Vidi rezultate ankete: Hoće li Bruna Esih biti nova gradonačelnica Zagreba?

Glasači
15. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
 • Hoće

  5 33.33%
 • Neće

  10 66.67%
+ Odgovori na temu
Stranica 126 od 126 PrviPrvi ... 26 76 116 124 125 126
Prikaz rezultata str. 2,501/2511

Tema: Neovisni za Hrvatsku

 1. #2501
  Ja govorim za sada. Svi će krenuti za sladunjavim Škorom kojem je antifažizam bio dobar do 45- te a ovi će ispušit.
  .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

 2. #2502
  Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
  Datum registracije
  Sep 2016
  Poruke
  7,358
  Ja mislim da su oni svijestni toga. Ocito nemaju sredstva za neke velike kampanje, od kuda bi i imali, i ovakvi upadi su jedina mogucnost dobiti publicitet, makar i ''losi'', a ja mislim da nije losi. Mozda malo gordo zvuci, na ovakvima kao sto je GO ce ostati desnica Hrvatske, ne na prosjecnom Skorinom biracu. To su entuzijasti, ako sada popuse ne odustaju. Tako ja to procjenjujem.
  ''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''

 3. #2503
  Možda NHR nema love za velike kampanje, ali bi barem mogli izdvojiti lovu za održavanje internetske stranice. GO, koji su pokret tucet mladih desnih intelektualaca imaju love za održavanje stranice, a NHR, stranka koja je u Saboru i gradskom poglavarstvu grada Zagreba nemaju love za to. Isto tako, koja lova ti je potrebna za pisanje po Faceu ili recimo kontakt sa svojim biračima na ovom forumu koji ih jedini koliko-toliko promiče? Nije do love nego je do vole (volje).

  Od tog terceta stranaka u Desnoj ligi, Generacija obnove je po mom ukusu i smatram da će u budućnosti vladati Hrvatskom. Na našu sreću. Što se tiče moje izborne jedinice, nisam čul za te kandidate koje su stavili. Moj glas ide Ilčiću preferencijalno jer je postavio Zekanovića u Sabor gdje je Zekanović bio odličan te kao nagrada Ilčiću za općeniti rad u društvu i kraju.
  Posljednje uređivanje od Grunf : 26-06-2020 at 12:10

 4. #2504
  Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
  Datum registracije
  Sep 2016
  Poruke
  7,358
  I index je "posvetio" kolumnu ovoj maloj. Dobrano ih zulja.

  Sto se tice kritike mog Grunfka, koji je jako vezan uz Hrvatski blok (), nisam niciji odvjetnik, ali Esihica je ocito na terenu, Karacic je opet ispred suda branio ZDS, a Kartelo ima svoj neki biznis...i ja bih zelio da se malo vise aktiviraju na netu.
  ''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''

 5. #2505
  Ugledni član kiler avatar
  Datum registracije
  Aug 2013
  Lokacija
  žlibina
  Poruke
  745
  Citiraj Prvotno napisano od Puntar2.0 Vidi poruku
  I index je "posvetio" kolumnu ovoj maloj. Dobrano ih zulja.

 6. #2506
  Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
  Datum registracije
  Sep 2016
  Poruke
  7,358
  Bruna Esih, čelnica stranke Neovisni za Hrvatsku koja izlazi u koaliciji s HSP-om i Generacijom obnove (GO), nositeljica je liste u 10. izbornoj jedinici.

  – Nudimo program i nudimo poštenje. Manji porezi, štoviše, ukidanje poreza na dohodak, dramatičan obračun s rashodovnom stranom proračuna, energetska neovisnost, zaštita hrvatske kune i hrvatskih granica, zaštita života – samo su neke od smjernica naših programskih ciljeva. No, program imaju svi, ali možete li vjerovati ljudima koji su jedno govorili uoči izbora, a drugo nakon njih? Ne postoje osobe na listama Desne lige koje su u tom smislu iznevjerile birače. Birači koji žele kompromisna rješenja, dobit će isto što su kompromisi donijeli u posljednjih 20 godina.

  Esih odbija nositi “titulu” ikone desnice.

  – Nisam ja nikakva ikona desnice, nisam to nikada imala za cilj biti, a još manje mislim da hrvatskom narodu trebaju ikone i mesije. Ja sam hrvatski nacionalist, majka, žena koja želi dobro svojoj zemlji i svom narodu. Zbog toga i zbog nepristajanja na političku ovisnost sam prije postala persona non grata za dio desnog biračkog tijela, nego što sam im ikona. Znam da zvuči vrlo složeno, ali računam na glasove ljudi koji znaju prepoznati da je Desna liga opasnost za mnoge strukture koje zbog toga smanjuju našu vidljivost – kaže i objašnjava zašto se nisu pridružili Škorinu Domovinskom pokretu.  – Svaki put to pitanje na naš imidž djeluje jednako kao krv za morske pse. Na listama Domovinskog pokreta nalaze se neki dobri ljudi, nekoliko titoista i niz onih iz poslovnog svijeta koji je usko vezan s državom i politikom. Dobri pojedinci s izgledima za ući u Sabor tu su manjina i ne znam kakve bi se promjene u odnosu na današnje stanje tako mogle postići. Imali smo prilike čuti u sučeljavanjima da se u mnogim stvarima zauzelo stajalište istovjetno onom HDZ-a, od uvođenja eura, javne uprave do zakona o pobačaju. O energetskoj neovisnosti da i ne pričam, jer poslovni svijet koji uvelike čini tu listu upravo je onaj koji po tom pitanju Hrvatsku drži ovisnom – kazala je.


  Što se tiče korone, Esih kaže kako je svima narušila kampanju. Najprije svima osim HDZ-a koji je diktirao naputke Stožeru, a zatim i samom HDZ-u koji je od virusa pisao Orwellov roman i od sebe napravio blaženika, da bi se dva tjedna uoči kampanje šefovi medicinske policije morali lomiti objašnjavajući kako se Plenković ne može zaraziti u bliskom fizičkom kontaktu ili kako to da čovjek sa smrtonosnim virusom s lakoćom igra profesionalni tenis.

  – Nemojte da ispadnem licemjerna, dodat ću kako smo od nepoznatog virusa morali odabrati sredstvo obrane, ali sad kad znamo da je virus sličan gripi, zaštitimo starije i one slabijega zdravlja, te prestanimo uništavati svoje gospodarstvo jer ćemo umrijeti od gladi, a ne od viroze – tvrdi Bruna Esih.

  Nitko ne govori o programima, sve se svelo na pitanja tipa: Jeste li za zabranu pobačaja? Hoćete li zabraniti pozdrav “Za dom spremni”. Na to Bruna Esih kaže: – Ako se život štiti, onda se oduzimanje života zabranjuje. Tko pak zabrani pozdrav ZDS proći će jednako kao oni koji su na silu zabranjivali “Vilu Velebita” ili “Marjane, Marjane”; narod će ih pobijediti.

  https://kamenjar.com/bruna-esih-manj...nice-i-zivota/
  ''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''

 7. #2507
  Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
  Datum registracije
  Sep 2016
  Poruke
  7,358
  Nova generacija hrvatske političke desnice – Dominik Pešut
  Razgovor s predstavnikom stranke Generacije obnove i nositeljem izborne liste koalicije Desne lige u osmoj izbornoj jedinici

  Ponajprije, molimo vas da naše čitatelje ukratko upoznate s programom Generacije obnove, te vaš angažman na predstojećim parlamentarnim izborima.

  Temeljna načela Generacije obnove dotiču se različitih tema, od problema odlaska mladih iz Hrvatske i ekonomije do vanjske politike i važnosti obitelji. Na predstojeće parlamentarne izbore Generacija obnove izlazi unutar koalicije Desne lige – koalicije Neovisnih za Hrvatsku, Hrvatske stranke prava i Generacije obnove. Svaka izborna jedinica u sklopu dogovora s koalicijskim partnerima ima svoje naglašene programske točke za predstojeće parlamentarne izbore, te su tako za VIII. izbornu jedinicu programske točke sljedeće: poboljšanje efikasnosti pravosuđa, racionalizacija javne uprave i smanjenje poreza, sigurnost hrvatskih granica i poboljšanje radnih uvjeta policije i zaštitarskih službi, monetarni i fiskalni suverenitet te sloboda govora i istraživanja. Koalicijski nositelji lista iz redova Generacije obnove prisutni su u VII. i VIII. izbornoj jedinici, naime predsjednik Generacije obnove Frano Čirko u VII. jedinici te ja u VIII. izbornoj jedinici, a naši članovi prisutni su na kandidatskim listama u većini ostalih izbornih jedinica.
  U svojem dosadašnjem radu često ste govorili o iseljavanju mladih iz naše zemlje, što posljedično vodi prema neodrživom mirovinskom sustavu i gospodarskom problemu nedostatka adekvatne radne snage na domaćem tržištu rada. Koje su po vama mjere koje bi buduća vlast trebala poduzeti da bi mlade ljude zadržala u Hrvatskoj?

  Hrvatska treba učiniti svoje gospodarstvo konkurentnim razvijenijim europskim gospodarstvima kroz sniženje i ukidanje raznih poreznih i ostalih nameta. To bi privuklo investicije i time otvorilo nova radna mjesta, a poslodavci bi mogli pružiti veće plaće zbog manjih nameta. Kvalitetni i visoko plaćeni poslovi su ono što većina mladih traži. Preduvjeti za smanjenje nameta su redukcija zaposlenih u javnoj upravi kroz sveobuhvatnu reformu javne uprave kroz daljnju informatizaciju i administrativno-teritorijalnu preraspodjelu odnosno smanjenje broja općina, gradova i županija. Reforma javne uprave važan je korak u borbi protiv klijentelizma u Hrvatskoj, s obzirom da klijentelističke stranke poput HDZ-a, SDP-a i IDS-a uvjetuju odanost svoje stranačke mašinerije zaposlenjem u javnome sektoru.  Vezano uz prethodno pitanje, konkretno glede našeg mirovinskog sustava koji je dugoročno neodrživ zbog lošeg omjera aktivnog radnog pučanstva i velikog broja umirovljenika, ponajviše zbog loše demografske slike s kojom je suočena čitava Europa, kakav je vaš plan demografske obnove Hrvatske?

  Niski natalitet u Hrvatskoj i Europi plod je kulturalnih promjena na Zapadu u posljednjih 200 godina, primjerice širenje visokoga obrazovanja i posljedični kasniji početak samostalnoga života brojnih mladih, radna i politička prava žena, rastakanje uloge obitelji i rašireni individualizam. S obzirom na praktičnu ireverzibilnost navedenih procesa, vrlo teško je u značajnijim brojevima poboljšati demografsku sliku u Hrvatskoj ili drugdje na Zapadu. Natalitet se može ograničeno poboljšati različitim mjerama koje bi olakšale život roditeljima, poput državnih kredita, prilagodbe mirovina i ostalih financijskih mjera koje potiču roditelje ovisno o broju djece, no demografski problemi su uglavnom uzrokovani civilizacijskim promjenama i kao takve ih valja sagledavati. Majčinstvo i kućni poslovi bili su glavni poslovi prosječne žene u ne tako dalekoj prošlosti, dok je muškarac uglavnom bio taj koji je osiguravao financijsku egzistenciju obitelji. Danas je prosječna žena dio radne snage te nema vremena za više trudnoća i odgoj, a često niti ne želi imati puno djece. Demografsko pitanje je pitanje koje se ne može u jednome trenutku ili jednome mandatu riješiti pomoću nekoliko političkih odluka, već ovisi o kolektivnoj svijesti društva te koliko je svakome pojedincu broj djece važan, a naročito ženama. U tome smislu, kroz medije i kulturu valja dugoročno promovirati obiteljski život. S druge strane, treba činiti sve kako bi se hrvatska dijaspora i mladi vratili u domovinu, a za to su nužne prethodno spomenute temeljite gospodarske reforme.

  Mnogi europski političari kao demografsko riješenje zagovaraju imigraciju. Čitajući vaš program, očito je da ste stranka koja se protivi masovnoj, pogotovo ilegalnoj imigraciji. No, kakav je vaš stav prema legalnoj imigraciji radne snage?

  Protivimo se bilo kakvoj vrsti masovne imigracije, uključujući putem legalne imigracije radne snage. Navedeno isključuje povratak hrvatske dijaspore, koji valja poticati. Treba se ostvariti uvjete za svojevoljan povratak hrvatskih radnika u Hrvatsku, a ne hrvatske radnike zamjenjivati pripadnicima drugih naroda.

  Kako regulirati državnu upravu i javne tvrtke da prestanu biti rasadnici birokracije i uhljebništva? Neki političari zagovaraju smanjenje ljudstva u institucijama i javnim tvrtkama, no je li to doista izvedivo, bi li se samim tim povećala efikasnost i smanjili troškovi, te što bi se dogodilo s viškom radne snage koji bi time nastao?  Treba se smanjiti broj zaposlenih u javnoj upravi kroz informatizaciju i smanjenje broja administrativno-teritorijalnih jedinica. Time bi se naravno smanjili troškovi, ali i zajedno s informatizacijom povećala efikasnost. Efikasnost se još treba poboljšati transparentnošću troškova javnih tvrtki i uvođenjem sustava nagrada i kazni za kvalitetan odnosno manjkav rad pojedinca u javnoj tvrtki. Otpuštanje radnika iz javne uprave treba provoditi postepeno kako bi se moglo na vrijeme pripremiti programe prekvalifikacije u obrazovnome sustavu i dopustiti tržištu da stvori nova radna mjesta. Krajnji cilj je prebacivanje svog viška radnika iz javnoga sektora u privatni sektor.

  U koaliciji ste s nekoliko stranaka, od kojih su neke već jako dugo na hrvatskoj političkoj sceni. Kako gledate na dosadašnje stanje „desnice“ u Hrvatskoj? Dojam većine građana je taj da artikulirana politička desnica već duže vrijeme u ovoj zemlji gotovo da i ne postoji. Zašto smatrate da će se vašim angažmanom to promijeniti?

  Stanje desnice u Hrvatskoj se poboljšava u posljednjih nekoliko godina, međutim navedene promjene nisu dovoljno dobro artikulirane, medijski popraćene ili su upitnog kredibiliteta i previše kompromisne. Naš angažman mijenja te dojmove, vjerujem već i ovim intervjuom, i nastavit će to mijenjati.

  Kakav je vaš stav prema iseljenoj Hrvatskoj i Hrvatima u Bosni i Hercegovini? Smatrate li da Hrvati u BiH ne uživaju svoja građanska prava u odnosu na druga dva konstitutivna naroda?

  Naš stav prema iseljenoj Hrvatskoj je pozitivan i njihov angažman po pitanju interesa hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske uvijek smatramo dobrodošlim. Želimo postići ono što je potrebno kako bi se hrvatska dijaspora u većim brojevima svojevoljno vratila u domovinu, a smatramo da se to može postići oživljavanjem hrvatskoga gospodarstva i iskrenom željom i radom za povratak hrvatske dijaspore. Hrvati u Bosni i Hercegovini su dvostruko zakinuti. S obzirom na malobrojnost Hrvata, Bošnjaci mogu birati predstavnika Hrvata u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine po trenutnome izbornome sustavu, čime Hrvati efektivno gube svojega predstavnika u Predsjedništvu BiH. S druge strane, Hrvati nemaju vlastitu federalnu jedinicu u BiH, već su manjina u Federaciji u kojoj im dugoročno budućnost kroje većinski Bošnjaci. Predstavnika Hrvata u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine trebali bi moći birati samo Hrvati i Hrvati bi trebali imati vlastitu federalnu jedinicu u Bosni i Hercegovini.

  Treba li Hrvatska preuzeti euro, te na koji način bi Hrvatska mogla zadržati monetarnu neovisnost bez posljedica po svoje gospodarstvo?

  Hrvatska ne bi smjela preuzeti euro ako nam je imalo stalo do naše monetarne suverenosti. Preuzimanjem eura Hrvatska bi u potpunosti prepustila svoju monetarnu politiku centrima moći Europske unije, a njihovi interesi često nisu u skladu s interesima Republike Hrvatske. Ako bi nam Europska unija otežavala gospodarsku sudbinu zbog neprihvaćanja eura, onda se slobodno možemo zapitati kakva je to tvorevina Europska unija. Određenu vrijednost trenutno gubimo u konverzijama, međutim to je malena cijena za dugoročnu monetarnu neovisnost Republike Hrvatske.

  Vi ste predstavnik Generacije Obnove u osmoj izbornoj jedinici, u što spadaju grad Rijeka i njena okolica. Svima nam je jasno da je Rijeka grad turbulentne političke prošlosti i velike gospodarske povijesti, svedena na sjenu svoje nekadašnje moći. Smatrate li da je za to isključivo odgovorna jednopartijska vlast koja upravlja ovim gradom već desetljećima, ili su problemi korjenitiji?

  Glavnu odgovornost snosi jednopartijska vlast koja upravlja gradom desetljećima, međutim dijeli ju s klijentelističkim vlastima koje su se izmjenjivale na nacionalnoj razini. Postoje brojni uspješni gradovi u Hrvatskoj, međutim Rijeku obilježava gradsko sivilo i političko crvenilo, koji su međusobno povezani.

  Znamo da je Rijeka proglašena Europskom Prijestolnicom Kulture, vidjeli smo i program s kojim je ta titula dobivena. Kako komentirate da je takav program uopće osvojio prvo mjesto? Je li problem zapravo u Europi, a ne u Rijeci?

  Očito je problem u Europi, jer da je stanje u Europi razumno, Rijeka s mnogim dijelovima svoga programa ne bi dobila svoju titulu. Radi se o stoljetnoj dekadenciji umjetnosti i kulture na Zapadu. Dat je prostor mnogim postmodernističkim umjetničkim akrobacijama kojima ne bi bilo mjesta u tradicionalnoj europskoj umjetnosti i kulturi. Igranje sa simbolikom komunističkih totalitarnih režima uopće nije vrijedno komentara, jedino stroge osude.

  https://tribun.hr/nova-generacija-hr...dominik-pesut/
  ''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''

 8. #2508
  Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
  Datum registracije
  Sep 2016
  Poruke
  7,358
  Krešimir Kartelo je nositelj liste NHR-a za prvu izbornu jedinicu, a u intervjuu za naš portal progovorio je o svojim planovima, političkim ambicijama, i aktualnostima.

  Kako komentirate aktualnu situaciju s pandemijom koronavirusa u Zadru i činjenicu da premijer Plenković nije u samoizolaciji?

  Andrej Plenković čitavu je izbornu kampanju smislio tako što će četiri godine obračuna s političkim neistomišljenicima i naročito onima koji mu se ne klanjaju zamijeniti privatizacijom obračuna s dosad nepoznatim virusom. Sad kad je sam došao u bliski fizički kontakt sa zaraženim, a ostao nezaražen, njegova kampanja je postala tragikomična farsa. Športaši zaraženi tobože smrtonosnim virusom igraju profesionalni turnir, a ugostitelji i turistički djelatnici gledaju kako će preživjeti zimu.

  Posljednjih dana povela se oštra polemika o abortusu, možete li obrazložiti svoj stav o ovoj temi?

  Mogu i to vrlo jednostavno. Život počinje začećem, a život kao ustavnu, ne samo metafizičku, kategoriju mora se braniti Ustavom i kaznenim zakonom. To što život počinje u utrobi majke nije pravo majke niti pravo djeteta, to je Božja volja. Pravo majke je da ne stupa u reproduktivni odnos bez zaštite ako ne želi ostati trudna, a pravo djeteta je da ostvari svoj život na ovom svijetu. Rasprava o iznimkama koje k tome čine manje od jedan posto jednaka je raspravi da se ubojstvo treba dozvoliti jer jedan posto ubojstava čini ubojstvo iz samoobrane.  Po čemu ste bolji izbor od konkurenata s kojima se sučeljavate u svojoj izbornoj jedinici?

  Nisam ni po čemu bolji od Zlatka Hasanbegovića ili Tomislava Jonjića. Osim po tome što meni nitko ne diktira kampanju, ne nameće mi kolege poput Lazara Grujića ili Igora Peternela i po tome što zato nemam strah da ću danas-sutra morati smišljati izgovore za nešto što smo zajedno nazivali prvorazrednom političkom prijevarom nakon izbora.

  Koju biste ocijenu dali Vladi premijera Plenkovića, zašto?

  Ocjenu dovoljan. Nisu upropastili državu kao SDP, ali nisu niti ostvarili sve mogućnosti koje su im bile na raspolaganju. Hrvatska je, jednako kao ostatak svijeta bila u fazi ekonomske ekspanzije i trebalo je učiniti sve da vrijeme kontrakcije, a napose recesije bude što kraće i bezbolnije. Recesija dolazi dodatno potaknuta globalnim strahom od kineskog virusa, a Hrvatska nema spremne mehanizme obračuna s njom. Nismo privatni sektor učinili poželjnim, HDZ je dodatno povećao broj zaposlenih u javnom sektoru, mirovinski fondovi financirali su korona-krizu i čini mi se kako će nas recesijski grom udariti prilično snažno. U ideološkom smislu dovoljno je podsjetiti kako je Plenković Ministarstvo obrazovanja prepustio HNS-u i to svjesno prihvaćajući HNS-ovu predstavu za javnost kojom su htjeli zasjeniti špekulacije i trgovinu energijom, a usto i nešto zaraditi uvođenjem novih školskih pribora. Obrazovanje, koje predstavlja temeljnu srednjoročnu državnu viziju društva, prepustiti organizaciji poput HNS-a može samo bezobrazno tašta i neodgovorna osoba poput Andreja Plenkovića.

  A gospodinu Milanoviću?

  Nemam što misliti o njemu. On je dokazani štetočina, ali ga je hrvatski narod izabrao za predsjednika. To govori dosta i o našoj političkoj pismenosti.

  Što kažete na Škorin pokret, kako to da niste uspjeli pronaći zajednički jezik?

  Mi smo najmlađa lista na ovim izborima i nitko od nas u školi nije učio ruski jezik. Šalu ili gorku istinu na stranu, krugu oko Miroslava Škore trebaju mandati za ostvarivanje političkih ciljeva. To nisu naši ciljevi, nisu niti ciljevi većine kandidata koji se na tim listama nalaze na neprolaznim mjestima, i gospodinu Škori je jasno da mi za te ciljeve nemamo apsolutno nikakve potrebe glumiti smokvin list za primjerice cijenjenu gospodu s vrha četvrte izborne jedinice. Nije li logičnije da idemo samostalno, umjesto kao potpora za nešto što iskreno ne podupiremo?

  Koja su tri najveća hrvatska problema po vama i kako bi ih riješili?

  Klimavi političari su uglavnom izvor svih ostalih problema, ali ako me pitate koje su probleme učinili najvećima, onda bih najprije naveo nametanje kulture svijene kralježnice, odnosno uspješno pretvaranje većine naroda u sebi slične kapitulante koji si tepaju da su pragmatični. Iz te kulture uočljiv je problem nedovršenosti projekta nacionalne države, gdje nacija ima državu, ali ne onu koja služi naciji; u prvom redu ovdje govorim o neodrživo golemom sustavu zaposlenih u javnom sektoru koje financira premalen broj pripadnika već preopterećenog privatnog sektora. Taj se problem rješava rasterećenjem privatnog sektora, to se rasterećenje financira u prvom redu smanjivanjem rashodovne strane državnog proračuna, a zatim, logično, prebacivanjem ljudi iz javnog u privatni sektor, počevši od izmišljenih radnih mjesta, preko bezbrojnih nepotrebnih općina do državnih agencija i ministarstava. Država mora opraštati poduzetničke posrtaje, poticati poduzetništvo, a ne tlačiti ga i cijediti u svrhu financiranja svog golemog sustava. Dakako državni je sustav inkubator birača i taj je začarani krug teško prekinuti, ali kad-tad će se morati prekinuti, što prije to manje bolno.

  Ima li u vašem programu demografske politike što nudite po tome pitanju?

  Upravo sam Vam naveo jedan od osnovnih preduvjeta za funkcionalnu demografsku sliku, a to je radni sustav koji honorira izvrsnost. Takav sustav bit će poželjan Hrvatima koji su iselili iz Hrvatske, kako onima koji su je nedavno napustili tako i onima drugog ili trećeg naraštaja iseljeništva koji su već stekli znanja, kapital i, što je još važnije, poduzetnički mentalitet. Ako mislite na natalitetnu dimenziju demografije, potrebno je odlučno obračunati se s marksističkom kulturom smrti i uništavanja institucije obitelji, uvesti tradicionalne vrijednosti kao jedini društveni okvir s blagoslovom države. Vaučeri za rođeno dijete nisu održivo rješenje.

  Strahujete li za turizam, što na tom polju nudite?

  Naravno da strahujem, turizam daje najveći pojedinačni doprinos domaćem proizvodu, a naš se turizam nažalost svodi na ponudu sunca i mora. U uvjetima kad se zemlje iz konkurentskog kruga suoče s ratnom krizom, naš turizam buja u pogrješnom smjeru, a ministar samozadovoljnim cerekom uvjerava javnost kako je to njegova zasluga. Kad krize nestane, a kamoli kad ona dođe u našu blizinu, onda se izbjegava razgovor o odgovornosti. Turizam je upravljanje doživljajem. Sunce i more nisu proizvod naše strategije upravljanja doživljajima ljudi na odmoru, nego bespovratna sredstva od dragoga Boga i iskaz njegove beskrajne ljubavi prema narodu koji bi bez svog geografskog položaja, kako stvari stoje, bio gladan. Dakle nije potrebno samo fiskalno rasteretiti smještajne i ugostiteljske jedinice, nego razviti strategiju, onemogućiti prostorno-planski divljanje apartmanskih naselja bez infrastrukture, uvezati lokalne proizvođače, iskoristiti izvozni potencijal turista, iskoristiti čitavu Hrvatsku kao destinaciju za strane i za domaće turiste i to ne samo za odmor, i mogao bih još danima pričati o nečemu što je kao žila kucavica gospodarstva zapravo kronično zapušteno.

  Vaš stav o migrantskoj krizi?

  Hrvatsku zaštiti fizičkim ogradama koje će spriječiti navale ilegalnih migranata koji predstavljaju opasnost za sigurnost domaćeg stanovništva i veliki rizik upravo za turizam. Protivimo se i uvozu radne snage iz Azije i Afrike; jeftina radna snaga prilično je slab argument kad se vidi koliko je zapravo skupa kad se radi o društvenoj sigurnosti po kojoj je Hrvatska u globalnim okvirima prepoznata. Na prijedloge naseljavanja opustjelih krajeva sjevernoafričkim kršćanima, kakve je imala gospođa Ruža Tomašić, ne želim niti trošiti riječi.

  Što ćete radit ako ne uđete u Sabor?

  Isto što radim i sada, bit ću na svom radnom mjestu i borit ću se za to da ostavimo bolju Hrvatsku mojoj djeci i njihovim vršnjacima  https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...ovicu-1492173/
  ''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''

 9. #2509
  Eh, da barem dobivaju samo 30%-40% medijskog prostora imali bi veće šanse. Najviše zamjeram kretenu Bujancu šta ih više ne poziva u emisiju.
  Posljednje uređivanje od Gelsey Azalea : 01-07-2020 at 01:17
  "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

 10. #2510
  Puno je mladih, neiskvarenih idealista Hrvata u Desnoj ligi. Nažalost puno ljudi u ovoj državi je zatrovano, zaglupljeno i glasat će za više-manje iste stranke i ljude koje su im servirali mediji. Odličan Kartelo u intervju-u. Sve je dečko dobro rekao pogotovo kako je prcnuo po Hasanu.
  "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

 11. #2511
  Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
  Datum registracije
  Sep 2016
  Poruke
  7,358
  ''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove