To je župa Tomislavgrad. U općini Tomislavgrad postoji još dosta župa. Župa Kongora, župa Bukovica, župa Šujica, župa Roško Polje, onda ona sela oko jezera ima ih dosta jel sva spadaju pod župu Prisoje. Svaka od tih župa ima pod sobom nekoliko sela. Osim župe Roško Polje koje ima samo Roško Polje.
A koja je i bila najveća župa uz Šujicu ako izuzmemo župu Duvno ( Tomislavgrad).
Ko što sam već par puta napisao sama župa Roško Polje je godine 1961 -ve po popisu imala oko 3440 stanovnika, to je najveći broj odkad se vodi statistika i imala je te godine prije egzodusa u Njemačku 107 krštenih. To mi je rekao pokojni fra Marko Jukić prije 10-tak godina. Kakav je to natalitet bio. Ja mislim da danas nema toliki ni u Africi.
A sad župa Duvno, znači sam gradić sa svim pripadajućim selima ima 77 krštenih kad se odbiju oni koji su kršteni tu a žive van župe.
Tu se vide razmjeri demografske kataklizme koja je zadesila duvanjski kraj ali govori i o trendovima. Prije je bilo obitelji sa 7-8 djece na svakom koraku pa i više a danas su to rijetki izuzeci.