Vidi rezultate ankete: Tko je imao bolju reformu obrazovanja?

Glasači
3. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
 • Stipe Šuvar

  3 100.00%
 • Blaženka Divjak

  0 0%
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 1 2
Prikaz rezultata str. 21/27

Tema: Projekt "Škola za život"

 1. #21
  Podržavate li štrajk učitelja i profesora?

 2. #22
  Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
  Podržavate li štrajk učitelja i profesora?
  Ima tu pluseva i minusa, pa bi to trebalo odvagnuti.

  Plusevi:

  - činjenica je da cijene rastu i pamtim kako sam prije ulaska Hrvatske u EU u shopping centru napunio kolica za ~ 400,00 kuna, a danas mi nije dosta niti 1000,00. Uz nepromijenjenu plaću standard pada. A eurofili su obećavali visoke "europske" plaće i mirovine (https://www.youtube.com/watch?v=MnLY0IiOaq0), te niže cijene - osobito hrane. Hrvatski "Dudeki" su dali svoj glas na referendumu, a sada traže ono što im je obećano - EU plaće i mirovine, te unosne poslove... U neku ruku su u pravu. Na svakim izborima eurofili (vladajući i oporbeni, tj. svi što sjede u Saboru), hvale se kako uspješno "povlače" ili kako će oni još bolje "povlačiti" ukoliko dođu na vlast. Pa eurofili - "povucite" za prosvjetare...

  - činjenica je da ova prebogata država ima astronomske budžetske troškove. Hrani se gomila uhljeba, finaciraju se udruge, okupacija Afganistana, ilegalni imigranti, manjine, HV koji zastrašuje Ruse na njihovoj granici, stranke, mediji, lokalna samouprava, uglavnom antihrvatska "kultura", aktivisti, "poticaji".... I u tom moru budalaština i bizarnosti, sada ti reci prosvjetarima da za njih nema?!

  - klimav argument, ali ako ih se više plati - oni će raditi bolje. Nešto baš nisam uvjeren, ali eto spomenuo sam i to.

  To bi bilo to.


  Minusi:


  - OK tražite povišicu, ali rezultati? Kakvi ste vi u prenošenju znanja? Da li je nova generacija pametnija i zna li više? Što to konkretno djeca imaju od ovog kurikuluma koji nije Jokićev (ali čiji onda je?)?

  - Sindikati, vesela ljevičarska družina koja je "mudrošću" dr. Tuđmana naslijedila imovinu sindikata iz SRH, a pored imovine naslijedila je i ideologiju, koju gura sve do danas. Ta imovina nastala je prisilom nad hrvatskim narodom i narodu je trebala biti vraćena. Npr. mojim roditeljima za sindikat se uzimalo od plaće, a od njega nisu imali ništa, pa čak ni povoljnije svinjske polovice. I sada ti sindikati vode prosvjetare (nije to ni prosvjetarima mrsko), pa kada lijevi SDP snizi plaću - nema štrajka ni prosvjeda, a kada to učini "desni" HDZ, štrajka se i nakon što su zahtjevi ispunjeni.

  - OK, želite povišicu, ali ne kažete kome bi vi ta sredstva uzeli? Npr. dajte nama više, ali zato uzmite IK udrugama i Veljači... To nije u redu.

  - novi kurikulum povećeva vam opseg posla za 30%. Ali ispada da je tih 30% - "građanski" i "zdravstveni" odgoj?! Pa sad, da li je to politička indoktrinacija djece, kakve koristi od toga i da li ste nešto u tom smislu prigovorili HNS-u? Slično i što se tiče povijesti, DR itd.

  - prosvjetari, svojim ljevičarenjem (da, da time se bavite) nosite dio krivnje za pad nataliteta, posljedično nestanak razreda. Zvoni li vam što?

  - za manjince tisakaju se posebni udžbenici. Dobro, udžbenik za njihovo pismo i jezik, ali među ostalim i povijesti, zemljopisa?! Zašto? Što je to u tim udžbenicima istina, a da tako ne piše i u našima uobičajenima? A to košta. Ne bi li bilo to bolje ukinuti, pa te novce preliti u plaće prosvjetara? Da li je netko od vas tome prigovorio?

  - primarno, ono zbog čega ste počeli štrajk - to vam je udovoljeno. Što to sad dalje izvodite?

  - podplaćeni ste, nemate dostojanstvo, posao pretežak, praznika premalo.... biste li se riješili tog zla, pa se okrenuli tržištu, a sadašnja radna mjesta prepustili onima na burzi... pa neka oni pate?  Tako da na kraju - ne podržavam štrajk.

 3. #23
  https://narod.hr/hrvatska/u-ime-obit...a-i-nastavnika

  Promašaj UiO-a. Kada je trebalo pod svaku cijenu održati zajednišvo (paralelno sakupljanje potpisa za novi izborni sustav i protiv IK), onda su bavili budalaštinama i ulazili u zavade. Kada je trebalo podržati u osnovi dobar referendumski prijedlog ŽZ (ukidanje državnog financiranja stranaka - tj. "berbu" za HDZ I SDP), opet ih nije bilo nigdje. Sada su se sjetili podržavati ovu lijevo liberalnu podvalu. Razgovaram sa ljudima i na stranu mediji, te sindikalna propaganda, baš i nema potpore za ove štrajkaše. Kada su to sindikalci podržali UiO?

 4. #24
  Ekipa koja sada štrajka jer je dobila povišicu, a nije štrajkala kada im je vlada smanjivala plaće, a cijelo vrijeme zaziva novi kurikulum (Jokićev) i prakticira HNS - "Školu za život" (koja ih je eto opteretila za dodatnih 30% napora), pa i zbog toga traže još veću povišicu, trebala bi se suočiti sa ovim novotarijama:

  Vanjska kontrola znanja učenika, pa kada se pokaže loše znanje, provjera (odgovornost) profesora u smislu zašto djeca slabo znaju i kako to da djeci nije preneseno znanje. Također i analiza udžbenika, u smislu da li djece koja koriste određene udžbenike - slabije znaju. Loši rezultati bi povlačili posljedice u obliku manjih plaća, izostanka napredovanja, pa sve do otkaza. Također izbacivanja udžbenika koji ne daju rezultate. Zašto da roditelji plaćaju instrukcije?!

  Momentalno zapošljavati one sa burze, umjesto štrajkaša. Isti bi radili kao zamjene dok se štrajkaši ne vrate na posao. Štrajkašima se ne bi plaćalo vrijeme u štrajku. Zamjene koje ne bi htjele raditi - brisati sa burze.

 5. #25
  Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
  Podržavate li štrajk učitelja i profesora?
  Naravno da ne, ovdje se uopće ne radi o prosvjedu zbog plaća nego zbog ideologije i politike. Da se radi o novcu onda bi prihvatili nove plaće koje su ionako već sada 2 puta veće od plaće prosječnog radnika i nastavili i dalje uživati u svojim povlasticama i dugim slobodnim danima koje običan hrvatski radnik može samo priželjkivati. Ovdje se zapravo radi o ljevičarskoj marksističkoj kulturnoj revoluciji i maršu kroz institucije kojom se želi srušiti ionako ljevičarsku vladu ljevičara Plenkovića i dovesti radikalne jugoslavenske boljševike iz oporbe ponovno na vlast koja im je bila po volji i kada ih je nemilosrdno gazila dok je Zorangutan bio predsjednik vlade. Ono što ustvari treba učiniti je povećati plaće djelatnicima u proizvodnji a ovim govnima ostaviti iste uz smanjenje broja nastavnika jer ih je svake godine sve više i više poput bakterija a učenika sve manje a i sve su blentaviji i gluplji zaslugom upravo ovog neradničkog i bahatog nastavničkog ološa. Uostalom, smatram da Filozofski fakultet i Fakultet političkih zn... nauka u Zagrebu treba razoriti.

 6. #26

 7. #27
  Odličan uspjeh u prvoj godini provedbe genijalnog projekta Blaženke Divjak zvanog Škola za život. Izgleda da će ovo biti prva godina u povijesti školstva u kojoj učenici neće maturirati. Bolji naziv projekta bi bio Cjeloživotna škola, jer će izgleda toliko trajati srednja.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove