Prvotno napisano od
Bukowski
Ne znam,možda sam subjektivan,ali ovo nam je stvarno bila OGROMNA šansa.Pitaje je oće li se u narednih 50 godina iti jednom opet posožit ovako stvari.Da dosta konkurenat igr loše,da immo ždrijeb neviđen se do kraja,da imamo ekipu ovako jau,i u naj godinama,zrelu.
A da ne pričam o,po meni,najbitnijem uvjetu,a koji će se od svegaovoganateže ponovit,a to je da su igrači svjesni kvalitete,željni,da grizu strašno,i d dođu od samg starta s stavom da nije bitno sudjelovat,da smo došli po medalju.
Sada ćemo opet vjerovatno gledat sljedećih par prvenstava di je "uspjeh već što smo se kvalificirali,a tamo šta bude",i kako "se ne može najavljivat prolazak skupine u kojoj su jaka Češka,uvijek neugodna Australija,i velesila Belgija".
Naravno,sada sljedi "ipak smo ispali od europskog prvaka",i dok god tako razmišljamo bit ćemo mali.Dok god nam pobjed protiv NJemaca i Čeha ne bude jednak uspjeh (naravno,pod uvjetom da su obe utakmice u skupini) a poraz protiv "europskog prvaka" ili San Maina jednak neuspjeh,mi ćemo biti mali.Što i jesmo.I što smo po prvi put nakon masu vremena na ovom prvenstvu malo pokušali mijenjat.
To,da smo ispali ipak od europskih prvaka je ujedno i jedini razlog šta san navija kontra Portugala u svakoj utakmici.Dobro,to i ulizani metroseksualac.
Inače mi je drago da su napokon uzeli nešto,jer uvijek,ali baš uvijek imaju solidne ekipe,uz par vrhunskih igrača.Ipak je Portugal dao i jedog Figa,Eusebia,pa i Ronalda.Neka su uzeli,Francuzi imaju i previše titula s obzirom na ono šta su kroz povijest pružali nogometu.
Razlika između Portugal,prvaka,i nas,osmofinalista zlatnog sjaja je ta što je tamo ubačen Sanchez,a kod nas nije ubačen Pjaca.
Eeeeeej,sa svime nabrojanim,dakle realno,sasvim realno,sa najboljom ekipom koju je Hrvatska ikad imala,i u najboljim godinama,mi smo bili gori od Islanda,Walesa,da ne nabrajam s kime smo bili jednako "uspješni".
I ovi to mrtvi ladni proglase uspjehom.I Čačke ostaje.Svako ko ima pola oka vidi rasplet dalje.Kiksa u prvih 5 utakmica i dovodi plasman na svjetsko u pitanje,dobija šup kartu.A onda,vjerovatno Joe.