+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 47 PrviPrvi 1 2 3 4 5 13 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 41/937

Tema: Što je to antifašizam, fašizam i govor mržnje

Super ugledni član Bukowski avatar
    Datum registracije
    Jan 2012
    Općenito,fašizam je zlo,antifašizam borba protiv toga zla.

Problem nastaje kada antifašizam uz čistu borbu kontra fašizma počme instalirat svoje ideologije.

Onda dobijemo ovakav i onakav antifašizam,pa tako i "hrvatski antifašizam",odnosno,bolje (preciznije) rečeno "jugoslavenski antifašizam".Koji ima sve odlike fašizma.

Uzročno-posljedično se javlja i "hrvatski fašizam" novoga vala,koji nastaje kao odgovor na taj i takav antifašizam.Ono što je zanimljivo je da taj fašizam,već po ustaljenom poretku stvari,ima sve odlike antifašizma.

Tako da dobijemo oksimoron,antifašizam koji je u stvari fašizam,i fašizam koji je u stvari antifašizam.

To bi bilo otprilike to.Jedino što nisam pokrio je kombinacija "pravi fašizam" vs "hrvatski antifašizam".U tome slučaju fašizam je pismo,a hrvatski antifašizam glava.Istog novčića.
    -"The problem with this world is that intelligent people are full of doubts,while idiots are full of confidence."
    Hank

problem je također kada antikomunizam nije dignut na odgovarajuću mjeru, kada borba protiv komunizma bude samo fašizam jer su fašisti bili protiv komunizma.

tko priča o antikomunističkim temeljima hrvatske, tko priča o žrtvama komunizma, kako se priča o antifa temeljima i antifa žrtvama 2ww i poraća ? zašto to sve nije izjednačeno, kad je prirodno i normalno da je jedno te isto, ali nije isto zato jer smo mi ovdje imali i dan danas imamo "crveni antifašizam", eto zašto to u hrvatskoj nije normalno, mi smo ljudi posljednji bastion komunizma u europi, jer se nije napravila lustracaija 1990ih i biti ćemo to dok god je ne provedemo.

problem je kada borba protiv jugoslavije za hrvatsku, bude prikazana nakaradno, a borba za jugoslaviju zato jer su se za nju borili opjevani antifašisti druga Tite bude prikazana ko nešto predivno šarmantno itd. samo zato jer su igrom slučaja bili antifašisti.

a ja vam opet govorim, antifašisti na ovim prostorima su morali biti antifašisti da bi ugrabili vlast, da je bila neka demokratska opcija antifašistička opet bi morala biti antifašistička da bi ugrabila demokratsku vlast, ali ovdje su komunisti bili antifašisti i oni su se paralelno uz borbu protiv fašizma borili za komunizam, pa šta tu nije jasno jebo mu p mamitu.

npr zašto se hitlera i musolinija i paveilća ne gleda ko isključivo "antikomuniste", pa upravo zato demagozi jedni komunjarski zato jer nisu bili samo antikomunisti već su bili i fašisti nacisti odnosno ustaše.

dakle uspostavili su totalitarne države i napravili masovne zločine, dakle tu su kriteriji jako visoko i nema mrdanja i opravdavanja, ali kad pričamo o jugosalviji titu komunizmu i crvenom antifašizmu koji smo mi imali ovdje u hrvatskoj, e onda ide obavezno TISUĆU ONIH ALI..... ALI OVO ALI ONO, ALI ZNATE, ALI NISU BILI ONI SAMO KOMUNISTI, ALI TITO JE SVIJETSKI PRIZNATI DRŽAVNIK, PA PIZDA MU MATERINA ZAR JE TO JEDINO BITNO U CIJELOJ TOJ STVARI ?????

naravno da nije, kao što ni kod hitlera i musolinija ili ovdje pavelića nije najbitnije to što je bio protiv jugoslavije protiv komunizma i protiv srba i njihove hegemonije u kraljevini jugoslaviji. jel da da se o tome ne priča, ne da se o tome malo priča, nego se o tome kad se priča o Paveliću i Ustašama ne priča ništa, a vidite ja to ne trpim, takav selektivan pogled na povijest je nakaradan i ne prihvaćam ga i neću ga nikada ni prihvatit i nitko me neće uvjerit da gledam na to sve tako plitko i uskogrudno ko 99 posto debila koji pričaju o povijesti i politici, i prave se pametni a kurca ne kuže materiju o kojoj pričaju.

ja npr nemam problema s time za reći iako sam turboustaša, i moji su uglavnom bili ustaše uz jednog izdajnika partizana.

uglavnom, nemam problem za reći, Pavelić je zločinac diktator, čovjek koji je kompromitirao legalnu borbu za NDHrvatsku, čovjek koji je napravio puno krivih procijena, i zbog tih procijena je kasnije hrvatski narod prošao golgotu.

kao što se i vezao uz gubitnike, i samim time i sam je bio osuđen na propast, i ovakvu jednosmjernu povijest koja se priča o njemu NDH ustaškom pokretu itd.

ali kada vidim da se danas javno bez pardona u sred demokracije u sred slobodne hrvatske, tumači povijest na način da su tito i partizani superiška da je srbofilstvo avangarda, da je titoizam perverzno dignut na najviše rangove društva, da nas i danas uvjeravjau kako su nas oni razbojnici partizanski što su nam opljačkali i pobili pola naroda 1941-1948 zapravo oslobodili, da oslobodili su nas imovine i života !!!

onda ne mogu ja u takvom nakaradnom društvu dozvolit, da mi netko s moralne strane pljuje i sere po paveliću ustašama i NDH, ne mogu jer vidim da druga strana nema te kriterije kad se radi o njima samima, njihovi zločini odjednom nisu zločini, njihova pljačka odjednom nije pljačka, ali se zato sve mora znati o ustaškoj konisikaciji židovske srpske i čije sve ne imovine u zagrebu i hrvatskoj 1940ih, sve se mora znat gdje je koji ustaša zadavio kojeg srbina židova cigana po nekoj osnovi bilo vjerskoji nacionalnoj ili političkoj, u najsitnije detalje, a ništa se ne mora znati o tisuća sudbina u biti stotinama tisuća ranković je rekao 540.000 "narodnih nepriajtelja" da su ubili i 1.500.000 milion zatvorili, njegova izjava i to uzmite u obzir da je tada SFRJugoslavija imala svega 15 miliona stanovnika, jel kužite vi o kojim se tu divljacima i krvopijama radi, a oni sebi tepaju da su "antifašisti" ma koje li perverzije, pa veći antifašist je onda ja ću to s punim pravom reći od njih musolini i hitler, u mojim očima definitivno, pa neka vrište o revizijij povijest mesić i ostali gadovi kako bi on rekao.

dakle ne trpim da mi se nameće povijest pobjednika, i da se luzere i gubitnike cipelari pod svaku cijenu i preko svake mjere zdravog ukusa, jer je to obično divljaštvo a ne povijest. koga zanima povijest, taj njoj prilazi studiozno činjenično pravedno i bez boljševičko fašističkih sirovih strasti da bi pod svaku cijenu "narodnom neprijatelju" nakalemio što više "krimena" na vrat i leđa.

jer to nije povijest, to je kao što sam rekao divljaštvo koje ima za cilj održat kulturnu i političku hegemoniju komunjara odnosno "antifašista" u hrvatskoj i u 2016!

ja sam realan i realno shvaćam ono vrijeme, kao što shvaćam da su Hrvati kretenski narod jer samo kretenski narod može punit čete vojske koja stvara nekakvu jugoslaviju, ili borit se za nekakve tvorevine koje nisu naše po ničemu, a riskirat svoje živote za njih, to meni ne ide u glavu cijelu povijest smo ratovali za nekakve tvorevine koje nisu imale hrvatski naziv, niti smo imali svoje države i to neki još dan danas smatraju normalnim, pogotovo ovi usrani antifašisti.

a što se tiče antifašista, njih treba sprdat jer su uvjerljivo najveći krelci i telci trenutno u društvu, to sprdanje su zaslužili i više nego zasluženo od onog momenta kad su se krenuli sprdat s domovinskim ratom Franjom Tuđmanom i hrvatskim nacionalizmom, sad ćete vidjet stoko sitnog zuba kako je to kada se nacionalisti sprdaju s vašim dragim neprocijenjivim "antifašizmom", oko za oko, zub za zub, ako mogu Židovi mogu i ja(ne mislim na antiafšizam, već židovski stari zavijet koji sugerira osvetu za učinjeno zlo) iako nisam Židov.

Antifašizam je kad u 2 godine povećaš imovinu u iznosu ne manjem od pola milijuna kuna.
    Posljednje uređivanje od Grunf : 08-02-2016 at 13:30

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Antifašizam je kad u 2 godine povećaš imovinu u iznosu ne manjem od pola milijuna kuna.
    to to, lijepo je(i unosno) biti antifašist, pogotovo u hrvatskoj.

Citiraj Prvotno napisano od crolord Vidi poruku
    Mislim da me nisi shvatio.Apsolutno se slazem s tvojim razmisljanjima .Samo sam htio naglasit da je ovo izrazito bitno pitanje da mu se pristupa s dozom neozbiljnosti poput nekih upisa na ovoj temi.Iako su me dobro nasmijale neke definicije .To sto su ljudi obrazovani mos macku o rep.Jesu ali naslagama komunistickog agitpropa.Hrvatsku povijest treba vratit hrvatskom narodu a ne da i ove nove generacije uce sarene lazi i izmisljotine .
    gle, mi ćemo vratit hrvatsku hrvatima onog momenta, kad komuniste(antifašiste) stučemo u papar. poslušaj ivčića, sve je čovjek lijepo rekao i da mi danas o istim tim govnima moramo pričat, nakon 25g hrvatske demokracije i slobode, na prosto nevjerojatno.

...kad se ovi komunisti spuste tamo gdje im je mjesto, dakle tada će hrvatska biti država hrvatskog naroda, i istinski slobodna. do tada, imat ćemo revoluciju crvenih kokošara i kokoški iz SDP-a, SDP je trojanski konj, on je ko stranka u hrvatskoj samo zato da uz pomoć međunarodnih sila minira hrvatsku, kao što je Tito imao istu ulogu s svojim opjevanim antifašističkim partizanskim pokretom. dakle, dva puta nam pokušavaju uvalit isto govno ko nešto predivno.

u biti tri puta, ako računamo 1918. e nećete razbojnici, i ovaj narod koliko god glup bio i povodljiv, i on zna kad treba glupostima i glupiranju odnsono govnjarima reći dosta, a ovi komunisti tj antifašsiti su se svima popeli na vrh glave, sad su stvarno gotovi ne sumnjam u to ni najmanje, jer su se previše raskurčili a realno su kržljave pičke, i bez srba u ratu protiv ustaša bi bili zgaženi ko mali potočić, kad ih Srbi moraju spašavat da ih ustaše ne prebiju, onda znaš o čemu se tu radi, mala kržljava govanca ko milorad babić ili frljić, to se šamara uz pol gasa. a to što su oni jako bučni, bučni su jer nema fašista odnosno ustaša koje bi ih malo ispleskalo po tom crvenom partizanskom licu. ali bez brige, blizu smo tog dana, i račun će im biti ispostasvljen, komunisti će se spustit tamo gdje im je mjesto, milom ili silom.

Antifasizam je kad se Mima Simic ozeni
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Ugledni član Bismarck avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od DzoniBG Vidi poruku
    Problem kod antifasista je prvo u samom imenu...

Kad ne mozes da budes nesto afirmativno, onda si ti negacija loseg... kad ti ideologija pocinje sa "anti", tu odmah nesto ne stima... znas sta nisi, a ne znas sta jesi... ili znas, ali to treba sakriti...

Za razliku od nekih ovde fasizam i nacizam smatram za zlo... sve ono u praksi sto je izaslo iz toga je bilo sumrak civilizacije, ukljucujuci Musolinija kao prvog, pa posle Hitlera... kao vodje koje su upropastile svoje narode, i mnoge druge pored... jednog su lincovali na ulicama, drugi se ubio... a iza sebe ostavili milione mrtvih, rusevine i sramotu...

Simptomaticno je to da su na ovim prostorima naglasniji u osudi takve ideologije upravo pobornici isto tako stetocinske ideologije, samo sa drugim predznakom... broj zrtava ostalih iza komunista i ovde, i u Rusiji, i svugde gde se pojavila ta poshast su milionski. To sto je Hitler pobedjen, ne znaci da su pobednici doneli blagostanje... bas suprotno, ljutu diktaturu, masovna gubilista, logore smrti, verbalni delikt, jednoumlje... gledajuci ucinak komunizma u duzem vremenskom intervalu, steta je nesaglediva...

Ko njima daje pravo danas da se dice borbom protiv fasizma... kao da su se jedini oni borili... pa nisu izasli iz svojih misijih rupa dok Brka nije napadnut... niti bi, to do tad nije bio njihov rat... odgovarao im je sporazum o podeli Poljske... kako se tad nisu digli?! Gde je tad borba za covecanstvo... nema, jer je za njih covek samo vredan ako njupa njihove ideoloske pomije.

Koliko su samo zla naneli ovde od 1945. godine... ne znaju se imena svih onih mucenika koji su bez suda smaknuti... posle smrti diktatora i jedinog autoriteta... sta cemo, nista, ajde da se bijemo... jer te niko drugacije i nije ucio...

To sve treba govnjivom motkom tuci... bez grize savesti... 2016. godine biti jugos i komunista... ozbiljna falinka u glavi...ili samo veliki bezobrazluk...
    Aj ti to objasni stotinama tisuća idiota u Hrvatskoj. Prvo bi te proglasili ustašom, pa kad bi skontali Džoni bg bio bi četnik...
    Kod nas je problem što antifašiti tj. komunisti i četnici pušu u isti, antihrvatski rog...

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Antifasizam je kad se Mima Simic ozeni
    A fašizam kad se uda.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Zašto antifašisti uvijek nastupaju i glasno govore, gotovo uzvikujući kad govore o svom antifašizmu i pri tom prijete nevidljivoj fašističkoj nemani, koja je plod njihove mašte prizvane kako bi zauvijek ostali na vlasti skrivajući svoju nesposobnost, komunističke reminiscencije i jugonostalgičarenje izvikujući te oprobane antifašističke parole i floskuletine protivu svih koji im prijete oduzeti vlast nazivajući ih fašistima.
    Taj fol je popio svoju vodu i na njega se još samo mogu navući stariji degeni ispranih mozgova, kojima još uvijek u kući tiho svira Marš na Drini i Druže Tito mi ti se kunemo...

Antifasizam je kad se Ivana Bodrozic uda za Romana Simica

Zbog Eline i bokala vina

Antifasizam je kad se Severina na srpskom vjencanju uda za Srbina.

Fašizam je kad Miljenko Jergović ne dobije Nobelovu nagradu za književnost.

Zbog Eline i bokala vina

Fasizam je kad Vesna Pusic ne postane glavna tajnica UN-a.

Fašizam je kad Tomića šešir ne spasi od fekalija

Fašizam je kad se zaustavljaš na crveno svjetlo na semaforu.

Zbog Eline i bokala vina

Govor mrznje je kad se ne nasmijes na humoristicne kolumne Tomica.

Fasizam je kad slusas Thompsona, a govor mrznje kad zapjevas.

Super ugledni član philly avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    haha ludilo tema, ima odličnih upisa!

evo od mene zasad par slija na temu, o mladin liberalnin antifašistima:

Super ugledni član philly avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    fašizam je kad kažeš da je bleiburg genocid nad hrvatskin narodon.

i očito najnovija popularna - fašizam je kad kažeš da su hrvati istinski pobjednici jedino u domovinskom ratu.

Super ugledni član kiler avatar
    Datum registracije
    Aug 2013
    govor mržnje je kad previše spominješ riječi koje sadrže slovo U ili riječi koje počinju sa slovom U...
    fašizam je kad djetetu dadneš ime koje počinje sa slovom U,a naročito ako već imaš prezime koje počinje sa tim zloglasnim slovom...
    npr. Ursula Ujkanović...definitivno fašistica u nastanku...
    Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove