+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 27 1 2 3 11 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/528

Tema: Eurobasket 2015.

Eurobasket 2015.

Od 5. do 20. rujna će se u Francuskoj, Hrvatskoj, Litvi i Njemačkoj održati europsko prvenstvo za košarkaše. Naša grupa se igra u zagrebačkoj Areni.

Posudio sam grafiku od forumaša Fortaleze s forum.hr-a, nadam se da se neće ljutiti. Sastavi najjačih reprezentacija i favorita za medalju.

Rusi su vraćeni iako su ih bili diskvalificirali, neka, nema smisla da se jedna kvalitetna ekipa izbaci zbog politiziranja.

nadam se da će naši pokazat svoje pravo lice, vrijeme je da dođemo do tog postolja, nemamo vremena više čekat to zlato koje nam praktički već visi oko vrata.

Fortaleza se potrudio i složio sastave. Po meni, tih 8 ekipa će se boriti za medalje. Francuzi su prvi favoriti, Španjolci odmah do njih, Grci vrlo jaki, uz standardno jake Litvance, Srbe i nas. Talijani isto imaju odličnu ekipu, a Nijemci uz Dirka mogu svašta napraviti.

Neke od pripremnih tekmi koje su se igrale ovih dana. Zanimljivi rezultati.

Turska - Tunis 81:92

Turska: Osman 11, Erden 23, Mahmutoglu 4, Hersek 10, Balbay 2, Koksal 5, Geyik 8, Batuk 6, Savas 5, Dixon 5, Ozmizrak 2 (Guler, Ilyasova, Aldemir, Korkmaz, Guven, Sipahi)

Turska - Tunis 77:72

Turska: Balbay 2, Sipahi 4, Batuk 3, Osman 10, Ilyasova 15, Erden 19, Ozmizrak 5, Geyik 2, Mahmutoglu 4, Aldemir 13 (Guler, Dixon, Koksal, Hersek, Kosut, Savas)

Litva - Finska 78:71

Litva: Jankūnas 11, Kuzminskas 9, Gailius 8, Seibutis 8, Sabonis 8, Juškevičius 6, Mačiulis 6, Javtokas 6, Runkauskas 6, Kavaliauskas 5, Janavičius 5

Finska: Koponen 21, Salin 13, Murphy 10, Wilson 9, Lee 4, Kotti 4, Nuutinen 4, Lindbom 3, Huff 3

Francuska - Rusija 93:55

Francuska: Batum 13, Lauvergne 13, De Colo 12, Ajinca 11, Gobert 9, Diaw 8, Parker 8, Diot 6, Kahudi 6, Fournier 5, Pietrus 2

Rusija: Fridzon 13, Khvostov 9, Antonov 7, Pateev 7, Ponkrashov 6, Kurbanov 5, Minia 3, Antipov 3, Zubkov 2

Latvija - Slovenija 72:66

Latvija: Peiners 19, Bertans Dairis 16, Rozitis 9, Timma 8, Vecvagars 5, Karlis 5, Selakovs 4, Mareks Mejeris 3, Martins Meiers 3

Slovenija: Z. Dragić 14, Omić 10, Blažič 8, Slokar 7, Prepelič, Joksimović, Balažič i Dimec po 5, Nikolić 4, Rupnik 3.

Belgija - Grčka 64:59

Belgija: Van Rossom 11, De Zeeuw 11, Hervelle 10, Tabu 9, Bosco 7, Gillet 7, Tumba 4, Serron 2, Mukubu 2, Salumu 1

Grčka: Antetokounmpo 15, Zisis 10, Koufos 9, Sloukas 7, Papanikolaou 5, Mantzaris 5, Sarikopoulos 5, Printezis 2, Calathes 1

Španjolska - Belgija 67:64

Španjolska: Reyes 16, Llull 12, Fernandez 11, Mirotic 8, Ribas 6, Gasol P 3, Rodriguez 3, Hernangomez 3, San Emeterio 2, Rabaseda 1, Vives 1, Claver 1

Belgija: Van Rossom 13, Mukubu 13, Hervelle 8, Tabu 7, Mwema 5, Gillet 4, Lecomte 4, Salumu 3, De Zeeuw 3, Serron 2, Tumba 2

bit će veselo, još 15tak dana, i Hezonja Šarić Zubatac Bogom dani Bogdanović kreću na turnir svog života.

Bit će veselo, jedva čekam. Ova Belgija po rezultatima izgleda kao tvrd orah.

Vi se još uzdate u one mrljine da će nešto napravit..

Roko Ukić je još tu
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Pa nema pritiska, imamo kadar koji se može boriti za medalju, hoće li je osvojiti bumo vidli. Mi se nadamo da hoće. Ionako ćemo samo rasti s kvalitetom do 2019. godine kad bi trebali biti favoriti za osvajanje Europskog prvenstva.

Uzdamo se u mlade nade poput Šarića i Hezonje koji su u mlađim kategorijama rasturili sva europska natjecanja. Uzdamo se i u zvijezde poput Bogdanovića i Tomića. Roko nije bio kvaliteta da nas odvede do medalje, ali je svojom vjernošću i borbenošću zaslužio da ga mladi odvedu do medalje.

Razvalit će Srbi to sve ko beba zvečku.

Možda će ih jedino Perasović natjerat na nešto ali sumnjam da su oni u stanju napravit nešto veće osim eventualno proć grupu..

To je luzerska ekipa,.

Zbog Eline i bokala vina

Pa ako mogu Srbi razvaliti onda mogu i naši koji su poimence jači od Srba. Slažem se da je pitanje mentaliteta veliki čimbenik, zato i polažem velike nade u ovu ekipu jer ima 2 rođena pobjednika: Hezonju i Šarića.

Šarić. Pa taj je na prošlom SP bio mrtvo puvalo.

Zbog Eline i bokala vina

Da, s 12 koševa i 7 skokova po tekmi s 20 godina je stvarno mrtvo puhalo. Recimo Diaw (igrač Spursa), pozicija Šarića, je s 21. godinom na EP-u imao prosjek 9 koševa i 5 skokova.

Svatko tko prati malo košarku vidi u kakvu će se zvijer razviti Šarić. Oni koji ne prate će tek kad Šarić bude imao triple-double prosjeke u seniorima reći: Stvarno je zvijer. Ove godine ide na double-double prvenstvo.
    Posljednje uređivanje od Grunf : 13-08-2015 at 14:06

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Razvalit će Srbi to sve ko beba zvečku.

Možda će ih jedino Perasović natjerat na nešto ali sumnjam da su oni u stanju napravit nešto veće osim eventualno proć grupu..

To je luzerska ekipa,.
    Srbi su još malo favoriti, za godinu i pol dana više neće biti favoriti, čim Šarić pređe u NBA, srpskoj dominaciji doći će kraj. Hrvatistan će zamjenit Srbistan, na vrhu košarkaškog olimpa.

Sutra u 21 h igramo prijateljsku s Njemačkom u Areni Zagreb. Prijenos je na HRT 4. Za Nijemce bu igral Nowitzki, dobra bu tekma. Evo slika s današnjeg treninga u Areni.

Evo kaj veli trener Nijemaca:

Ne, mi nismo u krugu kandidata za medalje. Tu su Francuska, Španjolska, Srbija i Hrvatska, koja ima igračku širinu. Mi smo u procesu stvaranja nove reprezentacije. No, jasno je da želimo napraviti što više. Bilo bi lijepo napraviti nešto dobro za Dirka Nowitzkog...
    http://www.index.hr/sport/clanak/nje...tu/836075.aspx

grunfek, tvoji dojmovi na ovu pres konferenciju ?

jel on Nijemac, ili Poljak ? pitam se zbog prezimena, ne djeluje mi švapski.

let's go Dallas.

Pa vjerojatno ima neke poljske korijene.

A dojmovi su: Ajmoooooooooo. Gazi. Idem na tekmu.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Pa vjerojatno ima neke poljske korijene.

A dojmovi su: Ajmoooooooooo. Gazi. Idem na tekmu.
    moram priznat da me naši nisu impresionirali protiv nijemaca, sve puno zvijezda ali momčadski duh mi ne djeluje bajno, Šarić po dobrom starom običaju motor ekipe, ali on sam ne može dobivat tekme, tako da bez ostatka ekipe nećemo do medalje, koja je svima više manje cilj.

Samo me zanima komentar Inkvija u vezi Sarica i da li povlaci svoje rijeci?

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove