+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 11 PrviPrvi 1 2 3 4 5 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 41/220

Tema: Drugi svjetski rat - između činjenica i propagande

http://urbanadesnica.hr/u-splitu-je-...-zarobljenici/

nema većih lažova, falsifikatora, i mitomana od partizana. nacionalsocijalistički propagandist Gebels je mala beba za njih, pogledaj ih samo danas kako preko tzv. "hrvatskih" medija operiraju ko u onim vremenima "šumskog ustanka" protiv hrvatske države i hrvatskog naroda.

svaki fašist obraduej tri puta više od antifašista, u smislu kad ga čovjek ugleda, jednostavno zna da je puno veće vjeroajtnost da će preživjet susret s fašistom, nego s antifašistom. jednostavno da ne može biti jednostavnije, ali oni neka vas i dalje lažu i obmanjuju kako su fašisti tj nacionalsocijalisti najveće zlo u povijesti čovječanstva, ako ste dovoljno glupi da im povjerujete ne sumnjam da ćete biti još jedna njihova ovčica u ogromnu krdu ovčetina koje su dotični već asimilirali za svoju hegemnoističku politiku, dok teroriziraju cijeli svijet na račun Hitlera nemaju niti jednu jedinu lijepu riječ, zanimljivo da oni koji se služe terorom da bi postigli svoje političke ciljeve, zamjeraju Hitleru teror nije li to doista zanimljivo ?

no hajmo na zanimljivije teme, ali nećemo daleko od teme.

http://20thcenturybattles.com/2013/0...r-of-all-time/

što antifašistički šljam, ima za reći na ovu temu, jesu li svi koji su se borili protiv "antifašista" čitaj komunista totalni idioti, ili ste ipak totalni idioti vi kojima komunisti kreiraju mišljenje o tome šta je dobro a što nije, što je ispravno a što nije, da komunistički šljam koji je toliko zla napravio svim narodima u kojima je kolo vodio, vama i meni soli pamet, ali meni mogu solit pamet ali mi ne mogu ući u pamet, a vama i sole pamet i kreiraju pamet i odlučuju umjesto vas što je vama ispravno a što nije, to je ta bitna razlika o kojoj pričam, a na koju nitko više nije imun, u današnje vrijeme interneta i preko medija su počeli uvodit cenzuru, i opet pokušavaju spriječit ljude i preko interneta da se informiraju, SAD je pokušau uvest cenzuru interneta kao i Kina, po čemu se onda SAD razlikuje od Kine, zar je komunizam i tzv "zapadna civilizacija" išta drugačija kad se po pitanju cenzure javnog mišljenja jednako nadopunjuju ? zar i dalje postoje idioti, koji misle da živimo u "slobodnom svijetu" u kojem "nije grijeh slobodno razmišljat" ? nakon što se na svastiku na poljudu tjedan dana moraliziralo, nakon još mjesec raspravljamo o posljedicama te kazne, zar netko još mene pokušava uvjerit da živimo u slobodnom svijetu, upravo ja koji se pokušavam izbori za svoju slobodu u očima prosiječnog hrvatskog degenerika ispadam degenerik. ali neće me mišljenje takvih idiota pokolebat niti najmanje, bit ću još jači i još tvrdoglaviji u promoviranju svojih stavova i govorit ću samo činjenice i istinu koju mnogi ne mogu i ne žele progutat, pogotovo ne titoisti i jugoslavenčien koje čine najmanej trećinu hrvatskog društva.

prema tome, drugovi obećajem vam da nećete mirno spavat, i osobno ću se za to pobrinut kao i Simo Häyhä.

Preuzmi dokumente: Download

Sadržaj dokumenata:

– 15. studenog 1944., Split – OZN-a splitskog područja dostavlja OZN-i za oblast VIII. korpusa NOV Jugoslavije popis likvidiranih ustaša, koji su se nalazili u logoru “Gripe” (str. 351)

– 15. studenog 1944. – Popis likvidiranih zarobljenih pripadnika Hrvatskih oružanih snaga (HOS) u logoru Gripe u Splitu (str. 352)

– Popis nekih civila, financa i domobrana iz logora Gripe u Splitu dovedenih u studenome 1944. (str. 361)

– 4. prosinca 1944., Split – Komandant logora “Gripe” izjavljuje vojnosudskom istražitelju kod Komande splitskog područja, da je iz logora “odvedeno oko 350 zarobljenika, bez dozvole istražitelja (str. 362)

– 3. siječnja 1945., Split – Oficir OZN-e Komande splitskog područja izvješćuje Komandu mjesta Sinj o postupitanju s njemačkim ratnim zarobljenicima zatočenima u logoru Gripe u Splitu (str. 382)

– 19. siječnja 1945., Split – Oficir OZN-e pri Komandi splitskog područja upućuje Komandi zarobljeničkog logora “Gripe” Jozu Runtića (str. 383)

– 19. siječnja 1945., Split – Oficir OZN-e pri Komandi splitskog područja izvješćuje Vojni sud VIII. korpusa NOVJ, da je u zarobljenički logor “Gripe” upućen Jozo Runtić, čije im podatke dostavljaju (str. 384)

– 19. siječnja 1945., Split – Oficir OZN-e pri Komandi splitskog područja upućuje Komandi zarobljeničkog logora “Gripe” Pinu Rusin (str. 385)

– 19. siječnja 1945., Split – Oficir OZN-e pri Komandi splitskog područja izvješćuje Vojni sud VIII. korpusa NOVJ, da je u zarobljenički logor “Gripe” upućena Pina Rusin, čije im podatke dostavljaju (str. 386)

– 24. siječnja 1945., Split – Oficir OZN-e pri Komandi splitskog područja upućuje Komandi zarobljeničkog logora “Gripe” Stanka Pitešu (str.387)

http://www.vecernji.hr/hrvatska/bran...erwein-1018927

vidim i Glavaš zna koje je vino najbolje.

I ja tako mislim. I još uz to: dolazi vrijeme za rehabilitaciju Fuhrera i čim to dođe, mi, državotvorni Hrvati spremajmo se na veliko veselje i slavlje: REHABILITACIJA POGLAVNIKA! kara su Srbi mogli rehabilitirati Dražu, zašto mi Hrvati ne možemo Poglavnika?

Da rehabiltacija poglavnika..taj smrad nas je ukopa za vike vikova,uz bok cotavon bravaru je..debilcina je 43.mogla pric na stranu saveznika i odvest nas na pobjednicku stranu..pita bi te ja di bi danas bili ds nan je 45. dosla demokracija a ne komunizam
    Torcida,26,100+ BRDA UZ NAŠ HAJDUK!!
    https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...ec&oe=5748C8EC

Pravila su da se o mrtvima govori istina i sve najbolje. A govoriti tako o jednom Hrvatu koji je uspio u najtežim vremenima, poslije 839 godina stovriti Hrvatima Hrvatsku Državu, je neljudski, neznalački, nadojem mržnjom, bez ikakoih dokaza.
    ne krivim te, whiskey, kriva je okolina gdje si odrasatao i titine škole koje si morao pohađati. I mene su prisiljavali da muslim kao i oni, t.j. titovci i Jugoslaveni. Ali moj kućni i hrvatsko/nacionalni odgoj je bio jači, čvršći i čeličniji od svih jugoslavensko/antifašističkih i komunističkih pritisaka. kada su oni mene prisiljavali da govorim "srpskohrvatski", ja sam im odgovarao čisto našim hrvatskim jezikom, pa su me zato kažnjavali da govorim "ustaškim" jezikom. Kada su me prisilno učili o njihovom sedam i više ofanziva, ja sam im istinito odgovara o borbi hrvatskih vojnika koji su se borili i ginuli za Hrvatsku Državu. Vidim po tvojem znanju da ti nisi bio te sreće. Ali nikada nije kasno istinu naučiti, I TO SADA NAŠU HRVATSKU ISTINU. PoZDrav. Otopraš.

Naravno,ko se ne slaze s tobon odma je titina skola,nema sredine braco,bravo..smisno mi je slusat likove poput tebe i gledat kako ste opsjednuti udbasima i jugoslavenima al zapravo ste u glavi vrlo vrlo slicni u razmisljanjima..nema druge istine osim vase ideologije..ma sta nan je pavelic izborija magarce jedan,kakvu drzavu??koliko je trajala ta drzava??a boze budala..uostalom mogu ja tupit koliko ocu al takvi ko ti su zatupljeni ideologijon,nema s vama rasprave normalne..aj pozdrav

Citiraj Prvotno napisano od stwhiskey Vidi poruku
    Da rehabiltacija poglavnika..taj smrad nas je ukopa za vike vikova,uz bok cotavon bravaru je..debilcina je 43.mogla pric na stranu saveznika i odvest nas na pobjednicku stranu..pita bi te ja di bi danas bili ds nan je 45. dosla demokracija a ne komunizam
    Nije bilo nikakve šanse da se NDH prevede na stranu saveznika. Ovo je ne znam već koji šta protura tu povijesnu neistinu.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Nije bilo nikakve šanse da se NDH prevede na stranu saveznika. Ovo je ne znam već koji šta protura tu povijesnu neistinu.
    Na cemu temeljis to..koliko ja znan pavelicu je to nudeno al je on odbija..po mojoj logici zapadu bi vise odgovralo da je hrvatska ostala pod njihovin plaston nego pod komunizmon..mozda mu i nije nudeno al moga je sam inicirat kad je vidija di to sve vodi..al vjerojatno bi onda mora odgovarat za svoje zlocine..jebiga,draza mu je bila njegova guzica od interesa njegovog naroda..moga je nakon kapitulacije italije odjebat hitlera i pozvat narod hrvatske na borbu protiv njih,tito bi onda popusija debelo jer masovni odlazak u partizane medu hrvatima se dogodija nakon kapitulacije italije kad se vidilo ko ce tu izvuc deblji kraj

Na cemu temeljis to..koliko ja znan pavelicu je to nudeno al je on odbija..po mojoj logici zapadu bi vise odgovralo da je hrvatska ostala pod njihovin plaston nego pod komunizmon..mozda mu i nije nudeno al moga je sam inicirat kad je vidija di to sve vodi..al vjerojatno bi onda mora odgovarat za svoje zlocine..jebiga,draza mu je bila njegova guzica od interesa njegovog naroda..moga je nakon kapitulacije italije odjebat hitlera i pozvat narod hrvatske na borbu protiv njih,tito bi onda popusija debelo jer masovni odlazak u partizane medu hrvatima se dogodija nakon kapitulacije italije kad se vidilo ko ce tu izvuc deblji kraj

Prosto zato što je na Jalti odlučeno da će se sve države koje Hitler srušio obnovit a sve države kojima je Hitler pomogao da se uspostave srušit.

I to je bio kraj za NDH porazom Njemačke.

nikakav prijelaz sa stranu saveznika nitko NDH nikad nije nudio. To je lažetina na kvadrat.

Pokušali su to Lorković i Vokić sa znanjem Pavelića pa su ih saveznici hladno odbili a onda se Pavelić kao iznenađen obračunao sa dotičnima iako je odpočetka sve znao.

Zbog Eline i bokala vina

Kako mislis srusit,prepustit komunistima??kako se onda italija izvukla..to srusit se vjerojatno misli na rusenje rezima u tim drzavama i uspostava demokracije,nikako prepustanje komunistima..kakva je to logika,kakvi je interes zapadu prepustit komunistima te drzave

Kako mislis srusit,prepustit komunistima??kako se onda italija izvukla..to srusit se vjerojatno misli na rusenje rezima u tim drzavama i uspostava demokracije,nikako prepustanje komunistima..kakva je to logika,kakvi je interes zapadu prepustit komunistima te drzave
    Pa Italija je bila država i prije rata. Tako su opstale i Italija i Mađarska i Rumunjska i Bugarska i sve zemlje koje su postojale prije 2.-og svjetskog rata a bile su njemački saveznik. One su mogle u određenom trenutku promjenit stranu kao Bugarska npr koja je samo odjednom prešla na savezničku stranu. Onda poslije nje Rumunjska dok je Mađarska ostala do kraja uz Nijemce. Ali država nije pala. Pali su samo režimi.

To je važilo za zemlje koje su postojale prije 2. svj. rata. Za one koje su nastale Hitlerovom pomoći, nije bilo dileme. Uništit, poništit državu a ne samo režim.

NDH nije postojala prije rata nego Jugoslavija. Na Jalti je odlučeno, NDH srušit Jugoslaviju obnovit.

Tako isto srušiti Tisovu Slovačku koje nije bilo prije rata i sl.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 24-09-2015 at 14:16

Zbog Eline i bokala vina

Ima smisla al opet nevidin kakva korist zapadu od komunisticke juge..no dobro,uzmimo to ko zdravo za gotovo..znaci da nan od pocetka nije bilo spasa,od pocetka je ndh bila osudena na propast..pravi put su bili radicevci i ta politika,nikako ekstremizam..jedino smo tako mozda mogli bolje proc

Ima smisla al opet nevidin kakva korist zapadu od komunisticke juge..no dobro,uzmimo to ko zdravo za gotovo..znaci da nan od pocetka nije bilo spasa,od pocetka je ndh bila osudena na propast..pravi put su bili radicevci i ta politika,nikako ekstremizam..jedino smo tako mozda mogli bolje proc
    Postojao je deal. Nije samo zapad odlučivao nego i Staljin.

HSS je imao politiku..dok se veliki tuku malima je mjesto pod stolom..ali Njemačka je tada držala cijelu Europu. SSSR pred kolapsom. Britanija u kolapsu..to je sad...naknadna pamet.

I da se USA nisu uključile u rat to bi sve bilo skršeno ..

Al znalo se i moglo pretpostavit da će USA uć u rat iako je njezino javno mnijenje bilo žestoko protiv rata i tražilo bespogovorno nemješanje jer je 1-vi svjetski rat skoro uništio USA.

Ali onda namjestiš Pearl Harbour i javno mnijenje se okrene preko noći.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 24-09-2015 at 14:18

Zbog Eline i bokala vina

Ne triba ti velika pamet da vidis jel prava strana ona koja donosi rasne zakone i progoni ljude zbog krive vjere ka njemacka i suraduje sa komunistima..sta ti vise triba od toga

Ne triba ti velika pamet da vidis jel prava strana ona koja donosi rasne zakone i progoni ljude zbog krive vjere ka njemacka i suraduje sa komunistima..sta ti vise triba od toga
    Pa saveznici su surađivali s komunistima. Da nije bilo Američke pomoći SSSR ne bi preživio 1942-gu..

Desetine tisuća kamiona, tenkova, džipova, stotine miliona tona žita, hrane, konzervi otišlo je u SSSR ako ti je to argument..

rasni zakoni su nešto drugo ali nije Hitler počeo s napadima na Židove. To su radile svi, carska Rusija najviše, Francuska...čak i Staljin. Od prvih 20 članova CK SSSR-a, 18 je bilo Židova. Staljin ih je sve poubijao.

Zbog Eline i bokala vina

Kad je to francuska donila rasne zakone i masovno progonila zidove,ovo mi je prva vijest..za ruse me nista nebi zacudilo..znaci da sumiramo,pavelic je po tebi pozitivna licnost hrvatske povijesti?istina je da je hitler svojon politikon posija smrt i rat u europi..takvu licnost niko normalan nemoze opravdavat

Kad je to francuska donila rasne zakone i masovno progonila zidove,ovo mi je prva vijest..za ruse me nista nebi zacudilo..znaci da sumiramo,pavelic je po tebi pozitivna licnost hrvatske povijesti?istina je da je hitler svojon politikon posija smrt i rat u europi..takvu licnost niko normalan nemoze opravdavat
    Ne gledam na njegovu ulogu crno-bijelo. Ništa nije crno-bijelo.

Njegov projekt se završio katastrofom. Oko tog pokreta je isprepleteno masu laži, uveličavanja i polusitina. Čim je odlučio vezat se uz Njemačku bio je gotov čim je izgubio rat. Da smo mi izgubili rat 90-tih bili bi isto etiketirani. I ovako smo.

Hrvatsku nitko nije htio. Ni Britanija ni Francuska pa ni Njemačka dok nije izvršen puč. Uhvatio se za slamku i tu je slamku ratni vihor otpuhao zajedno s njim i hrvatskim narodom u dobrom dijelu.

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove