Protivnici do kraja sezone
Zrinjski:
Siroki
Sloboda
Mladost
Radnik
Celik
Tuzla
Zvijezda
Sarajevo:
Sloboda
Mladost
Radnik
Celik
Tuzla
Zvijezda
Gosk
Nekako mi se cini da Sarajevo ima laksi zdrijeb do kraja prvenstva.
Protivnici do kraja sezone
Zrinjski:
Siroki
Sloboda
Mladost
Radnik
Celik
Tuzla
Zvijezda
Sarajevo:
Sloboda
Mladost
Radnik
Celik
Tuzla
Zvijezda
Gosk
Nekako mi se cini da Sarajevo ima laksi zdrijeb do kraja prvenstva.
Čestitam Čoviću i našem Nervoznom poštaru na povratku Veleža u prvu ligu.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/co...tati/190524004Vrijeme čini svoje, ali emocije nikada ne mogu nestati. Ali, da se vremenom transformišu, to je tačno. Ja sam kao dijete navijao za Velež. U svojoj mladosti sam bio navijač Veleža. Ne postoji stadion na kojem je Velež igrao van Mostara, a da ja nisam bio. I sad kad neko hoće raspravljati o emocijama, evo mu materijala. Drago mi je da je Velež ponovo ušao u Premijer ligu BiH. Mislim da to zaslužuje, kao i bolje uvjete i ambijent, kako ne bi opet došao u sličnu situaciju u kojoj je već bio jednom ili dva puta u proteklih 15-ak godina", rekao je Čović.
Ti si Velezov armijas, Dra-ga-ne Co-vi-cu, damataratam Velezov armijas Covicu, damataratam.
![]()
''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''
Sada mogu napisati:
ako pobijedimo Utrechta
u gostima,
otvorit ću
konačno
onaj Jack
Daniel's
što mi lani
nakon poraza u finalu
Mundijala
neootvoren
ostade...![]()
Vuk dlaku mijenja,ćud nikada.
''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''
Olimpija - Zrinjski FT - 2:2, ET - 2:3 Zrinjski ide u treće pretkolo europske lige.
Čestitke HŠK Zrinjskom iz Mostara.
U gradskom derbiju igranom na stadionu Pod Bijelim brijegom,domaći Zrinjski je ostvario najvažniju pobjedu u sezoni svladavši FK Veleža sa 3:1 te ga tako pretekao na ljestvici Premijer lige BiH.
![]()
Koji je ovo put da im Crvena armija demolira Ultras pub.
Slava Ukrajini-Herojima slava
mislim da je drugi put,ako se dobro sjećam...
ali postoji više Ultras pubova,u svakom kvartu u zapadnom dijelu grada po jedan...
ovaj je prvi put napadnut i to je baš osinje gnijezdo,zato su i upali i razbili stakla jer nije bilo nikoga...kao neka osveta za ljetošnju akciju Ultrasa,u Fejićevoj ulici,pred prošli gradski derbi...
https://hercegovina.in/foto-hsk-zrin...dskim-rivalom/
(FOTO) HŠK Zrinjski: Velika pobjeda Plemića nad gradskim rivalom
Danas na stadionu Zrinjskog odigran je gradski derbi (Zaostali susret Premijer liga BiH, 2. kola) gostujuće ekipe Velež i domaćina Zrinjskog. Na stadionu HŠK Zrinjskog po vrućem i sparnom vremenu je bilo nešto više od 6000 gledatelja.
U prvom poluvremenu Plemići nadmoćniji i u većem dijelu imali su inicijativu ,dok su se nogometaši Veleža branili i pokušavali brzim kontranapadima ugroziti vratara Plemića.
U 33. minuti Plemići dolaze do zasluženog vodstva i postižu zgoditak preko Jakovljevića.
Pred sam kraj prvog poluvremena greška obrane domaćih i vratara Kukića, gosti uspjevaju izjednačiti u 44. minutu preko Zajmovića.
U drugom poluvremenu potpuna ista slika , inicijativa Plemića a Velež se uspješno brani.
Blijeda igra oba tima i gotovo bez ikakve akcije , i onda 86 minuta Bilbija zabija za vodstvo Plemića od 2:1. Eksplozija oduševljenja i emocija nakon zgoditka i vodstva domaćina.
Do kraja susreta je ostao nepromjenjen rezultat i zaslužena pobjeda Plemića nad gradskim rivalom.
HŠK Zrinjski – FK Velež 2:1 (1-1)
Strijelci 1:0 Jakovljević , 1:1 Zajmović , 2:1 Bilbija
Shalom,shalom...
Predsjednik Abraham Grupe postao potpredsjednik Zrinjskog
"Gospodin Kabiri sa zadovoljstvom je prihvatio prijedlog da postane član Uprave šesterostrukog prvaka BiH i aktualnog lidera prvenstva."
U prosincu 2021. godine M.T. Abraham Group je postao generalni sponzor HŠK Zrinjski u trajanju od pet godina. Kako bi se ova suradnja podigla na još veću razinu, predsjednik Uprave HŠK Zrinjski Denis Lasić i dopredsjednik Danko Šulenta u srijedu su održali sastanak s predsjednikom M.T. Abraham Group Amirom Grossom Kabirijem.
"Osim razgovora o planovima i ambicijama kluba, gospodin Kabiri sa zadovoljstvom je prihvatio prijedlog da postane član Uprave šesterostrukog prvaka BiH i aktualnog lidera prvenstva, kao dopredsjednik HŠK Zrinjski koji će u svom fokusu imati razvoj poslovanja kluba", priopćio je mostarski klub.
Dnevnik.ba
Nakon tri godine,titula nogometnog prvaka se vratila gdje joj je i mjesto!!
Zrinjski je po rekordni sedmi put postao prvakom BiH,i to najranije ikada,čak 7 kola prije kraja prvenstva.
https://www.youtube.com/watch?v=-_MIdq-dlTc