+ Odgovori na temu
Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 3 4 5
Prikaz rezultata str. 81/97

Tema: Kreacionizam protiv Evolucionizma

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
    Zanimljivi ste mi, zbog toga što ste rijetki (možda i jedini) sa "desne strane", koji brani papa Franju, doduše bez nekih argumenata, ali sa većom dozom strasti. Sa jedne strane, tako bi pravi vjernik i trebao. Ne zamarati se razmišljanjem, nego slijediti naputke svog pastira. No meni je to postao problem, već donekle kod bivšeg pape, a pogotovo kod ovog aktualnog.
    Ja neću tvrditi da je papa prekršio dogme. Dok je postao papa, podrazumijeva se da je teoretski "potkovan". Ali mislim da papa ljevičari, pravi štetu, izbjegava stvari nazvati pravim imenom, da podilazi onima kojima ne bi trebalo, te obratno i sl. Pa bi rado čuo Vaše kometare na njegove konkretne ispade.
    Mislim da bi to bio zanimljiv razgovor.
    OK.
    Spomenite mi neki Papin "ispad", pa ću ga komentirati. Upravo sam nešto učinio na temi o Papi tamo na podforumu Religija.Trudim se argumentirati, no na večinu stvari koje se protežu ne samo po ovom forumu nego na više njih sa gomilom pitanja koja žude za odgovorom ima toliko kvalitetnih članaka koji objašnjavaju i razlažu sve ono što prosječnog čovjeka interesira npr na stranicama kao što su bitno.net, glas koncila, vijesti KTA itd itd...
    Uopće, pitanje je koliko mi zapravo iskreno tražimo odgovore i koliko se trudimo doći do točne i nedvojbene informacije ili pak koliko uživamo u "mentalitetu kuđenja", svega onog što je "naše", što je dio naše tradicije, što je dio kulture na kojoj leži čitav jedan sustav vrijednosti.
    Nisam usamljenik " s desne strane" ima nas samo u mojoj okolici na tisuće, a u svijetu bar milijarda, što nije puno u čovječanstvu od 9 milijardi, ali je dovoljno da neprijateljima Crkve zadrhte koljena.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od Picaferaj Vidi poruku
    Jel' ti to ozbiljno il' se zajebaješ? Budući da sam ja taj "klevetnik" to znači i da sam protivnik kreacionizma", a? Jesi li ti uopće pročitao bilo šta na ovoj temi osim "klevete". Hm..kad malo bolje razmislim, ti si klevetnik..i to onaj bez navodnika.

P.S. vidim da već postoji tema o Papi na Religiji. I da nisam jedini "klevetnik" na ovom forumu. Pa ju ne tribaš otvarat al' se slobodno uključi u raspravu.
    Možda nisi protivnik kreacionizma ali jesi protivnik Pape, a zna se tko je protivu Pape, koje vjere, religije, sekte uz ostale "katolike u dilemi".
    Što se tiče rasprave na religiji - dobio si odgovor na novu poveznicu koju si tamo ponudio, a da vas ima još koji olajavate Papu to ne dvojim.
    Ovdje smo završili - tamo možemo nastaviti

Citiraj Prvotno napisano od sagitarius Vidi poruku
    OK.
    Spomenite mi neki Papin "ispad", pa ću ga komentirati. Upravo sam nešto učinio na temi o Papi tamo na podforumu Religija.Trudim se argumentirati, no na večinu stvari koje se protežu ne samo po ovom forumu nego na više njih sa gomilom pitanja koja žude za odgovorom ima toliko kvalitetnih članaka koji objašnjavaju i razlažu sve ono što prosječnog čovjeka interesira npr na stranicama kao što su bitno.net, glas koncila, vijesti KTA itd itd...
    Uopće, pitanje je koliko mi zapravo iskreno tražimo odgovore i koliko se trudimo doći do točne i nedvojbene informacije ili pak koliko uživamo u "mentalitetu kuđenja", svega onog što je "naše", što je dio naše tradicije, što je dio kulture na kojoj leži čitav jedan sustav vrijednosti.
    Nisam usamljenik " s desne strane" ima nas samo u mojoj okolici na tisuće, a u svijetu bar milijarda, što nije puno u čovječanstvu od 9 milijardi, ali je dovoljno da neprijateljima Crkve zadrhte koljena.
    Nisam ovo prije vidio, ali upravo sam Vam na temi o papi Franji postavio pitanje u vezi jednoga (u nizu), njegovih ispada. Od članaka me više zanima vaše mišljenje i stav. Možda Vam je to teško shvatiti, ali na ovom pitanju ne uživam u kuđenju, upravo suprotno. Radije bi da nemam razloga za kuđenje, a također ne smatram se neprijateljem crkve. Mislim da Vam ta teška artiljerija nije potrebna.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Nisam ovo prije vidio, ali upravo sam Vam na temi o papi Franji postavio pitanje u vezi jednoga (u nizu), njegovih ispada. Od članaka me više zanima vaše mišljenje i stav. Možda Vam je to teško shvatiti, ali na ovom pitanju ne uživam u kuđenju, upravo suprotno. Radije bi da nemam razloga za kuđenje, a također ne smatram se neprijateljem crkve. Mislim da Vam ta teška artiljerija nije potrebna.
    O ne, nipošto nije teška artiljerija iskazivanje činjenice o sredini u kojoj živim, našem odnosu prema svetom ocu Papi i o tome koliko ima vjerujućih katolika koji to nisu pro forme u svijetu.
    Već je otišao odgovor na vaše nove napade na Papu na temi o Papi Franji.

Citiraj Prvotno napisano od verona Vidi poruku
    Mozes biti kreacionist i vjerovati u veliki prasak jer na kraju krajeva teorija velikoga praska dolazi iz katolicke crkve.Kao sto sam vec napisao do te teorije znanstvena dogma je bila da je svemir vjecan i da nema svoj pocetak a teorija velikoga praska govori da je svemir stvoren , neulazi niti ima podataka da se moze baviti tko ga je i zasto stvorio ali nije vjecan nego ima svoj pocetak.

Tamo gdje dolazi do podjele misljenje kod velikoga praska je to sto kreacionisti vjeruju da je ta eksplozija cin stvaranja boga ili nekoga viseg bica dok ovi drugi vjeruju da je do te eksplozije doslo slucajno ( ta opcija prevladava u mainstream znanosti i medijima ) .I jedni i drugi vjeruju jer znanstveno je nemoguce niti ce ikada biti moguce utvrditi sta je tocno.

Ono sto sam htio naglasiti u mom prijasnjem postu je da teorija velikog praska i teorija evolucije nemaju veze jedno sa drugim.

Kreacionist nije automatski vjernik jer jedino sto mozes tvrditi za kreacionista je da vjeruje da svemir nije nastao slucajno nego da ga je netko stvorio a to moze biti bog , neka visa sila , neka neopisivo napredna civilizacija itd.
    Mislim da je pogreška vrha današnje KC što je dopustila znanosti prvenstvo pa sebe podređuje raznoraznim "znanstvenim" teorijama ateističkih znanstvenika. Takvi znanstvenici smisle teoriju po kojoj je sigurno da svijet nije stvorio dragi Bog, a KC se složi s teorijom i ubaci dragog Boga u priču. Treba odbaciti sve ateističke bajke kvazi-znanstvenika o postanku svijeta i prihvatiti jednu, jedinu i pravu istinu da je dragi Bog stvorio svijet onako kao što piše u Bibliji.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    [QUOTE=Grunf;454242 Treba odbaciti sve ateističke bajke kvazi-znanstvenika o postanku svijeta i prihvatiti jednu, jedinu i pravu istinu da je dragi Bog stvorio svijet onako kao što piše u Bibliji. [/QUOTE]

Potpisujem.

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Zanimljivi ste mi, zbog toga što ste rijetki (možda i jedini) sa "desne strane", koji brani papa Franju, doduše bez nekih argumenata, ali sa većom dozom strasti. Sa jedne strane, tako bi pravi vjernik i trebao. Ne zamarati se razmišljanjem, nego slijediti naputke svog pastira. No meni je to postao problem, već donekle kod bivšeg pape, a pogotovo kod ovog aktualnog.
    Ja neću tvrditi da je papa prekršio dogme. Dok je postao papa, podrazumijeva se da je teoretski "potkovan". Ali mislim da papa ljevičari, pravi štetu, izbjegava stvari nazvati pravim imenom, da podilazi onima kojima ne bi trebalo, te obratno i sl. Pa bi rado čuo Vaše kometare na njegove konkretne ispade.
    Mislim da bi to bio zanimljiv razgovor.
    za podebljano - ne vjerujem šta čitam. jedan od najvećih živućih teologa je problem. ako nisi katolik, naravno da je.
    off topic pa neću dalje.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    za podebljano - ne vjerujem šta čitam. jedan od najvećih živućih teologa je problem. ako nisi katolik, naravno da je.
    off topic pa neću dalje.
    Meni se je zamjerio na slučaju Dajla - https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...i-u-istri.html

Samostan je ionako u rukama KC. Ali ne, vrlo je bitno da to budu baš Talijani (već prethodno isplaćeni), baš u Istri, baš da se potjera biskupa i još da im HKC (Hrvati) plati masnu odštetu. Bez da se sve to stavilo u jedan ljudski i povijesni kontekst. Jesam katolik, ali i hrvatski nacionalista. I ako mislim da nije dobro lizati srpsku guzicu, ne mislim zato da treba lizati zapadne guzice, pa makar čije bile.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    off topic pa neću dalje.
    Gabi ovo su botovi koji imaju zadatak da po svim forumima siju sjeme mržnje protiv svetog oca Pape.
    Fataju se za one poznate protestantske floskuletine, te žuti tisak i kojekakve samo njima znane "izvore" samo s jednim ciljem da olaju Papu i pokušaju derogirati Crkvu,a da ga pitaš vjeruje li u čistilište rasuo bi se ko lubenica kad je baciš s četvrtog kata mijenjao bi deset tema i na kraju bi slagao da vjeruje samo da može dalje nastaviti prosipati svoju šuplju doktrinu...

U teološke stvari ne želim ulaziti, međutim papa Franjo promovira dovlačenje ljudi iz Trećeg svijeta u Europu čime je postao produžena ruka (((globalizacije))).

Neka humanizam iskazuje na druge načine a ne bijelim genocidom.

Gabi ovo su botovi koji imaju zadatak da po svim forumima siju sjeme mržnje protiv svetog oca Pape.
    Fataju se za one poznate protestantske floskuletine, te žuti tisak i kojekakve samo njima znane "izvore" samo s jednim ciljem da olaju Papu i pokušaju derogirati Crkvu,a da ga pitaš vjeruje li u čistilište rasuo bi se ko lubenica kad je baciš s četvrtog kata mijenjao bi deset tema i na kraju bi slagao da vjeruje samo da može dalje nastaviti prosipati svoju šuplju doktrinu...
    https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...i-u-istri.html

Eto nama vrijeđanja i etiketiranja, a argumenta nigdje.

Dakle, slučaj Dajla, u pravu je tadašnji papa i Talijani ili biskup Milovan? Vaše konkretno mišljenje?

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...i-u-istri.html

Eto nama vrijeđanja i etiketiranja, a argumenta nigdje.

Dakle, slučaj Dajla, u pravu je tadašnji papa i Talijani ili biskup Milovan? Vaše konkretno mišljenje?
    Eto, velite , nama vrijeđanja i etiketiranja...a tko ste to "vi" i za što to kao nema argumenata, ma hajte molim vas, ne budite dijete, proturate ovdje vaše nekakve antipapinske bajke i to sad treba da budu nekakvi vaši prethodni argumenti...

Eto, velite , nama vrijeđanja i etiketiranja...a tko ste to "vi" i za što to kao nema argumenata, ma hajte molim vas, ne budite dijete, proturate ovdje vaše nekakve antipapinske bajke i to sad treba da budu nekakvi vaši prethodni argumenti...

Antipapinske bajke? Navedite mi jednu moju rečenicu o papi Franji - koja je neistina? Zašto ste počeli izmišljati? Razumijem da Vam se činjenice na sviđaju kao takve i da je to teško braniti, ali ipak trebala bi se zadržati nekakva razina.

Zašto ste toliki strašljivac? Pitanje jednostavno, a zbog odgovora (ma kakav bio) Vas nitko neće ugristi. Ovako me podsjećate na protestanta, nekad u Salemu.
    Posljednje uređivanje od goran2hr : 10-08-2017 at 10:57

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Odlukama istarskog Županijskog ureda za povrat imovine, donesenima u razdoblju od 1997. do 2002. godine, samostan Dajla s vrijednim terenima koji mu pripadaju vraćen je Župi sv. Ivana Krstitelja u sastavu Porečko-pulske biskupije, a do tada je bio u vlasništvu države od 1948 godine kamo je pripao Osimskim sporazumima.

Koju godinu kasnije, kada je cijena parcela u blizini mora vrtoglavo porasla, Porečko-pulska biskupija prodaje komad po komad samostanskog zemljišta, a među kupcima je i tvrtka Golf Istra Magica d.o.o. koja je od Biskupije kupila 75 hektara livada i šuma za gradnju igrališta za golf i osamdesetak luksuznih vila.
    Uloga Milovana je ovdje najblaže rečeno blago sumnjiva.

Kako su masni novci u igri, benediktinci iz Praglie u Italiji su to shvatili i počeli tvrditi kako samostanska imovina pripada njima, jer su je koristili do konca Drugog svjetskog rata, kada im posjed uzimaju jugoslavenske vojne vlasti. Tome zahtjevu se sda žustro odupire porečko-pulski biskup Ivan Milovan, no Sveta Stolica, predvođena tadašnjim papom Benediktom XVI. – „prema devizi nomen est omen“ – staje na stranu benediktinaca, traži od Župe sv. Ivana Krstitelja da ih obešteti i nalaže biskupu Milovanu da odstupi.

Tada na scenu stupa vlada Jadranke Kosor, pa u kolovozu 2011. ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković – suočen s izvjesnošću da će kapital, preko benediktinske ispostave, otprhnuti u smjeru Vatikana – donosi rješenje kojim se poništavaju ranije odluke Županijskog ureda za povrat imovine, a Dajla vraća u imovinski fond hrvatske države.

U obrazloženju navodi kako je bivša Jugoslavija putem Sporazuma iz Osima već obeštetila talijanske vlasnike imovine ostavljene u Istri i Dalmaciji, te bi sadašnji vatikanski nalog značio njihovu reviziju, preko koje bi se benediktinci namirili po drugi put.

Papa Franjo očigledno nasljeđuje vruć krupir, kojeg ne izbacuje iz ruke i traži da se preispitaju sve odluke u svezi s ovim "slućajem".

Kakav god bio budući rasplet, tvrde vatikanolozi, Papa će se odsad bez sumnje oslanjati isključivo na ingerencije pape da „po kanonu 1273 raspolaže i upravlja crkvenim dobrima onako kako smatra da je najbolje za nju.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2

Antipapinske bajke? Navedite mi jednu moju rečenicu o papi Franji - koja je neistina? Zašto ste počeli izmišljati? Razumijem da Vam se činjenice na sviđaju kao takve i da je to teško braniti, ali ipak trebala bi se zadržati nekakva razina.

Zašto ste toliki strašljivac? Pitanje jednostavno, a zbog odgovora (ma kakav bio) Vas nitko neće ugristi. Ovako me podsjećate na protestanta, nekad u Salemu.
    Iako na pitanje odgovaraš pitanjem gornje pojašnjenje sam dao radi forumaša koje ta tema interesira.
    A za tebe i dalje tvrdim da si bot, sa zadatkom ili definitivno uživalac opijuma žutog tiska.

Odlukama istarskog Županijskog ureda za povrat imovine, donesenima u razdoblju od 1997. do 2002. godine, samostan Dajla s vrijednim terenima koji mu pripadaju vraćen je Župi sv. Ivana Krstitelja u sastavu Porečko-pulske biskupije, a do tada je bio u vlasništvu države od 1948 godine kamo je pripao Osimskim sporazumima.

Koju godinu kasnije, kada je cijena parcela u blizini mora vrtoglavo porasla, Porečko-pulska biskupija prodaje komad po komad samostanskog zemljišta, a među kupcima je i tvrtka Golf Istra Magica d.o.o. koja je od Biskupije kupila 75 hektara livada i šuma za gradnju igrališta za golf i osamdesetak luksuznih vila.
    Uloga Milovana je ovdje najblaže rečeno blago sumnjiva.

Kako su masni novci u igri, benediktinci iz Praglie u Italiji su to shvatili i počeli tvrditi kako samostanska imovina pripada njima, jer su je koristili do konca Drugog svjetskog rata, kada im posjed uzimaju jugoslavenske vojne vlasti. Tome zahtjevu se sda žustro odupire porečko-pulski biskup Ivan Milovan, no Sveta Stolica, predvođena tadašnjim papom Benediktom XVI. – „prema devizi nomen est omen“ – staje na stranu benediktinaca, traži od Župe sv. Ivana Krstitelja da ih obešteti i nalaže biskupu Milovanu da odstupi.

Tada na scenu stupa vlada Jadranke Kosor, pa u kolovozu 2011. ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković – suočen s izvjesnošću da će kapital, preko benediktinske ispostave, otprhnuti u smjeru Vatikana – donosi rješenje kojim se poništavaju ranije odluke Županijskog ureda za povrat imovine, a Dajla vraća u imovinski fond hrvatske države.

U obrazloženju navodi kako je bivša Jugoslavija putem Sporazuma iz Osima već obeštetila talijanske vlasnike imovine ostavljene u Istri i Dalmaciji, te bi sadašnji vatikanski nalog značio njihovu reviziju, preko koje bi se benediktinci namirili po drugi put.

Papa Franjo očigledno nasljeđuje vruć krupir, kojeg ne izbacuje iz ruke i traži da se preispitaju sve odluke u svezi s ovim "slućajem".

Kakav god bio budući rasplet, tvrde vatikanolozi, Papa će se odsad bez sumnje oslanjati isključivo na ingerencije pape da „po kanonu 1273 raspolaže i upravlja crkvenim dobrima onako kako smatra da je najbolje za nju.
    Vidite kako to nije teško. Dakle slažete se sa (tadašnjim) papom da su pravu Talijani, a i biskup Milovan zapravo je sumnjiv lik.
    A ja opet (kakav bi to inače bot bio?) ne slažem se s tim. Vaše obrazloženje bi samo nadopunio s iznosom od (tada velikih) 1,7 milijardi lira kojima su Talijani već obeštećeni, pa iznosom od 6000000,00 € koje još biskupija treba platiti Talijanima (koliko je to košarica lemozine), te činjenicom da ovaj presedan dira u Osimski sporazum i otvara vrata strancima da počnu Hrvatskoj postavljati kojekakve zahtjeve. To je crkveno dobro, ali zašto je bitno da vlasnici ne budu hrvatski svećenici, nego Talijani i zašto bi jedan Hrvat to morao podržati? Gdje su njihove isprike, čime su nas to oni obeštetili?

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Vidite kako to nije teško. Dakle slažete se sa (tadašnjim) papom da su pravu Talijani, a i biskup Milovan zapravo je sumnjiv lik.
    A ja opet (kakav bi to inače bot bio?) ne slažem se s tim. Vaše obrazloženje bi samo nadopunio s iznosom od (tada velikih) 1,7 milijardi lira kojima su Talijani već obeštećeni, pa iznosom od 6000000,00 € koje još biskupija treba platiti Talijanima (koliko je to košarica lemozine), te činjenicom da ovaj presedan dira u Osimski sporazum i otvara vrata strancima da počnu Hrvatskoj postavljati kojekakve zahtjeve. To je crkveno dobro, ali zašto je bitno da vlasnici ne budu hrvatski svećenici, nego Talijani i zašto bi jedan Hrvat to morao podržati? Gdje su njihove isprike, čime su nas to oni obeštetili?
    Tvoji zaključci su tvoja stvar, a glede osimskih sporazuma, oni su nedodirljivi (posebice za taljane kao stranu koja je izgubila rat, bilo bi to kao kad bi Njemačka tražila reviziju Nurnberškog procesa) i niti u pripomeni se nigdje ne dovode u pitanje, a najmanje da nekakvi "stranci" uopće budu u poziciji da Hrvatskoj traže nešto temeljem stanja prije sporazuma. To su gluposti.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove