Vidi rezultate ankete: Slažete li se s vraćanjem pokroviteljstva?

Glasači
7. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

7 100.00%
  • Ne

0 0%
  • Ne znam

0 0%
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/42

Tema: Sabor vratio pokroviteljstvo nad obilježavanjem Bleiburga

Sabor vratio pokroviteljstvo nad obilježavanjem Bleiburga

S četiri glasa za i 2 protiv, odlučeno je da će Sabor ponovno biti pokrovitelj obilježavanja tragedije Bleiburga. Povodom te odluke, u Otvorenom su gosti Markovina i Lučić, bit će zanimljivo.

HRVATSKI sabor ponovno će biti pokrovitelj obilježavanja Bleiburške tragedije, odlučilo je u četvrtak saborsko Predsjedništvo s četiri glasa 'za' i dva 'protiv'.

Uz predsjednika Sabora Željka Reinera (HDZ) u Predsjedništvu je i pet potpredsjednika, tri iz saborske većine (HDZ-a, Mosta i HSP-AS-a) i dva iz oporbe (SDP-a i HNS-a).

Protiv pokroviteljstva, u ime SDP-a, bila je Milanka Opačić, potpredsjednica Sabora. SDP svake godine tamo polaže vijence i odaje počast nevinim žrtvama, no ne možemo biti za pokroviteljstvo te manifestacije budući da se ona svaki put pretvori u veličanje ustaštva, objasnila je novinarima Opačić.

Četiri glasa za, dva protiv

Potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša (HSP AS) žalosti što Predsjedništvo o vraćanju pokroviteljstva nije odlučilo jednoglasno. "Svaka žrtva je žrtva i moramo joj odati počast, a Bleiburg je mjesto i vrijeme da odamo počast svim žrtvama koje su pale nevine od svibnja 1945. na Bleiburgu, Hudoj Jami, u Teznom i na Križnom putu", izjavio je Tepeš.

Radi se, kaže, o desetcima tisuća žrtava. "Nažalost ne postoji ni jedan sudski proces, a kamo li da je netko odgovarao za te zločine. Bit ćemo u svibnju na Bleiburgu i dostojno ćemo obilježiti žrtve koje su pale nevine poslije Drugog svjetskog rata", poručio je. Naglasio je i da nikada ne treba dijeliti žrtve. "Ubojstvo jednog čovjeka je zločin i onaj tko ubije jednog čovjeka je zločinac", rekao je Tepeš.

Komentirao je izjavu čelnika SDP-a Zorana Milanovića kako Bleiburg nije odavanje počasti žrtvama nego žalovanje za propalom NDH, rekavši kako je to relativizacija i prikrivanje komunističkih zločina koji su počinjeni nad nevinim žrtvama od svibnja 1945. pa na dalje.

Višegodišnje pokroviteljstvo nad Bleiburgom ukinulo je Predsjedništvo iz bivšeg saborskog saziva u kojemu su većinu imale stranke Kukuriku koalicije.

Da bude pokrovitelj nad središnjom komemoracijom žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta, Sabor je zamolio Počasni bleiburški vod.
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...dh/872849.aspx

Veca Pusić u Otvorenom. Izaći će na netu tako da možete provjeriti. Mislim da sam točno prenio citat.

Svatko tko je ubijen nije nevin, samo mu se sudskim putem nije dokazala krivnja.

Ivo je u Otvorenom
    Samelji ih Ivo

To je sve ništa. Podoljnjakova ucjena, obranaški stav, traženje ustaša, tamo ovamo...pod ovakvim uvjetima poput Podolnjakovih nije ni trebalo vraćat pokroviteljstvo sabora.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Markovina stalno o kontekstima.

Partibrejker Komari avatar
    Datum registracije
    Feb 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    To je sve ništa. Podoljnjakova ucjena, obranaški stav, traženje ustaša, tamo ovamo...pod ovakvim uvjetima poput Podolnjakovih nije ni trebalo vraćat pokroviteljstvo sabora.
    Daj siti se bivšeg mu prezimena.
    Nek je ono vraćeno

.
    Prijateljima mogu kasniti, neprijateljima stižem na vrijeme
    WISLA KRAKOW HOOLIGANS.. 17, 500

Znači Pusićka smatra da se Ustav RH mora poštivati selektivno. Utemeljeni smo na Zavnohu, ali ne i na domovinskom ratu. Slaže se da je rat bio obrambeni, ali samo u RH, ne i u BiH.

Hoćete li zamoliti. Zamoli si ti doma da ne velim koga. Zašto im nitko ne odbrusi?

Dajte da ja Vama objasnim ovo oko antifašizma,budući da Vama nije ništa jasno jer me peti put pitate istu stvar :

Citiraj Prvotno napisano od šanta85 Vidi poruku
    Dajte da ja Vama objasnim ovo oko antifašizma,budući da Vama nije ništa jasno jer me peti put pitate istu stvar :
    Malo popušta voditelj, želi se svidjeti novoj vlasti.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Malo popušta voditelj, želi se svidjeti novoj vlasti.
    Popustio je jer ih je Lučić pošteno išamarao,Markovina gleda ispod stola ,ne smije ni dignit glavu :

Markovina se za divno čudo nije bahatija a nije puno ni filozofira.Djelova mi je ka popišan.
    Torcida Split old school

Ugledni član totalna steta avatar
    Datum registracije
    Feb 2013
    Ima li repriza otvorenog?? Ja gleda šprajca i direktno...
    torcida alaeština,40god... u jugi ,14 gostovanja točno..sezona 87/88 - 90/91...

Citiraj Prvotno napisano od totalna steta Vidi poruku
    Ima li repriza otvorenog?? Ja gleda šprajca i direktno...
    http://www.hrt.hr/enz/otvoreno/

zašto ustaše nisu antikomunisti kako su partizani samo antifašisti, zašto jasenovac nije isto što i goli otok ? zašto NDH nije isto što i SFRJ ? sve su to pitanja na koja nema odgovora, pogotov kad ih se postavlja drugovima i drugaricama iz SDP-a i narodnih osloboditelja iz onih primorskih krajeva hrvatske pa i zagorskih brega i purgerskih kozojeba koji su potamanili sve vitalno u zagrebu, da bi nam sada pričali o svom slavnom antifašizmu, ne stoko ja njemu ne dugujem ništa, jer su meni ti vaši antifašist pobili 10 članova bliže porodice, isto tako nisam živio na sisi bivšeg kounističkog sustava ko vi imbecili jugsoalvenski i mile kekin i slični, ja sam živio vrlo skromno kao i svi moji, i sve smo stekli poštenim radom, a ne otimačnom tuđih dobara u praksi antifašizma.

isto tako, mi smo bili poltiički hrvait, zato smo bili i ostali za NDH- da vam citiram NEZAVISNU DRŽAVU HRVATSKU, a ne ko vi kozojebi za SFRJugoslaviju, kao što ste danas za EU- da vam citiram EUROPSKU UNIJU, tu vas ovo U ne asocira na ustaštvo jel da ? jebem vam mater iskompleksiranu, proklet bio dan kad ste vi postali antifašisti. i proklet bio svaki onaj, koji vas nazove antifašistima. a zašto antikomunizam nema isti status ko antifašizam, zato jer u hrvatskoj i dalje cvate komunizam zamaskiran u antifašizam, eto zašto, stoka se ne miri da je popušila i ovaj narod vraća u 1941 i onda moram slušat hrvatkse kretene koji me uvjeravaju kako sam ja lud, ne nisam ja lud, već ste vi kreteni jedni ludi jer dozvoljavate da vam ova stoka koja nikad nije niti će prihvatit hrvatsku državu pod krinkom antifašizma ispire mozak, hvala bogu meni ne mogu, ja i ove godine idem na Bleiburg, i to samo zato da bi stoko pokazao da njihove zabrane u narodu više ne prolaze, i da oni neće hrvatima određivat što je dozvoljeno a što nije, to su mogli za vrijeme SFRJ, danas u vrijeme demokracije i slobodne Hrvatske to ne bi smjelo biti moguće, a moguće je zato jer se stoka nije potamanila 1990ih i jer ih je Franjo s svojom genijalnom pomirbom amnestirao zločina, kao i četnike s abolicijom, jebote svaka čast franji ali što je i taj znao zasrat znao je i to za zlatnu medalju. abolirat ove krvopije po vukovaru i partizančine smrdljive a dobro zna koliko zla su neki posijali po zagrebu i okolici od 1945 na ovamo, stvarno ga može biti sram, a da ne govorim o njegovom titovanju i štitenju tite ko da je neki sveti petar u pitanju, tuđmanov lik i djelo treba njegovat ali njegova sva sranja treba javno prokazat i reći da to nije način na koji se može tumačit povijest, ignoriranjem problema problem postaje veći nikako manji.

Spremnik HR SOKOL avatar
    Datum registracije
    Jan 2016
    Citiraj Prvotno napisano od šanta85 Vidi poruku
    Ivo je u Otvorenom
    Samelji ih Ivo
    Bio je Ivo prije toga na Z1 a sa druge strane zoran pusic. Pa su zakljucili da je zoran pusic jedini antifasist u Hrvatskoj bez profita

Pod ovakvom vladom vraćanje pokroviteljstva nije obećavajuće. Sad će ti neki Podoljnjak ocjenjivat jel se tamo veliča NDH i ustaštvo. Svakom rječju tamo izgovorenom on i slični njemu mogu to zaključit. Kad kaže netko da je tamo izginula, pobijena hrvatska vojska, on može zaključit da je to veličanje NDH.

I jebale ih kape, sam je Puhovski, jedna notorni Puhovski izjavio da je sasvim normalno da se na Bleiburgu nose ustaške kape. A čije bi se drugo nosile. Ili domobranske zavisi tko je gdje bio.

Ovakve emisije su nepotrebne jer se samo daje prostora Pusićki da se samopromovira i kojekakvim Markovinama, čisto gubljenje vremena, s njima oko tih stvari uopće ne treba ulaziti u polemiku a kad uđeš nemoj bit obranaš ko sinoć Lučić ili Sanader. Spomeni joj djeda četnika barem.

Uglavnom očekujem ove godine još više ustaških kapa, jebalo ih obranaštvo i teza, možda ustaške kape nose "provokatori"
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 05-02-2016 at 13:20

Zbog Eline i bokala vina

meni nije jasno ko to vidi ustaški dermek na bleiburgu, ja ga ne vidim nisam niti jednom na tv čuo nekog da glorificira NDH i Ustaše za govornicom, niti jednom.

isto tako, bio sam 2012 i mogu reći da sam tada vidio jednog i to čini mi se domobrana, a prošao sam 150 autobusa !

i cijelo bleiburško polje, nije bilo jednog jedinog ustaškog simbola, a i da je bilo jesu gore pobijene ustaše i domobrani i civili ili partizani i antifašisti ? dakle normalno je u brezovici srbu i kumrovcu slavit propalu jugoslaviju tita i komunizam, pod krinkom antifašizma i borbe protiv fašista, ali nije normalno na bleiburg doći s ustaškom kapom jer je to "fašizam" u začetku.

i dam se kladit da je godinama kad je bilo ustaških klonova gore, to bila masa ljudi koji su ubačeni provokatori da se kompromitira komemoracija, u to sam siguran, tako UDBAŠi djeluju od 1945.

isto tako ja nosim crnu boju od glave do pete, hoće li i to uskoro postati kazneno djelo, kao što je nošenje ustaške kape ili ZDSpremni ?

jel grijeh volje crnu boju, više od crvene ? izgleda da je, pogotovo u sjevernoj koreji koja se slučajno zove RHrvatska, da tu moram parafrazirat druga kozojeba iz glavica, da smo mi stvarno slučajna država kad nam ovi propaliteti komunistički danas nakon sveg zla mogu vladat istom ko da nikakvo zlo nisu napravili ovom narodu i državi.

nije mi jasno kome smeta bleiburg, nego onima koji žele zataškat taj zločin da im se ne bi kompromitirala njihova cijenjena "naordno oslobodilačka borba" od koje Hrvati su imali stotine tisuća grobova i stotine tisuća prognanih širom svijeta, stvarno je to bilo divno nešto na što trebamo gledat s nostalgijom ko vesna pusić ili boris šprem, jer eto u ustavu se spominje u jednoj rečenici ZAVNOH pa to znači da su 1990ih hr brnaitelji u borbi protiv JNA i ČETNIKA zapravo bili antifašisti i komunisti a ne hrvatski nacionalisti, uostalom što mislite zašto njima smetaju hr branitelji nego upravo zato ? jer su nacionalisti odnosno po njima "fašisti", i sada ta stoka ide meni popovat o fašizmu i antifašizmu, pričat lovačke priče o ZAVNOHu koji je bio i ostao mrtvo slovo na papiru, čista komunistička propaganda za naivne hrvatske budale. koje su se uvijek pecale na propagandu raznih neprijatelja hrvatske i hrvatstva.

jedno je sigurno pusićka niti SDP niti komunisti nikad neće zabranit Bleiburg, i sjećanje na masakr koji su njihovi drugovi napravili nad hrvatima u ime komunizma, a ne borbe protiv fašizma.

ako to nisu mogli za vrijeme SFRJ, još će teže danas kad živimo u demokraciji i kad imamo pravo komemorirat žrtve komunističkog terora. ili oni misle da mi imamo samo žrtve fašističkog terora, ili misle da Hrvati nisu bili i antikomunisti koliko su ovi po dalmaciji i istri bili antifašisti ? po čemu hrvati iz dalmacije ili istre, vrijede više ko antifašisti, nego hrvati iz like banovine ili hercetovine koji su bili antikomunisti ? to je meni zanimljivo za pratit.

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Pod ovakvom vladom vraćanje pokroviteljstva nije obećavajuće. Sad će ti neki Podoljnjak ocjenjivat jel se tamo veliča NDH i ustaštvo. Svakom rječju tamo izgovorenom on i slični njemu mogu to zaključit. Kad kaže netko da je tamo izginula, pobijena hrvatska vojska, on može zaključit da je to veličanje NDH.

I jebale ih kape, sam je Puhovski, jedna notorni Puhovski izjavio da je sasvim normalno da se na Bleiburgu nose ustaške kape. A čije bi se drugo nosile. Ili domobranske zavisi tko je gdje bio.

Ovakve emisije su nepotrebne jer se samo daje prostora Pusićki da se samopromovira i kojekakvim Markovinama, čisto gubljenje vremena, s njima oko tih stvari uopće ne treba ulaziti u polemiku a kad uđeš nemoj bit obranaš ko sinoć Lučić ili Sanader. Spomeni joj djeda četnika barem.

Uglavnom očekujem ove godine još više ustaških kapa, jebalo ih obranaštvo i teza, možda ustaške kape nose "provokatori"
    Potpisujem svako slovo. Ali ovakvih emisija će biti sve dok se ne nogira Radman. Ja ne znam šta se čeka sa njegovom smjenom. Najbolje bi bilo da se bojkotiraju pozivi na sudjelovanje u emisijama HRT-a dok se to ne napravi. Neki dan čitam da je HRT trošila nenamjenski lovu za dijasporu i to bi bio dobar povod za Vlada napravi konačno neki kurac sa HRT-om. Što se tiče ustaških kapa, ja bia ovaj zadnji put na Bleiburgu i nisam vidio ni jednu. Caka je da oni pod "ustaške kape " misle "ustaška obilježja" a ustaška obilježja su zastave sa grbom sa prvim bijelim poljem..koje su nosili uglavnom ljudi iz Herceg-Bosne

Citiraj Prvotno napisano od Picaferaj Vidi poruku
    Potpisujem svako slovo. Ali ovakvih emisija će biti sve dok se ne nogira Radman. Ja ne znam šta se čeka sa njegovom smjenom. Najbolje bi bilo da se bojkotiraju pozivi na sudjelovanje u emisijama HRT-a dok se to ne napravi. Neki dan čitam da je HRT trošila nenamjenski lovu za dijasporu i to bi bio dobar povod za Vlada napravi konačno neki kurac sa HRT-om. Što se tiče ustaških kapa, ja bia ovaj zadnji put na Bleiburgu i nisam vidio ni jednu. Caka je da oni pod "ustaške kape " misle "ustaška obilježja" a ustaška obilježja su zastave sa grbom sa prvim bijelim poljem..koje su nosili uglavnom ljudi iz Herceg-Bosne
    Ma čak i da ima tamo ustaških kapa u čemu je problem. Pa tamo je pobijen dio te vojske. Ili domobranske svejedno. Pa nisu tamo pobijeni speleolozi ili članovi udruženja ljubitelja herbarija nego vojska NDH i naravno mnogi civili s njima.

I ako tamo netki stari preživjeli ustaša ili domobran ako ih ima još živih želi odati pijetet svojim pobijenim suborcima noseći tu kapu ( ili čak neki njihov potomak), to je meni sasvim normalno kao i to kad stari partizani nose kape partizanke na svojim proslavama. I nitko to ne dovodi u pitanje.

nema mi ništa jadnije nego kad ova tzv naša strana pere ruke od tih ljudi i govori možda su to provokatori.

Ni meni nije jasno zašto se čeka s nogiranjem Radmana. Očito da to neće biti tako lako. ne znam koliko tu ima odlučnosti i kako se MOST-aši postavljaju po tom pitanju.

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove