+ Odgovori na temu
Stranica 64 od 77 PrviPrvi ... 14 54 62 63 64 65 66 74 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1,261/1521

Tema: Vijesti iz BiH

 1. #1261
  Citiraj Prvotno napisano od DIPLAR Vidi poruku
  Hrvati u BiH nemaju kvalitetan kadar koji bi na temelju znanja mogao parirati bošnjačkoj politici, odnosno koji bi na temelju znanja mogao privući pozornost veleposlanika ključni zemalja koji kreiraju sudbinu BiH.
  Ukoliko su Hrvati u BiH doživjeli da im drugi narod bira predstavnike ( protivno shvatanju iz Odluke Ustavni sud BiH predmet Ljubić ), nejasno je na koji način ne postoji nikakva reakcija na ovo kršenje temeljnih prava jednog naroda u BIH.
  Članak 1. UN Konevncije o građanskim i političkim prabviam propisuje da svaki narod ima pravo na SAMOODREĐENJE!!! To ne podrazumijeva pravo na odcijepljenje iz razloga jer nam se ne krše temeljan ljudska prava do te mjere da imamo mogučnost tražiti radikalne mjere ( slučaj Katalonija ), ali u svakom slučaju imamo pravo da se pozivamo na ovo temeljno ljudsko pravo i da pravimo pritisak na način da zahtijevamo SAMOODREĐENJE hrvatskog naroda u (F)BiH.

  Još nisam vidio HR političara koji se pozvao na UN konvenciju!
  Hrvati u BiH imaju kvalitetan kadar koji može na temelju znanja, diplomatskog umijeća i argumentirano parirati bošnjačkoj politici hegemonije i unitarističko islamističkih tendencija koje su se počele prepoznavati, što je gotovo nevjerovatno, nakon tolikih godina što su se pravili blesavi i u osvrtima funkcionera EU, pa čak i Njemačke.
  Problem treba detektirati u nemogućnosti Hrvata iz BiH da pluraističkim ključem otključaju te sposobne kadrove, glede unaprijed iščitanog scenarija da će Bošnjaci pokušati nemetnuti Hrvatima svog kandidata "hrvata" koji je u biti politički bošnjak.
  Na tom valu HDZ BiH opstaje i narednih n ljeta, sve dok se a) ne promijene izborni zakon koji će onemogučiti islamiste da nameću Hrvatima (inače građanima EU) svoju volju izborom svojih "hrvata" u predsjedništvo i balija koji se prodaju kao Hrvati uzimajući mjesta u Domu naroda kao "hrvati" i b) Dok se ozbiljno, ali ozbiljno ne krene graditi treći entitet, kao alternativa ne usvajanju izbornog zakona.
  Muslimanima mora biti jasno da politika supremacije, majorizacije i bezobrazluka kojeg MZ amenuje čekajući da se sam od sebe odveže BiH gordijski čvor, neće proći bez jakog i jasnog signala, za kojeg treba imati međunožne loptice velike kao nogometne lopte, sa prihvatanjem svih rizika i konzekvencija koje bi takva odluka mogla polučiti, ukoliko islamisti odluče da nagrnu na Hrvate radi takve odluke, kao jedine moguće u uvjetima kada MZ diše duboko i pravi se blesava kao i najdraža ambasada iz koje smo do sada uglavnom dobijali po nosu obvezatno u slućajevima kada motiku useru Bošnjaci.

 2. #1262
  Osobno me zapanjuje indolentnost Čovića i njegove klike, ministra Grubeše, Bariše Čolaka i ostalih likova iz HDZ-a da se nisu smjeli oglasiti u slućaju vezanom za Komšićevo eklatantno kršenje zakona i regula o slanju Martine Mlinarević Sopte neškolovane lažljivice za veleposlanicu u Češku Republiku.
  To je groteska u kojoj je na forhend natrčao Sejdo Komšić drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, ustoličen preglasavanjem Hrvata na reket HDZ-a BiH.
  Nevjerovatno je da se ta stvar okončava, a hrvatske pičkice šute i dalje i pričaju bajke o izbornom zakonu za kojeg nisu kadri da se izbore ne sa jednim od lidera muslimanskog bratstva i lidera SDA Bakira Izetbegovića, nego sa MZ i EU kojoj ni ovu stvar nisu uspjeli nametnuti kao očigledan prekršaj muslimanske politike.
  No pitanje Mlinarevičke je stvar na kojoj je trebalo da se animira sudstvo ne samo u BiH nego i u Strazburu, pa ako treba i u UN-u.
  Jok. Šutljivci iz HDZ-a čuvaju svoje foteljice i gledaju da jame za sebe osobno što više, pa i u raspodjeli tih foteljica, a hrvatski narod ko jebe..., nek robuju, kad su hajvani.
  Čemu Izborni zakon, kad bi on Hrvatima omogučio pluralizam i rušenje nesposobbnog HDZ-a.
  Posljednje uređivanje od imperator : 24-01-2020 at 15:18

 3. #1263
  Mislim da oni slijepo slusaju naputke iz zagrebacke centrale, "europska unija, euroatlanske integracije" i ostale picke materine.

  Dok srpski i bosnjacki politicari kopaju rovove, ovi hrvatzzski laprdaju prazne price o euro integracijama koje ni EU ne zeli, mislim ne pada im na pamet primati jednu takvu rasdrzavu u clanstvo.

 4. #1264
  Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
  Datum registracije
  Sep 2016
  Poruke
  7,646
  Ne slusaju oni zagrebacku centralu kada ide otvoreno ljubakanje sa Dodikom, zbog cega bi ih slusali oko icega drugog.
  Ako hoce nesto promjeniti, izloziti ce sebe i pozicije. Ako nece...
  Zaboravi ti tu Zagreb.
  ''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''

 5. #1265
  Ljubakanje sa Dodikom je trivijalna stvar, u BiH moras suradjivati ja ne znam kako i zasto nasjedate na bosnjacke upadice... isti oni se "ljubakaju" sa SDS-om a Komsic je ovih dana u srdacnoj posjeti Vucicu. Samo sto sada nema bosnjackih medijskih i internet gadova da tuzakaju po medijima o "ljubakanju".

  Kad kazem centrala, mislim na HDZ u Zagrebu odnosno Plenkovica. Preocito je da je suplja i besmislena Coviceva prica o eurointegracijama samo uvlacenje u bulju Plenkiju i odradjivanje zadatka. Niti Bosnjaci zele EU, niti zele Srbi, niti EU zeli BiH. A Covic na svako pitanje odgovara kao papagaj "nama su bitne euroatlanske integracije". Ko neki debil.

 6. #1266
  Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
  Datum registracije
  Sep 2016
  Poruke
  7,646
  Pa Covic ne nudi promjene vec vise manje uspjesno ''managira'' situaciju. Sto na duge staze vodi nikuda.
  ''Mi cemo lipo, ako oni hoce lipo. Ako nece, mi cemo radit svoj posa ''

 7. #1267
  Na jučerašnjoj presici Izetbegović se solidno naprijetio "hrvatskoj strani", da prekine sa ucjenama oko Izbornog zakona, koji je problem državne, a ne federalne razine i da "odmah" da prijedloge u smijeru formiranja federalne vlasti.
  Naravno , Čović je "gospodski odšutio" ovu priću ne ulazeći u polemiku preko medija sa Izetbegovićem ( nije to razina hrvatske gospoštine) tako da je o cijeloj prići više rekao tisak nego li gospodin Čović, koji uostalom ništa nije ni rekao.
  Ukoliko Ćović strahuje da će suprostavljajući se jednom od članova muslimanskog četvoroprstog bratstva (valjda je to poznato široj javnosti) i šefu SDA izaći iz svoje zone komfora i doći u poziciju da ne bude "pregovarač" (jer Čović i nije ništa drugo nego loš pregovarač o ineteresima BiH Hrvata, koji su suprotstavljeni bošnjačko-islamističkoj supremaciji propisanoj u Islamskoj Deklaraciji 1. od Alije i Islamske deklaracije 2 propisane deklaracijom SDA propisane od Bakira na kongresu ove nacionalsocijalističke muslimanske stranke) u pravu je.
  Bit će smijenjen od Hrvata , Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine, ukoliko popusti pritiscima i krene u formiranje vlasti Federacije bez izbornog zakona, ma koliko je možebitno i zakasnio, jer Hrvatima iz BiH ne treba pregovarač nego čovjek na svom mjestu koji je kadar Aljinom malom reči : Sikter, sram te bilo, praviš se mutav, a odlično znaš da si nas zajebao ne samo Komšićem , mada i Komšićem na prvom mjestu (preko džamija i hodžinskih hudbi), nego balijama koje se izdaju da su Hrvati ne bi li devastirali u Domu naroda Hrvatski klub.
  Treba početi govoriti otvoreno i jasno. Bakir se to ne libi činiti, Dodik se to ne libi činiti, a Čović sere o EU, koja da ima iole senzibiliteta prema BiH Hrvatima ne bi dozvolila Komšića, Fejzića i ostale mutljage za koje u BiH nema nadležnog suda, jer su se MZ, Incko i ostale bjelosvjetske trečerazredne političke garniture podmazane petrodolarima pobrinule da muslimanima osiguraju svijetlu budučnost s njihovom bračom arapima koji se krcaju u BiH u desecima tisuča, a vjerovatno i preko 100 tisuča, rješavajući djelomice pitanje pritiska na EU u izbjegličkoj krizi koja razvaljuje BiH.
  Svakom pametnom je dovoljno znati da već to BiH odaljuje od EU za 100 svjetlosnih godina.

 8. #1268
  Priznajući BiH kao samostalnu državu Vatikan koji je to učinio među prvim, svoj potpis na državnost BiH ovjerio je imenovanjem prvog BiH Kardinala, dajući time još veći značaj svojoj odluci o priznanju nove države.
  Sticajem tadašnjih okolnosti poznato je tko je osobno dobio tu čast.
  Pripravom prvog BiH kardinala za odlazak u mirovinu, Vatikanu je iznuđen potez da pripravi novog Vrhbosanskog nadbiskupa ( Biskup Tomo Vukšić imenovan za koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije i imenovan nadbiskupom), ali ne i da dodijeli kardinalsku časti novom nadbiskupu, koji očito treba da preuzme kormilo RKC u BiH.
  Ne ulazeći u smjenu koja slijedi i u narednoj godini pored Kardinala Puljića i biskupa Komarice i već umirovljenog ali još uvijek aktivnog Radka Perića, te Pomočnog biskupa Pere Sudara, ukratko svih ključnih visokih službenika RKC u BiH, možemo si i imamo pravo postaviti pitanje da li svim ovim smjenama postoji i adekvatna zamjena i to što BiH za sada nema novog Kardinala nije odgovor Crkve na stanje Hrvata iz BiH, kojim u biti jesu dovoljni nadbiskupi, ali da li je to poruka isključibvo Hrvatima, katolicima u BiH ili možda BiH da Vatikan sve manje podržava ovakvu državu kojoj ne želi da dodijeli visoku kardinalsku čast, kao je to učinjeno ranije.
  Bilo kako bilo, nakon delegiranja još jednog Komšićevog veleposlanika ovoga puta u Vatikan, treba si postaviti pitanje što leži iza ovakvih odluka Vatikana, da li odgovor na sve spomenuto ili pak poruku BiH Hrvatima-katolicima.
  U svakom slućaju ovo bi trebalo da bude vrlo jaka tema podobna za novinarsko istraživanje, visokog ranga.

 9. #1269
  Hrvatski medijski servis BiH donosi vijest koja zavrjeđuje da se nađe na stranicama svih "regionalnih medija", posebice onih u BiH ali jednako tako i u Republici Hrvatskoj.
  Čovjek je tužio OHR zbog eklatantnog narušavanja njegovih ljudskih prava i to ni više ni manje nego Vrhovnom sudu USA na kojem je dobio spor sa OHR-om u BiH..
  Oborene su nikad verificirane "bonske ovlasti" preko kokjih je pedi Ešdaun i ostala bulumenta bjelosvjetskih propalica ovaploćenih u ulozi visokih predstavnika za BiH nanio nemjerljivu štetu ne samo Srbima nego i Hrvatima u BiH.
  Vijest koja bi trebala da odjekne prolazi ispod radara i Hrvata iz BiH i političkih Hrvata u Republici Hrvatskoj.
  Više i detaljnjije koga interesira može naći na poveznici:

  https://hms.ba/ohr-izgubio-na-sudu-u-sad/
  Posljednje uređivanje od imperator : 06-02-2020 at 16:04

 10. #1270
  Banned
  Datum registracije
  Apr 2012
  Poruke
  7,506
  Blog Entries
  2
  O Inkvi, O Grunfe, šta je ovo?
  BiH gori a integralisti se češljaju?!

  Srbi počeli blokade, HDZ se priključio, a vi o petrokrakama u Rijeci.

 11. #1271
  Šta je Dodik prdno pa neko kresno upaljačem a tebi se učinilo da Bih gori.
  .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

 12. #1272
  Muslimani preko Ustavnog suda BIH pokušavaju da gase RS ali Dodik ne jebe 2% odluke tog Ustavnog suda niti su njegove odluke validne na teritoriji RS.

 13. #1273
  Sigurno zapelo u Crnoj Gori pa se proba drugdje.
  .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

 14. #1274
  Citiraj Prvotno napisano od Aleksa Vidi poruku
  O Inkvi, O Grunfe, šta je ovo?
  BiH gori a integralisti se češljaju?!

  Srbi počeli blokade, HDZ se priključio, a vi o petrokrakama u Rijeci.
  Oho, ovo izgleda ozbiljno ovaj put. RS i CG se prisajedinjuju Srbiji.

 15. #1275
  Dobro. Ova tema o privremenom istupanju Srba iz BiH iz organa BiH zahtijeva nešto više objektivnih informacija, ali za sada je dovoljno istaknuti da je Dejton odredio 49:51 u korist Federacije po teritorijalnom principu. Dejton nije predvidio izuzimanje entitetskih "državnih " zemljišta u korist BiH, jer dtrogo uzevši BiH sačinjavaju dva entiteta, i besmisleno je stvarati i teritorij BiH mimo entiteta, jrer to u biti i nije predvidio Dejton.
  S druge strane Čović je dao potporu Dodiku, koji je opet dao potporu legitimnim zahtjevima "hrvatske strane" u BiH da se riješi pitanje izbornog zakona štovanjem konstitutivnosti naroda i njihovoj puno jednakopravnosti.
  S treće (muslimanske) strane odluka Ustavnog suda BiH odgovara bošnjacima, koji su izgubili prema nekom procjenama više od 5% teritorija kojeg su prodali arapima, a samo u okolici Sarajeva prodato je nešto više od 50 milijuna četvornih metara arapima, o čemu je pisao čak i bošnjački tisak, kažem odgovara im jer bi na taj način smanjili teritorij RS-a, a uvečali svoj, što je vrlo providan i prejasan cilj.
  No u cijeloj prići ima puno "rupa" i stoga još nisam želio da se očitujem po ovoj temi, nego za ovaj put tek da iznesem činjenično stanje, priopčeno javnosti.
  Pravo stanje stvari vrlo vjerovatno imat ću tek za dan dva, a do tada ne vrijedi špekulirati.
  Znajući nas vrlo je lako zauzeti nekakve navijačke strane, ali uistinu bolje je sačekati dok neki detalji iziđu na vidjelo.

 16. #1276
  Banned
  Datum registracije
  Apr 2012
  Poruke
  7,506
  Blog Entries
  2
  Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
  Oho, ovo izgleda ozbiljno ovaj put. RS i CG se prisajedinjuju Srbiji.
  Pusti Srbe, ne znaju ništa drugo nego da mitomanišu.

  Nego, ima li nekakvih Hrvata u BiH? Ili su oni otpisani što se vas tiče.

 17. #1277
  Pusti ti Hrvate nego jesi ti organiziro kakav srpsko-muslimanski teferič kontra Hrvata ili su ti na Herceg-Srpskoj to izbili iz glave. Ti glavna faca u tom savezu. Da budeš Oliver ako nema ovovjekih Olivera. Bakir nek glumi Bajazida.
  .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

 18. #1278
  Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
  Sigurno zapelo u Crnoj Gori pa se proba drugdje.
  Poje bi muda da ne uspe u Crnoj Gori priznaj
  Čudan si ti tip težak neki sadomazohista, mislim da bi išao i na Hrvatsku štetu samo Srbi da propadnu.
  Jadna Hrvatska sa takvim nacionalistima kao ti.
  Mada dosta Hrvata koji te znaju nemaju lepo mišljenje o tebi malo sam se raspitao ))
  А što se tiče Bakira mi sa ove strane Drine smo spremni.
  Posljednje uređivanje od BWA : 14-02-2020 at 22:44

 19. #1279
  Mi smo se raspitali u Beogradu, vele da si elita.

 20. #1280
  Citiraj Prvotno napisano od Aleksa Vidi poruku
  Pusti Srbe, ne znaju ništa drugo nego da mitomanišu.

  Nego, ima li nekakvih Hrvata u BiH? Ili su oni otpisani što se vas tiče.
  Nema, svi odselili, preplašili ih Dodik i Bakir.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove