+ Odgovori na temu
Stranica 10 od 11 PrviPrvi ... 8 9 10 11 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 181/201

Tema: Vijesti iz Herceg-Bosne

 1. #181
  Cijela jedna generacija povjesničara je zadojena jugokomunizmom u Hrvatskoj. Čul sam da se ne može povijest ni završiti ak ne furaš jugoljevičarske poglede, možda je to pretjerana ocjena, ali kad vidiš ovakve bedake onda vjerojatno ta ocjena nije ni tolko daleko od istine.

 2. #182
  U medijima se govori o ne uspostavi vlasti na federalnoj razini bez izmjena izbornog zakona, a na istoj toj razini cvjeta postizborna suradnja novih/starih partnera. Donošenje protuustavnog Proračuna Federacije i posljednja odluka o podršci za garanciju kredita za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla dokazi su kako je to uvjetovanje uspostave vlasti izmjenama izbornog zakona samo farsa.  Hrvatska politika i bez nove izvršne vlasti ima instrumente u rukama s kojima može natjerati partnere na intenziviranje razgovora o izmjenama izbornog zakona i implementaciji odluke Ustavnog suda s kojom bi se dugoročno onemogućila politička nametanja svake vrste. Na posljednjoj sjednici Predsjedništva HNS-a, predsjednik HRS-a Slaven Raguž je sugerirao legitimno izabranim hrvatskim predstavnicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti da iskoriste te instrumente, osobito u zakonodavnim institucijama Federacije. Ako se već palo na ispitu prigodom donošenja Proračuna Federacije, koji je protuustavan budući da se pristalo na činjenicu da je kroz njega provučen i Proračun Grada Mostara, odlučivanje o garanciji za kredit za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla i protivljenje hrvatskih predstavnika toj odluci je prigoda koja bi se mogla iskoristiti za vraćanje u fokus onoga što je Hrvatima trenutno najvažnije: izmjene izbornog zakona i osiguranje legitimnih izbora.

  Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović je pred cijelim Predsjedništvom izjavio kako će hrvatski zastupnici u Domu Naroda biti protiv odluke o garanciji za taj kredit i kako je izborni zakon prioritet nad prioritetima. Niti par sati nakon sjednice Predsjedništva HNS-a, vijest kako je Dom Naroda uvjerljivom većinom (46 za i 3 suzdržana) podržao odluku da Federacija bude garant Elektroprivredi BiH za kredit od 614 milijuna Eura.

  Hrvatski zastupnici u novoizabranoj zakonodavnoj vlasti na razini Federacije, bez iole razumljive i argumentirane rasprave, su pristali na davanje garancije od 1,5 milijardi KM što čini oko 60% Proračuna Federacije. U slučaju nemogućnosti vraćanja istog od strane EP BiH, kredit će vraćati svi građani BiH. Ova odluka ne samo da je financijski suicidalna, nego je i protivna EU direktivama o slobodnom tržištu, o čemu se očitovala i Europska energetska zajednica, jer se garancija dala na cjelokupan iznos kredita, a ne na maksimalno 80%. EEZ je preračunala kako Vlada Federacije u biti kupuje osiguranje za EP BiH koje bi na komercijalnom tržištu vrijedilo blizu 200 milijuna KM. Toliko o EU integracijama i europskome putu BiH.

  S druge strane, u nedavnim izjavama premijera Novalića, kroz kreditiranje izgradnje Bloka 7 TE Tuzla, spominjalo se ne samo financiranje Bloka 7 nego i određena financijska pomoć rudnicima. Dakle, već je najavio kako postoji mogućnost da određeni dio kredita ode u namjene koje nisu navedene u kreditu. Zna se kako svake godine Federacija financijski već „konsolidira“ svoje gubitaše sa preko 100 milijuna KM, sukladno zakonu o financijskoj konsolidaciji gubitaša, postavlja se pitanje što je sa Aluminijskim kombinatom? Što je sa tvrtkama koje gravitiraju na područjima gdje većinski žive Hrvati, a muku muče sa dugovima? Hrvatski predstavnici u vlasti, koje tobože nema jer nije došlo do izmjena izbornog zakona, bespogovorno i bez ovih pitanja digoše ruku za sve.

  Poštovani predstavnici hrvatskog naroda, legitimno izabrani, ovim putem vam zahvaljujemo na dosljednosti i ustrajnosti. Neka vam je u slast sve ono što ste zauzvrat dogovorili za dizanje vaših ruku. Sve će to narod i buduće generacije na kraju platiti. Narod kojeg je sve manje i generacije za koje vas nije briga. Možete slobodno konstituirati vlast na federalnoj razini bez izmjena izbornog zakona, jer je očigledno kako ste sami sebi svrha. Nimalo ne sumnjamo da ćete to u konačnici i napraviti, te naći neko domoljubno opravdanje za to.

  Predsjednik HRS-a
  Slaven Raguž

  Predsjednik ČNS-a
  Mirko Vasilj
  HB

 3. #183
  copy paste clanka mojih republikanaca
  HB

 4. #184
  Vi zarađujete, a Bošnjaci finaciraju svoje socijalističke mastodonte, grade zgrade po Sarajevu i Tuzli, autoceste i nove blokove TE-a. Iako taj TE će im više štete napraviti nego koristi, već sad su najzagađenije područje u Europi sa svim tim termoelektranama i željezarama.

  Pitanje je što su Hrvati dobili za ovo jamstvo.

 5. #185
  Ugledni član kiler avatar
  Datum registracije
  Aug 2013
  Lokacija
  žlibina
  Poruke
  745
  Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
  Vi zarađujete, a Bošnjaci finaciraju svoje socijalističke mastodonte, grade zgrade po Sarajevu i Tuzli, autoceste i nove blokove TE-a. Iako taj TE će im više štete napraviti nego koristi, već sad su najzagađenije područje u Europi sa svim tim termoelektranama i željezarama.

  Pitanje je što su Hrvati dobili za ovo jamstvo.
  jamstva da neće biti problema sa financiranjem Aluminija
  Vuk dlaku mijenja,ćud nikada.

 6. #186
  Ako Čović na HNA govori jedno a u praksu provodi drugi treba se povuć iz HNSa. Ne vidim logiku da to onda postoji kao alibi Čoviću.
  .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

 7. #187
  Citiraj Prvotno napisano od kiler Vidi poruku
  jamstva da neće biti problema sa financiranjem Aluminija

  Financiranje Aluminija je povlaštena cijena El energije koju je EpBih davno prestao isporučivat.
  .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

 8. #188
  Citiraj Prvotno napisano od kiler Vidi poruku
  jamstva da neće biti problema sa financiranjem Aluminija
  Kakvo je to jamstvo, usmeno? Tvrdi ste pregovarači. Kad vam sjedne otplata 750 milijuna eura na vaša leđa bit će zanimljivo. Tolki kredit ni HEP ne uzima, a 4 puta je veća firma od EPBiH.

  Mogli ste reći može jamstvo, ali provedite presudu ustavnog suda u Mostaru. Odmah se trguje, a ne u budućnosti, oni su uzeli kaj su htjeli, a vi ste dobili obećanje, ludom radovanje.

 9. #189
  Pricate napamet.

  Vjerovatno su neke pare ispod stola ponudjene, ali od te gradnje vjerojatno nece biti nista.

  Siroka je to tema puno sira od "sta smo mi dobili od toga".

 10. #190
  sukob katoličke crkve i islamske zajednice oko crkve u Jajcu koja je po osvajanju od strane Osmanlija pretvorena u džamiju.

  Iz aviona se vidi da se radi o crkvi. Zamisli tog bezobrazluka da tražiš da se to i danas preuredi u džamiju.

  .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

 11. #191
  To po uzoru na sultana koji bi Aju Sofiju opet pretvorio u džamiju. Ali nije im to Istanbul, naših je u Jajcu više. Istanbul je daleko, Alah je visoko.

 12. #192

 13. #193
  Bošnjaci progurali Komšićeve Hrvate u Središnje izborno povjerenstvo. Krajnji cilj je na slijedećim izborima osvojiti hrvatsku kvotu u Domu naroda i donositi zakone po volji Bošnjaka. Dakle, idu do kraja u programu svođenja Hrvata s pozicije konstitutivnog naroda na poziciju nacionalne manjine. Hoće li hrvatska politika (Plenković-Čović) reagirati na ovaj pakleni protuhrvatski plan?

  Što nam je činiti?

 14. #194
  Nek se pobune. Merhamet od SDA neće dočekat. Ali mislim da će se rađe zubima noktima držat za fotelje koje im Muslimani velikodušno tu i tamo ostave.
  .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

 15. #195
  Nisu Hrvate ni birali, nego su dva Srbina iz SDS i PDP ubacili, a ove Dodikove izbacili.

  SDA je naravno svoju dvojicu potvrdila.

  Hrvate su po svemu sudeci zaobisli u nadi da ce HDZ u strahu stati na njihovu stranu... ovo je novi okidac krize i jasan pokazatelj da Bosnjaci ne odustaju od cijele BiH za sebe, one price kako njih samo federacija interesira i nisu tocne. Njima ce SDS i PDP sluziti, i vec sluzi uostalom u proslom sazivu VM, kao srpska Alijansa.

  Dodik je na dobitku sto se tice podrske glasaca. A HDZ standardno ne zna gdje udara.

 16. #196
  Kako oni mogu ove izbacit a ove ubacit kako im se ćefne.
  .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

 17. #197
  Ne znam proceduru, ja sam mislio da i gornji dom, dom naroda, mora potvrditi imenovanje. Ali ne mora, dovoljno je da imaju vecinu ruku u predstavnickom domu.

  A imaju ih jer Karadjicev SDS i PDP dizu ruke za SDA prijedloge. Naravno, suradnja SDA i SDS bosnjacima nece smetati, tu nema dreke kao u slucaju HDZ i SNSD, iako znamo sta je SDS. Oni i danas njeguju cetnistvo kao uzor, ali bosnjacima su dobri jer imaju jednake interese. Konrektno, ukloniti SNSD i HDZ iz vlasti, iako ove dvije stranke imaju ogromnu podrsku srpskog i hrvatskog naroda.
  BiH je zemlja apsurda, i to je to.

 18. #198
  Premijer HB kantona zabranio ulazak državljana BiH na područje kantona zbog korone. Bošnjaci poludili.

 19. #199


  interesantno u najmanju ruku... osnivac HDZ u BiH inace Srbin i prijatelj sa notornim cetnickim fasistom Ratkom Dmitrovicem (Banovina, voditelj)

  KOSovo kukavicje jaje najvjerojatnije, interesantan je i dio o njegovom clanstvu u HSP-u 1991. godine, samo poslusati sta on govori o Paragi i Paradziku... kakva se sve kosovska banda podmetala Hrvatima kao domoljubi

  nikakvo cudo da je hrvatski narod politicki sludjen
  Posljednje uređivanje od crni bombarder : 30-03-2020 at 11:20

 20. #200

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove