Premlad sam za to.
Još se malo nećkam.
Spreman!
Čamim čekajući.
Prisećam se sebe sa 24 godine - bahati, pijani, neodgovorni magarac. Čizme, tregeri, ulica, fudbal, pivo, bend, svirke...teško da bih se u tim godinama usudio na važan korak kakav je brak. Ali, dobro, nismo svi isti. Imao sam izuzetnog druga (R.I.P.) koji je već sa 20 opravio dvoje klinaca. Držao neku prodavnicu, borio se da prehrani decu, ali nikada nije zaista odrastao. To kažem u smislu da nije "izludeo" godine sazrevanja. To je tako trajalo, dok se nije, u 32. godini, pun alkohola i dopa, zakucao kolima u banderu. Inače je bio sjajan lik, na testiranju pred polazak u školu najveći IQ u celoj generaciji, osim toga-najsrčaniji fajter koga sam video u svom životu. Sam na petoricu ako treba.
Dakle, da se ovo ne bi pretvorilo u ispovesti.kom, ono što sam hteo reći je - glava igra najvažniju ulogu kod tog famoznog stupanja u brak. Jebeš fizikalije, mentalna priprema je sve. Kad si ti načisto sa sobom i kad si spreman da preuzmeš prava i obaveze (posebno obaveze), tad plovi bračnim vodama i za drugo ne brini.![]()
Odlicna tema,na žalost malo ženskog sveta piše.
Brak je pre svega sveta tajna,i čovek kad se ženi najbolje je da se ženi jednom za ceo život.Esencija života je svakako formiranje porodice sa osobom sa kojom imas istu talasnu dužinu,il kako bi se to u Hrišćanskoj terminologiji reklo, "da dvoje postanu jedno",odnosno da u dva tela živi jedna dusa.Lepo je forumaš Svarog pojednostavio da je uspešan brak žrtvovanje jednog za drugo.
Samo usled ovih turbulencija ,komformizma,tranzicija i svega ostalog što nam se svima dogodilo na Balkanu,ili zemljama ex yu,mislim da je doslo do ogromnih poremećaja u muško ženskim odnosima.Odnosno,da su muškarci postali feminizirani,a devojke agresivne.
Kad čovek treba da se ženi,samo onda kad je spreman na žrtvu za svoju porodicu,samo onda kad bude dovoljno ozbiljan za misiju vodjenja brige o drugim dušama.
Uistinu je prava šteta što se na ovu temu nije odazvalo više dama, koje bi zasigurno temi dale kvalitet više svojim pogledima na vrijeme za stupanje u bračnu zajednicu.
Prava je nepoznanica, osim onog čimbenika - mladost ludost nepromišljenost- što žene uistinu smatraju kada su one u pitanju tom spremnošću u svakom pogledu da se vežu za jednog čovjeka i vjenča se s njim obečavajući mu beskrajnu ljubav, vijernost, fer odnos i potporu koja se ne podrazumijeva svakim sklapanjem braka, a žalosno je reći da se takvo što zaslužuje...
Očekujem da će se ipak neka cura odvažiti i iznijeti svoj stav ili svoje viđenje ili bar svoja očekivanja kao preduvjet za sklapanje braka...![]()
Ja sam nekada sa 24 godine imala planove da do 30-te rodim sigurno makar jedno dijete. Medjutim evo vec tri godine je prošlo od tada a ja još mislim da nisam spremna ni za ozbiljnu vezu. Poslednjih dvije godine tek sam uspjela sklopiti neke životne mozaike, osamostaliti se i odseliti iz obiteljske kuće i pronaći novi placeniji posao.
Nadam se da ću sad više vremena imati za ljubavni život
Ma što mi mislili u nekim životnim fazama, ne poklope se naše želje sa mogućnostima i prilikama uvjek.
Kad sam visiš po forumima.![]()
Nema tu nekog univerzalnog odgovora niti vremena koje bi se moglo okarakterizirati kao pravo za ulazak u brak. Prvi preduvjet za ulazak u brak je ljubav i mislim da je to zajedničko i ženama i muškarcima. Naravno, ne svima ali ipak vjerujem da većina ljubav traži prilikom ulaska u brak. Postoje i ostali preduvjeti kao što su osiguranje egzistencije i vlastiti komoditet. To su jedni od razloga što se brak danas uvelike odlaže. Život je dovoljno surov i mislim da je dobro eliminirati potencijalne izvore frustracija prije osnivanja obitelji. Ne mogu se uvijek svi eliminirati i treba paziti da ti život ne prođe između ubijanja za stvaranjem osnovnih životnih uvjeta i odgađanjem osnivanja obitelji. Nikad neće biti idealni uvjeti i uvijek će nešto nedostajati.
Nekako mislim da su zreliji ljudi spremniji za brak i život, a za dostići kakav takav stupanj zrelosti opet trebaju i neke godine proći. Mislim da je puno bolje ući u brak kada si već sam sa sobom riješio što želiš od života i kada si stekao neku hrabrost za takvu avanturu. Neki ljudi su za to spremni ranije, a neki kasnije tako da mislim da tu stvarno nema nikakvog pravila osim da se u brak ulazi sa srcem pa što život donese.
...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...
Pobrkala si raspored. Prvo dolazi brak pa onda ljubav.![]()
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Znači tu si bio proteklih dana.![]()
Da. sestrična mi se udavala.
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Lijepo si je udao.
Znamo kod koga bumo radili pirove, ak se slučajno nama omakne.![]()
Veli Sara da nije daleko ni od Sarajeva.![]()
Drago mi je čuti da nema nikakvih prepreka i da ćemo uskoro biti vaši gosti u toj velebnoj dvorani.![]()
Jeste ludi obojca.
Nego što se skrivate na off i nikad ne znam ima li kog na forumu? Traže vas neke puce ili što?