+ Odgovori na temu
Stranica 15 od 25 PrviPrvi ... 5 13 14 15 16 17 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 281/483

Tema: Hrvatsko ratno zrakoplovstvo

Citiraj Prvotno napisano od Aleksa Vidi poruku
    Jeste li taj s300 predali Amerima za vreme Tuđmana ili posle?
    Sustav je "otišao" nakon njegove smrti, ali negdje sam čitao (nije sigurno da je istina) kako je i Tuđman bio za to da se to proslijedi Amerikancima. Valjda se nečemu nadao zauzvrat.

Ne bi njima Haag sudio, nego u pravu postoji taj sustav spojenih posuda, ja sad ne znam nisam pravnik ali ako se ne varam pravosudni sustav na zapadu je slican ili isti.

Moze se dogoditi da neki Abdulah iz Afganistana pred sudom u Hustonu digne tuzbu protiv generala US Army, a pozivajuci se na presudu "prekomjerno granatiranje Knina". Recimo.

Neki sad lupaju kako su nama Amerikanci dali S-300.

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Jbt Rusi su nam usred rata prodali S300 što je odvratilo Srbiju da digne možda 29-ke.

Doduše nekompletan bez radara ali dovoljno je bilo.

I još gdje završi taj s 300.

Kako bi nam Rusi nakon toga išta prodali.
    To sa S300, naša je svinjarija, kao što i za degradaciju odnosa mi snosimo krivnju.

Međutim, ponude za vojnu opremu dolazile su i dalje, među njima i ona za 24 MIG-a 29 (rabljeni s novim motorima i nekakvom modernizacijom), a najbolji dio je bio ponuđeni offset od 300-500% u hrvatskim robama i uslugama. Dakle, to bi nam se svakako isplatilo, tj. umjesto pušione, još bi i zaradili. Zbog stranih pritisaka (pretpostavljam "prijatelja") to smo odbili.
    Nedavno, ruski veleposlanik iznosi prijedlog da Rusija da ponudu za ove zrakoplove koje sada tražimo po (zapadnom) svijetu. Na to je odmah stigao negativan odgovor "naših", a problem je u tome što bi to bila toliko povoljna ponuda, koju bi svejedno "naši" morali odbiti, ali bi se tada doveli u neugodnu situaciju pred domaćom javnošću (jer odbijaju nešto povoljno, a pristaju na nešto po nas loše). Ta ponuda veleposlanika protumačena je kao nediplomatska i sramoćenje "naše" vlade, iako, osobno, rado bi da tu ponudu dobijemo, pa da se razotkrije sva bizarnost našeg "savezništva" sa SAD-om.
    Inače, ruske zrakoplove (još uvijek) koriste i NATO članice, a fora je u tome da se na njih ugradi NATO IFF i radio uređaj. I kao takvi, za nas bi bili dobri, a za to što ne bi bili pogodni za bombardiranje Sirije ili Irana - koga briga.

Spomenuo bi još i ponudu J. Koreje, koja nam je (prema tisku) u slučaju da kupimo njihove zrakoplove FA50 (https://www.slobodnadalmacija.hr/nov...to-standardima), nudila opciju da svoj izvoz u EU skrene u Riječku luku.

Osobno trebali smo prihvatiti obje ponude i dobili bi kvalitetu, lovce-bombardere, jurišnike i školske zrakoplove u odgovarajućoj kvantiteti. A koristi bi imalo i naše gospodarstvo.
    Upit bi trebao (naravno da neće) ići i prema Kinezima, koji povoljno nude zrakoplov JF-17 (isti je nedavno oborio indijskog moderniziranog MIG-21 (Bison)).

Nekad su neki u SFRJ govorili "vise volim rusko govno nego americku pitu"

Danas je obrnuto

Citiraj Prvotno napisano od mirv Vidi poruku
    Rat nas je stajao 30 milijardi dolara. Nedavno smo bez pogovora ispljunuli pola milijarde dolara jamstava za lopove u Uljaniku. Za nevladine zločinačke udruge godišnje dajemo milijardu i pol kuna a za članstvo u EU, isto bez pogovora, oko 3 milijarde kuna, odnosno ukupno 600 milijuna eura godišnje. Dakle, rat je jako skup a mi očito imamo puno novca da se s njime ovako razbacujemo. Iz navedenih razloga sam za to da prihvatimo američku ponudu koja nam nudi F-16 i F-35, godišnja rata će nam u usporedbi s nevladinim i jugoslavenskim parazitima izgledati kao sitniš. Dugoročno ćemo uštedjeti, SAD će nam biti voljan ustupiti još više oružja preko donacija a nitko od susjeda nas ne će krivo niti pogledati jer Hrvatska možda je mala i maloljudna ali F-35 je F-35.
    malo više prika, računaj i izmaklu dobit

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Pa tko je doveo rashrvate na vlast 2000-te. Tko je slagao koaliciju Račana i ekipe i davao im svu logističku podršku. Montgomery, Olbrajtica ili ja možda.
    Američka politika je i William Perry

Citiraj Prvotno napisano od crni bombarder Vidi poruku
    Ne bi njima Haag sudio, nego u pravu postoji taj sustav spojenih posuda, ja sad ne znam nisam pravnik ali ako se ne varam pravosudni sustav na zapadu je slican ili isti.

Moze se dogoditi da neki Abdulah iz Afganistana pred sudom u Hustonu digne tuzbu protiv generala US Army, a pozivajuci se na presudu "prekomjerno granatiranje Knina". Recimo.

Neki sad lupaju kako su nama Amerikanci dali S-300.
    Pa imaš već u Haagu takvih presuda. jebe se Amerima za prekomjerno granatiranja,tko će ih tužiti ili goniti.

E što ima u tim Black Hawkovima da 4 vrijede milijardu i 200 milijuna kuna. To je koliko 160 milijuna eura. To je 40 milja eura po komadu. Pa nije to mlazni avion.

I što će ti 4 komada. Za ozbiljnu obranu ili napad nisu ali za međunarodne misije možda dovoljno.

4 komada. Sad se mogu pričat vicevi o našim BH ko o albanskim tenkovima nekad
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 11-12-2019 at 20:50
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

115 milijuna dolara, 4 helikoptera, 9 dodatnih motora, naoružanje, streljivo, puna oprema.

Kukamo zašto se ne naoružavamo, a kad krenemo u naoružavanje onda kukamo kak je to skupo. Je, skupo je. Vojska nije jeftina.

Koliko sam ja razumio, dva doniraju dva Hrvatska kupuje, ukupno ce biti placeno 800 mil. kuna a dva donirana vrijede 360 milijuna, preracunato jedan vrijedi 180 milijuna a sve ostalo (cca 440 mil) ce se potrositi na opremanje.

Ne znam cime ce ga opremiti ali da otprilike oni vrijede toliko (180 mil kuna je oko 27 milijuna eura)

Dobri su to helikopteri, najbolji za desantne akcije i slicno, vjerojatno na svijetu najbolji u tu svrhu a da ce 4 sluziti necemu, ne znam. Vjerojatno ce sluziti za prijevoz hrvatskog topovskog mesa na NATO bojisnice i krizne tocke.

Čuj, hrvatskog topovskog mesa. U Afganistanu poginuo 1 Hrvat i 2.500 Amera. Prije da su Ameri naše topovskog meso.

I taj 1. je previse. Sta Hrvati imaju sa Afganistanom.

Koliko je Amerikaca poginulo, zivo me zaboli.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Čuj, hrvatskog topovskog mesa. U Afganistanu poginuo 1 Hrvat i 2.500 Amera. Prije da su Ameri naše topovskog meso.
    Jedan poginuli, više ranjenih (kojima se po novome priznaju prava hrv. branitelja, tj. nastavlja se priča sa RVI, udovicama, PTSP-om...), astronomski troškovi (200.000.000,00 - 350.000.000,00 kuna godišnje samo za hrvatsku okupaciju Afganistana godišnje x godine koliko taj cirkus traje, čak i kad još nismo bili članica NATO-a), sramoćenja, porast proizvodnje maka, posljedično ilegalni imigranti, donacije hrvatskog oružja (čitaj razoružavanje Hrvatske) - to bi bile negativnosti hrvatskog poduhvata u dalekom Afganistanu.

A Vi sada nabrojite koristi tog misionarenja, zašto je bilo vrijedno izgubiti i tog jednog vojnika i kada (vjerojatno nikada) NATO pobjedi u tom ratu, kojem se dijelu plijena Hrvatska može nadati?

jos ako su istinite price da "zapadna alijansa" posredno kontrolira trgovinu narkoticima tamo, mada nisam sklon vjerovati takvim pricama ali sa CIA i slicnim nista nije nemoguce

sluzimo kao poslusne pudlice likovima koji Hrvatima u BiH vec dva desetljeca oduzimaju osnovna prava za racun islamske politike, konjusari par exelance

Ali 4 komada. Pa ako nemaš bar 20 takvih letjelica što imaš od 4 osim da sudjeluješ u međunarodnim misijama.

To je taman.

I to isporuka u periodu 2021va- 2026- ta.

Ko da nam nosače aviona isporučuju.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 12-12-2019 at 12:19
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Idiotizam, ali pametnije nemreš očekivati od sadašnje garniture.

Najtragičnije od svega je kaj mi najavimo kupnju 4 helikoptera, Srbi odmah nabave 4 komada. Oni nabavlja ju prema tome kaj naši bedaki nabave...

Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
    Jedan poginuli, više ranjenih (kojima se po novome priznaju prava hrv. branitelja, tj. nastavlja se priča sa RVI, udovicama, PTSP-om...), astronomski troškovi (200.000.000,00 - 350.000.000,00 kuna godišnje samo za hrvatsku okupaciju Afganistana godišnje x godine koliko taj cirkus traje, čak i kad još nismo bili članica NATO-a), sramoćenja, porast proizvodnje maka, posljedično ilegalni imigranti, donacije hrvatskog oružja (čitaj razoružavanje Hrvatske) - to bi bile negativnosti hrvatskog poduhvata u dalekom Afganistanu.

A Vi sada nabrojite koristi tog misionarenja, zašto je bilo vrijedno izgubiti i tog jednog vojnika i kada (vjerojatno nikada) NATO pobjedi u tom ratu, kojem se dijelu plijena Hrvatska može nadati?
    Vojska ratuje, onaj tko se čudi da vojnici ginu u ratovima ne shvaća baš zadaću vojske i vojnika. Osvrnuo sam se na tvrdnju kako smo nečije topovsko meso, to nismo.

Jesmo odnosno bicemo, ne samo mi, sto bi Amerikanci gubili svoje ljude kad mogu druge gurnuti u vatru.

Ali nije to tema. Ne tako davno, ovog ljeta, govorilo se o 10 letjelica koje bi nabavili do 2025. i oni su trebali biti zamjena za zastarjele MI-8. Zasto je odjednom u opticaju brojka 4.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Vojska ratuje, onaj tko se čudi da vojnici ginu u ratovima ne shvaća baš zadaću vojske i vojnika. Osvrnuo sam se na tvrdnju kako smo nečije topovsko meso, to nismo.
    Vjerujte mi, nije potrebno meni objašnjavati da vojnici ginu i kako to onda izgleda. Međutim tragedija postaje neopisiva kada se gine u besmislenom i kontraproduktivnom ratu. A Vi upravo to podržavate, kao eto - izgubili smo samo jednog (1), a Amerikanci tisuće. Ništa strašno..

Ja u tome ratu (za Hrvate) vidim samo negativnosti i zato sam Vas pozvao da nabrojite, što Vi u toj afganistanskoj ludoriji vidite dobro i vrijedno poginulog, ranjenih, troškova, sramoćenja i posljedičnih problema (droga, ilegalni imigranti, invalidi, udovice, siročad...)? To me zanima, a ne čemu se ja čudim ili ne. Pokušajte biti jasni i konkretni. Npr. sve je to vrijedno, jer nakon veličanstvene NATO pobjede, Hrvati će tamo imati monopol na niskopodne tramvaje, riblje konzerve, gumene čizme i paštetu!

Citiraj Prvotno napisano od crni bombarder Vidi poruku
    Jesmo odnosno bicemo, ne samo mi, sto bi Amerikanci gubili svoje ljude kad mogu druge gurnuti u vatru.

Ali nije to tema. Ne tako davno, ovog ljeta, govorilo se o 10 letjelica koje bi nabavili do 2025. i oni su trebali biti zamjena za zastarjele MI-8. Zasto je odjednom u opticaju brojka 4.
    Ali Amerikanci su izgubili najviše ljudi od svih članica NATO-a, kako se ti uklapa u tvoj narativ da su ostali njihovo topovskog meso? Nikako.

Doći će 10, 4 za početak pa ćemo još do kupiti 6 ili 8 kako budu ruski izlazili iz upotrebe polako. Tih 4 će doći prije povlačenja ruskih helikoptera. Smislena nabava.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove