Vidi rezultate ankete: Koje rješenje smatrate najboljim?

Glasači
7. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • status quo

0 0%
  • federalizacija BiH

2 28.57%
  • razdruživanje BiH

5 71.43%
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 11 PrviPrvi 1 2 3 4 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 21/208

Tema: Samoodređenje Herceg-Bosne

Prvo ti odgovori a ne na pitanja odgovarat protupitanjem

Dakle jesi li spreman ratovati za nezavisnu tzv Republiku Srpsku?
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Ne, ne bih ratovao za srpsku stvar. Koliko god ona bila u datoj situaciji korisna za hrvatsku stvar. Rata uostalom ni ne može biti. Ajd sad ti? Jesi li vjerni sljedbenik učenika iz medrese?

Usput, jedno pitanje u vezi koncepcije foruma, pošto si ti vlasnik... Zašto je Herceg-Bosna strpana integralistički s ostatkom BiH, a Hrvatska odvojena od Herceg-Bosne anti-integralistički?

Ako nećeš ratovati za srpsku stvar onda nećeš ni vidjeti nezavisnost tzv RS.

Svi moji bili u ustašama kao i 99% Hrvata u BiH. Gdje su tvoji bili.

Zbog Eline i bokala vina

Meni nije bitna nezavisnost RS, bitno je razdruživanje Turkoslavije.

Pretci su mi bili gdje i 99% Hrvata u BiH - u domobranima većinom, koje je ustaška vlast izigrala i prodala za muslimanske interese ili kako bi oni rekli za interese nepostojećih "Hrvata islamske vjere". No, kakve to veze s temom ima? Hoćeš reći da su pravaši danas ti koji su protiv slobode za Hrvate jer više vole Muslimane?

I domobrani i ustaše su bili pod komandom "učenika iz medrese". Čak 1944-te ujedinjeni u HOS

Ti si to pitanje potegnuo. Ne pamtiš dulje od dvije minute??

Zbog Eline i bokala vina

Bi li se složio da je Islam najveći povijesni neprijatelj Hrvata? Smatraš li da je hrvatska kultura dijelom islamska kultura? Ili se islam i hrvatstvo međusobno isključuju?

Meni nećeš podmetati ta pitanja srbofilu.

Na koji način su to ustaše izdali domobrane za muslimanski interes. prvi put čujem za tu teoriju. Možeš li malo obrazložiti iz srpskog kuta gledanja što si pod tim mislio.

Zbog Eline i bokala vina

Nisu ustaše izdale, već ustaško vodstvo, Pavelić u prvom redu, kojima su bili bitniji interesi Muslimana od interesa Hrvata. Iz njegovog kuta gledišta to je jedan te isti interes. On je naime poistovjećivao Turke i Hrvate. Po njemu je to jedan te isti narod. Jedna te ista kultura. Po njemu je islam dio hrvatske kulture. Pa te pitam razmišljaš li ti na isti način?

Kako je izdao pitaš. Pa u prvom redu izmjenom banovinskih granica i stavljanjem hrvatske vojske u funkciju džihada. Da ne bilo te bolesne ideologije po kojoj je hrvatska kultura islamska i ima se za islam boriti, Hrvatska bi završila u zapadnom bloku, a Srbija u istočnom. Danas bi nam Česi, Slovaci i Mađari dolazili raditi kod nas. I ne bismo imali problem s Turcima, imali bi ga Srbi od kojih su i potekli.

Ne, ne i ne. Ti si rekao da je ustaška vlast imala drugi cilj od domobrana. Koji su to domobrani u NDH imali drugi cilj da bi ih netko zajebo.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 23-02-2017 at 18:58

Zbog Eline i bokala vina

Velika većina domobrana Hrvata (ne računajući Muslimane) je imala za cilj hrvatsku državu i slobodu. Ustaško vodstvo je imalo za cilj katoličko-muslimansku bućkuriš umjetnu naciju i državu. Tako ih je ona budaletina Starčević koji je obožavao i divio se islamu naučio. Isto tako i Pavelić koji se školovao u medresi, a u Zagrebu podigao džamiju s četiri visoka minareta u centru grada. Oni su praktično radili na islamizaciji hrvatske kulture i države.

Ima takvih umobolesnika pravaša i danas. Srećom sve manje. Hrvatska misao danas ima manje neprijatelja unutar hrvatskog korpusa nego ikada prije. Ali da i dalje ima izdajica, što titoista u RH, što pravaša - ima. Međutim, značaj im pada nepovratno.

To su međutim 100 puta prožvakane teme i gubljenje vremena. Tema je samoodređenje Herceg-Bosne. Hrvatski interes DANAS, a ne prebiranje po kostima što su ih ostavili socijalisti Pavelić i Tito.

odgovor je ono..za maloumnike. Ničim nisi potkrijepio da su domobrani kao vojska imali neki drugi cilj od ustaša..ili ustaškog vodstva Ti si potegao tu temu i zapleo se u svoje konstrukcije pa se vadiš ..opet neuvjerljivo.

Zbog Eline i bokala vina

To je tema za maloumnike. Prožvakana. Ima tih rasprava koliko hoćeš. Ova tema - samoodređenje Herceg-Bosne - nije. Ajmo bit konstruktivni oko toga. Ti izloži zašto misliš da je bolje da Herceg-Bosna ne bude teritorijalno definirana i da bude pod Sarajevom. Ja ću izlagati zašto mislim da je razdruživanje BiH ono čemu valja težiti. Pa možda jedan od drugoga štogod naučimo.

Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
    Datum registracije
    Sep 2016
    Citiraj Prvotno napisano od iJozo Vidi poruku
    Ti si Hrvat jer smatraš robovanje Hrvata pod Sarajevom optimalnim rješenjem u sadašnjem trenutku, a ja sam speleolog jer mislim da nam ne bi škodilo iskoristiti RS kao trojanskog konja?

Manje si Hrvat ako želiš slobodu Hrvatima, a više si Hrvat ako im želiš tursku čizmu dovijeka?
    Tebi realnost nije jaca strana, rslije hoce takve poput tebe izkoristiti kao budalu koja ce poceti sukob sa Muslimanima dok oni sa strane gledaju razplet.

Kada ce to rslije krenuti u razbijanje te drzave, i zasto tebi gori pod nogama, i zasto ti sada, totalno nerealno zagovaras odcjepljene sa strane Hrvata, potpomognuto od strane Hrvatske.

Ko tebi garantira da ce Srbi krenuti istodobno u takvo sto, ko tebi kaze da ce drzati takvo ''saveznistvo'', posto si tako mudar znas kako je zavrsilo ''saveznistvo'' sa Muslimanima.

Ko tebi kaze da Srbi nece stati na stranu Muslimana i izposlovati sa njima totalni potop Hrvata u BiH, za njihov odlazak iz BH.

Ko tebi to sve garantira?

Nisam za otpočinjenje sukoba s Muslimanima, ako misliš na vojni sukob. Nipošto. Treba li Srbima pustiti da razvale BiH? Mislim da da jer je nestanak BiH s karte hrvatski interes. Da Herceg-Bosna ostvari svoju slobodu i samoodređenje.

Nisam za nikakvo savezništvo sa Srbima ili s Muslimanima. Za svoj interes samo. A to što se taj interes dijelom poklapa s interesom Srba (razdruživanje BiH), to u meni ne izaziva frustracije. Nekima da jer misle da se hrvatski interes nipošto ne bi smio niti u najmanjoj sitnici poklapati sa srpskim. I ako je već tako, umjesto hrvatskog radije biraju muslimanski interes. Po meni to je šizofrenija, kompleksaštvo, a u konačnici i izdaja.

Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
    Datum registracije
    Sep 2016
    Ja tebe pitan kada ti procjenjujes da ce Srbi pokrenuti izlazak rs iz BH. Koji vrimenski period.

Slozit ces se da su njima uvjeti deset puta bolji nego Hrvatima, a i Srbija kao blockfrei velesila ima veceg diplomatskog prostora.

Kada je za ocekivati izlazak Srba iz BH?

Osamostaljenje RS uvelike ovisi o Zagrebu, o signalima koji od tamo dolaze. Puno više nego što su Srbi voljni priznati.

Mislim da RH vodi pogrešnu politiku utoliko što ne prepoznaje da su interesi Srba u RS-u i Srbije donekle oprečni i suprostavljeni i bit će sve više kako se Srbija približava EU. Dijalog nije uspostavljen s Banja Lukom, već se pitanju RS "pregovara" sa Srbijom. To je fundamentalno pogrešno. Između njih bi valjalo zabijati kolac. Preduvjeti za to postoje, ali se ne koriste.

RS će biti samostalna (ili u okviru Srbije) prije ili kasnije. To uopće nije upitno. Pitanje je samo kakvu ćemo mi korist od toga izvući za:

- Herceg-Bosnu
    - Hrvate u RS-u

Valjalo bi imati bolji dijalog s Banja Lukom i izvući što je moguće više za Hrvate u RS-u. Da budu konstitutivan narod čiji je pristanak nužan za svaku odluku. Pa i za sjedinjenje sa Srbijom, da ga mogu efektivno blokirati. Za to bi se u SNSD-u možda moglo naći saveznika. Ima ih koji razumiju tu stvar da bi oni kao dio Srbije bez autonomije propali.

I pored toga, možda su spremni i na neke ustupke, političku trgovinu. Jer, kako sam već napisao, koliko god to oni odbijali priznati, oni znaju da se Hrvatsku pita i da im je pristanak Hrvatske jedino što stoji na putu.

Prva stvar koju treba shvatiti jest činjenica kako je teško ostvariti dijalog, pa čak i onaj forumski, kada se na suprotnim stranama nađu "dva ovna na brvnu", odnosno nabrijani i nadrkani likovi koji ne žele shvatiti poruke onog drugog, nego im je od samog starta cilj nekakvo nezrelo pubertetsko nadjebavanje.

A sad da rasčlanimo temu...

Ono što svi trebaju shvatiti je činjenica kako nama ni Srbi, a bogami niti Bošnjaci/Muslimani ne žele ništa dobra u nacionalnom, društvenom i geopolitičkom smislu.

Dakle, Bošnjaci nisu naša zabludjela islamizirana braća, niti islamizirani Hrvati, nego su pro-arapsko-turski nastrojena nacija koja sve više teži ka radikalnom islamizmu, i koja uzgred rečeno, svoje težnje ka širenju etničkih teritorija želi ostvariti na uštrb hrvatskog naroda.

Sa druge strane, Srbe u BiH sigurno ne zanima nekakva dobrobit Hrvata, nego im politički dogovori koje rade služe za zadržavanje visokog nivoa samostalnosti RS dok ne dođe povoljna međunarodna situacija (i mig od njima nastrojenih moćnih država poput Rusije i Kine) kada bi mogli pokrenuti postupak osamostaljenja svog današnjeg entiteta.

U takvoj konstelaciji snaga unutar BiH jasno je kako su hrvatski politički predstavnici jednostavno primorani raditi političke dogovore sa srpskom stranom kako bi se oduprjeli iznimno agresivnim pokušajima bošnjačke/muslimanske majorizacije, odnosno kako bi spriječili ponavljanje slučajeva Komšić i Lijanović.
    Sa druge strane, Srbi u tome nalaze interes zadržavanja svojih trenutnih položaja do trenutka kada bi krenuli u osamostaljenje (koje im omogućiti može jedino ruski politički i međunarodni utjecaj, dakle to sa hrvatskom politikom nema nikakve veze).

E sada se ovdje postavlja pitanje, zašto bi BiH Hrvati željeli nastaviti društveno-politički suživot sa takvim hijenama, Bošnjacima i Srbima, na razini BiH, te kako ostvariti prvo nekakvo teritorijalno razgraničenje sa bošnjačkom/muslimanskom stranom (entitet), a potom osamostaljenje i željeno pripajanje RH.

I sa druge strane se postavlja pitanje čemu bojazan od nekakvog srpskog separatizma, odnosno odvajanja područja koje je već preko 20 godina etnički i politički pod njihovom vlašću, a u isto vrijeme zanemarivati činjenicu da ti bošnjačka/muslimanska strana radi o glavi, te planira kako istjerati hrvatski narod sa onih područja FBiH koje zaista etnički držimo, ili što je još gore, idiotski smatrati Bošnjake/Muslimane nekakvom zabludjelom braćom (u situaciji gdje je veoma jasno da su oni jednakim, ako ne i većim brojem nastali od islamiziranog pravoslavnog/vlaškog stanovništva, te da su oduvijek bliži pro-turskim ili pro-arapskim interesima, nego onim hrvatskim ili srpskim).

I u konačnici, treba dobro promisliti kako bi Hrvati u BiH trebali reagirati prema svojim entitetskim partnerima u slučaju nekakvog budućeg odvajanja RS, da u konačnici nebi zapeli u samostalnom "Bošnjakistanu" (FBiH).
    Rekao bih kako bi to trebao biti značajniji politički prioritet od zadržavanja Srba u sklopu BiH (o tome neka brinu i spletkare oni kojima je cilj unitarizam i brojčana dominacija na razini čitave BiH, dakle Bošnjaci/Muslimani).
    Posljednje uređivanje od Crni Božo : 23-02-2017 at 20:45

Citiraj Prvotno napisano od iJozo Vidi poruku
    To je tema za maloumnike. Prožvakana. Ima tih rasprava koliko hoćeš. Ova tema - samoodređenje Herceg-Bosne - nije. Ajmo bit konstruktivni oko toga. Ti izloži zašto misliš da je bolje da Herceg-Bosna ne bude teritorijalno definirana i da bude pod Sarajevom. Ja ću izlagati zašto mislim da je razdruživanje BiH ono čemu valja težiti. Pa možda jedan od drugoga štogod naučimo.
    Gle, nađi ovdje jedan post kojim se zagovara podčinjavanje Hrvata Sarajevu, predoči ga inače ćeš letit s foruma.

Ako si ti kmet i podanik ne znači da su ostali.

Ti ćeš ovdje postavljat svoje insinuacije bez osnove i tražit od nas da odgovaramo na tvoje insinuacije.

Jebala te RS. Što ti brineš njihovu brigu. Odi stavi šajkaču i pomozi im, vidiš da se nećkaju. A nećkaju se zato jer znaju da nikad u ratu nisu mogli izdržati okruženje 24 sata. Nigdje nisu poput Vukovara, Bihaća, Goražda, Žepe, Srebrenice, Žepča, Kiseljaka i Kreševa , Lašvanske doline nigdje nisu stali na crtu. Kordunaški korpus se predao čim je dospio u okruženje.

Ti bi još da Hrvatska podupire otcjepljenje tzv RS. Pa ti si lud čovjek.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 23-02-2017 at 20:45

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke