+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/31

Tema: Za i protiv razvoda braka

Hybrid View

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2

Za i protiv razvoda braka

Iako je krenulo ljeto i trebaju nam lagane teme za čakulanje, ja sam za ovu zgodu, računajući da može biti interesantnim odlučio da ponudim jednu ovakovu temu, koja može biti i lagana, ali i poteška , što sve ovisi o pristupu s kojim je promatramo.
    Pa da krenemo.
    Kada smo stali pred matičara i zarekli se na vječitu ljubav, odanost i dijeljenje i dobra i zla jasno je da nismo ni pomišljali da se može dogoditi da nas jednog dana naša druga polovica "izda" prevarom, većom ljubavi prema svojoj primarnoj obitelji, nego prema svojoj, te svim ispripovijedanim i ne ispripovijedanim razlozima koji postaju nepremostiva prepreka za daljnji život u dvoje (troje, četvoro- zavisi ima li u tom braku i koliko ima djece).
    Građanski brakovi su građanska stvar, ali da li, međutim, crkveno sklopljen brak primarno osigurava preljubničku stranu u svetoj zajednici braka dok onu čestitu stranu stavlja u izrazito nepovoljan položaj trpljenja i strpljenja...
    Kombinacija ima mnogo.
    Bazirajmo se, bar tako predlažem na "građanskom braku", da li uistinu postoji razlog radi kojeg biste napustili svoju bolju polovicu i koji su to razlozi.

Jedino radi mlade i ljepse bih to ucinio. Svaki drugi razlog je protiv Svevisnjega.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Jedino radi mlade i ljepse bih to ucinio. Svaki drugi razlog je protiv Svevisnjega.
    Uvijek će postojati mlađa i ljepša, a onda ionako nisi sposoban za brak. Zapravo sve je to individualna stvar. Po meni je poštenije da ako nisi spreman biti vjeran iz bilo kojeg razloga, lovi žemlje ili kobase (kao što heroinski ovisnik jaše zmaja, ali seksualna ovisnost je gora iako možda manje opasna po zdravlje, ali na kraju dođe na isto, jer prema viđenom, narkomani i seksualni ovisnici love zadovoljstvo, užitak, ali ga ne pronađu osim kratkotrajno), ovisno kojeg si spola, nego da varaš sa strane ženu ili muža. Sad ima raznih varijacija.

Neki uđu u brak iz zanosa, poslije se otrijezne i vide da nije za njih to, neki spletom okolnosti, problem je ako imaju djecu, sve to ostavlja posljedice. Neki ljudi su spremni biti monogamni, dok drugi za to nisu sposobni iz raznih razloga ali svejedno ulaze u veze, varaju sebe i partnera.

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Razvod je prijetnja društvu kao i tkz.pederski brakovi,ustvari još i više čisto zbog broja razvoda i ljudi koji ga smatraju nečim normalnim.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od Humphrey Vidi poruku
    Razvod je prijetnja društvu kao i tkz.pederski brakovi,ustvari još i više čisto zbog broja razvoda i ljudi koji ga smatraju nečim normalnim.
    Čini mi se da si u pravu po pitanju razvoda, nažalost.
    Ljudi brzo sklapaju brakove i još brže se razvode, smatrajući to "normalnim traženjem" sebe i svoje druge polovice.
    Usudio bih se konstatirati da je u društvu sve više prihvaćena ta opstrukcija institucije braka i stoga nije mali broj slućajeva da parovi godinama žive nevjenčano, kao utvrđujući kompatibilitet, a u biti bježeći od obveza pred koje ih brak postavlja.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Složio bih se sa Skaterovom zadnjom rečenicom u njegovom prethodnom postu, s tim što bih nadometnuo, da činjenica da smo zavaravali i sebe i partnera postaje bolnom istinom jedino u slučaju kad se razvod dogodi, van toga ljudi u tim nekim slučajevima su se dali ubijediti da su u tom braku iz ljubavi.

Tesko je reci sto je razlog sve veceg broja razvoda i nekako mislim da svaki par ima svoju pricu. Smatram da ljude jednostavno pregazi zivot i da se ne snadu dobro u novonastalim okolnostima pa krene klasicno svadanje, izbjegavanje, medusobno okrivljavanje sto vodi u udaljavanje i na kraju i razvod. Vjerujem da bi veliki broj parova rijesio svoje probleme kada bi bolje komunicirali i kada ne bi uzimali jedno drugo zdravo za gotovo. Mislim da bi svima bolje bilo kada bi vise energije ulozili u brak nego u organizaciju svadbe.

Kako rekoh svaki par ima svoju pricu i najbolje zna kako i sto osjecaju, a za mene je ljubav uvijek ono za sto se treba boriti. Pa i kada je na dnu i kada ne ide dobro. Najgora stvar je odustajati zbog povrjedenog ponosa. Ovdje, naravno, iskljucujem bilo kakav oblik psihickog ili fizickog zlostavljanja. Nekako se kroz zivot vodim tim da nema prepreke koju ne moze preskociti ljubav ako je prava. To ponekad svi zaboravimo pa se opustimo.
    ...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...

Citiraj Prvotno napisano od sagitarius Vidi poruku
    Iako je krenulo ljeto i trebaju nam lagane teme za čakulanje, ja sam za ovu zgodu, računajući da može biti interesantnim odlučio da ponudim jednu ovakovu temu, koja može biti i lagana, ali i poteška , što sve ovisi o pristupu s kojim je promatramo.
    Pa da krenemo.
    Kada smo stali pred matičara i zarekli se na vječitu ljubav, odanost i dijeljenje i dobra i zla jasno je da nismo ni pomišljali da se može dogoditi da nas jednog dana naša druga polovica "izda" prevarom, većom ljubavi prema svojoj primarnoj obitelji, nego prema svojoj, te svim ispripovijedanim i ne ispripovijedanim razlozima koji postaju nepremostiva prepreka za daljnji život u dvoje (troje, četvoro- zavisi ima li u tom braku i koliko ima djece).
    Građanski brakovi su građanska stvar, ali da li, međutim, crkveno sklopljen brak primarno osigurava preljubničku stranu u svetoj zajednici braka dok onu čestitu stranu stavlja u izrazito nepovoljan položaj trpljenja i strpljenja...
    Kombinacija ima mnogo.
    Bazirajmo se, bar tako predlažem na "građanskom braku", da li uistinu postoji razlog radi kojeg biste napustili svoju bolju polovicu i koji su to razlozi.
    čitav "uređeni " život i sva pravila su koncipirana na račun slabijih tj žrtvi, bilo prijevara, bilo nasilja, bilo zločina.
    A što je bolje ostati u teškom braku ili razvod...hm svi mi bi tribali naučiti biti iskreni prema sebi, pa onda i prema osobi s kojom dijelimo život.
    Uvik mi je zanimljiva konstrukcija " bolja polovica " ,držati nekoga boljim u startu se povlačiš , ea
    u prirodi nam je svima želja za komunikacijom... za snovima..
    i oduvijek su ljudi pronalazili načine da budu povezani jedni s drugima,
    a svako vrijeme nosi sa sobom i svoje konce koji povezuju....
    taj labirint je život..

Citiraj Prvotno napisano od kiša Vidi poruku
    čitav "uređeni " život i sva pravila su koncipirana na račun slabijih tj žrtvi, bilo prijevara, bilo nasilja, bilo zločina.
    A što je bolje ostati u teškom braku ili razvod...hm svi mi bi tribali naučiti biti iskreni prema sebi, pa onda i prema osobi s kojom dijelimo život.
    Uvik mi je zanimljiva konstrukcija " bolja polovica " ,držati nekoga boljim u startu se povlačiš , ea
    "Bolja polovica" je feministička i medijski potencirana floskula koja se odnosi na žene.

Citiraj Prvotno napisano od skater Vidi poruku
    "Bolja polovica" je feministička i medijski potencirana floskula koja se odnosi na žene.
    moja baka kaže didu tako, on se rastopi a onda ona na miru šefuje. Tako ti ne stoji ta teza Skater, to ti jer stvar domaćega domuzluka koji se proširio svitom
    taj labirint je život..

Bolja polovica je kavalirski termin za žene tj. goru polovicu.

Kompromisno bi se mogao složiti da se radi o "ljepšoj polovici".

Isto tako žene imaju najveću i najodgovorniju ulogu koju im je priroda naložila, biti majke.

aaa duša
    taj labirint je život..

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Citiraj Prvotno napisano od sagitarius Vidi poruku
    nasilje i preljub. ostalo bih nekako istrpila.

kako reče jedna moja prijateljica, brakovi bi dulje trajali kad bi ljudi više vremena posvetili izboru partnera nego izboru namirnica za nedjeljni ručak.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    nasilje i preljub. ostalo bih nekako istrpila.

kako reče jedna moja prijateljica, brakovi bi dulje trajali kad bi ljudi više vremena posvetili izboru partnera nego izboru namirnica za nedjeljni ručak.
    Brakovi bi dulje trajali kada parovi nebi na prvi problem na koji naiđu, nesuglasicu inicirali razvod jer u vezama ne cvjetaju uvijek ruže niti su brakovi romantične komedije. Potencijalni parovi što prije srljaju u fizički odnos, dakle ostvaruju površinski odnos a da ne upoznaju u potpunosti osobu sa kojom bi bile u vezi. Radi se obrnuti proces, spolni odnos a onda slijedi eventualno upoznavanje, dok je nekada bilo upoznavanje i tek na kraju spolni odnos kao vrhunac veze i predanosti između dvoje ljudi. Stoga nije čudno da se brakovi raspadaju i da su muškarci i žene nezadovoljni svojim ljubavnim životom i vezama, osim onih muškaraca i žena kojima je promiskuitet stil života i nisu sposobni ostvariti monogamne veze jer ih ograničavaju, guše.

Brakovi bi dulje trajali kada parovi nebi na prvi problem na koji naiđu, nesuglasicu inicirali razvod jer u vezama ne cvjetaju uvijek ruže niti su brakovi romantične komedije. Potencijalni parovi što prije srljaju u fizički odnos, dakle ostvaruju površinski odnos a da ne upoznaju u potpunosti osobu sa kojom bi bile u vezi. Radi se obrnuti proces, spolni odnos a onda slijedi eventualno upoznavanje, dok je nekada bilo upoznavanje i tek na kraju spolni odnos kao vrhunac veze i predanosti između dvoje ljudi. Stoga nije čudno da se brakovi raspadaju i da su muškarci i žene nezadovoljni svojim ljubavnim životom i vezama, osim onih muškaraca i žena kojima je promiskuitet stil života i nisu sposobni ostvariti monogamne veze jer ih ograničavaju, guše.
    pa ne zna se jel na prvu ili stoprvu. nekada se nama sa strane čini kako se brza ali nitko od nas ne zna kakav je odnos dvoje na emotivnoj razini.
    gore sam to i napisala, triba biti iskren prvo prema sebi a onda prema osobi s kojom živiš
    taj labirint je život..

triba biti iskren prvo prema sebi a onda prema osobi s kojom živiš
    Problem je što se malo tko toga drži zato nastaju problemi a neke žene vole svoj život pretvoriti u sapunicu što je posebna priča, nije im lijepo biti u stabilnoj, normalnoj vezi, moraju imati nešto za gunđanje i materijal za prijateljice. Neki jer za bolje ne znaju, jer su ograničenih mentalnih kapaciteta, neki varaju sami sebe a potom i druge, pokušavaju živjeti u iluziji koja kad tad pukne, neke tjera instinkt, početni zanos koji se također rasprsne nakon nekog vremena jer površno gledaju na veze.

Žene češće iniciraju razvode, ali ne i prekide ljubavnih veza
    http://tribun.hr/zene-cesce-iniciraj...jubavnih-veza/

Žene češće od muškaraca iniciraju razvode, pokazalo je američko istraživanje. „U prekidima nevjenčanih ljubavnih veza muškarci i žene su podjednaki, međutim kod bračnih partnera žene češće od muškaraca iniciraju pokretanje razvoda“, kaže Michael Rosenfeld, profesor sociologije na sveučilištu Stanford.

Istraživanje je pokazalo da žene u SAD-u, Europi i Australiji češće pokreću postupke razvoda od muškaraca. Uspoređivali su se podaci u razdoblju između 2009. i 2015. godine, uključene su bile 2.262 odrasle heteroseksualne osobe u dobi između 19 i 64 godine, koje su 2009. godine imale partnera. Do 2015. godine, 371 osoba je prekinula vezu ili se razvela. Od 92 razvoda braka, žene su pokrenule 69% postupaka. Međutim, glede prekida običnih ljubavnih veza, nije bilo razlike između muškaraca i žena.

U prošlosti se smatralo da žene češće pokreću razvode jer su emocionalno osjetljivije na poteškoće u vezama. Ali kada bi to bila istina, žene bi češće inicirale i prekide veza, ne samo brakova.

„Žene imaju primat u pokretanju razvoda u SAD-u još od kad se vodi takva statistika, od četrdesetih godina prošlog stoljeća. Pretpostavljao sam, kao i mnogi moji kolege, da je uloga žene u prekidima karakteristična za sve veze, međutim, ispada da se to odnosi samo na brakove“, kaže profesor Rosenfeld.

Prema istraživanju, udane žene priznale su kako nisu dovoljno zadovoljne sa kvalitetom brakova, za razliku od muškaraca. S druge strane, i muškarci i žene su podjednako ocjenjivali zadovoljstvo u svojim vezama, prije stupanja u brak.

Navodno žene smatraju brakove kao nešto sputavajuće, neprijatno i kontrolirajuće. Prema publikaciji „The Changing Rhythms of American Family Life“ žene nisu zadovoljne s time da provode puno više vremena s djecom u odnosu na svoje muževe (41 sat tjedno u odnosu na 22 sata kod očeva), također nisu zadovoljne ni s time da provedu 10 sati više tjedno u kuhanju i pranju u odnosu na muževe.

Žene češće iniciraju razvode, ali ne i prekide ljubavnih veza
    http://tribun.hr/zene-cesce-iniciraj...jubavnih-veza/
    pa kad su im takvi muški, što će jadne drugo, dobro je dok mogu se mogu odmaknuti od takvih
    taj labirint je život..

moja baka kaže didu tako, on se rastopi a onda ona na miru šefuje. Tako ti ne stoji ta teza Skater, to ti jer stvar domaćega domuzluka koji se proširio svitom
    Mudra, lukava žena. Kada se ženi jezik odveže ni vrag ga ne može zavezati.

pa kad su im takvi muški, što će jadne drugo, dobro je dok mogu se mogu odmaknuti od takvih
    Muškarac može imati ljubavnicu sa strane ali i dalje voljeti i poštovati (znam da zvuči čudno) svoju ženu. Kada žena ima ljubavnika onda je već gotovo s njezinim mužem i brakom. S razlogom je češća poliginija od poliandrije kod ljudi jer su muškarci i žene tako biološko i evolucijski koncipirani.

Muškarac može odvojiti spolni odnos i ljubav dok žena često uz spolni odnos veže i emocije to jest emocionalno se veže za muškarca. Mada ima i muškaraca koji se zaljube u kurvu.

Zato često djevojke iz problematičnih obitelji imaju iskrivljenu sliku veza pa im spolni odnos dođe kao potvrda ljubavi ili njihove ljepote, jer se žena želi osjećati lijepom, poželjnom i slično što poneki muškarci znaju iskoristiti pa se stvara začarani krug nesretnih ljudi i propalih veza.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove