mnogo brojeva, raznih razdoblja),
16. Novine Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, Nova Hrvatska, 17. Otpor, Hrvatska Borba, H.List itd,
18. Knjige raznih autora iz Hrvatske, iz emigracije i srodne, o hrvatskoj povijesti, o svjetskoj povijesti,
19. Razni rječnici (španjolski, francuski, hrvatski, engleski i dr.)
20. Publicistika i politička literatura na engleskom i drugim jezicima,
21. Mnogo sačuvanih osobnih pisama raznim Hrvatima i drugima,
22. Mnogo sačuvanih osobnih stvari, većinom povijestne naravi
23. Jednom riječi: Mnoge zanimljivosti prikupljene u zadnjih preko šest desetljeća,
24. Mnogo ladica, fioka raznih stvari i raznih tema,
25. Mnogo svega i za svakoga, ponajviše za povijestničare i za interesirane,
26. Mnogo slika svih zanimljivosti i mnogo drugih nespomenutih stvari,
27. Jednom riječju: jedna nesređena biblioteka/knjižnica...
Mile Boban...
Pravila pisanja poruke
- Ne možeš otvoriti novu temu
- Ne možeš ostaviti odgovor
- Ne možeš stavljati dodatke
- Ne možeš uređivati svoje postove
Pravila Foruma