Prvotno napisano od
NorthStand
U srbiji nije došlo vrijeme da se ne sanja velika srbija, uvjeravam te da ih preko 50 posto i dalje mašta o "povratku u otadžbinu". Naravno ne maštaju oni o onom klasičnom povratku, već puškom u ruci, znači pomicanje granica. I na žalost neće se oni previše promijenit, jer vjeruj mi to je jedna vrsta odgoja, koja će se jako teško u srbiji iskorijenit. Možda za jedno 500-600 godina, ne nadam se ranije. A što se tiče nas, hvala bogu mi nikad nismo imali te bolesti. I Hrvati žive u vojvodini, možda čak i ranije od srba, pa ne vidim da netko smatra i ima pretjerane pretenzije tvrdit da je vojvodina HR. A da ne govorim o djelovima centralne srbije, koje valjda nikad nijedan Hrvat nije niti će smatrat "povijesnim hrvatskim teritorijem" kao što je to obratni slučaj. Mislim da jako malo naroda u svijetu razmišlja na srpski način, odnosno gdje je jedna srpska krava njiva srbin, "to je naše". To je bolesno da bolesnije ne može bit, al kažem to je takav odgoj zbog kojeg bi vrlo lako neki mogli imat ubuduće problema. Al nekako sam mišljenja, da mi Hrvati s njima više problemama nećemo imat, jer ako nas nisu uspjeli slomit 1991, kad nismo imali ni jednu poštenu pušku, teško da će nas sad, kad smo međunarodno priznati i kud i kamo bolje naoružani. I još taj za njih nesretni NATO, koji je njih dobrano isprašio radi slobe, a pravilo NATO-a je da ako je jedna članica napadnuta ostale moraju reagirat i štitit svog "vojnog saveznika". Dakle, nemoguća misija je mjenjanje naših granica iz više razloga, dok o BiH bi se dalo pričat, al i tu će Srbi teško postić odcijepljenje, jer EU Amerika UN, sigurno neće odoborit odcijepljenje RS kao što su odobrili odcijepljenje Kosova, a zna se i zašto. Zato jer je odcijepljenje Kosova bio interes Amerike, dok odcijepljenje RS nije interes niti Amerike niti EU, već vjerojatno samo RS Srbije i Rusije. Dakle, premalo zainteresiranih "velikih igrača" im remeti njihove planove i težnje za odcijepljenjem iz BiH.