Vidi rezultate ankete: Jeste li spremni?

Glasači
5. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Premlad sam za to.

3 60.00%
  • Još se malo nećkam.

0 0%
  • Spreman!

0 0%
  • Čamim čekajući.

2 40.00%
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 4 1 2 3 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/64

Tema: Brak i vrijeme za njega

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2

Brak i vrijeme za njega

Srpanj je već uveliko počeo i s njim sezona godišnjih odmora, - uglavnom, jer mnogi nisu te sreće da dobiju odmor tijekom ljetnjih mjeseci.
    Elem, odmori su tu, vrućine, sunčani dani, pa rekoh hajde da otvorim jednu laganu temu na kojoj se ne bi nitko trebao znojiti i nešto posebice puno razmišljati, mada kada govorimo o braku, vjerujem, to nikad nije baš tako "relax" tema- e da, ako govorimo baš posve ozbiljno.
    Zamislio sam da ovo bude ipak pomalo "neozbiljno o ozbiljnom" i da čisto, što bismo rekli "na prvu" dadnemo nekakav svoj stav o tome kad mislimo da je najbolje biološko vrijeme za udaju i ženidbu, a onda jesu li fakulteti i rana zaposlenja krivci što se kasno ženimo i udajemo, ili čak i neuspijemo nači partnera za "ostatak života" jer smo se izolirali studijem ili zahtjevnim poslom i sa dva frenda za dečke ili frendice za dame, osamili svoj život i ostali uljuljkani u neki svoj mir, iz kojeg je sve teže izaći, usuditi se na promjenu, propuštati čak i prilike i biti sve inertniji kako koja godina neumitno stiže.

Eto.
    Nadam se da tema nije zahtjevna i da svatko od nas ima što za reći.
    Zadovoljstvo bi mi bilo veće kada bi se i dame priključile i dale svoj prilog ovoj temi na koju su svi pozvani da se uključe.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Au..., neočekivano žestoko teška tema, baš nisam nešto niti pomislio da će biti toliko čitanja, a niti jedan jedini komentar; ali ništa zato, iako dame imaju prednost u svemu, pa i na ovoj temi da se prve očituju, zatajile su, to sad nažalost moramo konstatirati, ako ni radi čega ono radi upozorenja da imamo na forumu sve manje i manje pripadnica ljepšeg pola.
    OK.
    Pa evo da osobnim stavom "probijem led": Vrijeme za muške je godina dvije dana po dobijanju posla ili pokretanja biznisa ili rada kojim ostvaruje trajni prihod.
    Biološki idealno vrijeme mislim da je to negdje oko 25. godine i još ako se ovo posloži sa poslom to je idealna kombinacija.

Nisam pristalica onih preuranjenih brakova sa 18. 19 godina, jer za njih ni statistika nije naklonjena, brzo se sklapaju, a još brže pucaju...

Za dame.
    Eh to je mudrolija, lijepo je da u brak uđu svakako ispod 30 godina, ono još bolje je oko 20, no to nije za curu dobro, ali nije grijeh sve do 37.- 38., ta starosna granica za muške je isto tu negdje, mada negdje sam to već napisao da znam i stariji par koji ima sjajnu kćerkicu i vrlo, vrlo su sretni.

Sto ljudi sto ćudi.

Moderan život nosi svoje i sve je rjeđe stupanje u brak.

Osjećam da sam spreman.

P.S. Sagi, jel mogu dodati anketu temi: Jeste li spremni?

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Osjećam da sam spreman.

P.S. Sagi, jel mogu dodati anketu temi: Jeste li spremni?
    Dapače, bilo bi poželjno !

Brak je bomba, treba ući u to.

Super ugledni član philly avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    Citiraj Prvotno napisano od skater Vidi poruku
    Sto ljudi sto ćudi.

Moderan život nosi svoje i sve je rjeđe stupanje u brak.
    pa bar ti ka zagovaratelj očuvanja bijele rase bi triba imat bar 5oro dice!

a ne sutra kad ti dođu odi crni,žuti,smeđi...i svi po 10oro dice,kukat kako smo ugroženi!
    pa se ti povodi za modernin životon...

usput,šta je reć da stavljaš crnkinje i latinosice u fine kokice kad već toliko zagovaraš očuvanje rase?

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Za brak si spreman kad si u stanju financijski podnijeti razvod.

Citiraj Prvotno napisano od philly Vidi poruku
    pa bar ti ka zagovaratelj očuvanja bijele rase bi triba imat bar 5oro dice!

a ne sutra kad ti dođu odi crni,žuti,smeđi...i svi po 10oro dice,kukat kako smo ugroženi!
    pa se ti povodi za modernin životon...
    Kvaliteta je bitnija od kvantitete.

Ugroženi smo onoliko koliko želimo biti (iz "solidarnosti") i ne radi se o kukanju nego činjenicama. Srbi su to naučili na teži način, na primjeru Kosova. Francuzi, Šveđani to uče na teži način, getoiziranim područjima u koja ne smije uči policija, vatrogasci i etnički Francuzi ako ne žele ugroziti vlastiti život.

Ako Hrvati žele postati zemlja Trećeg svijeta, neka postanu. Kada ne možeš prepoznati zemlju/državu gledajući njezinu populaciju, to je genocid. Ako je to želja Hrvata, neka im se ostvari.

Citiraj Prvotno napisano od philly Vidi poruku
    usput,šta je reć da stavljaš crnkinje i latinosice u fine kokice kad već toliko zagovaraš očuvanje rase?
    Čekao sam ovakvu primjedbu, dugo je trebalo za takvo pitanje, dobro da si postavio to pitanje.

Lijepa žena je lijepa žena, nebitno kojoj rasi pripadala, a kao bijeli rasist (u medijima takve zovu "bijelim supremacistima", iako ne želim vladati drugim rasama i narodima) priznajem da crnkinje (vjerojatno evolucijski, steatopygia) i latinosice imaju obline a ja volim obline na ženama. Svejedno smatram kako su bijele žene najljepše na svijetu. I samo dvoje bijelih ljudi mogu "proizvesti" druge bijele ljude. Miješanjem rasa se gubi različitost koju inače zagovaraju anti-rasisti, ali njihova "različitost" je anti-bjelačka.

Citiraj Prvotno napisano od Humphrey Vidi poruku
    Za brak si spreman kad si u stanju financijski podnijeti razvod.
    Nije neka utjeha za Robina Williamsa.

Član u nastajanju Svarog avatar
    Datum registracije
    Apr 2013
    Za brak si spreman onda kad prelomiš u glavi da je "mi" ispred "ja".
    Kad dođu deca, onda su "ONI", pa tri mesta prazno, pa "mi", pa tek onda "ja".

Da ne mudrujem, ja sam se oženio u 33. godini i mislim da nisam pogrešio što sam toliko čekao. Dobar brak imamo, bez trzavica i svađa. Obaveze delimo, ne na muško-ženske, već po principu 50%-50%. Moja supruga je jedan od retkih ljudi sa kojima sve dogovorim za 10 sekundi.
    I još nešto - kompromis je majka dobrog braka.
    Naravno, u stalnoj smo finansijskoj krizi, ali tako smo i odrasli. Bitno da deca ne oskudevaju, a za ostalo će se naći.
    Planiramo i treće, jeste da smo u 50 kvadrata, ali gde ima za četvoro-biće i za petoro.
    Simpatizer FK Crvena Zvezda, 40 godiina, matori ćalac

http://www.youtube.com/watch?v=AQZ5ck6upso

Svarože, potvrdio si naša razmišljanja. U dvoje je lakše, a u četvero ili petero veselije. Sad se samo treba zapičiti i odabrati neku ženku bujnih oblina.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od skater Vidi poruku
    Kvaliteta je bitnija od kvantitete.

Čekao sam ovakvu primjedbu, dugo je trebalo za takvo pitanje, dobro da si postavio to pitanje.

Lijepa žena je lijepa žena, nebitno kojoj rasi pripadala, a kao bijeli rasist (u medijima takve zovu "bijelim supremacistima", iako ne želim vladati drugim rasama i narodima) priznajem da crnkinje (vjerojatno evolucijski, steatopygia) i latinosice imaju obline a ja volim obline na ženama. Svejedno smatram kako su bijele žene najljepše na svijetu. I samo dvoje bijelih ljudi mogu "proizvesti" druge bijele ljude. Miješanjem rasa se gubi različitost koju inače zagovaraju anti-rasisti, ali njihova "različitost" je anti-bjelačka.
    Ovo se zove biti vrstan diplomata...

Citiraj Prvotno napisano od Svarog Vidi poruku
    Za brak si spreman onda kad prelomiš u glavi da je "mi" ispred "ja".
    Kad dođu deca, onda su "ONI", pa tri mesta prazno, pa "mi", pa tek onda "ja".

Da ne mudrujem, ja sam se oženio u 33. godini i mislim da nisam pogrešio što sam toliko čekao. Dobar brak imamo, bez trzavica i svađa. Obaveze delimo, ne na muško-ženske, već po principu 50%-50%. Moja supruga je jedan od retkih ljudi sa kojima sve dogovorim za 10 sekundi.
    I još nešto - kompromis je majka dobrog braka.
    Naravno, u stalnoj smo finansijskoj krizi, ali tako smo i odrasli. Bitno da deca ne oskudevaju, a za ostalo će se naći.
    Planiramo i treće, jeste da smo u 50 kvadrata, ali gde ima za četvoro-biće i za petoro.
    Odličan post od Svaroga.

Tako jednostavan a tako poučan i vrhunski.

Želim vam svu sreću u vašim planovima. Nek je više takvih Srba.

(Žao mi je što čovjek malo više ne piše).
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Varlamova Stiliana avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    vrijeme za brak je uvijek dobro... mislim da je pravo pitanje trebalo glasit kad je vrijeme za đecu i ko je za to spreman...

“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus

Kada osetis da je doslo...to je pravo vreme.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od sashka Vidi poruku
    Kada osetis da je doslo...to je pravo vreme.
    Tad je već kasno da se predomisliš...

Super ugledni član interceptor avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    I moj bračni modus vivendi je identičan Svarogovom. Jedino što sam ja u bračne vode "zaplovio" sa 24 godine(manje 2 mjeseca) Ni ja se ne kajem,dapače sad to vidim kao izuzetnu prednost.Dakako naišao sam na dušu s kojom imam iste poglede na život.
    Imam troje djece.Sve je razlika 13 mjeseci među njima.(jbg puška mi je uvijek bila na rafalnoj paljbi tada ) Dvoje studoša i jedan maturant.Nekako s njima sam gotovo kao prijatelj,dosta istih stvari volimo,glazbu,sport... Nismo generacijski po tom pitanju u izneredu.Možda to jedino nije dobro jer se gubi autoritativnost,a to se u nekim momentima i pokazalo.

Kad je vrijeme za brak? U mom primjeru, kad vidiš da s tom osobom možeš dijeliti sebe na dugi period.Kad nestane ono tvoje ja i kad budemo samo mi kako lijepo Svarog reče. I tada u početku braka a poslije doduše puno manje, dolazi do trzavica ali to je vrijeme navikavanja jedno na drugo i gubljenja tog famoznog ja u braku i prelaska u mi.Kad ste vi jedno drugom najvažniji i stalo vam je do vas samih onda je to velika prednost.Sve to mora popratiti i izvor(i) primanja jer od zraka se ne živi.

Kad je vrijeme za đecu? Kad smo već ozakonjeni, u onoj eksploziji ljubavi davanja jednog drugome ne misliš se valjda čuvati, strogo paziti i određivati kad bi ti htio dijete? Ništa mi to nije uspjelo...
    Posljednje uređivanje od interceptor : 02-08-2015 at 00:22
    Torcida-old school 45

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od Stiliana Vidi poruku
    vrijeme za brak je uvijek dobro... mislim da je pravo pitanje trebalo glasit kad je vrijeme za đecu i ko je za to spreman...
    Za đecu je vazda vrijeme, kod mene ih ima koje znam, a koji se nisu ni oženili i imaju đece "bukadar"...

Velim da sam spreman i još nijedna ponuda na pm nije stigla od stotine žena koje ovdje obitavaju. Kaj se čeka?

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove