vele , čuje se, da kad Posušaci odu van, prvo posjete zubara![]()
![]()
![]()
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Prvo im par godina popravljaju zube kad dođu van.![]()
Mučki provokatori
![]()
Ma to se malo šalimo, ali shvaćaš kud ciljamo. Ljudi ne sele samo zbog manjka posla nego i zbog manjka društvenih sadržaja u nekom mjestu. Recimo da li Poššje ima kino?
Pa imamo,,,ne sa svakodnevnim programom ali kino imamo
ne mogu se bas sloziti s tobom oko ovoga
Posusje ima dosta tih nekih kulturnih sadrzaja,,,ajmo reci tako
imamo glazbenu skolu,razno razne udruge mladih,vrlo ceste tribine
promocije knjiga,sportske aktivnosti
Sasvim pristojno
ovaj trend je iskljucivo potaknut losom gospodarskom slikom
glavni motiv je nedostatak posla
Treabali bi se više posvetit turizmu
Još se sićam nekadašnjeg slogana..
Dragi Nijemci, Austrijanci, Švicarci... posjetite Posušje, vaš auto je već dole..![]()
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Demografska kretanja su svugdje loša. Nije to samo slika BIH. Nije uvijek pravilo ali što je zemlja razvijenija to je i demografska slika lošija. Nije uvijek gospodarska situacija krivac za mali prirast stanovništa. Riječ je o ljudskom komoditetu i poslovima koji danas rade.
...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...
Ne, nije to pravilo. Najrazvijenije države imaju odličnu demografsku sliku. Britanija i SAD rasturaju demografski. Kod nas je isto slabo gospodarstvo glavni razlog loše demografske slike jer žene koje nemaju posla rađaju u prosjeku 0,3 djeteta (bubam, ali sličan je broj), a one koje imaju posao rađaju 2,3 ili tak nekaj.
Britanija i SAD imaju puno useljenika, oni idu na tu politiku. Koja će im se opet obiti o glavu. Pogledaj samo malo oko sebe. Bez obzira na financijsku situaciju dvoje djece je najčešći prosjek u hrvatskim obiteljima. I s vremenom će i to opadati. Ljudi se kasnije žene/udaju i prioriteti su im malo drugačiji pa do trenutka dok krenu u osnivanje obitelji obično žene uđu u ''starije'' godine kada je i začeće sve teže. Koliko god mi pričali ovo i ono ali naše tijelo ne zanima kakav je naš posao i koliko love imamo već biologija radi svoje i zna se kada je žena najplodnija, a kada ta plodnost počinje ''opadati''. Dakle, sve kasnije ostvarivanje obitelji potpomognuto ljudskim egoizmom i gospodarska situacija rezultira lošom demografskom slikom.