+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 5 1 2 3 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/97

Tema: Kreacionizam protiv Evolucionizma

Kreacionizam protiv Evolucionizma

Je li evolucionizam ateistička religija i da li je knjiga O porijeklu vrsta ateistička knjiga Postanka? Kosi li se evolucionizam s kršćanstvom i može li kršćanin podržavati bajke poput evolucije? Trebaju li se ateističke nepotvrđene bajke prodavati pod znanost djeci u školama ili se trebaju prebaciti u predmet znanstvena fantastika? Kakvo je vaše razmišljanje? Podržavate li ideju evolucije, dinosaura, stare zemlje i ostalih fantazija iz radionica anglosaksonskog ateističkog radikalizma ili pristajete uz kršćanstvo?

Ateisti koji se kunu u znanost i evoluciju, kada dođu do ljudske vrste, odjednom zašute i to postane tabu tema o kojoj nije "politički korektno" raspravljati. Dakle, evolucija, pogotovo "out of Africa" su više političke teorije s elementima religije nego dijelom znanosti. Evoluciju mogu uzeti u obzir, s obzirom da organizmi s vremenom mutiraju, ali način na koji suvremena znanost barata podacima i spoznajama, ponajviše vezano uz društvene znanosti mi daje sumnju u namjere onih koji predočuju te podatke, pogotovo iz razloga što oni koji daju drugačije mišljenje (Watson, Lynn, Rushton, Jensen) se demoniziraju i na razne načine im se onemogućava rad. S jedne strane su mi jasni razlozi zašto se to gura pod tepih, da ne dođe do "rasizma", ali se ne mogu slične stvari tretirati jednako. Ne možeš u ime "antirasizma" ili "antiseksizma" staviti ljude uz pomoć afirmativne akcije, "pozitivne diskriminacije", "kvota" na određene pozicije na koje oni nisu dorasli zadatku, samo ćeš unijeti nepotrebnu pomutnju i nered.

Ne možeš očekivati da ćeš masovnim dovlačenjem ljudi iz Trećeg svijeta u Njemačku i Švedsku (jer su navodno rase društveni konstrukt, svi smo crveni ispod kože i ostale leftard-libtard femunističke kultur-marx floskule) od njih stvoriti nove Nijemce i Šveđane.

Da, to je još jedno zanimljivo zapažanje. Čak ne poštuju ni svoje znanstveno-fantastične teorije. A što kažeš na to da su dinosauri otkriveni tek polovicom 19. stoljeća, nekako se zgodno poklopilo s nastankom teorije evolucije. Je li Paleontologija znanost ili znanstvena fantastika?

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Da, to je još jedno zanimljivo zapažanje. Čak ne poštuju ni svoje znanstveno-fantastične teorije. A što kažeš na to da su dinosauri otkriveni tek polovicom 19. stoljeća, nekako se zgodno poklopilo s nastankom teorije evolucije. Je li Paleontologija znanost ili znanstvena fantastika?
    Ne mogu puno reći nešto o toj temi jer nisam proučavao.

Citiraj Prvotno napisano od skater Vidi poruku
    Ne mogu puno reći nešto o toj temi jer nisam proučavao.
    Malo sam čital, vele da u zadnjih nekoliko desetljeća najviše otkrića fosila dinosaura ima u Kini, tam imaju neku tvornicu za fosile.

Kreacionisti vjeruju da je Bog stvorio život, a evolucionisti da je to napravila priroda. Kreacionisti vjeruju da Bog radi čuda, a evolucionisti da to čini vrijeme. Ima li ovdje evolucionista da nam objasne svoje zablude?

Malo sam čital, vele da u zadnjih nekoliko desetljeća najviše otkrića fosila dinosaura ima u Kini, tam imaju neku tvornicu za fosile.
    To je logično. Kina je puno zmajevske simbolike i kipova.

Nisu iskopali nijednog zmaja do sad, samo dinosaure. Zapravo komade, dobro očuvane, kao da su proizvedeni.

Malo sam čital o Neandertalcima. Lik koji je pronašao kostur je rekel da se radi o rahitičnog čovjeku. A u Krapini, kao jednom od najbogatijih fosilnih nalazišta pračovjeka nije pronađen nijedan cjelovit kostur nego samo fragmenti lubanje, kostiju i puno zuba. Iz toga su napravili zabavni park nazvan Krapinski muzej neandertalaca. Svaka čast na umješnosti okretanja love.

Zapravo komade, dobro očuvane, kao da su proizvedeni.
    Oni vojnici od terakote su isto vrlo dobro očuvani.

Nisu iskopali nijednog zmaja do sad, samo dinosaure. Zapravo komade, dobro očuvane, kao da su proizvedeni.

Malo sam čital o Neandertalcima. Lik koji je pronašao kostur je rekel da se radi o rahitičnog čovjeku. A u Krapini, kao jednom od najbogatijih fosilnih nalazišta pračovjeka nije pronađen nijedan cjelovit kostur nego samo fragmenti lubanje, kostiju i puno zuba. Iz toga su napravili zabavni park nazvan Krapinski muzej neandertalaca. Svaka čast na umješnosti okretanja love.
    Mišljenja sam da su zmajevi zapravo dinosauri.

Glede krapinskog pračovjeka, neko vrijeme su ih prikazivali kao mutante, mješavinu ljudi i majmuna, čemu svjedoće stari kipovi iz tog vremena, a sada ih humanizirali i prikazuju kao Irce, riđokose.

I dobro si rekao, paleontologija je kao pseudoznanost, s obzirom kakve gluposti su u ime lijevo-liberalne političke agende (svi smo crveni ispod kože, stoga bijelci moraju otvoriti svoje granice, jer svi smo jedna rasa, ljudska rasa) sposobni predočiti javnosti.

Zmajevi su mitološka bića koja ne sliče nijednom izmišljenom mitološkom biću novije zapadnjačke dinosaurske mitologije. Dinosaurski fosili, kao ni oni pračovjeka nisu pronađeni nigdje sve do izdavanja knjige O porijeklu vrsta. Otad traje utrka tko će naći novu vrstu najstarijeg majmunolikog čovjeka ili novu vrstu dinosaura. Ne postoji nigdje fosilni ostatak cjelovitog kostura pračovjeka ili dinosaura, svuda su to fragmenti zuba, lubanje, kostiju itd. iz čega poslije slikari i umjetnici izvode instalacije kako su ti praljudi ili dinosauri trebali izgledati. To je sve znanstvena fantastika, nova mitologija.
    Posljednje uređivanje od Grunf : 04-07-2017 at 22:45

Odličan je Kent Hovind, jedna od usporedbi iz videa:

Super ugledni član philly avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    Grunfe imam ti ja knjigu "Božji jezik", da živiš u St posudia bi te je al ko ti je kriv šta si purgerska pička

Posudi u knjižnici ako ima, uglavnom jedan poznati genetičar daje svoje osobno mišljenje i o tom sukobu evolucije i kreacionizma...
    Velika većina znanstvenika podupire teoriju evolucije, i mnogi od njih su vjernici.

Citiraj Prvotno napisano od philly Vidi poruku
    Grunfe imam ti ja knjigu "Božji jezik", da živiš u St posudia bi te je al ko ti je kriv šta si purgerska pička

Posudi u knjižnici ako ima, uglavnom jedan poznati genetičar daje svoje osobno mišljenje i o tom sukobu evolucije i kreacionizma...
    Velika većina znanstvenika podupire teoriju evolucije, i mnogi od njih su vjernici.
    Znanost i imbecilizam ne idu zajedno. A u teoriju evolucije, koja zavisi od još imbecilnije teorije Velikog Praska, vjeruju samo imbecili. Ili, točnije, vjeruju da ne vjeruju nego da znaju da je teorija evolucije znanstvena činjenica. Čak su i promijenili značenje riječi "teorija", dodali joj pridjev "znanstvena" i kažu da to nije teorija nego "objašnjenje znanstvenih činjenica"..koje onda za to "objašnjenje" kažu da je "činjenica"..i to ne bilo kakva nego "znanstvena", lol. Srž i jedne i druge teorije je da smo mi i svi drugi oblici života i sve ostalo, uključujući i zakone fizike, svijest, emocije itd, nastali iz doslovno ničega pukom slučajnošću a ni jedan "znanstvenik" koji "podupire" te teorije ne može odgovoriti na najosnovnija pitanja vezana za suštine tih teorija poput "šta je bilo oko tog ničega što je eksplodiralo u sve i svašta?" ili "kako je to život slučajno nastao od neživota?". Umisto odgovora oni će ti "objasnit" da se te teorije "ne bave s time". Tako da, ka šta kaže Hovind, to nisu nikakvi znanstvenici nego vjernici..koji vjeruju u gluposti ukrašene znanstvenom terminologijom.
    Posljednje uređivanje od Picaferaj : 09-07-2017 at 04:01

Citiraj Prvotno napisano od philly Vidi poruku

Koji poznati genetičar, onaj naš najveći znanstvenik Džikić? Mislim, nemam problem sa slušanjem i čitanjem argumenata druge strane, budem posudil knjigu čim pročitam ove neke koje su mi sad na popisu. I nisam Zg nego Vž-pička.

Ali kad si već pročital, daj nam reci koji su argumenti zabludjele strane?

Citiraj Prvotno napisano od Picaferaj Vidi poruku
    Znanost i imbecilizam ne idu zajedno. A u teoriju evolucije, koja zavisi od još imbecilnije teorije Velikog Praska, vjeruju samo imbecili. Ili, točnije, vjeruju da ne vjeruju nego da znaju da je teorija evolucije znanstvena činjenica. Čak su i promijenili značenje riječi "teorija", dodali joj pridjev "znanstvena" i kažu da to nije teorija nego "objašnjenje znanstvenih činjenica"..koje onda za to "objašnjenje" kažu da je "činjenica"..i to ne bilo kakva nego "znanstvena", lol. Srž i jedne i druge teorije je da smo mi i svi drugi oblici života i sve ostalo, uključujući i zakone fizike, svijest, emocije itd, nastali iz doslovno ničega pukom slučajnošću a ni jedan "znanstvenik" koji "podupire" te teorije ne može odgovoriti na najosnovnija pitanja vezana za suštine tih teorija poput "šta je bilo oko tog ničega što je eksplodiralo u sve i svašta?" ili "kako je to život slučajno nastao od neživota?". Umisto odgovora oni će ti "objasnit" da se te teorije "ne bave s time". Tako da, ka šta kaže Hovind, to nisu nikakvi znanstvenici nego vjernici..koji vjeruju u gluposti ukrašene znanstvenom terminologijom.
    Dobro je rekao Hovind. Teorija evolucije nije prihvaćena zato jer za nju postoje dobri argumenti ili jaki dokazi nego zato jer se ljudi boje alternative. Ako je teorija evolucije laž, što i je, onda je alternativa da je Bog stvorio Zemlju i čovjeka i da će morati odgovarati za svoja djela kad tad. To znači da će istog trenutka morati promijeniti svoj životni stil opijanja, bludničenja, laganja, krađe, prijevare, svađe i sličnih gadosti, a to im se ne da je jer je teško. Ne da se ni nama vjernicima i teško je i nama, ali eto, barem se trudimo koliko toliko.
    Posljednje uređivanje od Grunf : 09-07-2017 at 12:22

Super ugledni član philly avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    Koji poznati genetičar, onaj naš najveći znanstvenik Džikić? Mislim, nemam problem sa slušanjem i čitanjem argumenata druge strane, budem posudil knjigu čim pročitam ove neke koje su mi sad na popisu. I nisam Zg nego Vž-pička.

Ali kad si već pročital, daj nam reci koji su argumenti zabludjele strane?
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Language_of_God

Kad me uvati volja da je prolistan mogu ti navest neke argumente... Pročita san je prije par godina, tako da se triban malo podsjetit, a i nije mi trenutno napeta ta tema.

Ne znan zašto smatraš da su vjera i teorija evolucije međusobno isključivi kad dosta vjernika među znanstvenicima podupire teoriju evolucije.

Citiraj Prvotno napisano od Picaferaj Vidi poruku
    Teorija velikog praska i rusenje znanstvene dogme sa pocetka stoljeca da je svemir statican dolazi iz redova katolicke crkve :-)

Svecenik Georges Lemaître je 1931.g objavio postavka o "primarnom atomu" i Ekspanzija Svemira koja ce kasnije dobiti ime teorija velikog praska a koji je tada izvrgnut ruglu od strane znanstvene zajednice jer naravno tada je znanstvena dogma bila da je svemir vjecan i statican.

100 godina kasnije katolici napadaju a ateisti brane teoriju velikog praska

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove