New York 1939.
A ovo je vjerojatno malo ranije.
1935. godine
1926.
1931.
![]()
New York 1939.
A ovo je vjerojatno malo ranije.
1935. godine
1926.
1931.
![]()
Stavljajte stare fotke, ali pazite da ne prijeđete 5 fotki po postu jer će biti nemoguće otvoriti stranicu.![]()
Eiffel na svojem tornju 1889. godine.
![]()
Ruska carska obitelj na svojoj jahti, isto obojeno naknadno...
The Romanovs visiting a regiment during World War I.
Najjače ikad.
“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus
This photo shows Marlene Dietrich passionately kissing a GI as he arrives home from World War II. It seems that the guy on the left holding her up is enjoying the view. It was first published in Life Magazine with the caption: “While soldiers hold her up by her famous legs, Marlene Dietrich is kissed by a home-coming GI”. Photo taken by Irving Haberman.
“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus
Naknadno kolorirana fotografija Anastazije Romanove
Nije fotografija, već dio snimka, princeza Anastazija cima snimatelja:
Olga, Tatjana, Marija i Anastazija
Shirley Temple as a teenager, at home opening fan mail with her dog, 1940s.
kakve su ovo kurave?![]()
Ove bidne Romanove su sve pobili..čak i djecu..![]()
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Da, jesu, valjda su zato i fascinantni tolikim ljudima i dan danas. Morbidno, ali istinito. Mislim, to je zadnji slučaj smaknuća okrunjenih glava ( u Europi) s ciljem da se zatre izravna nasljednička loza (članova obitelji Romanov je bilo koliko voliš, mislim da i danas neki claimaju pravo na krunu), a događaj je time dramatičniji što se radi o petero djece, od kojih je jedno poprimilo mitske proporcije zbog glasine da je preživjelo pokolj. Baš su neka vrsta fenomena.
Inače sam čitala jedan esej o njima i okultizmu na ruskom dvoru u to vrijeme tj. ekipi koja se tamo skupila s koca i konopa... mislim da su i crnogorske princeze udane u kuću Romanov poznate po tome što su tome ponajviše kumovale, što je zanimljiv detalj. Uglavnom, tu sam i pročitala da su ih, nakon strijeljanja, obezglavili, tijelo cara i carice spalili, a pepeo popili u nekakvom magijskom ritualu... s druge strane, mislim da su forenzičari našli na ostacima i tragove neke kiseline...
U svakom slučaju dno dna... jadna djeca.
ovo su mi strašne fotke:
Grand Duchess Tatiana Nikolaevna of Russia wearing the uniform of her regiment, the 8th Voznesensky Uhlans – of which she was Colonel-in-Chief, in 1912.
Grand Duchess Olga Nikolaevna of Russia wearing the uniform of her regiment, the 3rd Elizabetgradsky Hussars - of which she was Colonel-in-Chief - in 1911.
A, sjeća li se netko one Poljakinje koja se cijeli život predstavljala kao najmlađa kćer Romanovih, Anastazija i tako poživjela u ruskoj aristokratskoj emigraciji do dnk analize 90tih....?
"Al' nisam kadar švindlati, za sobom skele paliti, da silom steknem nekog kom ću faliti"...
Ne sjećam, znam da se više žena predstavljalo kao Anastazija... neka se zvala i Anna Anderson tj. tako se predstavljala, možda je to baš ta Poljakinja, ne da mi se guglat sad...
Navodno je DNK analiza dokazala da su dva trupla iskopana 2000 i neke zbilja ostaci Alekseja i Anastazije...
Inače, nisam znala da im je muž kraljice Elizabete, princ Filip, rođak po materinoj strani. Znam da im je kralj George V. rođak po očevoj strani... ta dvojica su izgledali kao dva brata:
![]()
Times Square, New York City, 1947
sve europske kraljevske obitelji su na neki način rodbinski vezane.nače, nisam znala da im je muž kraljice Elizabete, princ Filip, rođak po materinoj strani. Znam da im je kralj George V. rođak po očevoj strani... ta dvojica su izgledali kao dva brata:
Fotograf Sergej Prokudin-Gorski, fotografirao je diljem Rusije u koloru 1910. godine. Kak, piše u tekstu negdje.
Bukarski emir 1910, Uzbekistan.
Zaposlenik na transibirskoj željeznici 1910.
Židovski učenici u Samarkandu, Uzbekistan 1910.
Sukhumi, Abhazija 1910.
Dagestanske žene 1910.
http://www.boredpanda.com/historical...okudin-gorsky/