Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
Zanimljivi ste mi, zbog toga što ste rijetki (možda i jedini) sa "desne strane", koji brani papa Franju, doduše bez nekih argumenata, ali sa većom dozom strasti. Sa jedne strane, tako bi pravi vjernik i trebao. Ne zamarati se razmišljanjem, nego slijediti naputke svog pastira. No meni je to postao problem, već donekle kod bivšeg pape, a pogotovo kod ovog aktualnog.
Ja neću tvrditi da je papa prekršio dogme. Dok je postao papa, podrazumijeva se da je teoretski "potkovan". Ali mislim da papa ljevičari, pravi štetu, izbjegava stvari nazvati pravim imenom, da podilazi onima kojima ne bi trebalo, te obratno i sl. Pa bi rado čuo Vaše kometare na njegove konkretne ispade.
Mislim da bi to bio zanimljiv razgovor.
OK.
Spomenite mi neki Papin "ispad", pa ću ga komentirati. Upravo sam nešto učinio na temi o Papi tamo na podforumu Religija.Trudim se argumentirati, no na večinu stvari koje se protežu ne samo po ovom forumu nego na više njih sa gomilom pitanja koja žude za odgovorom ima toliko kvalitetnih članaka koji objašnjavaju i razlažu sve ono što prosječnog čovjeka interesira npr na stranicama kao što su bitno.net, glas koncila, vijesti KTA itd itd...
Uopće, pitanje je koliko mi zapravo iskreno tražimo odgovore i koliko se trudimo doći do točne i nedvojbene informacije ili pak koliko uživamo u "mentalitetu kuđenja", svega onog što je "naše", što je dio naše tradicije, što je dio kulture na kojoj leži čitav jedan sustav vrijednosti.
Nisam usamljenik " s desne strane" ima nas samo u mojoj okolici na tisuće, a u svijetu bar milijarda, što nije puno u čovječanstvu od 9 milijardi, ali je dovoljno da neprijateljima Crkve zadrhte koljena.