Vidi rezultate ankete: Treba li preimenovati Trg marsala Tita?

Glasači
14. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

14 100.00%
  • Ne

0 0%
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 1 2
Prikaz rezultata str. 21/36

Tema: Krug za trg - deseti put

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Lijepo pokušaj vučićevih pučana da pokupe koji politički bod,ali neće im proći.Pročitani su odavno.

Citiraj Prvotno napisano od pauk Vidi poruku
    ako i bude referenduma titov trg nažalost ostaje
    Zagreb i Rijeka, eventualno još Pula i Varaždin to su uvjerljivo najcrveniji gradovi u hrvatskoj. Split recimo iako je nekad bio crveniji od rijeke i zagreba zajedno, je danas meka nacionalizma, dok je zagreb ostao orjunaško partizanska kasaba, pola grada su oni ostala polovica doseljenici iz raznih sredina hrvatske, uglavnom ognjištari. ali sve u svemu, kada gledaš strukturu stnaovništva glavnog grada, ne pobjeđuje slučajno tu bandić, kao što je dobro poznato Tito je podjelio stanove svojoj bagri nakon 1945, naravno od svih onih pobijenih hrvata pa na koncu konca i Židova koji su stradali u vrijeme NDH. dakle, gospoda antifašisti znaju kakose pobrinuti za svoje, za razliku od KRADOLJUBA IZ HDZ-a. i zato su oni tako lojalni svom SDPu, jer SDP o svojima brine, a HDZ svoje rastura i jebe u zdrav mozak iz izbora u izbore. sve u svemu, meni je drago da su sve maske pale, i da nitko više nema iluziju da su HDZ i SDP jedno te isto sranje, i da Tito neće nigdje dok god ima toliko titića u društvu posebice u glavnom gradu tobože Hrvata, a zapravo Jugoslavena i antifašista. Zagreb je meka jugoslavenštine, a ne hrvatstva i sramota me da je to glavni grad države, rađe bi stavio Vinkovce Split ili Knin za naš glavni grad, nego Zg, ZG ničime nikada nije opravdo titulu glavnog grada svih hrvata, dapače bio je uvijek kamen spoticanja u širenju hrvatstva. i prije pojave partizana i komunista zagreb je vrvio anacionalnim proljevima, tako da nema to veze s fašizmom i pobunom protiv fašizma, to su hrvatski izrodi pomješani s ovim s kozare i sličnim "urbanim" tipovima kasnih 1940ih.

http://www.maxportal.hr/madarska-zas...odine-zatvora/

Mađarska zastupnica optužena za negiranje komunističkih zločina, prijeti joj tri godine zatvora!
    Tako se to radi u normalnim, demokratskim, državama!

Slažem se sa svim jedino ne mislim da je Split ikad bio crveniji od Rijeke

Citiraj Prvotno napisano od pauk Vidi poruku
    Slažem se sa svim jedino ne mislim da je Split ikad bio crveniji od Rijeke
    ma dobro, mislio sam dok je bio partizanski, ali s obzirom na picopevce talijanske po splitu razumjem zašto su ljudi otišli u partizane. i mene bi iritirali oni talijanski gubernatori, ko musolini nikad te talijane nisam volio, dok nijemce respektiram ipak su radnički narod i kada su bili nacionalisti a ne ovakvi ispranog mozga kao danas, bili su stvarno jaka nacija, s kojom smo mogli i trebali surađivat, danas s njemačkom bolje nemat posla iako je i ta njemačka provela lustracija i po tom pitanju napravila red, nije samo kao u hrvastkoj provela lustraciju nacista već i komunista.

a kod nas komunjare neometano veličaju partizane tita antifašizam itd, mislim da nitko nije protiv antifašizma u pogledu jel da talijani nemaju pristupa našem djelu jadrana moru itd, to je neupitno da svaki hrvat u tom pogledu je "antifašist". ali opet oni seru govna i govore fašizam, nisu to bile samo fašističke već talijanske pretenzije i danas postoje.

i neke navijačke skupine kao i određene političke stranke otvoreno zazivaju djelove jadrana odnosno istru i dalmaciju u sastavu italije, ali to je isto što i Srbi rade, samo što Srbi rade puta 4 ono što rade talijni.

e sada, kako to da su ovi istarski idioti protiv fašista a nešto zapinje protiv četnika, lepa brena im je u srcu a thompson ustaša im smrdi.

kako to da im s srbima vlada idila, jesu to neka njihova antifa braća vjerojatno ih tako vide pošto su Srbi činili preko 50 posto tog antifa pokreta, pa im valjda osjećaju zahvalnost u pogledu toga jer eto Srbi su im pomogli da se oslobode fašizma.

hehe koji su to idioti, reko sam da mi ni najmanje ne bi bilo žao da je taj sjeverni jadran ostao u italiji, i dalje to tvrdim, baš mi se gade i boli me tuki šta će tko mislit o meni nakon ovoga, kada postanu konačno Hrvati a ne jugo srpski šljam neka mi se jave.

a do tada ovaj njihov antifašizam ne vrijedi ni kurca, niti su antikomunsiti niti su antisrbi, niti su za hrvastku državu, dakle koja je razlika između njih i fašista, ja je ne vidim niti uz najveće naprezanje dapače ta govna što žele s srbima biti u istoj državi i da im srbi vladaju, to su za mene još veći izdajnici nego Pavelić koji je tim talijanskim picopevcima dozvolio da se šepure po našoj obali.

jer Srbi kada dođu s sarmom i kupusom i zeljem na more, bato moj odmah vidiš kud nas divni antifašizam vodi i kakva plemenita ekipa je to za drugovanje s srpčadi, neovisno o srbima, oni su za drugovanje s svima samo bato nemoj slučajno da hrvati ili ti ga ustaše imaju svoje pod svojom vlasti, dok će oni sa svim mogućim manjinama šurovat, zato mi nikakvo šurovanje s fašistima ne može ići u kontekst ovog antifa ludila i općenito partizanija koja očito je ne vidi niti najmanji problem u tome da nam BG bude glavni grad, i da nam Srbi posredno preko naših izdajnika aka antifašista vladaju državom.

to da ga jebeš, sigurno nikada ne bi bilo moguće u onoj NDH od pavelića, usprkos svim manama i nedostacima te države. Jugoslavija nije nikada bila ni zamišljena ko Hrvastka tvorevina, već multi kulti s Srbijanskom dominacijom, pitajte gazde u Londonu, pa ćete čut što oni kažu, naše antife čitaj izadjice i onda i danas imale su za cilj hrvate i hrvatsu podredit beogradu i srbima, ništa se od tada nije promjenilo oni koji misle da je, su vrlo naivni da ne kažem glupi.

Citiraj Prvotno napisano od Nervozni listonoša Vidi poruku
    Tako se to radi u normalnim, demokratskim, državama!
    to se kod nas neće dogodit usudio bih se reći nikad, ne vjerujem da će ovo biti moguće doživjet u hrvastko ni za 100 godina, dakle kad moja djeca budu imala 30-40 godinica, sumnjam da će i tada to biti moguće.

nama veleposlanici drže sliku Tite u uredu, šta mi imamo dalje pričat ?

oni mesićevi idioti, onaj jedan proćelavi ne znam kako se zove, i Goldstein su poznati titoljupci, ali što radi hrvatska država da još nije niti jedan zakon skrojila po tom pitanju, dok je brže bolje još 1990ih jasn povukla ZAVNOH i tekovine ZAVNOH-a te zabranu ustšakih obilježja! tu su bili jako brzi i hitri, a kada treba peotkraku tita i "antifašizam" komunizam tretirat na isti način kao i "fašizam" onda nešto zapinje.

ja nisam idiot, iako oni od mene stalno pokušavaju napraviti idiota, a mrzim kad netko od mene radi idiota jer onda ja dobijem poriv da mu hebem majku.

no šta je tu je, neka država radi soje, kad tad doći će na red i oni, samo se bojim da ja to neću doživjet, uskoro navršavam 30 a sumnjam da ću do 60 doživjet konačno zabranu tih antifašista i titoljubaca.

vrlo jednostavno to treba napraviti, titu i antifašiste odnosno partizane svatko može veličat u svoja 4 zida, javno i na državnim funkcijama prvo otkaz drugo poticanje na mržnju i sud.

dakle nema šta tko u javnom životu zemlje, i posebice preko državnih ureda i ovlasti veličat titu i držat slike tita u državnim prostorijama, sva ta veleposlanstva nisu prčija Goldsteina i sličnih idiota već vlasništvo hrvatske države, i kada hrvastka država bude imala jasan zakon i jasan odnos prema titu ko diktatoru, tek tada će se moći zakonskim putem takve idiote stavljati u red, da postoje zakoni u ovoj državi i da postoje poltiičari koji će konačno stati na kraj svim tim veličateljima tita i partizana, odavno bi mi ovu temu završili, ali meni se čini da HDZ ne da ne može već ne želi tome stati na kraj, u biti on cijelo vrijeme odlično surađuje s komunjarama iz SDP u zaštiti udbapša antifašista oznaša partizana, a svi vidimo kako se tretira hrvastke branitelje već 20 godina od strane ovog kvazi hrvatskog pravosuđa a zapravo krivosuđa.

sve ovo što su Srbi i balije sada pokrenule, pokrenule su uz suradnju s našim antifama i izdajnicima u zagrebu, ne treba biti pretjerano pametan za zaključit ko im je sve dostavio te dokumente, pa onaj imbecil Grbin je javno u otvorenom rekao da smo mi to "morali" napraviti jer imamo potpisan međudržavni ugovor, aha znači neki idiot je potpisao da se može dilat naše dokumente i onda se može fino opravdat i patentirat nacionalna veleizdaja, divna logika antifašista iz istre, jebo me pas ako žalim jednog tog smrada istarskog partizanskog, i trebali su vas fašisti potaraca govnjarijo jedna glupa.

Na prosvjed protiv imena Trga maršala Tita koji je započeo u subotu u 11 sati došli su Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović, članovi liste za Gradsku skupštinu nezavisne kandidatkinje Brune Esih na lokalnim izborima za Grad Zagreb.

Okupljenima su poručili: “Zajedno ćemo promijeniti ime ovog trga!”. Prosvjednicima se obraćaju i povjesničari Roman Leljak, Ivo Banac i Boštjan Marko Turk, ali i Marko Grubišić,*predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika te Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.
    https://narod.hr/hrvatska/foto-esih-...-ime-ovog-trga

Naziv trga koji nosi lažni identitet ovog NKVD-ovca je zapravo krinka ispod koje se krije istina o okupaciji Zagreba od komunističkih jugoslavenskih hordi koje nisu bile samo protiv NDH i Ustaša kako kažu i lažu nego protiv same hrvatske države u bilo kojem obliku, jer ne zaboravimo da je hrvatski narod prije rata bio okupljen oko H(R)SS-a koji je još 1921. godine želio Neutralnu Seljačku Republiku Hrvatsku i napisao njezin ustav. Istina je ta da se koristi ime Tito da se ne bi morala pored njega koristiti imena oslobodilaca a ne osloboditelja Zagreba jer je Zagreb oslobođen tek 30. svibnja 1990. godine. Ta imena su:

Đoko Jovanić (Ђоко Јованић)
    Peko Dapčević (Пеко Дапчевић)
    Koča Popović (Коча Поповић)
    Mijalko Todorović (Мијалко Тодоровић)
    Blaž Lampar (Блаж Лампар)

Ako su ovi ljudi oslobodili Zagreb, a vodili su jedinice šumske inačice JNA koje su u njega ušle, onda je logično da dobiju ulice i spomenike, zar ne? Ali kako je svakom polupismenom komunistu jasno tko su ovi likovi i kako bi Zagrepčani reagirali skrivaju se iza lažnog bravara da stvarnost ne bi bila preočita a ona je da su i on i ovi gore navedeni obična protuhrvatska okupatorska komunistička banda koja se sakrila iza komunizma i petokrake da bi na mala vrata Hrvatsku opet vratila pod sužanjstvo Beograda i u Jugoslaviju uz obilato odobravanje i na opću radost tzv. međunarodne zajednice, naravno. Ali kako je 1990. Sava ipak potekla uzvodno tako će i ovaj naziv njome uskoro nizvodno, ravno do Beograda i Kuće smeća gdje je oduvijek i pripadao.

Hoće li Zagreb konačno biti oslobođen od 70-godišnje okupacije?

21,40 sati

Mate Kapović branio je Tita rekavši kako je broj od pola milijuna žrtava preuveličan, te da je stvarni broj nešto veći od 10.000.

21,30 sati

HDZ-ovac kaže da je Tito bio na čelu antifašističkog pokreta, ali da je nakon Drugog svjetskog rata počinio masovna ubojstva. Poručio je da oni koji po Zagrebu mašu komunističkim i socijalističkim zastavama žele da taj grad ostane zatočenik prošlosti.

21,25 sati

SDP-ov član kaže kako oni koji pokušavaju promijeniti ime trga rade povijesni revizionizam, te da bi se umjesto promjene imena trga trebali koncentrirati na reviziju privatizacije.

21,20 sati

Zlatko Hasanbegović naveo je gradska vijeća koja su podržala prijedlog, te nakon toga rekao da su dva gradska vijeća odbila prijedlog. Također je naveo vijeća koja su se odbila izjasniti po pitanju promjene imena Trga.

21,10 sati

Počela je rasprava o preimenovanju Trga maršala Tita.
    https://narod.hr/hrvatska/uzivo-sjed...jedlog-odbijen

Super ugledni član kiler avatar
    Datum registracije
    Aug 2013
    Kada će konačno promijeniti ime trgu?
    Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.

Citiraj Prvotno napisano od kliker Vidi poruku
    Kada će konačno promijeniti ime trgu?
    U 15 do 1 h.

00,45 sati

Promjena imena Trga maršala Tita izglasana je sa 29 glasova’ZA’a 20 ‘PROTIV’, jedan suzdržan.
    Kako je tko glasovao:

23,50 sati

Zlatko Hasanbegović rekao je da je ovo povijesni trenutak te dodao da je siguran da u ovom “časnom domu” više nikad neće sjediti titoistička većina, dodao je kako je odluka kasna zadovoljština za žrtve ratnog i poslijeratnog titoističkog terora, dodao je Hasanbegović.

23,47 sati

Rajko Ostojić čestitao je Hasanbegoviću i Esih što su članovi jedine stranke koja će ispuniti izborna obećanja, te Hasanbegoviću što će, ako prijedlog prođe, postati gradonačelnik Zagreba.

23,40 sati

Ilija Ćorić iz Hrvatske seljačke stranke rekao je da ima identičan stav kao i osnivač HSS-a, Vlatko Maček, a taj je da je Tito započeo diktaturu u Jugoslaviji. Iz tog razloga, dodao je, podržat će prijedlog promjene imena Trga.

23,31 sati

Darinko Kosor rekao je da će članovi kluba zastupnika HSLS-a, potaknuti Draženom Budišom, koji je već predlagao promjenu imena Trga, glasati za promjenu imena.

22,55 sati

Rada Borić smatra da su u Jasenovcu ljudi stradavali jer su bili drugačiji, a na Bleiburgu su ljudi stradavali jer su bili pripadnici gubitničke vojske.

22,47 sati

Tomislav Tomašević kaže da će glasati protiv promjene imena Trga, pošto je njegov dojam da je javnost po tom pitanju podijeljena.
    Koji proser Rade Borić.

https://narod.hr/hrvatska/uzivo-sjed...jedlog-odbijen

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Hvala Zlatku i Bruni.

Nakon micanja antifašističkog zločinca s trga, jugokomunjara Bandić Milan stavlja drugog jugokomunjarskog smrada, Ivu Lolu Ribara u Zagreb. Ne može Bandić bez komunjara to jest antifašista.

To što se maknuo naziv, ništa ne garantira da se u budućnosti ne pojave nove nadobudne antifa ljevičarske snage i ponovo preimenuju trg.

Citiraj Prvotno napisano od skater Vidi poruku
    Nakon micanja antifašističkog zločinca s trga, jugokomunjara Bandić Milan stavlja drugog jugokomunjarskog smrada, Ivu Lolu Ribara u Zagreb. Ne može Bandić bez komunjara to jest antifašista.

To što se maknuo naziv, ništa ne garantira da se u budućnosti ne pojave nove nadobudne antifa ljevičarske snage i ponovo preimenuju trg.
    I sedam sekretara SKOJ-a?!

Pojednostavljeno rečeno 2 za 1!

Bandiću je ovo zadnji mandat.

Koji ljigavac!?

Poklon Hasanbegovića Bujancu za vjenčanje.

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove