+ Odgovori na temu
Prikaz rezultata str. 1/11

Tema: Što znači biti muškarac?

Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
    Datum registracije
    Sep 2016

Što znači biti muškarac?

Što znači biti muškarac? – 7 „smrtnih“ grijeha

Što znači biti muškarac i koje su njegove glavne osobine? O tome su se vodile i vode se i dalje razne debate, no mislim da možemo započeti proces eliminacije navođenjem osobina koje su očito u antitezi s muževnošću općenito. Sljedećih sedam osobina izabrane su kao glavni pokazatelji pošasti koja je zahvatila muškarce današnjice.
    Samosažaljenje

Od narednih sedam „grijeha“, ovaj je najjadniji od svih. To je kad muškarac odluči sebe gledati kao žrtvu i traži sažaljenje kroz razne oblike djetinjeg ponašanja, od jadikovanja i plača, do nekontroliranih izljeva bijesa. Muškarac koji sažaljeva samog sebe je muškarac koji ne poduzima ništa da promijeni okolnosti u kojima se nalazi. Osoba koja provodi vrijeme pitajući se zašto je njen život „tako jadan“, uspjeva samo u daljnjem potenciranju svoje osobne bijede. Samosažaljenje je istovjetno kopanju vlastitog groba. Svaki muškarac koji padne u okove samosažaljenja ne zaslužuje milost u ovom okrutnom svijetu.
    Lijenost

Lijenoj osobi nedostaje volje i odlučnosti, ona u načelu odustaje bez da je pokušala išta promijeniti. Lijen muškarac luta svojim životom, a na djelovanje ga natjeraju isključivo vanjski faktori.

Problem modernog društva je taj što je ljudima omogućio previše komfora, barem u materijalnom smislu. U prošlosti, muškarci su morali ispoljavati svoju muževnost i energiju iz jednostavne potrebe suočeni sa stalnom opasnošću i potrebom za opstankom i osvajanjem. No danas te potrebe nema. Većina muškaraca radi u sigurnim, kontroliranim uvjetima koji često od njih ne zahtjevaju fizičke napore. U kombinaciji s činjenicom da smo okruženi raznim pomagalima i elektronskim napravama koje zatupljuju naša osjetila i oslabljuju ne samo našu fizičku spremu već i onu mentalnu, svaki pokušaj napora čini se kao nepotreban teret.
    Kukavičluk

Kukavice umiru tisuću puta u svom životu. Čovjek koji dopusti strahu da određuje njegovu sudbinu nije ništa drugo nego rob.

Strah je prevarant koji na čudnovate načine kontrolira ljude s izobličenim i pretjeranim prividom svoje važnosti. Istina je da je većina naših strahova bezazlena. Za razliku od opasnosti s kojima smo bili suočeni u prošlosti, današnji rizici rijetko vode k fizičkim ozljedama ili smrti. No ipak, koliko često smo svjedoci muškaraca koji se užasavaju prilaska nepoznatoj djevojci na ulici, ili pak ustajanju i javnom progovaranju protiv toksične politički korektne dogme? Koliko često muškarci odustaju prije nego li što su bilo što pokušali, sve iz straha od neuspjeha?
    Ometenost

Ako malo bolje razmislimo, naš cijeli život je određen našim fokusiranjem vremena i energije na određene stvari i ciljeve. Biti ometen je znak nedostatka discipline, što je sve prisutnije u današnjem svijetu kad nam svime diktiraju obavijesti društvenih mreža i elektroničkih uređaja.

Znajte da je svaki trenutak koji izgubite dragocjen, gubite produktivnost, gubite svoje vrijeme, i gubite fokus na svoje bitne životne ciljeve. Ne trošite svoje vrijeme na bezvrijedne i beskorisne stvari.
    Ovisnost

Čovjek koji je ovisan o nečemu ili nekomu nije slobodan čovjek, a čovjek koji nije slobodan ne može racionalno odlučivati o svojoj sudbini i svojoj dobrobiti. Bilo da je muškarac ovisan o određenim supstancama ili obliku zabave, ili pak o odobravanju svojih roditelja ili fatalne žene, on očajnički vjeruje da će njegova privrženost objektu svoje ovisnosti doprinijeti njegovoj sreći i ispunjenu. No hoće li doista?
    Slabost

Slabost dolazi u raznim oblicima koji su podjednako štetni. Za muškarčevu fizičku slabost doista nema opravdanja, i tu nije potrebno posebno objašnjenje. Mentalna slabost je pak nešto slojevitije pitanje. Mentalna slabost je nešto što se u svakom trenutku može uvući u čovjekovu podsvijest, a posebno u trenucima njegove emocionalne slabosti. Kao muškarac, uvijek moraš biti odlučan u svojim uvjerenjima i samouvjeren da možeš riješiti svaki problem koji se postavi pred tebe. Možda ih nećeš svaki put riješiti na način koji ti odgovara, no uvijek moraš pokazati svoju snagu, hrabrost i odlučnost u riješavanju problema.

Muškarci se ne rađaju jaki. Poput fizičke snage, mentalna snaga postiže se treniranjem vlastitog sebe kroz vrijeme i kroz postupne korake. Nauči reći NE i DOSTA. Podvuci crtu i zauzmi se za sebe. Suoči se sa strahom i neugodnošću, umjesto da ih izbjegavaš. Dosta je jadnih izgovora, pokreni se. Moraš stalno pomicati granice i stremiti prema naprijed te svladavati vlastite slabosti. Govoriti sam sebi da si „alfa mužjak“ neće te i učiniti takvim.
    Nedostatak volje

Nedostatak volje je korijen svih do sada navedenih negativnih osobina. Muškarac bez vlastite volje nije muškarac. Bez te vatre koja pokreće osobu, ništa nije moguće ostvariti. Posebno je teško današnjim muškarcima otkriti tu osobinu bez tuđe pomoći. Muškarci u današnjem društvu gurnuti su u stranu kako bi se mjesta napravilo ženama i seksualnim devijantima. U feminiziranom društvu koje traži uništenje muževnosti, nije začuđujuće da vidimo toliko muškaraca s niskim moralom koji su odustali od borbe za vlastitu egzistenciju. No, koliko god to loša situacija bila, to je stanje protiv kojeg se treba boriti i nadvladati ga, a ne sažaljevati i jadikovati.

Volju je puno teže izgraditi od snage. Neki muškarci po prirodi imaju snažnu volju, no moguće ju je i razviti. Primjenjujući već spomenute upute i stremeći k napretku iz dana u dan, sami ćete oblikovati svoju čeličnu volju. Svakako pomaže uzimati za uzore velikane iz naše prošlosti koji su svojom voljom i htjenjem oblikovali svijet. No upamtite jedno, najbitnije od svega – nikad ne posustajte i ne predajte se ni pod koju cijenu, jer život vam to neće oprostiti.

http://tribun.hr/sto-znaci-biti-musk...rtnih-grijeha/

Sto mislite, koliko je ovo tocno? Su to samo floskule, ili ima ipak dosta istine.............
    Za dom spremni i Slava Ukrajini

Različita vremena donose različite definicije.

Pa di baš nađe Cary Granta
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Koga sam trebal naći?

Morti sma se ja zezno..koji je ono bio deklarirani homitj..Pa ne znam..nekog heterosekualca..
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Pa bil je oženjen 5 puta. Navodno je imal i neke sklonosti, ali to ništ nije potvrđeno.

Muškarac znači hodati bos po lego kockama sa smješkom na licu.

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Muškarac znači hodati bos po lego kockama sa smješkom na licu.
    Jedino ako si upravo bosonog rasturio neki dvorac što ga je od lego kocki sagradio neki moderni muškarac koji umjesto da u birtiji pije sa prijateljima gradi te gluposti sa svojom djecom.

Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
    Datum registracije
    Sep 2016
    Evo jedna zanimljiva prica, ice hockey golman Clint Malarchuk i njegova prica, ima na youtubeu ona snimka kako je prizivija strasnu ozljedu otvorenog vrata, ko hoce pogledati, da ne linkan....

Za dom spremni i Slava Ukrajini

Pravi muškarac je onaj koji sluša svoju ženu
    ...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...

Član u nastajanju Stric Ivan avatar
    Datum registracije
    Feb 2016
    Blog Entries
    4
    Vepre idemo na cugu!-kažem debelom Velji. Ajmo kod "Izeta", tamo imaju ladno pivo, pa se možemo izmasakrirati do mile volje. "Može Duji". "Samo jaknu da uzmem"!-Velja krene u kuću žurnim korakom, i izađe sa crnom jaknom preko ramena. Velja je bio karizmatičan lik koji se nije libio postiđivati Engleske turiste ako su dolijetali u prolazu te zagledali unutrašnjost "Bifea Kod Izeta". Izet je bio recimo gotovo pub engleski. Konobar je bio, melodramatičan, neispeglan, crnije kragne, neka oprosti mi na izrazu a znam da si tu negdje oko mene jer si rahmetli, pravio si se važan sa onim baždarom koji je bio jako važan instrument u mjerenju alkoholnog pića. Dolaskom RnR revolucije u Vinkovce, ja i Velja smo onako kulerski se zakopali Kod Izeta, do iza vrata. Zamrzli smo stolice za šankom, tako smo zvali naše noge. "Molim konobara da nam dadne ćepi"!-kaže Veljko glasom koji je izražavao gordost, hrabrost, al oprosti Veljko, ali moram kazati da su engleski lordovi mogli učiti od tebe kako nastupati u javnosti. Tako i treba!-krv ti šarenu, ima li ovo smisla ikakvoga! Daj meni vopi, a ti Veljko si počeo naručivati! Dakako Duji!- Daj mi pelinkovac...lavov...kruškovac...votku...lozu...čo koladni liker...vermut...ono smiješno plavo pićence što liči na likvi plave boje...i tako bi Veljko naručio jedan redenik pića kao pravi borac protiv alkohola. A joj ispi ja ovo ladno pivo! Daj mi još jedno!-konobar nonšalantnim iskopiranim pokretom od Bruce Lee-a izvadi iz frižidera pivo, otvori ga ko ona glumica svojoj sestri po obuci u Kill Billu sa katanom. Ponekad je nosio nunčake. Bio je opasan taj bosanac. Zajeban! Al to smo primjećivali samo mi od alkohola obmanuti dvadesetgodišnjaci. Veljko ne zamjeri ako budem sve opisao kroz kakove smo mi duševne katarze, dileme, i pitanja morali prolaziti, i to samo zbog glupe neandertalske okoline. Jeste seronjo Beogradski, da ti što si kenjo u onom navijačkom videu da su te bakice iz kolodvor kvarta, bombardirali sa kalićima za cvijeće i da su penzioneri posezali sa sjekirom jer te hoće malo ispeglati. Istina! Živa istina. Ko nije znao pravila igre u Vinkulji, taj je najebo za sva vremena. Valjda Vi Beograđani imate neka pravila igre. Zna se ko je stara garda. Dakako! Sad Cane iz Partibrejkersa može da pjeva i pleše na koncertu "Rimtu ti tuki", a ja sam čitao u "Heroini" Novoj, dobrom RnR časopisu da je glasao za Šešelja! Jebem tebe i RnR koji si ispjevao!A jel znaš Veljko da je Ivica rekao da je Anton dobar kao čovjek, i kad vidi neku propalu pijanicu, da mu za konjak, štok...rakiju. Ja bi na njegovom mjestu pio samo rakiju. Najbolje te udari i to u mali mozak! Šok! I dok sam ja pričao koliko sam veliki filozof bio u to doba, Veljko je dolazio do predzadnjeg perona za šankom. Lagano se primjereno ljuljkao tamo-amo, i prinosio čašu k ustima, sjenka mu se počela kriviti i odlaziti od njega kolko se ukenjala, zbog Veljkovog buntovništva. Krv ti šarenu!- uspjeh, Velimirovog alkoholiziranja je bio samo njegov, i ja nisam imao učesništvo, ali sam bio zadužen za moral. To Vam dragi čitatelji dođe kao IPD-(informativno politički djelatnik danas u Hrvatskoj), danas a u ono doba se zvalo pravi imenom. Pijani klaun! I dok je Veljko smijehom i kanalom Kruškovac, nos, patos potvrđivao moj zaključak, u kafiću se iznenada utihnula okolina. U kafanu Kod Izeta je ulazio Herr Mayor- sa svojom prikolicom i plemenitijom polovinom Marijana-Manja, njegova žena. Odmah su zauzimali položaj u separeu i naručili dva hladna piva. Alo kume! Kako je šta se radi?-upita Mayor. Evo ispijam peto pivo a Veljko si tovari novi redenik alkohola. Sašio je krvi ti šarene, dvadeset najotmjenijih pićenaca. Vidi ga kako mu sjenka pleše i previja se od smijeha, i vrišti: "Ja sam trijezna Veljko! Hhahahahahahah"! Duja vidim da si ti na borbenom položaju dobrano! Šego daj Duji još dva piva! Ej Šego dobacih, jel može jedna kasetica malaaaa, malešna al od Sex Pistolsa. Ma svašta ima. Kad sam Šegi objasnio kao totalnom neznalici ko su ti banditi i umjetnici, shvatio sam da Šego ima respekta prema njima i to iz Bifea "Kod Izeta". U trenutku sam shvatio jednu školu. Koliko poštovanja imaš, daj ga, pokaži, ako čovjek zaslužuje. Nevjerovatno da sam u tako propaloj, daleko najpropalijoj birtiji u Vinkovcima jer su se u njoj okupljali pankeri iz Vinkovaca, skupim i iskopam, izgrecam iz tapete i boje od jaja i srebra za cijevi starih peći, takvu mudrost. Velimire kućo stara!- jel ide to tebe? Velimir se ljuljkao blago, sa jednom dijagonalom, ko da mu se jakna odlijepila od njega. Ja sam polako shvaćao da sam se dobro napio piveta, i da je sa sjenkom sve u redu. Krv ti šarenu...kad se sjetim kakvo je pivo bilo prije rata, pa to je bilo dva puta jače no ovo danas. "Ovo danas izgleda ko da se neko popišo u tu bocu!"-rekao sam jednom Velimiru. Ma polako sa tim pivom moram se dogegati do kuće, a na šangajkama imam rupu sa strane, s malo jačim tempom ostaće mi na nozi samo špagica za vezivanje. Otpast će đon. Glupo! A još ide na kišu. Ajmo do Minerve!-ispali na jednom Veljko. Ajmo Duji idemo!-pokret. Šef parade je rekao da menjamo položaj i gaće jer smo si ustali" od straha šta nas čeka tamo. Moram srat!-odvratih, a ovo troje je prasnulo u smijeh. Šego jel ima papira u WC-u?! Tada u to nesretno doba komunizma, titoizma, navijačizma, kurvanjizma, pederizma, i drugih izama, a bilo ih je potok čitav, saznao sam za jedno djelo od srpske bratije u Beogradskom pašaluku. Snimio se neki film...nešto o Anđelima. Tako nešto. Ma glupo. Od kud to da serem i mislim o beogradskoj umjetnosti...Samo me potiče da više se istovaram! Napolje iz meneeeee, krv ti šarenu! BUĆ!-čuo sam kako nešto pade, ali zbog violinskog ključa, nota i elegičnih tonova i pročitanih stripova koji su me naučili sadržaju priče, ne bih govorio što je palo i bućnulo. Otkud mi to pade na pamet da nemam neku virozu možda!?-promišljao sam i prao ruke, sa Vimom. U WC-u je smrdilo do zla oca i gore matere. To je štipalo za oči, nos, uši, ko to nije doživio ne zna što je bojni otrov.

A ja sam saznao. Izašao sam za njima malo protegao noge te potrčao do ekipe da ih stignem. I išli smo išli preko travnjaka, parka, stazom, ulicom, prema Minervi i na pamet mi pade Igmanski marš!? Ovo već nije dobro, neko mi je glavu napumpao sa partizanskim sranjima. Sere mi se od toga. Al tu drugu epizodu serije Igmanski marš ću kod kuće ako me protjera. Zagrlim ja Veljka i raspalim bećarac: "Kad sam bio u bešiki majiiiiii, kad sam bio u bešiki majiiiii, svi su moga pišu milovaliiiiii, svi su moga pišu milovaliiiii"! Veljko se skoro upišao od smijeha. "Neću više nikad piti vinaaaaaa, neću više nikad piti vinaaaa, memla svuda otekla mi mudaaaaa, memla svuda otekla mi mudaaaa!" Duja Bokte tvoj ovaj ti je dobar!-ispali Marijana. Marijana Manja je bila Mayorova žena, i ja sam poštivao nju i njega. Ona je otvarala za Herr Mayora zubima pivo. Bilo je doduše po meni malo erotike, ali sam sa jednom Ukrajinkom doznao da to i nije baš dobar odabir. Mayor nije bio klasični vojnik, nije nikada bio u JNA, jer kada je išao na regrutaciju tresle su mu se ruke, zapravo se sav tresao da će krenuti rat, kako i jeste prije 45 godina. Te jedan pred njim. I imao je jednu falinku. Taj momak nije mogao prdnuti a da se ne usere, pa je u gaćama nosio stalno onaj crveni papir u listićima kojeg svi znamo iz JNA. Inače gradonačelnik Vinkovaca, neki mufljuz je javno rekao javnosti Vinkovaca: "Papir u listićima je precijenjen! Koristite novine ali ih prije toga zgužvajte malo!" Obzirom kakvo smo imali vodstvo u gradu, a imali smo kako rekoh mufljuze koji su blato, dakle civilizaciju, doneli na opankama svojim jer smo od toga pravili ciglu da si zidamo kuće, nije pretjerano reći da mi se gadilo. Herr Mayor je sve to sa smijehom pratio, kad god bi se usro. Jel pustio goluba evo i novosti! Stigli smo pred Minervu, a iz nje je zavijala Šemsa Suljaković i neki hit "Okreće se kolo sreće!" STOJ! Evo kazeta Zlatnih dukata, pa pušćaj. "U svom selu gazda bio sam i bit ću u birtiji uvijek pio sam i pit ću. Ja sam gazda Joza, meni rodi loza, meni rodi grožđe kad u krčmu dođem...e tako pun mi kurac isprdaka sa juga! Od narodnjaka iz tog doba, primtivizma, i neandertalaca oko nas, smo se doslovno godinama iza dom. rata Veljko i ja pitali: "Kako smo uopće normalni!" Velimire, smiri se malo nemoj više kumim te, popio si 40 pićenaca. Ja jedva stojim na nogama. Ajmo po jedno pa polako. Velimir je bio zvijer, ali je malo tko to primjećivao. On je bio lik. Oklopno vozilo, Panzer Tiger. I mislim da on to zna koliko sam ga poštivao i njega i njegova mlađeg brata Krešimira. Krešo je pratio brata svojim koracima, ali legendu alkoholnih redenika i jednog od najstarijih pankera iz Vinkovaca, nije bilo lako pratiti. Krešimire počivaj u miru Božijem. Čudno mi da beogradska banda nije i preslikala Krešu Velimirova brata u film. Tupsoni. Fala Bogu dragom pa ne ću morati gledati nikoga od ove bradate bande. Pokradoše, isplagijatiraše kompletnu umjetnost opijanja.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove