+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 151 1 2 3 11 51 101 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/3015

Tema: Vlada Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske

Imamo novu vladu.

PREMIJER – Tihomir Orešković

PRVI POTPREDSJEDNIK s ovlastima zamjenika – Tomislav Karamarko

POTPREDSJEDNIK – Božo Petrov

MUP – Vlaho Orepić ( MOST)

MINISTARSTVO UPRAVE – Dubravka Jurlina Alibegović – (MOST)

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE – Davor Romić (MOST)

MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA – Slaven Dobrović ( MOST)

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA– Ante Šprlje

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA – Tomislav Panenić

MINISTARSTVO BRANITELJA – Mijo Crnoja

MINISTARSTVO FINANCIJA – Zdravko Marić

MINISTARSTVO GRADITELJSTVA – Lovro Kuščević

MINISTARSTVO KULTURE – Zlatko Hasanbegović

MORH – Josip Buljević

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA – Darko Horvat

MINISTARSTVO PROMETA – Oleg Butković

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU – Tomislav Tolušić

MINISTARSTVO SOCIJALNE POLITIKE – Bernardica Juretić

MINISTARSTVO TURIZMA – Anton Kliman

MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA – Nada Šikić

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA – Miro Kovač

MINISTARSTVO ZDRAVLJA – Dario Nakić

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA – Predrag Šustar
    http://www.vecernji.hr/hrvatska/mand...istara-1053765

Dvije biografije MOST-ovih vrlo bitnih ministara

Ante Šprlje, ministar pravosuđa

Šprlje je rođen 20. kolovoza 1979.godine u Metkoviću. NA Pravnom fakultetu diplomirao je 2002. godine, a pravosudni ispit polaže pet godina kasnije. Od 2003. Do 2005. Radi kao vježbenik u Dubravačko-neretvanskoj županiji, potom je dvije godine vježbenik u Općinskom državnom odvjetništvu u Metkoviću, a sudski savjetnik na sudu u Metkoviću postaje 2007. I na toj poziciji ostaje narednih pet godina nakon čega biva imenovanom sucem Općinskog suda u Metkoviću, a na toj poziciji nalazi se i danas. U prva četiri mjeseca 2015. godine obnašao je funkciju zamjenika predsjednice Općinskog suda trenutno obnaša funkciju .U CV –iju je naveo da osim služenja engleskim i njemačkim jezikom odlično barata i sa srpskim jezikom. Neoženjen je.

Dubravka Jurlina Alibegović, ministrica Uprave

Diplomirala Ekonomskom fakultetu 1986.,na kojem je 1992. magistriala, a 2002. Doktorirala.Na Ekonomskom institutu zaposlila se odmah nakon fakulteta 1987.godine da bi ga na dvije godine u periodu 200.- 2002. godina zamijenila angažmanom u Ministarstvu znanosti i tehnologije, kao zamjenica ministra u Vladi Ivice Račana. Na Institut se vratila 2003. kao pomoćnica ravnatelja. Od 2004. do 2011. bila je voditeljica Odjela za ekonomiku javnog sektora da bi nakon toga preuzela posao voditeljice Odjela za regionalnu ekonomiku, održivost i razvojno upravljanje. Od 2013. Godine ravnateljica je Ekonomskog instituta.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Big like za ministra kulture!!!!!!!!
    Torcida Split old school

Evo jedini neovisni portal je napravil grafiku svih ministara.

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Dvije biografije MOST-ovih vrlo bitnih ministara

Ante Šprlje, ministar pravosuđa

Šprlje je rođen 20. kolovoza 1979.godine u Metkoviću. NA Pravnom fakultetu diplomirao je 2002. godine, a pravosudni ispit polaže pet godina kasnije. Od 2003. Do 2005. Radi kao vježbenik u Dubravačko-neretvanskoj županiji, potom je dvije godine vježbenik u Općinskom državnom odvjetništvu u Metkoviću, a sudski savjetnik na sudu u Metkoviću postaje 2007. I na toj poziciji ostaje narednih pet godina nakon čega biva imenovanom sucem Općinskog suda u Metkoviću, a na toj poziciji nalazi se i danas. U prva četiri mjeseca 2015. godine obnašao je funkciju zamjenika predsjednice Općinskog suda trenutno obnaša funkciju .U CV –iju je naveo da osim služenja engleskim i njemačkim jezikom odlično barata i sa srpskim jezikom. Neoženjen je.

Dubravka Jurlina Alibegović, ministrica Uprave

Diplomirala Ekonomskom fakultetu 1986.,na kojem je 1992. magistriala, a 2002. Doktorirala.Na Ekonomskom institutu zaposlila se odmah nakon fakulteta 1987.godine da bi ga na dvije godine u periodu 200.- 2002. godina zamijenila angažmanom u Ministarstvu znanosti i tehnologije, kao zamjenica ministra u Vladi Ivice Račana. Na Institut se vratila 2003. kao pomoćnica ravnatelja. Od 2004. do 2011. bila je voditeljica Odjela za ekonomiku javnog sektora da bi nakon toga preuzela posao voditeljice Odjela za regionalnu ekonomiku, održivost i razvojno upravljanje. Od 2013. Godine ravnateljica je Ekonomskog instituta.
    Odlično barata srpskim jezikom? Super, bar ćemo se konačno moći sporazumjeti malo sa Srbima. Dosad je bilo, mi u kupe oni u špade.

Banned
    Datum registracije
    Nov 2015
    Blog Entries
    1
    Hajde, ne mogu biti gori od ovih bivsih. Cak ima i Hrvata ministara. Ne mogu se nacuditi.

Dr. Hasanbegovic je veliki plus.

Odmah su Hasanbegovića napali na presici jer da je rekao, da je Hrvatska pobijedila samo jednom, u Domovinskom ratu. prigovorili su da je to negiranje pobjede tzv hrvatskog antifašizma

Ako ostane pri dosadašnjim stavovima, očekujem svakodnevne napade na njega a pogotovo ako ukine dotacije "antifašističkim udrugama". Ministarstvo kulture je jedno od najbitnijih ministarstava i čudi me da MOST-ovci nisu stavili veto na njega.

Ono što me zabrinjava, je da se dosta teško izražava u zadnje vrijeme.

Ne znam ništa o Crnoji, ideje se mu dobre, mada mislim neprovedive ali volio bi da je tamo general Glasnović. A nije spominjan u nijednim kombinacijama i to mi je vrlo žao a ponešto i govori o njegovom statusu u Domoljubnoj koalciji a možda i općenito o politici nove vlade.

Zbog Eline i bokala vina

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Odmah su Hasanbegovića napali na presici jer da je rekao, da je Hrvatska pobijedila samo jednom, u Domovinskom ratu. prigovorili su da je to negiranje pobjede tzv hrvatskog antifašizma

Ako ostane pri dosadašnjim stavovima, očekujem svakodnevne napade na njega a pogotovo ako ukine dotacije "antifašističkim udrugama". Ministarstvo kulture je jedno od najbitnijih ministarstava i čudi me da MOST-ovci nisu stavili veto na njega.

Ono što me zabrinjava, je da se dosta teško izražava u zadnje vrijeme.

Ne znam ništa o Crnoji, ideje se mu dobre, mada mislim neprovedive ali volio bi da je tamo general Glasnović. A nije spominjan u nijednim kombinacijama i to mi je vrlo žao a ponešto i govori o njegovom statusu u Domoljubnoj koalciji a možda i općenito o politici nove vlade.
    Valjda će te napade shvatiti kao nešto dobro i nastaviti u tom smjeru.Ako te mediji u Hrvatskoj ne napadaju radiš nešto loše i pogubno po Hrvatsku.

Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Ova Bernardica Juretić, jel to ona bivša časna sestra? Otkuda ona u politici?

Zlatko Hasanbegović sudjelovao je od samog početka u građanskoj inicijativi U ime obitelji – javno podupirući pravo hrvatskih građana da na prvom narodnom referendumu iznesu svoj stav o ustavnoj zaštiti braka kao zajednice žene i muškarca.
    Ovo nisam znala o Zlatku ,sve pohvale naravno
    Mislim da će im on biti najveći trn u oku,jer se iz ministarstva kulture kojekakve udruge financiraju,kad im on zatvori pipu bit će veselo.

Banned
    Datum registracije
    Nov 2015
    Blog Entries
    1
    Ne znam kako komunisti mogu napadati Hasanbegovica a da se ne zaplicu u vlastitim ideoloskim paradoksima i zavrzlamama.

Naime, musliman ne moze biti fasist.

Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Nekako sam ravnodušan prema većini ministara,ali izbor Hasanbegovića me ugodno iznenadio- ljutu travu na ljutu ranu.

buahaha ovo je pun pogodak, mujo ukida sve dotacije antifašistima, i veliča domovinski rat. ne slavi tita i partizane, a u pm, kako će opjevani "antifašizam" preživit hasanbegovića ?

ovakvo jednoumlje kakvo vlada u hrvatskoj, definitivno postoji još samo u kini i sjevernoj koreji, čak mislim da je i u kini više slobode u javnom medijskom izjašnjavanju nego u hrvatskoj.

a svi znamo tko tamo vlada, i da su to totalitarne države. tako je to kad bivšim komunistima i njihovoj balavurdiji, daš demokraciju u ruke, valjda oni žele demokraciju, oni nju žele samo onoliko u koliko je mogu privatizirat za sebe.

što su u hrvatskoj i napravili 2000e, da ne govorim izjednačavanje krezubih smrdljivih partizana i branitelja, je uvreda svakog normalnog branitelja i to nakradno mesićevo izjedančavanje nekakvih antifašista i komunista s braniteljima koji su se boirli protiv partizanske ostavštine i ostavštine JBTita, dakle jugoslavije i JNA, je u najmanju ruku smješno, kažu oni borili su se protiv fašista, brnaitelji se nisu borili protiv fašista već protiv antifašističke JNA koju je napravio JBTito najveći antifašista u povijesti univerzuma.

tako da neka odjebu u pizdu materinu s time da su hr branitelji bili nekakvi antifašisti, hr branitelji su bili i ostali hr domoljubi i mahom nacionalisti i s komunističkih kozojebima partizanima nemaju nikakve dodirne točke, da ne govorim da su se borili za slobodnu i demokratsku hrvatsku, a partizani za totalitarnu komunističku Jugoslaviju, to nema nikakve veze jedno s drugim, i nadam se da će Hasanbegović zgazit gamad nemilosrdno.
    Posljednje uređivanje od NorthStand : 21-01-2016 at 18:39

Ivo Lučić je rekao sve što bi Hasanbegović trebao raditi.

Pristup arhivskom gradivu je jedan od najvećih problema u Ministarstvu kulture. Moje stajalište da ništa starije od 30. svibnja 1990. godine ne treba i ne smije biti štićeno kao državna tajna, jer nemamo zašto štititi razloga totalitarnog komunističkog režima i propale države", navodi Lučić.

Kao drugi problem ističe pitanje odnosa i stava koji je dugo postojao u tom resoru - 'mi i naši'.

"Nadam se da će Hsanbegović, kao novi ministar, uvesti reda u financiranje projekata, knjiga i časopisa. Siguran sam da će ponašati na način da štiti interese države, a ne interese partikularnih i ideoloških skupina te da će se prestati financirati ideološki rat protiv tradicionalnih nacionalnih vrijednosti", zaključio je Lučić.

Inače internet gori od lajanja "antifašista" prema Hasanbegoviću. Kao što sam i očekivao. Kulturna revolucija koju su provodili od 2000-te godine ( da i pod veleizdajnikom Sanaderom i njegovim ministrom Biškupićem ) dolazi u opasnost.

Neće mu biti lako.

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Problem mu neće biti lavež džukela iz kulture,nego njegovi iz vlade, pitanje je koliko će imati potpore za učiniti nešto kvalitetno.

Oleg Butković, Alibaba i Miro Kovač, uvjerljivo najgori kadar ovdje od viđenog.

Šprlje ima zadatak što brže uvest ćiriilcu u hrvatsko pravosuđe, i srpsko hrvatski, ovo srpski mora biti na prvom mjestu ko za vrijeme Srboslavije. da se zna, tko smo i što smo.

Citiraj Prvotno napisano od Humphrey Vidi poruku
    Problem mu neće biti lavež džukela iz kulture,nego njegovi iz vlade, pitanje je koliko će imati potpore za učiniti nešto kvalitetno.
    Svakako ali lavež će biti nesnosan i kontiuniran, i pod tim pritiskom se može popustiti, jer drže sve i jako su organizirani i složni za razliku od nas.

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Je li on dio UIO ili im je samo dao podršku za referendum?

ma nek se on goni u krasni kurac, ako će zbog kmečanja ove jugo gamadi popustit, i bilo tko iz HDZ-a ako popusti za mene je "otpisan". dosta je bilo popuštanja gamadi koja kontinuirano razgrađuje hrvatsku, i pokušava je uništit svim sredstvima pod maskom nekakgov antifašizma, ti usrani antifašisti su pokopali više hrvata od fašista, i uništili hrvatima državu da bi postojala ona nakaranda jugoslavija, i dozvolili srbima da nam preuzmu totalnu vlast u hrvatskoj, toliko o tome koliko mi dugujemo antifašistima slobodu i državu.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 21-01-2016 at 19:28

Ma ne bojim se,ta ekipa povjensničara kod nas je jaka :Hasanbegović,Radeljak,Lučić,Nazor,Marjan.
    Marjan je u par navrata i pisao i na tribini govorio baš o problemu otvaranja arhiva.
    Tako da bit će to ok.

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove