Na ovoj temi samo, naravno. Izrazite svoja ljevicarska stajalista.![]()
Na ovoj temi samo, naravno. Izrazite svoja ljevicarska stajalista.![]()
Za mene je full okej, da je Aleksha gay!
Za dom spremni i Slava Ukrajini
Mir, socijalna pravda i povećanje plaća, stara ublehaška fora kvazi jugo ljevičara.
Budimo realni - tražimo nemoguće.
Sretan dan zena. Jos uvijek nazalost imaju 20% manje place od muskaraca jer zivimo u patrijarhatu. Nadamo se da ce se to uskoro promijeniti usvajanjem divne Istanbulske konvencije.![]()
smrt fašizmu,sloboda narodu! staro, ali uvijek aktualno.
nisam vjernik,ali svi katolici bi trebali biti poput pape franje.
slušam Balaševića i Bajagu...
protiv sam nasilja,ograničenosti ,trpanja ljude u ladice i bilo kakvih predrasuda...
zalažem se za otvorena društva ,refjudžis velkam
spol je nešto što nas ne mora određivati zauvijek i ako poželim mogu ga promijeniti...
osvjedočeni sam antifašista...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.
Refudjiiis velkom!
i naravno,od svih ex bivših yu fudbalskih klubova,najviše simpatija ,osim svog ,imam prema Veležu jer su imali taj vic u igri i nisu zaslužili da budu protjerani sa svog stadiona...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.
Sad ćete vidjeti ljevičarenja:
Reidustrijalizacija, laka i teška industrija, kombinati, koji svi zajedno vuku za sobom masu kooperanata. Imam i posebne simpatije za proizvodno radništvo. Izgradnja stanova, radničkih i dječjih odmarališta. Planska privreda, upravljanje državnom imovinom po uzoru na Kinu. Neuspješne menađere državnog vlasništva, također bi smijenjivao po kineskom modelu. Težište kopnenog prijevoza prebaciti na željeznicu. Poticanje supstitucija uvoza.
Bez grižnje savjesti poništio bi pretvorbu. Nacionalizacija, svih važnih resursa. Ograničavanje stjecanja vlasništva stranaca nad hrvatskim nekretninama.
Izlazak iz EU i NATO-a, ne baš nesvrstanost ali svakako neutralnost. Prijateljski odnosi sa Rusijom (dok su na obostranu korist). Umjesto HV-a na ruskoj granici, u Rusiju idu hrvatske mandarine, te ostale robe i usluge. Sa druge strane uvozimo jeftiniji plin, umjesto da se uvaljamo u gubitaški terminal preko kojeg bi kupovali skuplji plin. U Siriji podržavam Ruse i legalnog predsjednika Asada. U Libiji žalim što više nema predsjednika Gaddafija (što god da je radio, nije to bilo ništa kontra Hrvata, a dao nam je posla).
Surađivati i biti prijatelj svima, koji nam nisu neprijatelji (na obostranu korist).
Besplatni vrtići i doslovno besplatno školovanje (prehrana, knjige, smještaj, prijevoz...). Isto i za visoko školstvo, uz uvjet da se to znanje onda primjeni u Hrvatskoj (hrvatskim krajevima u BiH). I obratno, tko planira iseliti i ne želi obavezu - neka sam snosi sve troškove svog školovanja. Planiranje kadrovskih potreba - školovati perspektivne i potrebne kadrove. Raspoređivanje kadrova po prekomandi (u praksi, ne može netko biti nezaposleni učitelj, liječnik... na burzi u ZG, a istovremeno taj kadar negdje drugdje nedostaje). U škole bi vratio ONO i DSZ, te srednje vojne škole (za buduće dočasnike i tehničko osoblje). Uvođenje domoljubnog odgoja - po uzoru na Rusiju. Izgradnja i djelovanje centara tehničke kulture - po uzoru na nekadašnju "Narodnu tehniku".
Socijala. Nitko ne smije biti beskućnik, gladan, bez grijanja i sl. Istovremeno isti može biti raspoređen u bilo koje mjestu u RH gdje za njega ima posla. Umirovljenici bez smještaja ili u tuđim stanovima (nacionaliziranim - otetim), moraju prihvatiti smještaj bilo gdje u RH.
Poseban status (i u materijalnom smislu), te odličje za majke sa više djece (poput onog što sada nudi Putin). Sportski klubovi za djecu - besplatni. Za djecu ljetovanje i zimovanje - besplatno.
Reaktivacija Golog otoka, kao kaznionice. Pokušaji da se to mjesto turistički aktivira, završili su neuspješno, a kapaciteta nedostaje.
Ukidanje državnog financiranja svih udruga i političkih stranaka. Ukidanje i svih braniteljskih udruga, osim jedne po uzoru na nekadašnji SUBNOR. Zabrana vanjskog financiranja političkih udruga.
Podizanje spomenika zaslužnima. Spomenici ne smiju izgledati kao sprdačine i karikature, nego realistični prikazi osoba i događaja.
Uvođenje vojnog roka i predvojničke obuke za srednjoškolce.
U medije, školstvo, kulturu i državnu upravu, uveo bi moralno političku podobnost.
Živciraju me Papa, kardinal Bozanić i velečasni Barun. Nadam se smjeni istih.
Gaddafi bi djubar.
Inace, tu i tamo se nebi slozili oko neutralnosti ali oko stava spram Rusiji bi...
Ovo je u biti nacionalni svjetonazor koji se poklapa u mnogo cemu sa onime sto se zove lijevicarenje, samo sto to 95% lijevicara ne radi....vec su se usidrili na promociju svakojakih manjina.....
Nije djaba da Front National kupi glasove radnika.
Gaddafi? Iako je tema naše ljevičarenje, na Gaddafija gledam iz perspektive hrvatskog nacionalista. Pa tako, da je Gaddafi bio majka Tereza - nije. Da li se bavio terorizmom - je. Novce su Gaddafiju bili dužni neki drugi - ne Hrvati. Da li se lizao s Titom (kao i ostatak svijeta) - je. Da li se zamjerio mnogima - je. Da li je bio simpatična osoba - nije. Da li je učinio nešto nažao Hrvatima - nije!
Dapače, bio nam je dobar. Vjerovali ili ne bolji od Merkelice, Obame, Junckera i Macrona zajedno. Kako?
U vrijeme Gaddafija - hrvatska poduzeća dobro posluju sa Libijom. Čuo sam samo dobre priče, kako se moglo dobro zaraditi, a ljudi (radnici) su se onda vraćali u Hrvatsku i ovdje ulagali, hranili obitelji - sigurno bolje nego ova današnja priča sa iseljavanjem. U Libiji nisu klali hrvatske radnike (kao npr. u Alžiru, danas Egiptu ili Siriji). Padom Gadafija, zbog strane intervencije (u kojoj je na našu štetu i sramotu simbolično učestvovala i Hrvatska), izgubili smo poslove za poduzeća i individualce, mislim (nisam siguran) i koncesije, te mogućnost naplate već isporučenog. Gaddafi je radio na projektu kojim bi doveo velike količine vode i pustinju pretvorio u zelenilo (i na tome su radili Hrvati), a zbog utjecaja na klimu i tu bi imali indirektnu korist.
Padom Gadafija, Libija postaje leglo đihadista, ISIL-a i družine koja je ono što je učinila Gaddafiju rado učinila i nama.
Gaddafi je bio i "zid" koji je spriječavao navalu ilegalnih imigranata. Danas hrvatski ratni brod sakuplja ilegalne imigrante po Mediteranu, troši milijune kuna, vozi ih u Italiju, a onda oni stižu nama u obliku EU kvote. Pa sad, što nam je bolje?
Ponavljam se, ako se je zamjerio našim himbenim saveznicima - nije nama.
Neutralnost ? Mislio sam naširoko, o suverenitetu, časti, pa i koristi i bilanci i još koječemu, ali biti ću kratak. Projekt "dajmo guzice za € ($)" - totalni je neuspjeh.
Nije samo FN. I Zlatna zora, talijanski euroskeptici (pobjednici), pa i barem deklarativno Trump - brinu o svojim ljudima, radnicima, socijali i to im se vraća. Za razliku od NZH koji ne brinu ovozemaljske brige, nemaju stava o životnim pitanjima, ne znamo na čemu bi oni inzistirali (životna pitanja), da su u mogućnosti doći na vlast ili postavljati uvjete. Od lustracije ništa, jer vrijeme je prošlo i već je na redu treća generacija od bivših udbaša. HDZ neda u (već ionako "očišćenu") arhivu, a i to je sve manje zanimljivo. I ostaje što? A rejting pada ispod izbornog praga.
Istina je što kažete, kao nacija ne valjamo. Ali baš zato razmišljam o Gaddafiju kao pragmatik. Dok je bio živ, Hrvatima je valjao. Između ostalog, kada govorimo o ilegalnim imigrantima, čuvao nas je od nas samih. A sada, samo je pitanje koliko će nam ilegalnih imigranata Talijani i EU uvaljati, jer pazi sad, nešto novo, bez prihvaćanja ilegalnih imigranata - nema više EU novaca! U konačnici će nas samo ilegalni imigranti koštati više (ne mislim samo na novac), nego što će nam EU dati.
Pa zato, onako ljevičarski - slava drugu Gaddafiju!
Svjedoci smo nikad ranije viđenog masovnog društvenog eksperimenta u kojem se vrši meki genocid nad bijelim narodima. Provode ga pripadnici Odabranog ili Božjeg naroda u sprezi s odnarođenom političkom elitom. Razlozi su nebitni, zavjera, psihopatologija, osveta itd., rezultat je uništenje zapadne civilizacije i bijelog čovjeka milom ili silom a na bijelim narodima je ili će pružati otpor, počistiti smeće u svojem dvorištu, ili će se pomiriti sa sudbinom i vlastitim samouništenjem gdje će im različitost, drugi i drugačiji u ime multirasnog multikulta i antifašizma kao civilizacijske stečevine rezati glave, raznašati bombama, silovati žene i djecu.
“The Italians need to be accompanied in the change of the composition of their population”
https://diversitymachtfrei.wordpress...ir-population/
Europe’s migrants are here to stay
https://www.politico.eu/article/euro...efugee-crisis/
Europska Unija priprema se za novi imigrantski val
http://tribun.hr/europska-unija-prip...igrantski-val/
Europska Komisija: EU je previše bijela, masovna imigracija mora postati „nova norma“
http://tribun.hr/europska-komisija-e...ti-nova-norma/
Jedan od pripadnika Odabranog naroda ima i plan kako goyima podvaliti samouništenje na perfidan način pomno odabranim riječima i formuliranim rečenicama:
Marketing “Whiteshift” to the masses: or getting the Goyim to accept their own genocide
https://diversitymachtfrei.wordpress...-own-genocide/
Pročitajte Istanbulsku konvenciju i bit će vam sve jasno. To je dobra stvar.
Ne mogu vjerovati da internet odobrava ovakav forum ...tolika količina mržnje
Mislim, uostalom, da treba izglasati za žene i ostale manjine dodatna prava. Ovo ugnjetavanje je postalo odurno i van svake pameti. Zašto bi žene trebale rađati??? A, muškarci?? Zar nije znanost uznapredovala da bi se drzali i dalje primitivne podjele??
...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...
ja sam ljevoruka, od mene dosta.![]()
Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić
יֵשׁ מֵאַיִן
Malo ti je trebalo da se otkrijes kao katotaliban.![]()