+ Odgovori na temu
Stranica 81 od 81 PrviPrvi ... 31 71 79 80 81
Prikaz rezultata str. 1,601/1620

Tema: Vijesti iz BiH

Ovog psiha još drže na poziciji. Sad su ustaše ubile milijune ljudi.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...ijune-15181060

"Zaštitnik Hrvata u Bih"
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Član u nastajanju Burzum avatar
    Datum registracije
    Apr 2022
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Ovog psiha još drže na poziciji. Sad su ustaše ubile milijune ljudi.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...ijune-15181060

"Zaštitnik Hrvata u Bih"
    Što kažete na jučerašnji posjet Zorana Milanovića Mostaru, u povodu 30-e obljetnice HVO di je podijelio priznanja postrojbama zbornih područja Mostar, Vitez, Orašje i Tomislavgrad, te posthumno za hrabrost zapovjednika obrane Žepča, Ivu Lozančića. Ja kažem, bez obzira što je on došao iz SDP-a da je ipak uvidio zadnjih godina težak položaj Hrvata u BIH a i jedini je koji nakon Tuđmana brani HVO, izdajnik Mesić je čak i otvoreno govorio ako ga nisam zamijenio sa nekim sličnim , da je navijao za Armiju BIH, koja je više od godinu dana držala u okruženju Hrvate Srednje Bosne, a ona mjesta što su pala kao Bugojno, Travnik, Kakanj, Fojnica su doživjeli etničko čišćenje, ništa bolji nisu bili od srbočetnika za Hrvate.

Citiraj Prvotno napisano od Burzum Vidi poruku
    Što kažete na jučerašnji posjet Zorana Milanovića Mostaru, u povodu 30-e obljetnice HVO di je podijelio priznanja postrojbama zbornih područja Mostar, Vitez, Orašje i Tomislavgrad, te posthumno za hrabrost zapovjednika obrane Žepča, Ivu Lozančića. Ja kažem, bez obzira što je on došao iz SDP-a da je ipak uvidio zadnjih godina težak položaj Hrvata u BIH a i jedini je koji nakon Tuđmana brani HVO, izdajnik Mesić je čak i otvoreno govorio ako ga nisam zamijenio sa nekim sličnim , da je navijao za Armiju BIH, koja je više od godinu dana držala u okruženju Hrvate Srednje Bosne, a ona mjesta što su pala kao Bugojno, Travnik, Kakanj, Fojnica su doživjeli etničko čišćenje, ništa bolji nisu bili od srbočetnika za Hrvate.

Pa ovako gledajući to vrlo pozitivan potez pogotovo kad se zna kakva osoba, s kojim pedigreom je dala ta odlikovanja. Ono što mi je začaačkalo u ušima prije njeki dan da je hrvatska politika ili HVo bio pozitivan cijelo vrijeme rata u Bih osim vremena ili perioda zastranjenja, kako se već izrazio. Vjerojatno je s time mislio da Muslimansku agresiju na Hrvate u bih. Ako on to smatra "zastranjenjem" onda je to stara politika.

I to jučer što je on navalio da naznači da je on prijatelj Bih, to ga u očima BiH Muslimana učinit prihvatljivim, to ulizivanje neće mu ništa donijet,l smao će ga još više napadat.

I meni se nekad svidi što kaže onda se sjetim da je to lik koji dvaputa napustio obilježavanje hrvatskih vojnih obljetnica zbog zastave HOS-a i sjetim se kako sam tada pisao da ga je tada trebalo razvlastit, pogotovo kad je naredio na Maslenici da i zapovjednik GSHV napusti obilježavanje obljetnice, tako da ja njega ne gledam kao svog predsjednika, daleko daleko od toga..a to što je sad popularan u Hercegovini i među bih Hrvatima vidim to kao njihovo kratko pamćenje i političku nezrelost da se takvog lika najedanput slavi jer nam je kao Indijancima donio neka šarena stakalca.

Ne možeš ti biti u jednoj situaciji protuhrvat ( kad je u pitanju HOS) a najedanput bit hrvatski državnik oko Bih. Ili si državnik ili nisi. ne možeš biti napola državnik.

Osim toga ja ne znam jesmo li mi njemu smao "onako usput" dok brani srpske interese u Bih, On se ponaša kao odvjetnik ili tjelohranitelj Milorada Dodika i to čak u ovoj situaciji gdje je taj neotasani lik čovjek koji kontrolira teritorij koji je najdublje u Europi i koji se Putinom koordinira poteze.

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Apr 2022
    Pa ovako gledajući to vrlo pozitivan potez pogotovo kad se zna kakva osoba, s kojim pedigreom je dala ta odlikovanja. Ono što mi je začaačkalo u ušima prije njeki dan da je hrvatska politika ili HVo bio pozitivan cijelo vrijeme rata u Bih osim vremena ili perioda zastranjenja, kako se već izrazio. Vjerojatno je s time mislio da Muslimansku agresiju na Hrvate u bih. Ako on to smatra "zastranjenjem" onda je to stara politika.

I to jučer što je on navalio da naznači da je on prijatelj Bih, to ga u očima BiH Muslimana učinit prihvatljivim, to ulizivanje neće mu ništa donijet,l smao će ga još više napadat.

I meni se nekad svidi što kaže onda se sjetim da je to lik koji dvaputa napustio obilježavanje hrvatskih vojnih obljetnica zbog zastave HOS-a i sjetim se kako sam tada pisao da ga je tada trebalo razvlastit, pogotovo kad je naredio na Maslenici da i zapovjednik GSHV napusti obilježavanje obljetnice, tako da ja njega ne gledam kao svog predsjednika, daleko daleko od toga..a to što je sad popularan u Hercegovini i među bih Hrvatima vidim to kao njihovo kratko pamćenje i političku nezrelost da se takvog lika najedanput slavi jer nam je kao Indijancima donio neka šarena stakalca.

Ne možeš ti biti u jednoj situaciji protuhrvat ( kad je u pitanju HOS) a najedanput bit hrvatski državnik oko Bih. Ili si državnik ili nisi. ne možeš biti napola državnik.

Osim toga ja ne znam jesmo li mi njemu smao "onako usput" dok brani srpske interese u Bih, On se ponaša kao odvjetnik ili tjelohranitelj Milorada Dodika i to čak u ovoj situaciji gdje je taj neotasani lik čovjek koji kontrolira teritorij koji je najdublje u Europi i koji se Putinom koordinira poteze.
    Slažem se da treba biti oprezan, ali svaki njegov pozitivan potez, a dosada je postupao pozitivno prema Hrvatima iz BIH, odlikovao časnike HVO-a i gardijske brigade, specijalnu policiju gdje je nagradu preuzeo general Zlatan Mijo Jelić je po meni pravi državnički potez nakon čega se našao pod paljbom jugolevice koja ga se skroz odrekla, smiješno mi je kako ga uspoređuju sa Trumpom, Orbanom, Putinom i što je po njima pojam najvećeg zla Franjom Tuđmanom. Primio je i generala Blaškića koji je nevin proveo 8 godina u haaškoj tamnici i bez obzira što je skroz nevin sa sobom nosi križ ratnog zločinca, a Blaškić je bio pojam časnika , bar meni ostavlja dojam kad gledam njegove snimke iz rata koji u svakoj situaciji postupa po PS, on je zapravo dezertira iz JNA u Sloveniji i preselio se kod ženine familije u Austriju, gdje je radio razne fizičke poslove i tek kad je rat počeo zahvaćati BIH, zaputio se autom u rodni Kiseljak, ali Srbi su ga kod Doboja zaustavili i priveli pod optužbom za dezertiranje iz JNA, ko zna kako bi prošao da ga nije pustio njegov kolega sa akademije srpski oficir Vinko Pandurević koji je kasnije osuđen za ratne zločine nad Bošnjacima Podrinja. Rekao je da će primiti i generala Petkovića kad izađe iz zatvora i da su mu u Haagu nepravedno pakovali zločine, za što se opet digla graja. Po meni, kad postupi loše, treba ga kritizirati ali treba pozdraviti njegove dobre poteze, sa oprezom naravno, jer i meni djeluje u zadnje vrime da skroz zna izgubiti kontrolu nad sobom zbog djelovanja određenog latinoameričkog poznatog izvoznog proizvoda.

Super ugledni član philly avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    Milanović, nema sumnje, će na sljedećim izborima uvjerljivo dobit povjerenje našeg naroda u BiH.

Slažem se da treba biti oprezan, ali svaki njegov pozitivan potez, a dosada je postupao pozitivno prema Hrvatima iz BIH, odlikovao časnike HVO-a i gardijske brigade, specijalnu policiju gdje je nagradu preuzeo general Zlatan Mijo Jelić je po meni pravi državnički potez nakon čega se našao pod paljbom jugolevice koja ga se skroz odrekla, smiješno mi je kako ga uspoređuju sa Trumpom, Orbanom, Putinom i što je po njima pojam najvećeg zla Franjom Tuđmanom. Primio je i generala Blaškića koji je nevin proveo 8 godina u haaškoj tamnici i bez obzira što je skroz nevin sa sobom nosi križ ratnog zločinca, a Blaškić je bio pojam časnika , bar meni ostavlja dojam kad gledam njegove snimke iz rata koji u svakoj situaciji postupa po PS, on je zapravo dezertira iz JNA u Sloveniji i preselio se kod ženine familije u Austriju, gdje je radio razne fizičke poslove i tek kad je rat počeo zahvaćati BIH, zaputio se autom u rodni Kiseljak, ali Srbi su ga kod Doboja zaustavili i priveli pod optužbom za dezertiranje iz JNA, ko zna kako bi prošao da ga nije pustio njegov kolega sa akademije srpski oficir Vinko Pandurević koji je kasnije osuđen za ratne zločine nad Bošnjacima Podrinja. Rekao je da će primiti i generala Petkovića kad izađe iz zatvora i da su mu u Haagu nepravedno pakovali zločine, za što se opet digla graja. Po meni, kad postupi loše, treba ga kritizirati ali treba pozdraviti njegove dobre poteze, sa oprezom naravno, jer i meni djeluje u zadnje vrime da skroz zna izgubiti kontrolu nad sobom zbog djelovanja određenog latinoameričkog poznatog izvoznog proizvoda.
    Hmmm ne bi se sa baš složio. Prvo Blaškić je pristao na dvostruku liniju zapovjedanja ono na što nije pristao Kordić pa je dobio ne znam koliko godina zatvora a Blaškić je dobio onoliko koliko je odležao al presuda je ostala.

Blaškić je pristao na dvostruku liniju zapovjedanj, dakle falisfikat udbaša. Kordić nije i zato je nagrabusio.

Kako rekoh, ne znam i nisaam siguran je li Milanović na našoj strani li smo mi samo njemu nuspojava zastupanja srpskih inetresa. Jer samo ni totalna budala ili srpski plaćenik koji drži srpske ljestve sad kad su Ruski proxiji pod lupom zapadnih povećala.

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Apr 2022
    Hmmm ne bi se sa baš složio. Prvo Blaškić je pristao na dvostruku liniju zapovjedanja ono na što nije pristao Kordić pa je dobio ne znam koliko godina zatvora a Blaškić je dobio onoliko koliko je odležao al presuda je ostala.

Blaškić je pristao na dvostruku liniju zapovjedanj, dakle falisfikat udbaša. Kordić nije i zato je nagrabusio.

Kako rekoh, ne znam i nisaam siguran je li Milanović na našoj strani li smo mi samo njemu nuspojava zastupanja srpskih inetresa. Jer samo ni totalna budala ili srpski plaćenik koji drži srpske ljestve sad kad su Ruski proxiji pod lupom zapadnih povećala.
    Zoki u zadnje vrime stalno naglašava kako je porijeklom iz Livna, non-stop ga napadaju jugolevi i jugodesni mediji, bošnjački i srpski mediji, jer stalno udara i po Srbiji, bošnjačkim političarima , a što se tiče Dodika se primirio malo. Kažem, treba sa oprezom pratiti njegove poteze, pohvaliti državničke i kritizirati kad govori gluposti. Nekad jednostavno prijeđe mjeru samo da bi zabavljao narod kad napada Plenkovićevu vladu, nije problem što udara po njima , samo treba to ne samo da bi se svađao

Zoki u zadnje vrime stalno naglašava kako je porijeklom iz Livna, non-stop ga napadaju jugolevi i jugodesni mediji, bošnjački i srpski mediji, jer stalno udara i po Srbiji, bošnjačkim političarima , a što se tiče Dodika se primirio malo. Kažem, treba sa oprezom pratiti njegove poteze, pohvaliti državničke i kritizirati kad govori gluposti. Nekad jednostavno prijeđe mjeru samo da bi zabavljao narod kad napada Plenkovićevu vladu, nije problem što udara po njima , samo treba to ne samo da bi se svađao
    Ma muslimanski i srpski mediji mi nisu nikakav kriterij. Muslimanski su i srpski mediji su napadali i Kolindu a znamo kakva je bila.

Ja njega gledam kroz prizmu odnosa prema HOS-u ono dvaputa napuštanje obljetnica radi HOS-ovih zastava je bio skandal i to što izigrava Dodikovog batlera u meni budi sumnju da je non srpski lobist i da su mu Hrvati u BiH samo nuspojava tog poslovnog odnosa sa velikosrbima preko Drine. Ni Vučić ne brani Dodika koliko Milanović.

Malo mi baca na Šušnjara.

A i ono sramotno povlačenja odlaska na obilježavanje "Bijelog puta" tobož radi sigurnosne prijetnje.

A što mu ono znači da BiH može slobodno bit građanska država kad uđe u EU?

Uglavnom mene nije kupio sa par slatkorječivih izjava. Znam ja što je on radio 10 godina odkad je u vrhu politike. 80% od toga su teški protuhrvatski-veleizdajnički potezi počevši od nasilnog uvođenja ćirilice u Vukovar pa nadalje.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 12-04-2022 at 21:13

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Apr 2022
    Ma muslimanski i srpski mediji mi nisu nikakav kriterij. Muslimanski su i srpski mediji su napadali i Kolindu a znamo kakva je bila.

Ja njega ne gledam kroz prizmu odnosa prema HOS-u ono dvaputa napuštanje obljetnica radi HOS-ovih zastava je bio skandal i to što izigrava Dodeikovog batlera u meni budi sumnju da je non srpski lobist i da su mu Hrvati u BiH samo nuspojava tog poslovnog odnosa sa velikosrbima preko Drine. Ni Vučić ne brani Dodika koliko Milanović.

Malo mi baca na Šušnjara.

A i ono sramotno povlačenja odlaska na obilježavanje "Bijelog puta" tobož radi sigurnosne prijetnje.

A što mu ono zbnači da BiH može slobodno bit građanska država kad uđe u EU?

Uglavnom mene nije kupio sa par slatkorječivih izjava. Znam ja što je on radio 10 godina odkad je u vrhu politike. 80% od toga su teški protuhrvatski-veleizdajnički potezi počevši od nasilnog uvođenja ćirilice u Vukovar pa nadalje.
    Slažem se da treba biti jako oprezan sa Zokijem, on je na "belome" i samim tim je nepredvidljiv, najpoznatijem kolumbijsko-peruansko-bolivijskom izvoznom proizvodu su jako skloni i Zdravko Mamić a bio je i pokojni Bandić i još mnoštvo njih, samo se na Zokiju najbolje vidi, pa i Bujanec na kontroliranoj desnici mu je sklon. Osobno znam za nekoliko osoba koje su svjetski poznate iz Hrvatske kako ga konzumiraju, osobno sam vidio ali neću sad imenovati a i bilo bi glupo jer je među osobama dubljeg džepa u našem a već desetljećima u stranim društvima dio svakodnevice, pogotovo na estradi, biznisu, politici. Eric Clapton je još 70-ih napisao pjesmu "Cocaine" , u kojoj se žali na svoju već duboko razvijenu ovisnost a kod nas se pojavila 90-ih godina, mada su naši pomorci još 60-ih u Južnoj Americi ga povremeno uzimali.
    Stvar je u tome što osobe koje razviju ovisnost o bilome postanu izrazito svadljive, paranoične, nervozne a ako su na visokim dužnostima mogu postati lako ucjenjivi, kokain ih čini izrazito samouvjerenima i sklonim svakakvih rizicima, nepromišljenim potezima i izjavama, izrazito bi recimo bilo opasno da osoba ovisna o kokainu postane vođa neke nuklearne sile. Zoki je i prije imao veliki ego a sad vjerojatno misli da ima poslanje od Boga , jer ga većina desnice mada je kod nas desnica relativan pojam smatra u najmanju ruku nekime tko ako već nema ovlasti barem se trudi i glasan je oko hrvatskih strateških interesa, u najmanju ruku kao da je on potjerao Pupovca, brinuo se za Hrvate u BIH u premijerskom mandatu, mada istinu za volju posjetio je Mostar 2014, kada je trajala bošnjačka "antibirokratska revolucija" ali je posjetio koju godinu prije i Komšića i dao mu podršku. Zatim je bio na čelu Vlade koja je slala oružje sirijskim džihadistima, volio bih znati zašto mu netko o tome ne postavi pitanje, zatim smo odlukama njegove Vlade odrekli se izrazito unosnih poslova u Siriji što se tiče nafte zbog zahtjeva Amerike...Istina, drugačije je kad si premijer male države na trusnom području a drugo kada si takoreći osoba koja može govoriti što god hoće ali bez ikakvih konzekvenci koje to donosi sa sobom, istina on je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga , sada smo u najopasnijoj poziciji ne samo za Hrvatsku nakon Domovinskog rata nego i za Europu nakon pada Željezne zavjese, čak je i Srbija čiji su građani veći rusofili od samih Rusa glasala za sankcije Rusiji jer koliko god Vučić htio biti kao Tito, neka vrsta nesvrstanih, ta su vremena prošla i on bi bez europske pomoći bio politički mrtvac. Za Hrvatsku je važno da bude dosljedna, osuđuje svaku agresiju, bez obzira što smo članica NATO-a nije trebalo pružiti podršku agresiji na Siriju i Libiju, NATO je skup država di Amerika kolo vodi, ali barem među članicama ne dolazi do vojnog sukoba , inače bi Turska i Grčka zaratili međusobno već 10-ak puta, ali bi da se mene pita Tursku trebalo izbaciti iz tog saveza jer vodi nasilničku, genocidnu, destruktivnu politiku( Cipar, Sirija, granični sukobi sa Grčkom, Kurdi, ubijanje disidenata), Erdogan je uveo autokratski kult ličnosti, stavio je pod svoju kontrolu vojsku u vjerojatno namještenom pokušaju državnog udara a tisuće časnika za koje se vjerojatno bojao da su presamostalni je pobio, zatvorio ili prognao, nije onaj Gulen toliki kapacitet da iz Amerike vodi državni udar koordiniran sa velikim dijelom vojske, sigurnosnih službi i državnog aparata, na snazi je politika neo-osmanizma koja se direktno sudara i sa našim državnim interesima. Autori te politike su u Erdoganovoj stranci, knjigu o "zelenoj transverzali" napisao je njegov ministar vanjskih poslova Davutoglu, ona bi se od Bihaća preko cile BIH, Raške tj Sandžaka, Kosova, Albanije, Trakije, Rumelije( dijelovi Bugarske i Grčke naseljenim Turcima i njihovim "bošnjacima") , Anadolije, Cipra, Bliskog istoka, Azerbejdžana( zbog toga je izuzetno zabrinjavajuć Erdoganov bliski odnos sa Putinom, koji je i dao zeleno svjetlo Erdoganu i Aliyevu da napadnu Artsakh, tj Karabah gdje je 2020 učinjeno etničko čišćenje Armenaca) , pa do bivših sovjetskih -STANOVA koje su osim iranskog Tadžikistana , turkijske države, npr turski, azerbejdžanski, kazahstanski, uzbekistanski se razlikuju koliko i hrvatski, slovački, ukrajinski. Amerika je svojom nasilničkom politikom na bliskom istoku ajmo tako reći dala alibi turskom i ruskom ekspansionizmu i imperijalizmu , tako da svaki putinofil danas poteže pitanje npr Libije ili u doba hladnog rata Grenade, Vijetnama, Paname, Iraka ali taj isti Saddam kojeg su bijesni irački šijiti objesili za brojne zločine nad njima bio američki saveznik jer je napao Iran i u tome ratu di su obje strane izgubile svaka više od milijun ljudi a da se nisu ni makli sa početne crte , kasnije je zbog neuspjeha u tom ratu i okupirao Kuvajt i tada postaje glavni američki neprijatelj. Većina latinoameričkih država osim komunističkih Kube i Venecuele koje su ostale vjerne Rusiji, ostale su suzdržane jer su godinama i desetljećima trpile američko, CIA-ino uplitanje i građanske ratove koje su samo u Gvatemali odnijele milijun života, Salvador, Honduras također, tamo ni nije bilo nešto komunista da CIA radi državne udare i potiče građanske ratove ali oni su tamo podržali najgore diktatore i obarali legalne vlade zbog toga što su htjeli biti neovisni i sami ubirati korist od svojih resursa, zapravo su one prve nazvane banana državama jer su bile dobrim dijelom u vlasništvu američke kompanije United Fruit Company, u Nikaragvi je također 1980 počeo dugogodišnji građanski rat jer je srušen snagom svim političkih frakcija od desničara, klerikalaca, komunista, liberala, anarhista, ultranacionalista diktator Somoza koji je kao i kubanski Batista bio američka marioneta i u legalnim i legitimnim izborima došli su na vlast sandinisti, nazvani po nikaragvanskom borcu za neovisnost , oni su uz pomoć Paname, Kolumbije i medelinskog kartela i Amerike godinama rušeni u krvavom građanskom ratu , Amerika je uz pomoć Pabla Escobara naoružavala pro-američke gerilce Kontrase u poznatim aferama droga za oružje, tj. CIA-ini piloti i obavještajci dovodili su iz Kolumbije kokain koji je prodavan bogatijima i izmišljena je njegova jeftina verzija crack , Nastaje kuhanjem kokaina i dodavanjem različitih supstanci, no zapravo je ostatak koji ostaje nakon kuhanja kokaina. Jeftiniji je od kokaina, i dostupniji. Izaziva tešku fizičku i psihičku ovisnost s teškim posljedicama, jer pušenjem u mozak dolazi mnogo više kokaina nego ušmrkavanjem. Posebice je opasan ako ga koriste trudnice, jer njihovo dijete kasnije može imati teških zdravstvenih problema. Djeca rođena od majki ovisnica tzv. "crack bebe" rađaju se kao ovisnici o cracku, pošto je deset puta jeftiniji od kokaina uglavnom je uništio siromašne crnačke četvrti. Tako su financirani nikaragvanski kontrasi, drugi način bila je afera Iran-Contra, kada je u američkoj javnosti otkriveno da američka vlada uz saveznika Saddama potajno financira i iranski režim, tj oružjem ga opskrbljuje . Američka administracija sa predsjednikom Reaganom i šefom CIA-e Bushom starijim, sljedećim američkim predsjednikom potajno je prodavala oružje Iranu koji je ratovao sa Irakom da bi se financirali i naoružavali nakaragvanski kontrasi , to je toliko uzdrmalo američku vlast da su samo povijesni procesi kao što je Perestrojka i Glasnost u SSSR-u, koji je pokrenuo tadašnji glavni komunistički sekretar , reformist Mihail Gorbačov, koji je uvidio uzaludnost i kroničnu apatiju sovjetskog društva, cinizam, kronični alkoholizam velikog broja ljudi , ogromne krađe u sovjetskim poduzećima, opći šverc svime i svačime, moralni poraz i općevojnički neuspjeh rata u Afganistanu, gdje su često sovjetski vojnici i sami bili Tadžici, Uzbeci, Kirgizi koji su bili iste nacionalnosti kao i religije kao i njihovi protivnici u Afganistanu -uz Paštune , najbronije grupe su Tadžici- njihov vođa, legendarni vođa protiv Sovjeta i talibana Ahmad Šah Massoud, talibani su ga i ubili 2001, ubijen je dva dana prije napada na blizance, upozorio je Amerikance da islamisti spremaju napade na američkom tlu,Hazari(oni su progonjeni od talibana budući da su šijiti), Turkmeni, Uzbeci, Kalaši, Nuristanci, jedini talibani su Paštuni a njih nema više od 50 posto, možda čak i 40 , talibani ni sada kao ni prije američke invazije nisu vladali cjelokupnim područjem Afganistana, sjever zemlje , oko 30 posto je čvrsto u rukama Tađika, Hazara i Uzbeka, sada ih vodi sin ubijenog Ahmada Šaha, Hazari primaju pomoć Irana a ima i raznih džepova slobodnih od talibana najviše uz iransku granicu, krajem 80-ih je Gorbačov povukao vojsku što je shvaćena kao važna pobjeda nad komunizmom, plus što je Sovjetski Savez doživio svoj Vijetnam. Tada je Gorbačov naredio i kraj utrke u naoružanju jer Sovjeti nisu nikako mogli pratiti Amere a dao je i do znanja satelitskim državama kao što su Bugarska, Istočna Njemačka, Rumunjska da se neće uplitati u njihove unutarnje stvari što je uz pad Berlinskog zida, streljanje Causeskua, ujedinjenje Njemačke značio i pad komunizma a ubrzo i SSSR-s .

Glomazan post uz gomilu nepotrebnih simboličkih akolada, s kojim se na neki način Milanoviću imputira uživanje kokaina, za što trebaju obilni dokazi ne isključivo uporabom ovog "galimatijasa", nego puno konkretnije analitičke premise potkrijepljenih dokazima. S druge strane složio bih se da je Milanović imao svoj dio neslavne povjesti prema Hrvatima s ove strane Save, no hajdmo reći da je doživio svojevrstnu katarzu i ma koliko u drugom planu štitio Dodika definitivno je i neporecivo u prvom planu nastojao da nešto učini za Hrvate.
    Pri tom ne mislim da je sinergija Milanovića i Plenkovića po pitanju BiH, tek isključiv modus zaštite srpskog entiteta, pričama o Hrvatima, jer, definitivno ne djeluje logično, bar ne danas.
    Složio bih se sa Inkvizitorom da tu ima gomila danajskih darova i politika koje se na prvu ne daju dešifrirati, posebice znajući povjesni razvoj Milanovića a i motive Plenkovića, tako da moram konstatirati da se Hrvatska definitivno nije založila u punom kapacitetu za Hrvate koji danas žive na području BiH.
    Nažalost otaje gorak ukus ustima, kada se sve ovo pridoda aktualnim zbivanjima u BiH i evo dobijenom presudom suda da prijedlog hrvatske strane o Izbornom zakonu, koji je uvjetovao bošnjački veto o zaštiti njihovog vitalnog nacionalnog interesa, potvrdio da je taj veto bio neosnovan.

Vidi ti njih, oni samo "prijateljski upozoravaju"; https://narod.hr/svijet/islamska-zaj...ki-upozoravamo

Ponekad stvarno poželim da im nismo pomagali i da smo podijelili Bosnu između sebe i Srba.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku
    Vidi ti njih, oni samo "prijateljski upozoravaju"; https://narod.hr/svijet/islamska-zaj...ki-upozoravamo

Ponekad stvarno poželim da im nismo pomagali i da smo podijelili Bosnu između sebe i Srba.
    Bošnjaci i IZ su mislili da će međunarodna zajednica stalno biti na njihovoj strani i da će se batinom međunarodne zajednice ostvariti planovi Bošnjaka i IZ.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Bošnjaci i IZ su mislili da će međunarodna zajednica stalno biti na njihovoj strani i da će se batinom međunarodne zajednice ostvariti planovi Bošnjaka i IZ.
    Ma ne bi oni ni imali taj svoj dio Bosne da nije bilo Hrvata i hrvatske vojske.
    Koliko su zaje*** toliko su i glupi.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku
    Ma ne bi oni ni imali taj svoj dio Bosne da nije bilo Hrvata i hrvatske vojske.
    Koliko su zaje*** toliko su i glupi.
    Gelsey Azalea

potpuno se slažem s tobom. prilažem ti poveznicu koje sadržaj je izvor Hrvatski Fokus
    a odnosi se šta su sve ti samozvani bošnjaci nama Hrvatima radili...

https://otporas.com/bol-hrvatskih-ma...rvatski-fokus/

Super ugledni član kiler avatar
    Datum registracije
    Aug 2013
    Govor Pere Previšića iz Čapljinske neovisne stranke na zasjedanju HNS-a BiH,4.2.2023 godine u Mostaru.
    Vrijedi poslušati

https://www.youtube.com/watch?v=RC2c4vMqO8c&t=4s
    Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.

Što se događa u BiH, od izbora, intervencije Schmidta u izbornoj noći, od stvaranja nove koalicije, koja je konačno izbacila največeg kočničara u BiH na državnoj razini stranku SDA, opstrukcija SDA na federalnoj razini i drugih mnogih , za život Hrvata u BiH bitnih događaja, interesantno nitko se nije oglasio na tu temu, niti je na jedan racionalan i uzročno-posljedično povezan način razjasnio.
    Pretpostaviti je da smo svi solidno informirani i da svi sve znamo, tako da ovoga puta ne bih radi toga otkrivao "toplu vodu", ali u nekom narednom postu na ovoj temi sigurno je da ću dati jedan osvrt, nakon kojeg bi smo se trebali naviknuti na situaciju u BiH i silinu promjena i događaja koji su povukli mnoge s jedne strane izrazito pozitivne procese, mada s druge strane iza svake dobre fasade se kriju odrđene tajne i krajnje misli.

Žestoke osvrte neću moći dati, jer se nalazim u korizmi i moram stoga biti suzdržaniji nego što bi to činio uobičajeno.

Trenutno u F BiH ili tzv F BiH je aktualna afera Lendo.
    Riječ je o kadru SDA koji je dobio večinu u bošnjačkom domu naroda u federaciji, gdje je do većine došlo plačanjem dva-tri labilna muslimana iz tzv "osmorke", te je na taj način Lendo došao do mjesta podpredsjednika F BiH. Sad taj lik opstruira- blokira daljnje biranje Vlade F Bih, gdje je za premjera kandidiran Nikšić iz SDP-a, kao i cjelokupna ministarska postava dogovorena između stranaka osmorke i HDZ BiH (HNS).
    Ukoliko Lendo ne dadne suglasnost na izbor Nwermina Nikšića, te Vladu F BiH, zatražena je intervencija Schmidta da otkloni ovu opstrukciju SDA.
    Inače da podsjetim.
    Bakir se hvalio u predizbornoj kampanji koju je katastrofalno izgubio, da je u pregovorima sa HNS (HDZ BiH) namjerno činio opsrtruiranje dogovora o izmjeni izbornog zakona...!
    Jasno, Bakir se debelo preračunao, ne samo ovom izjavom, nego i činjenicom da nije ušao u Predsjedništvo, radi dijeljenja biračkog tijela na njege i na Željka, s tim što je potpuno previdio da će se pojaviti mlađahni Bečirović. Tako su ispred bošnjačkog naroda u predsjedništvu Bećirević Denis i Komšić Željko, koji se inače prije par dana odupirao usvajanju proračuna, ali zamislite nije mogao povuči pitanje vitalnog nacionalnog interesa, jer su Hrvati bili za taj proračun, a Komšić nema uticaj na klub hrvata u Domu naroda, što je više nego uočljivo bilo i predstavnicima EU u BiH, USA i MZ općenito, radi čega je pod prioritet stavljeno usvajanje Izbornog zakona kojim bi se konačno osujetilo muslimane da prekinu sa praksom biranja Hrvatima ljudi u Predsjedništvo ali i dopmove naroda.
    Posljednje uređivanje od imperator : 27-03-2023 at 14:33

Jučer je održana bikijada u tzv. RS u trenutno srpskom gradu banja luci. Gdje je dodik ispričao neki vic gdje bošnjaci kukaju, Hrvati se ulizuju a srbi prkose i ispadaju hrabri. Ajde što to nema veze sa zbiljom jer nema uvlakačkijeg naroda od njih koji sve što su stekli su dobili lizanjem i to na kolektivnoj razini , nego me nasmijalo kako sebe opisuju hrabrima a bježali su kad god su naišli na sebi jednakog protivnika. Pa kad dodik kaže o srpskom mišu koji kaže mac mac zaboravio je kad mačak gotovina kaže buuu bježi se od trebinja i banja luke. Inače na mojoj svinjokolji su ljudi trezniji i rafiniraniji nego na tom skupu elite tzv rs
    Posljednje uređivanje od franjevac : 19-04-2024 at 10:59
    Energija je nova valuta. Podaci su novo zlato. Cilj im je potpuna kontrola.
    Mi smo u ratu.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove