+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 10 1 2 3 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/184

Tema: Hoće li Hrvatska blokirati Srbiju

Hoće li Hrvatska blokirati Srbiju

Po napisima u nekim novinama pojavila se mogućnost blokiranja Srbije u svezi poglavlja 23 o pravosuđu, najviše radi "univerzalne jurisdikcije" kojom se Srbija proglasila "mini Hagom" i radi kojeg je osuđen Veljko Marić koji robija u Hrvatskoj na osnovu srbijanske presude što je nonsens sam po sebi.

Hoće li biti tako jer u Večernjem ima neki tekst gdje se govori kako eto ta jurisdikcija nije toliki problem nego slaba srpska suradnja s Hagom

Ono jel to ponovno epsko uzmicanje i skidanje gaća u ekspres roku.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Pa nadam se da neće popustiti jer je ovo pitanje relaksacije budućih odnosa. Treba otupiti velikosrpsku oštricu na ovom pitanju, a i na još ponekima. Posezanje za hrvatskim teritorijem i kulturom su stvari oko čega ne bi trebali popustiti. Srbi mogu u EU čim zadovolje osnovne civilizacijske tekovine te zajednice poput poštivanja suvereniteta drugih država.

Moš mislit da će je blokirati. Pa vidiš da su gaće već do koljena s tendencijom da idu prema nožnim prstima.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 05-04-2016 at 15:46

Zbog Eline i bokala vina

A to si prosudio prema stranim medijima koji djeluju kod nas i koji navode vodu na svoj mlin? Vlada je jasna zasad.

krajnje je vrijeme, vulinu i vučiću je odavno trebalo pokazat zube, i Hrvati imaju oštre zube samo za sad još nisu ugrizli niti jednog srbina, od 1941 i proglašenja NDH, Srbi žive previše mirno i ugodno na prostoru RH, i tu praksu moramo promjenit.

moraju se osjećat nesigurno, i bojat ugriza kao u vremenima NDH.

EU opet nije stala na našu stranu, nijedna zemlja nas nije poduprla. Meni koji znam da su nam to sve listom neprijatelji ovo je očekivano, ali mislim da su mnogi ostali šokirani i iznenađeni jer je ova zemlja jednostavno puna beznadnih imbecila i naivčina. Nadam se da će naša vlada ustrajati na blokadi a ako bude pritisnuta da će tu europsku bagru znati zauzvrat dobro ucijeniti dok im svima skupa zbog svega što su nam učinili i čine želim jedno jako lijepo i toplo migrantsko ljeto. Samo se vi punite afrikancima i azijatima bagro, i kad krenete kukati o tome kako imate džihadiste u Bosni u srcu te vaše Europe ne zaboravite tko ju i kada nije vratio Hrvatskoj i zbog kojih razloga. Mi smo jedina zemlja koja nije dobila natrag oteto od osmanlija - zbog Europe! Sve se vraća, sve se plaća očito.

Ne treba uopće koristiti riječ blokada u razgovorima. Tu je riječ o pregovorima o dostizanju temeljnih vrijednosti EU-a. Naravno da možemo popustiti Srbiji, ali to ima cijenu. Kaj nudite gospodo?

pupi nije tio bit u studiju sa Ružom. a Ruža sve lipo objasnila kako nemamo muda

U Studiju 4 trebali su gostovati saborski zastupnik Milorad Pupovac i europarlamentarka gospođa Ruža Tomašić, no Pupovac je napustio studio neposredno prije emitiranja pod izlikom da ne želi sudjelovati u razgovoru s Tomašić. Komentirajući najavljene uvjete hrvatske diplomacije, Tomašić smatra da Hrvatska traži premalo jer osim pitanja nadležnosti za ratne zločine i prava hrvatske nacionalne manjine, prije ulaska Srbije u EU bi trebalo riješiti pitanje granica, nestalih osoba, otetog kulturnog blaga. Također, smatra da Srbija mora priznati postojanje logora za Hrvate na svom tlu, a tu je i ratna odšteta. Dakle, Hrvatska traži strašno malo i za to malo Dačić kaže da si mi umišljamo da smo velesila. Ja mislim da je sramotno to što Hrvatska traži i da je Hrvatska trebala tražiti puno više, naglasila je. Budući da je Republika Srbija sebe proglasila nadležnom za sve ratne zločine na prostoru cijele bivše Jugoslavije, pa tako i Hrvatske, Tomašić kaže kako bi ona taj problem lako riješila. Ako oni na tome inzistiraju, ja bih poništila Zakon o oprostu, tj. aboliciji, pa bih sudila svima koji žive u Hrvatskoj a izvršili su agresiju na nju, a isto tako za srpsku manjinu u Hrvatskoj bih išla po načinu reciprociteta. Dakle, kako oni našima – tako mi njihovima, pa ćemo mi igrati njihovu igru, samo što naši političari nemaju petlju da to naprave, zaključila je Tomašić. Komentirajući Šešeljev stav kojim i dalje zagovara projekt Velike Srbije, Tomašić je rekla da će oni cijelo vrijeme zagovarati “Veliku Srbiju” zato što zapravo nisu kažnjeni, a kad niste kažnjeni za nešto, onda ćete nastaviti jer mislite da je to u redu. Njima je “Velika Srbija” u planu, što oni više govore o “Velikoj Srbiji”, toliko mi u Hrvatskoj više šutimo, umjesto da i mi govorimo o “Velikoj Srbiji”, da govorimo što je taj projekt radio u Hrvatskoj, što je napravio građanima RH, koliku je štetu napravio, koliko je života otišlo. Mi šutimo, dodala je.

http://blog.vecernji.hr/izvan-granic...lavlja-23-8036

meni je smješno uopće pričat o tome dal njih treba blokirat, da su oni normalni ne bi ni bilo ovih rasprava, oni čak koriste šešelja za likovanje.

tamo crtaju mladića karadžića ko nacionalne heroje, ko gavrila principa, i onda mi pričamo o nekim normalnim odnosima s srbima.

ovaj tip je u kolumni sve lijepo objasnio, zamislite da su Nijemci nakon 2ww šetali u nacionalsocijalističkim uniformama i nastavili nacionalsocijalističku politiku jednakim čak i jačim intezitetom nego hitler, šta bi bilo s njemačkom i dal bi njemačka uopće i mogla naći put do političkog i svakog drugog afirmiranja, dal bi mogla sudjelovat u sportskim i svim ostalim natjecanjima, iako je riječ o jednoj od najvećih europskih nacija i gospodarskom divu, sigurno da bi put njemačke uz politiku gubitnika 2ww bio daleko daleko teži, a vidimo da Srbi nastavljaju politiku četništva i ne samo da su ga rehabilitilarali već su ga potpuno legalzirali, i sada takvoj državi dozvolit da uz takvu politiku postane dio europe koja se poziva na te antifašističke što znači i antičetničke temelje, jer četnici su surađivali s fašistima i ubijali hrvate s oružjem koje su im davali fašisti, dakle o čemu mi pričamo ?

talijani i srbi su šurovali 2 stoljeća u nadi da će talijani odvalit cijeli jadran, a Srbi veći dio onog što je zamišljeno u granici karlobag ogulin karlovac virovitica. problem nije u tome što su to oni tada radili i govorili, već to što to rade i danas u srbiji nema nikakve jasne distinkcije od tog vremena, što znači da Srbija i dalje planira u datim okolnostima povoljnim za nju, ponovit ono što je radila 1990ih a mogu slobodno reći i 1940ih godina s partizanima i četnicima ovdje, dakle to rušenje hrvatske države paljenje i žarenje uvijek s istim ciljem hrvatskog kasapljenja a onda krivljenje nekakvih ustaša što se gle čuda brane na svom teritoriju od tih parazita, i onda još nama daju aureolu genocidnog naroda jer smo zamisli ubijali srbe, a oni nisu ubijali hrvate 1940ih i 1990ih, jel za rat možda potrebno dvoje ili je potreban samo jedan ?

dakle netko tko želi rat, i tko planira rat, i tko uzgaja likove kao šešelj upravo s ciljem budućih zala po meni nema šta radit u ovakvoj europi koja se tobože barem deklarativno poziva na taj usrani antifašizam, ali to nije klasični titin crveni antifašizam, već demokracija vladavina prava ljudske slobode poštivanje granica svih svojih susjeda, dobra suradnja međusobna i sve ostalo što ide pod krinkom tog antifašizma, jer je to sve u suprotnosti s onim čuvenim fašizmom, a i komunizmom koji se nekako uspio upetljat u taj antifašizam.

dakle poanta je da kao što reče kolumnist u kolumni iz linka, da dok Srbija ne nađe svog Konrada Adenauera koji će istina primit pokojeg četnika u vladu ali samo zato da bi smirivali ostale četnike, i držali ih pod kontrolom, kao što je adenaure primio neke nacionalsocijaliste u svoje redove da bi ih učino lojalnima i da bi ostale mogao držat pod kontrolom, jer nisu svi nacisti poraženi i pobijeni 1945 njemačka je i tada imala milione poklonika nacionalsocijalizma i nije se moglo preko noći uspostavit red i demokraciju. dakle, da bi se takvo nešto postiglo, moraš i primat dokazane nacionalsocijaliste ili u srpskom slučaju četnike usvoje redove, i to ne bi bio problem kad bi Srbija to radila zbog konačnog zakopavanja svih ratnih sranja ovdje, ali čini mi se da ona ima bitno drugačije namjera i da je njihova besramna relativizacija onoga što se događalo ovdje 1990ih, odavno trebala biti sankcionirana ali pošto nisu prije bili uvjeti, odnosno Srbija nije otvarala poglavlja EU, a Hrvatska nije bila u EU da koči njene pregovore i uvjetuje ih nečime, sad je pravi momenat i Srbiju treba kočit ako treba do sudnjeg dana, dok ne prihvati određene civiilzacijske norme, koje boga mi itekako vladaju u EU gdje ona želi ući, ma šta ja mislio o EU tamo nema ni fašista ni komunista na vlasti, ima ovih marksista i liberalnih manijaka koji opet idu u drugu krajnost od one fašističke, ali poanta je da ipak postoje određene civilizacijske norme koje se moraju zadovoljit da bi bio dio takve famozne europske obitelji i zajednice, a pošto ove u europi realno boli kurac za to, vidjeli smo po presudi šešelju neki dan, a znamo kako su nas zajebavali zbog Gotovine koji za razliuko od šešelja nije tumarao Srbijom i naređivao vojnicima da Srbe vješaju od vrbe. kao što je Šešelj tumarao Vukovarom i dalmacijom s ciljem da podgine što više srba protiv hrvatske, i da svoj velikosrpski cilj ostvari protiv naroda kojem i sam pripada, kao što sam rekao najveći Srbi i Četnici su etnički Hrvati, primjer Đoković i Šešelj najbolje to govore, ti mješanci ili čistokrvni Hrvati koji su se zbog povijesnih procesa pretvorili u srbe odnosno četnike su najgori i najveći mrzitelji svog porijekla, mene osobno ne smeta to đto đoković sebe vidi ko srbin ili četnik, već ona njegova reakcija kako se on posramio kad mu je spiker u kanadi na mastersu i finaulu nakon pobjede rekao da je Hrvat, pa čovječe božji jel ti mama hrvatica ? to što si ti odlučio biti Srbin jer si rođen u Sribji, i jer želiš da te Srbi prihvate pod svoje je jedno, a tvoje pravo porijeklo je nešto sasvim drugo.

no dobro, nagledo sam se svakakvih kretena u životu, i ne čudi me više ništa samo želim reći da su takvi mješanci iz mješanih brakova i ovakvi ko šešelj etnički Hrvati najgori četnici i najveći mrzitelji svog pravo porijekla, već viđeno i u nekim drugim ratovima i prije ovog 1990ih.

a Srbija dok god bude njegovala takvu politiku, da takve mobilizira za svoje velikosrpske ciljeve, po meni može zaboravit na normalne odnose s hrvatima i hrvatksom, s ovim domaćih petokolonašima iz SDPa i komunjarama antifašistima njih ionako nije briga, ali srećom oni nisu hrvatska niti su oni u politčkom smislu Hrvati, vidimo da ova vlast iako je tragikomična iz više razloga ipak pokazuje neke pozitivne kretnje, a ova najava blokade je sigurno nešto što famozni antifašisti i vesna pusić bg diplomatkinja koja je već 20 godina uspješno vodila srbijansku diplomaciju za aboliciju srbije, a krvinju tuđmana i hrvatske, od teza za agresiju na bosnu pa do suočavanja s zločinima koje su počinili hrvati, ta politika podjele krivnje koju su vodili famozni partizanksi imbecilli usrani antifašist i SDPovci svaki put kad su bili na vlasti, i smrad Sanader koji je ko udbin igrač šurovao s s svim tim kretenima, i završio tako lijepo u zatvoru, šteta što nije doživotnu robiju dobio jer ju je definitivno zaslužio, uglavnom sve to meni govori u kakvim je problemima hrvatska kad ima toliko unutarnjih i vanjskih neprijatelja, koji ne mare niti malo o njenoj sudbini, zato treba blokirat srbiju i jednom za svagda istjerat stvari na čistac i pod cijenu da nikad s njima ne imamo normalne odnose, bolje da ih nemamo nikakve nego da ih imamo ovakve kakve imamo danas.

ČIST RAČUN, DUGA LJUBAV.
    Posljednje uređivanje od NorthStand : 05-04-2016 at 15:40

Citiraj Prvotno napisano od mirv Vidi poruku
    EU opet nije stala na našu stranu, nijedna zemlja nas nije poduprla. Meni koji znam da su nam to sve listom neprijatelji ovo je očekivano, ali mislim da su mnogi ostali šokirani i iznenađeni jer je ova zemlja jednostavno puna beznadnih imbecila i naivčina. Nadam se da će naša vlada ustrajati na blokadi a ako bude pritisnuta da će tu europsku bagru znati zauzvrat dobro ucijeniti dok im svima skupa zbog svega što su nam učinili i čine želim jedno jako lijepo i toplo migrantsko ljeto. Samo se vi punite afrikancima i azijatima bagro, i kad krenete kukati o tome kako imate džihadiste u Bosni u srcu te vaše Europe ne zaboravite tko ju i kada nije vratio Hrvatskoj i zbog kojih razloga. Mi smo jedina zemlja koja nije dobila natrag oteto od osmanlija - zbog Europe! Sve se vraća, sve se plaća očito.
    upravo tako, svi su na balkanu dobili svoje nazad čak i proširili teritorije jedino mi ostali bez skoro pola teritorija kojeg smo kontrolirali do prodora osmanlija, a kreteni koji pričaju da je bosna bila zasebna država neka odjebu, većina stanovništva tog bosanskog kraljevstva su bili hrvati i katolici i bosna je nastala ko zasebni dio hrvatske zbog toga što nije htjela imat veze s mađarskom tadašnjom ugarskom i zato se odcijepila, ali su Hrvati bili i ostali dominantna većina u njoj sve do dolaska turaka na ove prostore i islamizacije bosne od dotičnih te nasljevanje srba, kako to danas izgleda izgleda upravo zbog pada bosne i osmanlijske politike, i politike naših takozvanih savzenika iz europe posebice AUgarske koja nam je namjerno umjesto pripojila, odpojila bosnu i možemo reći da priv put bosna dobiva neke državne elemente baš u razdoblju te nakradne AUgarske koja je namjerno odcijepila od hrvatske, dok je svima ostalima europska gamad vraćala teritorija u punom opsegu čak i proširilia nekima.

ali kao što si rekao, sve se vraća sve se plaća, ne žalim ja previše za ovim europljanima što reče samo neka se što više napune ovim talibanima, jer što prije propadnu tim bolje za nas.

Tomašić je dobro rekla što bi sve trebali tražiti od Srbije. Šteta što s eonako iskompromitirala u zadnje dvije godine i pred izbore. To mi nije jasno. To je dovelo do to9ga, vjerujem što je ovakva zbrka i što domoljubna koalcija nije postigla bolji rezultat.

Inače Milorade

..zašto samo studio..što fali granici..

Zbog Eline i bokala vina

Njemačka prijeti Hrvatskoj da će joj blokirati EU fondove ako bude blokirala Srbiju. Evo sad ova Pupovčeva faca dobija pravi kontekst.

Može li Njemačka sama blokirati Hrvatskoj EU fondove, možemi li mi zaustaviti uplatu u EU fondove.

Neku večer u Otvorenom eurparlamnetarci i ministar Kovač bili su jasni da Srbija neće nastaviti pregovore dok se navedeni uvjeti ne ispune.

Pa da vidimo jesu li blefirali ili mislili ozbiljno.

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Njemačka prijeti Hrvatskoj da će joj blokirati EU fondove ako bude blokirala Srbiju. Evo sad ova Pupovčeva faca dobija pravi kontekst.

Može li Njemačka sama blokirati Hrvatskoj EU fondove, možemi li mi zaustaviti uplatu u EU fondove.

Neku večer u Otvorenom eurparlamnetarci i ministar Kovač bili su jasni da Srbija neće nastaviti pregovore dok se navedeni uvjeti ne ispune.

Pa da vidimo jesu li blefirali ili mislili ozbiljno.
    Ne prijeti Njemačka nego jedan njemački Židov

Citiraj Prvotno napisano od Picaferaj Vidi poruku
    Ne prijeti Njemačka nego jedan njemački Židov
    To je službeni njemački stav ako je istina to što se piše a koje je nacionalnosti netko tko to saopći, nebitno je.

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    To je službeni njemački stav ako je istina to što se piše a koje je nacionalnosti netko tko to saopći, nebitno je.
    ne vjerujem. To je stav (nekih članova?) EK koji nema nadležnosti da mijenja pravila EU-a. To je pritisak Soroševaca i cionista na Hrvatsku..koji, uostalom, drže Njemačku za muda. Poanta je da Hrvatska ima pravo blokirati i da EU nema pravo uskratiti to pravo Hrvatskoj. Ako Hrvatska poklekne pod pritiscima i blefovima može se se odma rasformirati..jer to onda neće više biti Hrvatska.
    Posljednje uređivanje od Picaferaj : 16-04-2016 at 15:19

što više pritisaka i ucjena to bolje
    ne samo da ćemo mi glasači vidjeti od čega su naši domoljubi sazdani
    nego će i oni iz tih borbi izaći jači i samostalniji
    pogotovo mi je drago što pritisak dolazi iz njemačke
    da se prekine s tom bolesnom emocinalnom vezom s njima
    uostalmo današnji nijemci ni nisu nijemci
    sve ovo je uz pretpostavku da miro kovač nije kako on ono reče u dnevnikzu pudlica

Švabski podlaci po milijunti put protiv nas a u korist Srbije. Ništa novo pod suncem. Ako ti skotovi taknu u naše fondove onda treba lijepo nacionalizirati naš, sada njihov, telekom i uvesti dodatne slične sankcije i nacionalizacije gdje god nešto posjeduju.

Vlada je zasad pokazala kicmu kaj me cudi. Obicno na podignuti prst osmorazrednog politicara iz Njemacke skidaju gace. Ovo je iznenadenje.

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Vlada je zasad pokazala kicmu kaj me cudi. Obicno na podignuti prst osmorazrednog politicara iz Njemacke skidaju gace. Ovo je iznenadenje.
    Ova vlada pokušava svoj seksualni život održati uzbudljivim.

Reiner: Krichbaumanov stav o RH i Srbiji nije stajalište EU i Berlina

http://direktno.hr/en/2014/eu/45100/...-i-Berlina.htm

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove