+ Odgovori na temu
Prikaz rezultata str. 1/4

Tema: Klevetanje Hrvatske po inozemstvu

Klevetanje Hrvatske po inozemstvu

Prosto me šokiralo, levičari denunciraju i kleveću Hrvatsku strancima. Nikad ne bih rekao da su takvi. Neki su nagađali, ali sada imamo i potvrdu otkud nadahnuće za niz klevetničkih napisa o Hrvatskoj u nekim stranim medijima. Zanima me samo da li oni misle da je to kaj rade častan posao? Ako su već izgubili vlast, da li to znači da moraju potkopavati državu?

Jutros se Uredništvu Naroda javio se čitatelj kojemu je kolega iz Velike Britanije (a koji, nažalost, nije jedini), proslijedio poruku s Facebooka koja pokazuje da postoji skupina neumornih pojedinaca koji, nastojeći naškoditi aktualnoj vlasti, ustraju u blaćenju Hrvatske u inozemstvu.

Naime, Senka Božić, izvanredna profesorica Sveučilišta u Zadru, s Odjela za anglistiku, proslijedila je nekolicini Facebook prijatelja na engleskom jeziku molbu da proslijede okolo i potpišu peticiju protiv “fašizacije Hrvatske”. Svoj glas, piše dalje, slobodno mogu proslijediti na mail Urše Raukar (koji je naveden u tekstu), te se navodi da će peticija biti objavljena u i francuskim dnevnim novinama Libération.

Kako bi pak saznali više o situaciji u Hrvatskoj, prof. Božić “prijatelje” navodi da pročitaju tekst objavljen na stranici Foreign Policy, o tome kako “Hrvatska krajnja desnica koristi prošlost da bi se sukobila s neistomišljenicima”. Zlatko Hasanbegović je u navedenom tekstu prozvan pak “fašistom kakvog bi se posramili i najveći desničari u Mađarskoj i Poljskoj”.

Ovakvo negativno predstavljanje nove hrvatske vlasti, nekoliko mjeseci nakon što je izabrana na, podsjećamo, demokratskim izborima, nije novost, ali spoznaja da su oni koji su ostali prikraćeni silaskom SDP-a s vlasti krenuli toliko daleko da su spremni na pokretanje kampanja blaćanja cijele zemlje u inozemstvu, mnoge će ipak iznenaditi.

Inače, o opasnosti krivog predstavljanja u javnosti u zemlji, ali i u inozemstvu, upozorio je i sam ministar Hasanbegović početkom svibnja, rekavši kako se radi o manipulaciji javnosti, što upravo ovaj tekst, ali i još neki objavljeni u posljednje vrijeme, i dokazuju.
    Hrvatska je Vlada, predvođena premijerom Oreškovićem, u nedjeljnom priopćenju također reagirala na spinove političke oporbe izjavom kako se izmišljanjem fašizacije Hrvatske u stvari žele zakočiti nužne reforme.

Vrlo organizirano, Kulturnjaci šire negativnu sliku o Hrvatskoj, vjerojatno u nadi da će na taj način vratiti “svoju” vlast ili se, možda, usput, domoći financija izvana. Ovaj puta za svoju borbu protiv (izmišljenog) fašizma.
    http://narod.hr/hrvatska/specijalni-...ranim-medijima

Super ugledni član philly avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    bože moj s čin se neki ljudi bave... antihrvati jednostavno.

Urša "lily marlene" Raukar, nešto kao stipe mesić double winner

ja mislim da bi sva ta govna koja nacionaliste i domoljube zovu fašistima trebala pobit, pa neka oni na onome svijetu skupa s francekom i ostalim partizanskim generalima glumataju antifašiste, i neka pitaju Jahvu zašto ih je ujo posalo nebu pod oblake, jebem mater toj stoki prokletoj, da smo normalna država ta govna partizanska nakon svega zla čistila bi javne wc-e i na tome bila zahvalna, samo da ne dobiju metak u potiljak.

ali eto kakva smo mi država, četnička i partizanska govnjarija peta kolona i smrad koji je javno i otvoreno ubijao hrvate punio čitave kanale i rudnike hrvatima, nama danas popuje u državi o ekstremizmu, jebo ih Tuđman koji im je to sve dozvolio.

jebala ga njegova dodvornička politika i pomirba, da ga jebala, i on je isto tipično komunističko tele vidi se bio i ostao čim je nasjeo na štos o pomirbi i to forsirao ko zadnja budala do kraja svog života. politički debil i naivac kakvih se hrvatska nagledala na milione. i nagledat će ih se još, jer ako netko s takvim iskustvom nije izvuko nikakve pouke, već nekim usranim pragmatizmom s govnima pokušava postić efekt, nitša od toga, da demokracija je ali i u demokraciji se može naći načina kako govna izolirat, a on to nije ni pokušao stoga ko ga jebe, ni njegovu politiku ne treba sljedit jer je pogrešna.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove