+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 1 2
Prikaz rezultata str. 21/36

Tema: Ljekovito bilje

Citiraj Prvotno napisano od sagitarius Vidi poruku
    Čuo sam negdje da je za te stvari i općenito za te neke reumatske ili "radne" probleme sa zglobovima jako preporučan neven zatopljen u svinjsku mast, u kojoj ima malo papra.
    neven je ok za kožu za zglobove baš i ne moja baka ima te knjige o travama pa ja usput ponešto i upamtim
    u prirodi nam je svima želja za komunikacijom... za snovima..
    i oduvijek su ljudi pronalazili načine da budu povezani jedni s drugima,
    a svako vrijeme nosi sa sobom i svoje konce koji povezuju....
    taj labirint je život..

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od kiša Vidi poruku
    neven je ok za kožu za zglobove baš i ne moja baka ima te knjige o travama pa ja usput ponešto i upamtim
    Nešto dublje od nevena "radi" arnika.
    U pravu si za neven, ali je u tu biljku narod stvorio neograničeno povjerenje, pa je moguće da je mast s paprom sama za sebe "radila" posao, a neven "hladio" i osvježavao bolno mjesto, bez dubljih učinaka.

Čitam o ljekovitim ucincima maslačka...

Da li je neko probao samostalno spravljati nešto mozda?

Citiraj Prvotno napisano od Sarafina Vidi poruku
    Čitam o ljekovitim ucincima maslačka...

Da li je neko probao samostalno spravljati nešto mozda?
    baka pravi med od cvjetova fino bude , al maslačak je najbolji svjež na salatu
    u prirodi nam je svima želja za komunikacijom... za snovima..
    i oduvijek su ljudi pronalazili načine da budu povezani jedni s drugima,
    a svako vrijeme nosi sa sobom i svoje konce koji povezuju....
    taj labirint je život..

Citiraj Prvotno napisano od kiša Vidi poruku
    baka pravi med od cvjetova fino bude , al maslačak je najbolji svjež na salatu

med? Sigurno bude zlatno zut?

A salata? Iskreno sve se nekako mislim probati, ali lijena sam otići negdje van grada ( gdje čisto ) i ubrati..
    Što nema u trgovinama, to je za mene " piši propalo"

toliko o tome, kako su "dobri" porazili "zle" naciste 1945. sve ove zabrane i sustavno uništavanje i kriminaliziranje marihuane, radili su pobjednici saveznici. inače tko ne zna, gamad je u vrijeme rata radila sve od konoplje, gume konope za moranaricu, i nakon rata su je opet kriminalizirali. osim nekih saveznih država koje su u međuvremenu legalizirale upotrebu marihuane, i u pušing svrhe i u svrhe liječenja.

dakle, shvatite da današnjim svijetom vladaju imbecili koji žele zlo ljudima, i ovo je samo još jedan dokaz da nikakvo dobro nije pobjedilo hitlera 1945, niti su oni išta bili bolji od hitlera, netko tko ovako jebe ljude i spriječava njihovu zdravstvenu zaštitu, nije ništa drugo nego fašističko smeće kojem se tako patetično zgražaju iz dana u dan, po svim medijima i javnim raspravama. svijetom danas vladaju pokvareni ljudi, i oni koji su za novac spremni uništit države kontinente i milione ljudskih života. u biti priča se nije puno promjenila od završetka 2ww, samo su metode rata protiv neistomišljenika postale malo "sofisticiranije", pogledajte video pa ćete shvatit na što ciljam i o čemu pričam.

Mislim da ovdje nema teme o pčelama, ali zanima me nešto oko ljekovitog bilja i pčela. Ako ima neko da se razumije u pčele ili se bavi time. U vrtu (Zagreb) imam ogromnu trešnju koja svake godine procvate i sva se bijeli. Slično i za krušku, jabuke, šljive.. Pčela skoro da i nema, nađe se pokoja, ali voćke svejedno dobro rode (valjda vjetar). Ali, na stablo božikovine (inače otrovne biljke), ružmarina i lipe, dolijeću kao pomahnitale, skoro da te je strah prići. Da li netko zna što ih privlači tim biljkama (ipak skromnijih dimenzija)? Nešto ljekovito u peludu ili nektaru?

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
    Ali, na stablo božikovine (inače otrovne biljke), ružmarina i lipe, dolijeću kao pomahnitale, skoro da te je strah prići. Da li netko zna što ih privlači tim biljkama (ipak skromnijih dimenzija)? Nešto ljekovito u peludu ili nektaru?
    bobice božikovine su otrovne, ostatak biljke nije, naprotiv.
    i lipa i ružmarin su ljekoviti, ružmarin je uz to jako medonosan. a i lipov med je popularan.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Zanimljivo mi je kako im (pčelama) nisu toliko zanimljive velike voćke u bujnom cvatu (trešnja, kruška, jabuka), nego baš ti sitni naizgled neugledni cvjetovi, a pored njih i ono sitno cvijeće u travnjaku (koje im svako malo sasječemo kosilicom. Nešto je u tome cvijeću za njih važno, kada ih toliko privlači. Tim prije što je Bandić iz grada potjerao pčele, pa moraju dolijetati iz velike daljine, tražeći relativno mala stabalca, grmove ili travu.

Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
    Datum registracije
    Sep 2016
    Mogu preporuciti kurkumu za probavu. Djeluje izvanredno.
    Za dom spremni i Slava Ukrajini

Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
    Datum registracije
    Sep 2016
    Caj od kadulje. Meni jedan od najdrazih cajeva.
    Za dom spremni i Slava Ukrajini

Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
    Mislim da ovdje nema teme o pčelama, ali zanima me nešto oko ljekovitog bilja i pčela. Ako ima neko da se razumije u pčele ili se bavi time. U vrtu (Zagreb) imam ogromnu trešnju koja svake godine procvate i sva se bijeli. Slično i za krušku, jabuke, šljive.. Pčela skoro da i nema, nađe se pokoja, ali voćke svejedno dobro rode (valjda vjetar). Ali, na stablo božikovine (inače otrovne biljke), ružmarina i lipe, dolijeću kao pomahnitale, skoro da te je strah prići. Da li netko zna što ih privlači tim biljkama (ipak skromnijih dimenzija)? Nešto ljekovito u peludu ili nektaru?
    Mislim da voćke jednostavno imaju manje peludi pa su im i manje zanimljive.
    Zna se koje biljke najbolje mede: bagrem, kesten, lipa itd.

Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    je li tkogod za orahovac od istarskih oraha i posavske šljive?
    bila sam u Istri prije sv. Ante (do kad se mogu nabrati orasi za utapanje) i usput nabrala par oraha. šljiva stoji od 2016., nikako potrošit, pa sam pomiješala. sad bi bio negdje za probati, a sve me strah.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    je li tkogod za orahovac od istarskih oraha i posavske šljive?
    bila sam u Istri prije sv. Ante (do kad se mogu nabrati orasi za utapanje) i usput nabrala par oraha. šljiva stoji od 2016., nikako potrošit, pa sam pomiješala. sad bi bio negdje za probati, a sve me strah.
    Napravih od domaće loze i oraha,sad svako jutro po jednu popijem-za štitnjaču.

Hondrofrost. Josip Paladino
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove