Budimo ljudi.![]()
Da
Ne
Budimo ljudi.![]()
budimo ko Hitler, i borimo se za opstanak arijevske rase.![]()
Ja sam mišljenja da im se kao uslov za dobijanje azila treba postaviti napuštanje islama. I to baš zato što je islam u suprotnosti sa ljudskim pravima jer zagovara smrtnu kaznu zbog napuštanja religije, smrtnu kaznu zbog preljube, zbog kritike religije itd. Ali mene niko ne sluša.
Mada, ovo što rade braća Česi, Poljaci i Slovaci koji primaju samo hrišćanske migrante je poruka na neki način. Evropa će ih držati u kampovima, ili deportovati nazad na Bliski Istok, ili ako postanu hrišćani, onda barem mogu u Slovačku, Češku ili Poljsku. Bolje je biti hrišćanin u nekoj od ove tri zemlje nego musliman u izbegličkom kampu ili u ratom zahvaćenoj Siriji.
Naravno.Treba pomoći ljudima u nevolji, ali moramo biti pragmatični i realni.
Naime treba formirati i pripraviti dok je vremena, ako se to već nije uradilo, izbjegličke kampove, sa svom infrastrukturom, dakle, sa svim higijensko zdravstvenim i humanitarnim sadržajima.
Razmotriti u koje zemlje se mogu deportirati, ako postoji za tim interes, ali svakako sve vratiti u njihove zemlje po okončanju ratnih dejstava.
Republika Hrvatska može primiti na ovaj način i 2.000 izbjeglica na skrb i mislim da je to prema veličini države i broju stanovnika, te poreskih obveznika, jedan solidan maksimum.
Mogu očekivat i vanzemaljce. Al to ne znači da će doć. Ko je lud dolazit u državu iz koje ljudi masovno odlaze trbuhom za kruvom? Niko..pa ni Sirijci. Izbori u Hrvatskoj su uskoro..a ni ulazak u Šengen nije daleko. A ja osobno bi volio više da Hrvatska ne ulazi u Šengen.. i to baš zbog ovih "imigranata"
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...redmet-sprdnje
vuco će riješit ovaj problem, svi za Vucu ! čim dođe na vlast, poručit će narodu, tretirajte ih ko vreće kupusa, i čim brže deportirajte.
»Sve mi ovo ni na šta ne sliči, suzama me opija, i posljednji vlak će mi otići, Dalmacija Kalifornija!«
![]()
Ko se žesti? Lol. Samo ti govorim kako stvari stoje. Al, do sada, ne u potpunosti...jer stvari stoje puno gore nego što misliš. Nisu ovo obični migranti i obična migracija..nego dobro osmišljena akcija kontra bijele, evropske civilizacije koordinirana sa praktičnim otvaranjem meksičko - američke granicešto se tiče izjava naših "gostoljubivaca" evo prigodan komentar o njima sa facebooka:
"Ako prođe ovi Čičkov, Milanovićev, Lekin i medijski san da se Sirijci i ostali nasele na naše otoke, a muški otočani rasele.... kako će se zvat prvi muški kojeg Mustafa naprdi našoj Mari sa Brača ?
Kunta bez Kinte ...."
Posljednje uređivanje od Picaferaj : 24-08-2015 at 17:24
Slažem se da nisu obični imigranti. Ali mislim da su ni pre svega tu da probude uspavane evropske narode da se na odgovarajući način postave prema islamu. Ovo što se dešava nije krivica evropskih elita, nego građana. Uljuljkani su u uverenju da je sve dobro uprkos agresivnosti muslimana. Očekuju od države da sve reši. E pa eto im još muslimana, i ako su spremni da u svojom gradovima trpe nekog ko širi anditemokratsku ideologiju kakava je islam, onda bujrum, neka propadnu.
Ministar unutarnjih poslova RH:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...jeglicama.html"Hrvatska je spremna prihvatiti izbjeglice ako do toga dođe, ponovio je još jedanput u emisiji 'Novi dan' televizije N1 ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.
Hrvatska nema namjeru silom sprečavati ulazak izbjeglica, ali imamo prihvatne centre za ljude koji se žele domoći drugih europskih zemalja', kazao je Ostojić za televiziju N1.
Ministar unutarnjih poslova prokomentirao je i scene iz Makedonije gdje je policija upotrijebila silu prema izbjeglicama.
'Hrvatska policija nema razloga da na taj način pokušava spasiti granicu.
Treba osigurati humane uvjete i procijeniti tko je uistinu ugrožen, a tko iskorištava cijelu situaciju. Hrvatska je tu mnogo napredovala. Za ljude koji traže azil imamo čak i višak prostora, kako u Dugavama, tako i u Kutini."
(1) Nadzor državne granice te provedba Uredaba iz članka 2. stavka 1. ovoga Zakona u nadležnosti je Ministarstva unutarnjih poslova (u daljnjem tekstu: Ministarstvo).Nadzor državne granice, u smislu ovoga Zakona, je kontrola prelaska državne granice (u daljnjem tekstu: granična kontrola) i zaštita državne granice, a obavlja se radi:
– osiguranja nepovredivosti državne granice i državnog područja Republike Hrvatske,
– zaštite života i zdravlja ljudi,
– sprječavanja i otkrivanja kaznenih djela i prekršaja te otkrivanja i pronalaska počinitelja istih,
– sprječavanja nezakonitih migracija i
– sprječavanja i otkrivanja drugih opasnosti za javnu sigurnost, pravni poredak i nacionalnu sigurnost.http://www.zakon.hr/z/450/Zakon-o-na...BEavne-graniceKaznom zatvora do 30 dana ili novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 10.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba, ako:
1. prijeđe ili pokuša prijeći državnu granicu izvan graničnog prijelaza ili preko graničnog prijelaza izvan radnog vremena graničnog prijelaza (članak 4. Zakonika o schengenskim granicama),
2. izbjegne graničnu kontrolu ili napusti područje graničnog prijelaza dok granična kontrola još nije obavljena (članak 26. stavak 1. ovoga Zakona).
Kao što vidimo gore, ministar je rekao da njegovo ministarstvo neće raditi svoj zakonom propisani posao i da neće poštivati zakone RH.![]()